Results 31 to 45 of 141
Thread: Yπάρχουν άσχετα θέματα; (!)
-
11-08-2011, 19:11 #31
- 11-08-2011, 19:12 #32
11-08-2011, 19:13 #33
Φιλε μου Κιπ,
εγω το παρον θεμα το βλεπω ως εξης,μπορει να χω και λαθος βεβαια:
Ο Σεντ λεει οτι μπορει ν ανοιγουν διαφορα θεματα που δεν ανφερουν καποιο προβλημα ή δεν αφορυν σε μια συγκεκριμενη ψυχολογικη "παθηση".Καποιοι το υποστηριζουν αυτο.
"Εσυ" λες οτι αυτο δεν ειναι σωστο γιατι δεν εμπιπτουν αυτα τα θεματα στο χαρακτηρα του σαιτ.Καποιοι το υποστηριζουν αυτο.
Οκ!Πολυ καλα λοιπον κανετε ολοι,ανεξαιρετως.Αυτο που εγω λεω ειναι οτι στην τελικη,η κριση που θα μετρησει ειναι των διαχειριστων.Κι αυτο δεν κανει κανεναν λοβοτομημενο.
Ολη η ουσια βρισκεται στο μνμ που παρεθεσε η πιεσμενη:
"Ειπα την αποψη μου κ τιποτε παραπανω..δικαιωμα μου νομιζω... Δεν μπλεκομαι σε συζητησεις επι συζητησεων ..μπηκα εδω για να βγαλω αυτα που με τρωνε μεσα μου κ μονο....Αντε κ να πω κ καμια κουβεντα σε καποιο θεμα που ισως εχω κ εγω ιδια 'η παρομοια εμπειρια...Αυτα._"
Απ την στιγμη που γινεται με σεβασμο στους συνομιλητες μας ο καθενας μπορει να εκφραζει αυτα τα οποια θελει (αυτα που τον τρωνε οπως λεει).Ειτε λεγεται Σενταξιον,ειτε Κοκοα,ειτε Κιπ.
Μην ξεχναμε δυο πραγματα:
1.Αυτο που για μενα ειναι σημαντικο για σενα μπορει να ειναι ασημαντο.Αν το αποδεχομαστε οτι συμβαινει αυτο και το χουμε κατα νου,τοτε θα εχουμε κανει ενα μ=βημα προς την απαλοιφη της προσωπικης απαξιας προς τα ασημαντα,αλλα σημαντικα για τους αλλους.
2.Ο κορεσμος ειναι η απαρχη της μειωσης.Κι αυτος ειναι ενας καθολικος κανονας με ισχυ σ ολες τις εκφανσεις της ζωης μας,ακομη κι εδω μεσα.
ΥΓ.Θεοφανια οπως το παρεις
11-08-2011, 19:16 #34
κοκοα...δεν κατάλαβες μάλλον.
Δεν είπε κανείς πως το θέμα του σεντάκσιον είναι περιττό.
Τα δέκα θέματα με την ΙΔΙΑ ακριβώς θεματολογία είναι.
Κάνε ένα κόπο σε παρακάλω, μπες στα θέματα που έχει ανοίξει ο άνθρωπος και θα διαπιστώσεις πως έχουν ανοιχτεί ένα σωρό στο ίδιο μοτίβο.
11-08-2011, 19:19 #35
11-08-2011, 19:20 #36
Για πάμε να δούμε όσα γράφεις
Όχι, δεν υπάρχει όταν είναι ένα, είναι δύο άντε τρία. Όταν είναι 23 και έχουν τη φιλοσοφία του λευκώματος, είναι αυτονόητο πως είναι περιττά.
Με ποιά τεράστια εμπειρία, από που αυτή αντλήθηκε, με ποιά απέραντη γνώση, από που αυτή προήλθε, και με ποια υπέρογκη σοφία, από που αυτή οικοδομήθηκε, και με ποιά δικαιοδοσία, από που αυτή σου δόθηκε, θα κρίνεις εσύ ή άλλος, τι είναι και τι δεν είναι περιττό;!!!
Κάπου εκεί μπερδεύεσαι. Είναι χώρος ψυχολογικής υποστήριξης και πέραν του ότι μπορεί να μπει ένα ασχετο θέμα, στο μεγαλύτερο ποσοστό του το φόρουμ πρέπει να έχει θέματα ψυχολογίας. Αυτό το "πρέπει" προκύπτει μέσα από αυτό που σου είπε η πιεσμένη αλλά επειδή δεν σε σύμφερε το...έκοψες στο κουοτ.
Ένας άνθρωπος που ψάχνει θέματα ψυχολογίας που τον ενδιαφέρουν, δεν είναι αναγκασμένος να περνάει ένα εκ. άσχετα μέχρι να βρει αυτό που θέλει.
Παρέθεσα την ετυμολογία της Ψυχολογίας. Αν εσύ έχεις μια άλλη έννοια της, παρέθεσε τη!
Αν και είσαι κάποιους μήνες μέλος στο φόρουμ, ΔΕΝ έχεις καταλάβει ακόμα πως το φόρουμ διαθέτει ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ. (Κοίταξε πάνω δεξιά!) Μάλιστα διαθέτει και εκτενή αναζήτηση, προσφέροντας την δυνατότητα στον χρήστη να βρει αυτό που τον ενδιαφέρει χρησιμοποιώντας λ έξη(εις) κλειδί(α), ακόμα και ετικέτες!!!
Kαλώς ήρθες στο φόρουμ.
Οτιδήποτε δεν σε συμφέρει, φυσικά και δεν είναι καλοδεχούμενο. Το περίεργο θα ήταν να απαντούσες διαφορετικά.
Δεν είναι το λιγότερο κουτό, να αναφέρεσαι σε συμφέρον; Σκέψου το
Και η ανάπτυξη έρχεται μέσα από δεκάδες θέματα που δεν αναπτύσουν ΚΑΜΙΑ συζήτηση απλά καλούν τα μέλη να ποστάρουν βιντεάκια?
Για όσους/ες το επιθυμούν ναι! Σε ανάγκασε κανένας να συμμετέχεις;
Θα ηταν ανούσιο να σου αναφέρω για Art-Therapy, αλλά σίγουρα θα καταλάβεις (?) την έννοια της έκφρασης, μέσα από οποιοδήποτε μέσο (λόγο - εικόνα - ήχο κλπ)
Και σε ξαναρωτάω: όλα αυτά θα αναπτυχθούν ποστάροντας βιντεάκια σε θέμα με τίτλο: ερμηνείες που συγκλόνισαν? Που νομίζεις πως είσαι? Στο φόρουμ του "Σπιτιου του Ηθοποιου"?
Μέχρι εκεί που μπορεί να καταλάβει ο καθένας. Ο λαός μας το λέει "μέχρι εκεί που φτάνεις"
Ξαναρωτάω όμως, αφού το θέμα (αυτό και άλλα) δεν σε ενδιαφέρει, δεν βρίσκεις ότι μπορεί να αναπτύξει κάτι κλπ, γιατί δεν το προσπέρασες, ενώ αντιθέτως το κριτίκαρες - στηλίτευσες;
Είπαμε, όλη αυτή η επικοινωνία θα επέλθει ποστάροντας ο καθένας το βιντεάκι του?
ΦΥΣΙΚΑ, για όσους θέλουν - μπορούν να επικοινωνήσουν και με αυτό τον τρόπο. Επειδή εσύ δεν το καταλαβαίνεις, αυτομάτως βαπτίζεται πως είναι έτσι όπως το λαμβάνει το μυαλό σου;
Δεν κατάλαβες. Όπως έχεις εσύ το δικαίωμα να ανεβάζεις ότι θες, έτσι και ΟΛΑ τα μέλη εδώ μέσα έχουν το ίδιο δικαίωμα να πουν τη γνώμη τους. Τώρα, επειδή η γνώμη του καθένα δεν συνάδει με τη δική σου και αρχίζεις τις προσβολές, αυτό είναι δικό σου ζήτημα. Στη δική μου τη γλώσσα λέγεται: βρες επιχειρήματα.
Ποιός ο λόγος, να πεις την γνώμη σου για κάτι που ΔΕΝ σε ενδιαφέρει; Για ποιό λόγο να προβείς σε μια τέτοια ενέργεια; Γιατί δεν ασκείς το αναφαίρετο δικαίωμα σου μόνο σε θέματα που βρίσκεις συμβατότητα; Καταλαβαίνεις;
Oσο για τις "προσβολές", ο Ροσφουκώ έχει πεί: Οι άνθρωποι του ρηχού νου πολύ εύκολα προσβάλλονται, ενώ οι έξυπνοι άνθρωποι μπορούν να αντιληφθούν τα πάντα και ποτέ δεν προσβάλλονται
Σου απάντησα και στο άλλο θέμα: εκτός από τη μωρία υπάρχει και η ξε-μωρία: κοινώς ξεμώραμα.
Mην προσπαθείς να φέρεις κάτι που δεν κατέχεις. Να χρησιμοποιείς την γραμματική όταν βρίσκεσαι σε αρκούντως ικανοποιητικό όριο, αλλά και πάλι είναι δικαίωμα σου να εκτίθεσαι.
Το μεγαλύτερο ποσοστό των μελών που συμμετέχει σε αυτό το φόρουμ, ψάχνει λύση στο προβλημά του, συζητάει τα θέματα του ψάχνοντας λύση, ανταλλάσει απόψεις ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ περιεχομένου. Υπάρχουν χιλιάδες φόρουμ για "ανθρώπους εντελώς μοναχικούς, βυθισμένους σε εσωτερική απομόνωση που ψάχνουν να βρουν παρέα", (ενίοτε και γκόμενα.
Επέτρεψε στον εαυτό σου να μην είσαι ΕΙΔΙΚΗ στο να κρίνεις ποιά θέματα είναι ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ περιεχομένου και ποιά όχι. Δοκίμασε το, δεν θα πάθεις κάτι.
Επιπλέον κατάλαβε πως ΔΕΝ είναι δικό σου το φόρουμ για να κρίνεις ποιοί/ες θα γίνουν μέλη του και πως θα κινηθούν μέσα σε αυτό.
Αν εδώ μέσα δέχεστε αυτόν-η που τον/την άφησε η σχέση του/της και όχι αυτόν-η που νιώθει μοναξιά, τότε ΔΕΝ έχετε καταλάβει τίποτα περί ψυχολογίας.
Ναι, η αλήθεια είναι πως ο NikosD είναι αρκετά αγενής που δεν έχει ποστάρει ακόμη την ερμηνεία που τον συγκλίνισε.
Δεν έχει καμία σχέση ο NikosD με αυτό που έγραψα. Ξαναδιάβασε το.
Αυτό λέμε. Εδώ δεν είναι ούτε φόρουμ κηπουρικής, ούτε για ζωόφιλους.
Εσείς (?) που το λέτε αυτό, να κοιτάξετε τι είναι ψυχολογία και σε τι/ποιούς/πόσους τομείς επεκτείνεται/καλύπτει... Θα εκπλαγείτε
Εσύ μπορεί να θες να κάνεις "συντροφιά" σε ένα φόρουμ ψυχολογικής υποστήριξης, άλλοι μπορεί να μη θελουν, ή να μη τους ενδιαφέρει, τι να κάνουμε τώρα.
Είναι τραγικά απλό! Να μην ασχολείστε με θέματα που ΔΕΝ σαν ενδιαφέρουν
Απεταξάμην.
Είναι μακρύς ο δρόμος από την πρόθεση ως την πράξη
Ναι, χριστιανέ μου, αυτό κάνει ο ψυχολόγος. Τι μας λες τώρα? Πως όλα αυτά έγκεινται σε ένα δικό σου πρωτοποριακό σχέδιο ψυχολογικής υποστήριξης?
Πες το τόση ώρα να μη γράφω τσάμπα!
Τσάμπα είναι, γι αυτό και γράφεις.
Μα τι να ενισχύσουμε? Τη δημοφιλία των θεμάτων που ανοίγεις? Εγώ προσωπικά δεν θέλω, σόρι κιολας.
Γιατί πόσταρες;
Είσαι ψυχολόγος δλαδή? Τι ακριβώς έχεις σπουδάσει?
Κοινωνικές επιστήμες, Κοινωνική ανθρωπολογία. (Από χόμπυ καθαρά, με την έννοια πως η επαγγελματική μου καριέρα είναι σε εντελώς διαφορετικό πεδίο, αν και έχει να κάνει με πολύ ισχυρή κοινωνικοποίηση και εκπαίδευση σώματος-ψυχής-μυαλού)
Περιττή πληροφορία ζήτησες!
Υπάρχει τρόπος να απαλλαχτείς απ όλα αυτά τα φαινόμενα. Το έχεις σκεφτεί ποτέ?
Απαλλαγμένος εντελώς είμαι. ΑΔΙΑΦΟΡΩ.
Αγαπητέ "αποπλάνηση" από τη μέχρι τώρα παρουσία σου σε αυτό το χώρο, τη μόνη ουσιαστική συζήτηση που μπορείς να κάνεις είναι με τον ΕΑΥΤΟ σου, γιατί οποιαδήποτε διαφορετική άποψη για τα θέματα σου, την ακυρώνεις, τη χλευάζεις και δεν τη συζητάς ποτέ. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί άνοιξες ΑΚΟΜΗ ενα θέμα για να μιλήσεις με τον εαυτό σου. Καθρέφτη σπίτι δεν έχεις?
Βρες μου έστω και ένα flame ή ένα off topic σε thread σου ή σε thread άλλου μέλους.
Μην γράφεις κάτι που ΔΕΝ μπορείς να υποστηρίξεις.
Το ότι δεν καταλαβαίνεις (γενικά) κάνεις επίμονες προσπάθειες να το αποδεικνύεις. Γιατί;
(Ρητορικό το έρώτημα)
11-08-2011, 19:21 #37
Ποιός ο λόγος να μου γράψεις πολλές φορές, αφού κατά δήλωση σου τα θέματα μου δεν σε ενδιαφέρουν; Γιατί μπαίνεις σε αυτό τον κόπο; Σε έχρησε κανείς Μητέρα Τερέζα ή Θεματοφύλακα της λογικής του φόρουμ;
Eίδες να φιμώνω κάποιον; Και να μπορούσα ΔΕΝ θα το έκανα. Δεν το κάνω ούτε στο δικό μου φόρουμ. Απλά ρωτάω το εξής απλό που παραμένει ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ. Γιατί να ποστάρεις (εσύ ή άλλα μέλη) σε ένα thread που σου είναι αδιάφορο;
11-08-2011, 19:25 #38
οκ ty!
Αλλα δεν αλλαζει και κατι.
Να σου το πω αλλιως:Ας παρουμε το σεναριο οτι ο Sed(δεν το λεω προσωπικα πχ αναφερω) ανοιγει καθε μερα 10 θεματα με την ιδια θεματολογια. Στα πρωτα υπαρχει συμμετοχη.Προοδευτικα ομως θα δεις οτι αυτη μηδενιζεται και ο Sed καταντα ο γραφικος του φορουμ.Αποτελεσμα: σταματαει ολο αυτο το σπαμ που λες,για πολλους λογους.Οποτε δεν πρεπει να σε απασχολει (δεν το λεω προσωπικα)
Αν ομως υπαρχει συμμετοχη τοτε σημαινει οτι τα θεματα που ανοιγει εξυπηρετουν καποια ανγκη των μελων,ειδαλλως δεν θα συμμετειχε κανεις.Οποτε παλι δεν πρεπει να σε απασχολει.
11-08-2011, 19:30 #39
σεντακσιον, για άλλη μια φορά ΔΕΝ απάντησες σε τίποτα από αυτά που έγραψα.
Θα στα ξαναπώ λοιπόν περιληπτικά, γιατί αληθεια, βαριέμαι να μιλάω με τοίχο.
Δεν έχεις ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα να μου υποδείξεις που θα γράψω και που δεν θα γράψω την άποψη μου.
Η άποψη μου λοιπόν είναι πως ανοίγεις συνεχώς θρεντς με την ΙΔΙΑ θεματολογία χωρίς κανένα λόγο πέρα από τα δικά σου ψυχοθεραπευτικά σχέδια για τα μέλη που δεν στα ζήτησε κανείς.
Μου λες αν είδα πουθενά να κάνεις φλειμς.
Όχι, αλλά δεν είδα πουθενά να γράφεις και κάποιο πρόβλημα, που σε οδήγησε σε αυτό το χώρο, όπως δεν είδα και την ουσιαστική βοήθεια σου εδώ, πέραν από κόπι πειστ σε επιστημονικά συγγράματα και νόμους.
Δεν σε κατηγόρησα ούτε σου επιτέθηκα πουθενά, εν αντιθέσι με σένα που με πρόσβαλες απέιρες φορές.
Εγώ και συ ξέρουμε από που προκύπτει η εμπάθεια στο πρόσωπο μου, έτσι δεν είναι?
Περα από αυτό όμως, ΛΥΠΑΜΑΙ, αλλά όσο είμαι εδώ μέσα την άποψη μου θα τη λέω, αρέσει δεν αρέσει σε κάποιους.
11-08-2011, 19:33 #40
Μα αυτό δεν καταλαβαίνεις.
Εγώ, (τα υπόλοιπα μέλη ας μιλήσουν για τον εαυτό τους), ποστάρω όπου έχω να πω κάτι.
Στο δικό σου θέμα πόσταρα πως είναι περιττό γιατί είναι ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ.
Είδες? Είχα κάτι να πω λοιπόν.
(με τις ώρες που περνάς εδώ μέσα, δε νομίζω να έχεις και πολύ κόσμο στο δικό σου, απ ότι καταλαβαίνω).
11-08-2011, 19:35 #41
11-08-2011, 19:35 #42
Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.
11-08-2011, 19:43 #43
11-08-2011, 19:46 #44
"συμφωνώ και κάπως έτσι γίνεται συνήθως...
Όσο για τη συμμετοχή, μάλλον πρέπει να κάνεις τον κόπο να δεις μόνος σου..."
Μα πως γινεται και να συμφωνεις και να συνεχιζεις ολον αυτον τον διαπληκτισμο;!
Anyway...
Μ ολ αυτα μου ηρθαν στο μυαλο καπποια λογια του Τσωρτσιλ(στο περιπου -απο μνημης): το να βλεπεις, ειναι ενα πραγμα. Το να βλεπεις αυτο που κοιτας, ειναι ενα αλλο. Το να καταλαβαινεις αυτο που βλεπεις, ειναι αλλο. Το να μαθαινεις απο αυτο, ειναι κατι αλλο. Αλλα το να ενεργεις με βαση αυτο που μαθαινεις, ειναι αυτο που πραγματικα εχει σημασια.
11-08-2011, 19:47 #45
Καλησπέρα
Δεν ανοίγω ένα θέμα για να αλλάξω γνώμη, αλλά για να θέσω ένα προβληματισμό, μια σκέψη, μια άποψη κλπ προς δημόσια συζήτηση. Κάποιες φορές και ως συνομιλητής, πάντα όμως ως παρατηρητής.
Θα ήταν ανοήτο να αλλάξω όσα η ζωή μου δίδαξε (και μου διδάσκει) στο πέρασμα μου απ' αυτή, να απορρίψω τις γνώσεις μου, να εξοστρακίσω τις εμπειρίες μου, να εξοβελίσω την νόηση μου, επειδή η πλειοψηφία κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση σε ένα ή περισσότερα θέματα
Οσοι/ες άγονται και φέρονται από την γνώμη των πολλών, ας ακολουθήσουν μια παρόμοια τακτική. Οχι εγώ.
ΑΚΡΙΒΩΣ!
................
Για όσα μέλη αναφέρθηκαν σε άσχετη θεματολογία, παραθέτω απόσπασμα από σχετικά post δυο μελών
Και μετά αντιδρούν στην αναφορά μου για υποκρισία!
O TEMPORA, O MORES!