Results 76 to 90 of 141
Thread: Yπάρχουν άσχετα θέματα; (!)
-
12-08-2011, 18:50 #76
Θα απαντήσω τόσο σε εσένα όσο και στη Σοφία με το παρακάτω...
First they came for the communists,
and I didn't speak out because I wasn't a communist.
Then they came for the trade unionists,
and I didn't speak out because I wasn't a trade unionist.
Then they came for the Jews,
and I didn't speak out because I wasn't a Jew.
Then they came for me
and there was no one left to speak out for me.
Αν ήταν κάτι απλά που δεν με ενδιαφέρει ή που διαφωνώ, θα το προσπερνούσα πράγματι. Αν είναι όμως κάτι που με προσβάλει ή με βλάπτει, εμένα ή τον συνάνθρωπό μου, και απλά το αγνοήσω, το τρέφω και το αφήνω να ριζώσει και να απλωθεί και άλλο... Η ανοχή δυστυχώς τρέφει τα κακώς κείμενα...
Είναι -το λιγότερο- δείγμα κακομοιρίας, και σίγουρα υπεροψίας, να χρησιμοποιείς την ηλικία κάποιου για να "επικρίνεις" στη θέση τους. Με την ίδια λογική θα έπρεπε να σε προτρέψω να επιτρέψεις στον εαυτό σου, λόγω του γηραιού της ηλικίας σου, να μην είσαι σε θέση να κρίνεις αντικειμενικά θέσεις και απόψεις, ιδιαίτερα ανθρώπων που δεν γνωρίζεις. Λόγω του υποκειμενικού παγιωμένου των απόψεων που επέρχεται με τις προσωπικές εμπειρίες του γήρατος, η ανοχή και ακόμα και η κατανόηση νέων, διαφορετικών πρισμάτων δυσκολεύεται μέχρι ακατόρθωτου. Quite pathetic sir, frankly I am disappointed...
Πάμε παρακάτω όμως... δικαίωμα στην κρίση έχει ο καθένας, εκτός αν δεν είναι κριτικό ον (τουτ'έστιν δεν είναι άνθρωπος) αλλά ο καθένας επίσης έχει δικαίωμα να διαφωνεί με αυτή την κρίση. Κρίνω, μέσα σε όλα, σημαίνει εκφέρω γνώμη/άποψη... εκτός αν εννοούσες κριτική, όπου και πάλι ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει κριτική σε ό,τι θέλει, όπως είναι και αναφαίρετο δικαίωμα καθενός άλλου να την αγνοεί. Συν τοις άλλοις, το "βάθος" του καθενός είναι προσωπικό, όπως και το τι θεωρεί σημαντικό και τι όχι, οπότε το αν κάτι είναι επιφανειακό ή μη, είναι αποκλειστικά θέμα κρίσης και περιβάλλοντος!
Τόσο η προσωπική μου κρίση λοιπόν, όσο και η κριτική μου, μου επιτρέπουν να αποφασίζω για εμένα προσωπικά, βασιζόμενη στα θέματα που ένα μέλος έχει ανοίξει από την εγγραφή του και πέρα, αν ένα μέλος ανήκει σε έναν χώρο ή όχι, και να εκφράζω αυτή την κρίση. Δικαίωμά σου, και καθενός άλλου, όχι μόνο να διαφωνεί με αυτή, αλλά να την αγνοεί επίσης... αν και όταν πολλές φωνές τραγουδούν τον ίδιο σκοπό, εγώ προσωπικά θα το εξέταζα λίγο λιγότερο εγωιστικά το θέμα!Last edited by DissolvedGirl; 12-08-2011 at 19:14.
[B]Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο.[/B]
Οι σοφοί παραδέχονται. Οι πονηροί δικαιολογούνται. Οι ηλίθιοι επιμένουν.
- 12-08-2011, 19:16 #77
Φανταζομαι πώς καταλαβαινεις πώς δεν μιλάω για ανοχη. Ουτε για υπομονη ή καταπιεση. Γιατι το ενα φερνει το αλλο σιγα σιγα. Μιλάω για κατι διαφορετικο. Αν υποθεσουμε οτι νιωθω οτι διαφωνω με καποιον μπορω να το πω? Υπάρχει χωρος κ διαθεση απο τα μέλη ή απο το μελος με το οποιο διαφωνω? Αν ναι, εχει καλως. Μπορει να βγει μια ακρη. Να πάει καπου μια συζητηση. Αν οχι, τοτε υπάρχει προβλημα κ για τον χωρο τον ιδιο (που εδω νομιζω αυτο ειναι το πρωταρχικο) κ κατα δευτερον με καποια μελη που θελουν να επιβληθουν επιβαλλοντας δικους τους κανονες.Υπάρχει πιθανοτητα οι κανονες ολων των μελων να συνυπαρξουν? Μπορουν να χωρεσουν εδω? Υπάρχει μια τετοια διαθεση? Για αποδοχη του διαφορετικου? Κ μεχρι πιο σημειο?Που ειναι τα ορια?Ισως αυτο να ναι ενα θεμα....
πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
12-08-2011, 19:35 #78
το θεμα ειναι οτι εγινε μεγα θεμα κ γινεται αυτο που ειπα...συζητησεις επι συζητησεων.....κ ακρη δεν προκειτε να βγαλετε.... αφηστε που ετσι θρεφετε το θεμα...
"οι πιο μεγάλες νύχτες,είναι αυτές που κλαις και δεν σ'ακούν"
12-08-2011, 19:38 #79
Συμφωνώ σε γενικες γραμμές, αλλά θα σου πω που ενίσταμαι, με ένα παράδειγμα.
Αν πάω στην κατηγορία Ψυχοδραστικές ουσίες/Εξαρτήσεις, και ποστάρω ένα θέμα για τη βουλιμία, θα είμαι λάθος. Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτό που πόσταρα είναι λιγότερο σοβαρό ή ενδιαφέρον, αλλά σίγουρα θα το έχω θέσει σε λάθος φόρουμ. Είτε θα αγνοηθεί το ότι το πόσταρα σε λάθος κατηγορία και η συζήτηση θα συνεχιστεί κανονικά, είτε θα το μεταφέρει κάποιος moderator στη σωστή κατηγορία κτλ...
Με τον καιρό λοιπόν, μπορεί κάλλιστα τα μέλη να ποστάρουν ό,τι θέλουν όπου θέλουν, είτε επειδή δεν τους ενδιαφέρει να είναι το κάθε ποστ στη σωστή κατηγορία εφόσον η συζήτηση δεν επηρεάζεται, είτε επειδή επαναπαύονται ότι οι moderators θα το φροντίσουν και οι ίδιοι δε χρειάζεται να σκάνε. Διεύρυνε τώρα αυτό το παράδειγμα για ολόκληρο το φόρουμ. Δεν νομίζω κανένας μας να έχει θέμα με τα θέματα αυτά καθεαυτά που ανοίγονται κατά καιρούς, και από το συγκεκριμένο μέλος ειδικά, αλλά με το ότι δε θεωρούμε ότι έχουν τοποθετηθεί στο κατάλληλο χώρο, ή για να μη μιλάω για άλλους, εγώ προσωπικά...
Η ύπαρξη προτέρου (το να υπάρχει δηλαδή precedent γιατί ανάθεμά με αν μπορώ να το μεταφράσω αυτό στα ελληνικά) είναι εξαιρετικά ισχυρή βάση για τη διαμόρφωση συνήθειας. Δεν είναι θέμα του να αποδεχτείς τη διαφορετικότητα κάποιου σε έναν πολύ συγκεκριμένο χώρο, εφόσον ο ίδιος παραμένει μέσα στο θέμα του χώρου! Υπάρχουν ΧΙΛΙΑΔΕΣ άλλοι παρόμοια φόρουμ στους οποίους μπορεί να συμμετάσχει με τα θέματα που επιλέγει, πολύ πιο ελεύθερα και με μη συγκεκριμένη θεματολογία όπως το συγκεκριμένο φόρουμ... το να βάζεις νερό στο κρασί σου συνεχόμενα οδηγεί στο τέλος σε ένα ποτήρι γεμάτο νερό.
Να σου πω ένα πιο απλό παράδειγμα; Το θέμα που έχει ανοιχτεί με τα βιντεάκια ή τη μουσική. Καλό μεν θέμα, αλλά άσχετο με την ψυχολογία και τη φιλοσοφία του χώρου. Δεν κλείστηκε όταν ανοίχτηκε ως παράταιρο επειδή δεν έβλαπτε κανέναν εκτός από τη "σοβαρότητα" με την οποία κάποιος αντιμετώπιζε το φόρουμ, και τώρα έχουν ξεφυτρώσει άλλα 100 του ίδιου τύπου.
Εμένα μου αρέσει να συζητάω με τη Σοφία! Νομίζω επίσης ότι δεν μας ενδιαφέρει καθόλου ο Seduction συγκεκριμένα και απλά παίρνουμε αφορμή το θέμα του για να εκφραστούμε γενικότερα... εγώ τουλάχιστον αυτο κάνω, για να αποφύγω εμπάθειες.Last edited by DissolvedGirl; 12-08-2011 at 19:59.
[B]Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο.[/B]
Οι σοφοί παραδέχονται. Οι πονηροί δικαιολογούνται. Οι ηλίθιοι επιμένουν.
12-08-2011, 19:47 #80
Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.
12-08-2011, 20:45 #81
πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
12-08-2011, 21:27 #82
Κατερίνα (?) αυτό το forum είναι vBulletin, (ίσως το καλύτερο τεχνικά forum στον κόσμο). Mπες στην σελίδα του vBulletin.org και θα διαπιστώσεις από τους πλέον ειδικούς αν ο πληθυντικός είναι forums.
Ωστε τα θέματα που κάποια μέλη τα θεωρούν άσχετα, όπως πχ το "συγκλονιστικές ερμηνείες", "αφιερώσεις" κλπ, προσβάλουν, βλάπτουν και πρέπει να ξεριζωθούν για να μην απλωθούν κι άλλο!
Οk (!)
Eπίσης βαπτίζεις ως κακομοιρία και υπεροψία κάτι δεδομένο!!! Ποιό είναι αυτό θα αναρωτιέσαι.
Ονομάζεται εμπειρία και αποκτάται με την πάροδο του χρόνου και με τα βιώματα. Οπως και να το κάνεις, όσο και να το στριμώξεις, όσο και -πιθανόν- να σε στεναχωρεί, δεν αλλάζει το γεγονός.
Πριν προσπαθήσεις (?) να το αμφισβιτήσεις, σου μεταφέρω τα λόγια του Αριστοτέλη
Νέος δ'έμπειρος ούκ έστιν, πλήθος γάρ χρόνου ποιεί τήν εμπειρίαν. (Ψάξε την μετάφραση, όσο κι αν απογοητευθείς, θα διδαχτείς)
Οσο για το δικαίωμα στην κρίση και πάλι η σοφία των Αρχαίων φιλόσοφων θα είναι πικρή για σένα, αυτή τη φορά από τον Σωκράτη
Οι ειδικοί και όχι οι πολλοί κρίνουν
αν και όταν πολλές φωνές τραγουδούν τον ίδιο σκοπό, εγώ προσωπικά θα το εξέταζα λίγο λιγότερο εγωιστικά το θέμα!
ΔΕΝ θέλησες να διαβάσεις τίποτα απ' όσα έγραψα για την κατηγορία ΓΕΝΙΚΑ στα φόρουμς! ΔΕΝ θέλησες να δεις να παραδείγματα που έβαλα από το ΙΑΤΡΙΚΟ φόρουμ και από το στέκι ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ!
Καταλαβαίνω το γιατί (Και όλοι/ες που στο κεφάλι τους κατοικεί μυαλό, καταλαβαίνουν)
Υ.Γ Σε θεωρώ άτομο με ευφυία, η νιότη σου όμως δικαιολογεί πολλά.
12-08-2011, 21:47 #83
Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.
12-08-2011, 21:52 #84
12-08-2011, 22:41 #85
Kαταλαβα τι λες. Συμφωνω μαζι σου σε αυτο το σημειο. Μου φαινονται πολυ λογικα τα οσα λες.
Ωστοσο, εμενα μου δημιουργηθηκε η εντυπωση πώς δεν υπάρχει προβλημα τοσο γι αυτο το θεμα. Δλδ οτι δεν ειναι το κυριως θεμα αυτο. Αλλα ενα συγκεκριμενο μελος. Τύπου "ωχου...κανε μας τη χαρη κ αδειασε μας τη γωνια" (παιρνω πραγματικα ως αφορμη το μελος, καθε φορα μπορει να ειναι καποιος αλλος). Εγω αναρωτιεμαι, θελουμε να φυγει ενα μελος γιατι? γιατι δεν μας κανουν αυτα που λεει? ειναι ασχετα με το μοντελο ας πουμε του χωρου? θεωρουμε οτι μας προσβαλουν? μας εκνευριζουν?εχει προκυψει καποια διαφωνια σε καποιο ζητημα κ διαπιστωνουμε οτι εχει καποια διαφορετικη αντιληψη για τα πραγματα που δεν εχει καμια σχεση με την δικη μας?ειναι επικινδυνος? προσβαλει μελη?απειλει?
diss, μπορει αυτα που γραφω να μην εχουν καμια σχεση και η δικη σου ενσταση να ειναι μονο σ αυτα που αναφερεις στον διαλογο μας. Απλα λεω οτι απο τα λιγα που διαβασα, απο διαφορα μελη - δεν εχω διαβασει θεματα καιρο τωρα, μονο αποσπασματικα-μου δοθηκε η εντυπωση που προσπαθω να περιγραψω παραπανω... κ απλα αναρωτιεμαι...πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
12-08-2011, 22:44 #86
12-08-2011, 22:54 #87
ντις, θες να πεις κάτι για το θεμα της μουσικής?
ε?http://www.mazi.org.gr/
13-08-2011, 15:04 #88
Αν φύγουμε από την αυστηρή του έννοια, δλδ απ' αυτόν/ή που κατέχει εξειδικευμένες γνώσεις και εκτεταμένη εμπειρία σε έναν τομέα, στη συνέχεια το βάρος της κάθε γνώμης-κρίσης πηγαίνει σε όποιον/α φέρει γνώση και εμπειρία. Ενας νέος, μπορεί να έχει γνώση, αλλά όχι εμπειρία.
Για όσο το δυνατόν "σωστή" κρίση, είναι απαραίτητα και τα δύο. Φυσικά αναφέρομαι σε νοήμονες ανθρώπους που δεν σταμάτησαν το διάβα τους ως ενεργητικοί περπατητές στη ζωή
Και άλλα χαρακτηριστικά παίζουν τον ρόλο τους. Οξυδέρκεια, ευφυία, δυνατότητα μάθησης, ικανότητας άντλησης και ανάλυσης των βιωμάτων κλπ.
Θα σου μεταφέρω ένα περιστατικό για να κατάλάβουν όλοι/ες (όσοι/ες θέλουν ή μπορούν)
Σε ένα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ στην χώρα μας, είχε προσκληθεί ο κομισάριος του NBA.
Eκλπηκτος είδες τους φιλάθλους να τα βάζουν με τις αποφάσεις των διαιτητών και να φωνάζουν για λάθος σφυρίγματα - αποφάσεις κλπ
Τότε είπε: "Μα γιατί κραυγάζουν; Με ποιά γνώση του αθλήματος; Είναι δυνατόν να έχουν τέτοια συμπεριφορά λες και είναι ειδικοί; Εδω οι περισσότεροι προπονητές ΔΕΝ γνωρίζουν τους κανονισμούς του σπορ!
Καταλαβαίνεις;
Σχετικά με το thread μου, ελάχιστα μέλη τοποθετήθηκαν σε αυτά που έθετε προς συζήτηση και ΚΑΝΕΝΑΣ για τα παραδείγματα που παρουσίασα από το ιατρικό φόρουμ, το στέκι ψυχολογίας κλπ
Αντίθετα ακολούθησαν την "λογική" του πλήθους.
Η απειρία τους για τα φόρουμς, η άγνοια τους για το θέμα, αλλά και ο χαρακτήρας τους, δεν τους επιτρέπει να συζητήσουν, να αντιπαραθέσουν τα επιχειρήματα τους ή να αναπτύξουν τον συλλογισμό τους.
Δες τα θέματα του φόρουμ. ΔΕΝ υπάρχει ούτε ένα χωρίς off topic, ΔΕΝ υπάρχει ούτε ένα χωρίς ανόητα χαριτολογήματα μεταξύ μελών...
Αυτό δείχνει πολλά. Δεν νομίζεις;
Oπως και η κοινωνία μας, έτσι και αυτό το φόρουμ είναι μικρογραφία της. Ξεχειλίζει η αλαφρομυαλιά, ο αβδηρητισμός, η άγνοια, η κακή διάθεση, η αρνητική στάση, η εμπάθεια...
Ευτυχώς υπάρχουν και οι φωτεινές εξαιρέσεις. Ανθρωποι ευφυείς, ευαίσθητοι, με γνώση σε πολλά θέματα, με εμπειρία ζωής, με θέληση για αλληλεπίδραση, με αυτογνωσία, με διάθεση για ανταλλαγή απόψεων...
Αυτό που δυστυχώς είναι η μεγαλύτερη αδικία σε ένα φόρουμ, είναι η επιβολή ισότητας μεταξύ ανίσων
Στην πραγματική ζωή, δεν μπορεί να εξομοιωθεί ποτέ το FIAT 650 με την FERRARI F430, πίσω από τον υπολογιστή όμως λαμβάνονται και τα δύο ως αυτοκίνητα (!)
Για σκέψου ένα δευτερόλεπτο. Τι κυκλοφορεί περισσότερο εκεί έξω, FIAT ή FERRARI;
13-08-2011, 15:37 #89
Οι ανθρωποι δε λογαριαζονται με την ιδια "λογικη" με τ'αυτοκινητα! Δεν υπαρχουν ανισοι ανθρωποι αλλα ανομοιοι(λυπαμαι που δε σ'αρεσει αλλα ετσι ειναι)! Σ'αυτο,τουλαχιστον,το φορουμ δε χωρανε χιτλερικες αντιληψεις περι ανισοτητων! Εδω κανεις δεν κανει τον "ειδικο"(ακομα κι αν ειναι ψυχολογος ή ψυχιατρος κι εχει εξειδικευμενες γνωσεις οπως λες)! Αν δεν μπορεις να εναρμονιστεις με τον εν λογω χωρο,θα σε παρακαλουσα ν'αποχωρησεις με ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ συνειδητη επιλογη και να πας να θρεψεις το ΕΓΩ ΣΟΥ σε καποιον αλλο ιστοχωρο!
Last edited by ALIA; 13-08-2011 at 15:54.
13-08-2011, 16:02 #90
Οταν αδυνατείς (!) να κατανοήσεις και ένα ΑΠΛΟ παράδειγμα, δεν υπάρχει βάση συζήτησης. Μπορείς να φωνασκείς μόνη σου. Στα διαλείμματα σου ψάξε το νόημα της λέξης "απεικασμός". Θα σε βοηθήσει.
Επιπλέον, το thread έχει πάρα πολλά για να τοποθετηθείς με επιχειρήματα. Αν το κάνεις, θα σου απάντήσω. Φυσικά έχεις το δικαίωμα να βαπτίσεις το ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ, στο ότι δεν θέλεις...