being bipolar - Page 10
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 10 of 14 FirstFirst ... 89101112 ... LastLast
Results 136 to 150 of 210

Thread: being bipolar

Senior Member
    τελικα χθες ρωτησα ευθεως την ψυχολογο μου σχετικα με το αν ειμαι διπολικη ή οχι και μου απαντησε πως ειμαι αλλα ελαφρως.
    κατι σαν το ολιγον εγκυος δλδ

Senior Member
    Quote Originally Posted by Ααχχιιννοοςς View Post
    Εγω αποφασισα να σταματησω να ειμαι διπολικη και οτιδηποτε. Θα ειμαι εγω απο εδω και περα. Θα κοψω τα φαρμακα και σιγα σιγα σιγα σιγα (καταλαθος το εγραψα 4
    φορες!) και τον γιατρο. Δεν το προτεινω, δεν το συνιστω, απλα αυτο θα κανω. Ειπα στον εαυτο μου οτι ενας ανθρωπος που βασανιζεται δεν ειναι αρρωστος αναγκαστικα (και αλλα του ειπα) και θα δω. Μπορει να μην κοψω τον γιατρο. Ειναι καλη παρεα. Βαριεμαι να γραψω περισσοτερα, εγκαρδια σας χαιρετω...
    αχινε μου οταν ενας ανθρωπος υποφερει ουτε εμενα μου αρεσει να τον κατατασουμε ρατσιστικα στην κατηγορια των αρρωστων.
    πολλοι ανθρωποι ομως που βασανιζονται και σταματουν να παιρνουν την βοηθεια της επιστημης ( ψυχοθεραπεια, φαρμακα ) απο ενα σημειο και μετα αρχιζουν να βασανιζονται περισσοτερο κοριτσι μου.

Senior Member
    Quote Originally Posted by amelie74 View Post
    τελικα χθες ρωτησα ευθεως την ψυχολογο μου σχετικα με το αν ειμαι διπολικη ή οχι και μου απαντησε πως ειμαι αλλα ελαφρως.
    ωραιο νεο!
    ισως λοιπον, αυτο το "ολιγον" να ειναι και αναστρεψιμο τελικα!

Senior Member
    χμ...δεν ειμαι και τοσο σιγουρη Ρεμεντυ για το αν ειναι αναστρεψιμο.
    νομιζω πως η διπολικη διαταραχη-ανεξαρτητως βαθμου νοσηροτητας- ειναι μια ασθενεια που την "κουβαλας στην πλατη σου" για ολη σου τη ζωη...
    ωστοσο, το να εισαι "ολιγον" διπολικη, σημαινει οτι ισως τελικα δεν ειναι ανεφικτο να ζησεις μια λειτουργικη ζωη.
    αν και αυτο το πιστευω για τους περισσοτερους διπολικους και ψυχικα νοσουντες γενικοτερα...
    (εννοω το οτι μπορουν να ζησουν μια χαρα λειτουργικη ζωη).
    εδω μεσα εχουμε αρκετα λαμπρα πραδειγματα που επιβεβαιωνουν την παραπανω θεωρεια.
    καλες οι θεωρειες...αλλα πρεπει και γω να ξεκουνησω....να πιεσω τον εαυτο μου στο μετρο του δυνατου...
    ηδη εχω καταστρωσει καποια σχεδια τα οποια τα θεσω σε εφαρμογη απο βδομαδα...
    μην φανταστειτε τιποτα φοβερο...
    για δειλα βηματακια προκειται...αλλα τρωγωντας ερχεται η ορεξη...
    stay tuned

Senior Member
    deleted....(αλλαξαν καποια δεδομενα στη ζωη μου οποτε δεν ειχε νοημα το ποστ)
    Last edited by amelie74; 08-09-2011 at 20:21.

Senior Member
    και γω αναρωτιέμαι αν είμαι διπολική πολλές φορές, λες να ρωτήσω την ψυχίατρο μου ή μήπως κάνω παρατραβηγμένες σκέψεις;
    έτσι γιατί περίεργα την είδα...

Senior Member
    μερικες φορες καποια συμπτωματα τζιπσι μου μοιαζουν με συμπτωματα διπολικης διαταραχης χωρις ομως να ειναι.
    π.χ. το να ειναι καποιος κυκλοθυμικος δεν σημαινει οτι ειναι διπολικος.
    ή το να βγαινει ορισμενες φορες εκτος εαυτου και να εχεις εξαρσεις ουτε αυτο απαραιτητα τον κατατασει στους διπολικους.
    σε αυτα τα συμπτωματα αναφερεσαι κοριτσι μου?(γιατι το εχω ακουσει και απο αλλο ατομο με μονοπολικη καταθλιψη που νομιζε οτι εχει διπολικη)
    σιγουρα να ρωτησεις τον γιατρο σου μονο κ μονο για να σου φυγει η υποψια.
    ετσι και αλλιως εκεινος καλυτερα απο μας τα ξερει
    Last edited by amelie74; 08-09-2011 at 21:57.

Senior Member
    αρκτουλα τελικα ειχες απολυτο δικιο για το τοπαμακ.
    τετοια ανορεξια ουτε στο πιο απιαστο ονειρο μου δεν φανταζομουν οτι θα ειχα.
    επρεπε ομως να το εχω ξεκινησει πριν το καλοκαιρι για ευνοητους λογους

Senior Member
    μερικες φορες καποια συμπτωματα τζιπσι μου μοιαζουν με συμπτωματα διπολικης διαταραχης χωρις ομως να ειναι.
    π.χ. το να ειναι καποιος κυκλοθυμικος δεν σημαινει οτι ειναι διπολικος.
    ή το να βγαινει ορισμενες φορες εκτος εαυτου και να εχει εξαρσεις ουτε αυτο απαραιτητα τον κατατασει στους διπολικους.
    σε αυτα τα συμπτωματα αναφερεσαι κοριτσι μου?(γιατι το εχω ακουσει και απο αλλο ατομο με μονοπολικη καταθλιψη που νομιζε οτι εχει διπολικη)
    σιγουρα να ρωτησεις τον γιατρο σου μονο κ μονο για να σου φυγει η υποψια.
    ετσι και αλλιως εκεινος καλυτερα απο μας τα ξερει
    ναι, σ' αυτά τα συμπτώματα αναφέρομαι και το λέω γιατί υπάρχει και η διπολική τύπου 2.

Senior Member
    ρωτα το γιατρο σου καλη μου καλυτερα.
    αναφερε του ολα τα συμπτωματα και εκεινος θα κρινει.
    μου αρεσει η υπογραφη σου

Senior Member
    ρωτα το γιατρο σου καλη μου καλυτερα.
    αναφερε του ολα τα συμπτωματα και εκεινος θα κρινει.
    μου αρεσει η υπογραφη σου
    σ' ευχαριστώ

Senior Member
    deleted
    αιτιολογια--->μεταφερθηκε στο "γενικα"
    Last edited by amelie74; 15-09-2011 at 14:19.

Senior Member
    κάτι δεν πάει καλά με την θεραπευτική μου σχέση και δεν ξέρω τι φταίει...
    καλημερα παιδια!
    τον τελευταιο καιρο δεν νιωθω καλα.νιωθω μεγαλο αγχος εκτος σπιτιου.
    χθες ειχα παει στην παραλια και ενω ειχε εναν γαματο ηλιο τον οποιο ηθελα να απολαυσω, σηκωθηκα και εφυγα πανω στο τεταρτο, χωρις καν να κανω τσιγαρο επειδη ετρεμαν τα χερια μου.
    δεν θα ηθελα να το εστιασω στην φαρμακευτικη μου αγωγη, γιατι αφενος ακομα κι ο ιδιος μου ο γιατρος μου εχει πει οτι παιρνω πολλα φαρμακα και αφετερου γιατι το να μην ειναι καποιος καλα, ειναι συνισταμενη παρα πολλων παραγοντων.(αλλιως οι ψυχολογοι θα ειχαν βαλει λουκετο προ πολλου...)

και εδω θελω να επικεντρωθω...στο θεμα της ψυχολογου μου.
    εδω και αρκετο καιρο αισθανομαι οτι η κουραση απο τα πηγαινε-ελα μεσα στη ζεστη και η αγοραφοβια μου που χτυπαει κοκκινο σχεδον καθε φορα με αποτελεσμα πολλες φορες να πινω και να μην μπορω να συγκεντρωθω σε αυτα που μου λεει, υπερσκιαζουν τα οποια οφελη.
    να το κανω πιο λιανα.
    μεχρι πριν μερικους μηνες πηγαινα και γυριζα εχοντας αποκομισει 10 πραγματα.
    εδω και καιρο γυριζω εχοντας αποκομισει σχεδον τιποτα και αυτο δεν ξερω αν ειναι αποτελεσμα της ταλαιπωριας που υφισταμαι για να παω στο γραφειο της ( αγοραφοβια,συνεπειες αλκοολ,καυσωνας ) ή αποτελεσμα του οτι περασε ο αρχικος ενθουσιασμος μαζι της ή λογω του οτι τελευταια δεν της μιλαω για μενα.δλδ αντι να της μιλαω για τα συναισθηματα μου της μιλαω περι ανεμων κ υδατων.
    χθες την πηρα τηλ και την παρακαλεσα να ερχεται για καποιο διαστημα σπιτι.
    μου ειπε οτι σε αυτη την περιπτωση η τιμη θα ειναι η διπλασια οποτε την αποκλειουμε αυτη την περιπτωση.

δεν θελω να την αλλαξω απλα νιωθω οτι δεν βοηθιεμαι πια τοσο πολυ.
    παλιοτερα μου χε πει οτι ειναι ανοιχτη στο να συζηταμε τα παραπονα μου.
    αλλα και παλι κολωνω τρομερα να της το πω.
    νιωθω τρομερα πελαγωμενη...
    το κεφαλι μου παει να σπασει...
    παιδια σας ευχαριστω θερμα οσους μου δωσατε απαντησεις στο θεμα αυτο που ειχα ποσταρει στο "γενικα" ομως για να μην χανεται η ροη της παραθεσης των προβληματων μου το ξαναποσταρα και εδω.

τελικα βρηκα το κουραγιο και της μιλησα για ολα τα παραπανω.
    μου ειπε οτι οχι μονο δεν θυμωνει αλλα αντιθετα εκτιμαει αφανταστα την ειλικρινια μου.
    επισης μου ειπε-κατι που μου ειχε απαντησει και το μελος "ανεμος" νομιζω- οτι συμβαινει σχεδον κατα κανονα, στην αρχη της ψυχοθεραπευτικης σχεσης, το να τοποθετει ο ασθενης σε ενα "βαθρο" ας το πουμε τον θεραπευτη με αποτελεσμα να ειναι πιο ευκολο να εισπραξει πολλα οφελη απο αυτη τη σχεση.
    στη συνεχεια ερχεται καποια στιγμη η "απομυθοποιηση" και εκει ειναι που αρχιζει και κανει η θεραπευτικη σχεση μια "καμπυλη".
    τοτε ειναι που φαινεται σαν η θεραπεια να μην εχει να σου προσφερει τπτ αλλο.
    ομως απο ενα σημειο και μετα αρχιζει και παλι η ανοδος.
    επισης μου ειπε μπραβο για το οτι παρα την "καμπυλη" που περναει η σχεση μας δεν της λεω "αντιο" αλλα θετω το θεμα υπο συζητηση.
    και ναι ρε παιδια το να μεινω στην Βικυ και να συζητησω μαζι της τα οποια παραπονα μου, το θεωρω χρεος τοσο απεναντι σε εκεινη οσο απεναντι και σε μενα για ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ!!!
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΙ ΑΣ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΚΑΜΠΥΛΗΣ...
    Last edited by amelie74; 16-09-2011 at 14:49.

Senior Member
    λοιπον....θα προσπαθησω να τα γραψω οσο πιο κατανοητα γινεται γιατι αυτη τη στιγμη επικρατει μεσα στην ψυχη μου ενα μπερδεμα μεγαλο.
    ειναι διαφορα αυτα που με βασανιζουν εξ ου και το μπερδεμα, εξ ου και η αναστατωση.
    ας επικεντρωθω σε δυο θεματα καλυτερα τα οποια ομως εχουν μια κοινη συνισταμενη,την ΑΓΟΡΑΦΟΒΙΑ.

1)αυτο το προβλημα το ειχα ανεκαθεν.δεν προκειται για καινουριο φρουτο.απλα τελευταια εχει φουντωσει πολυ θα ελεγα.
    λοιπον...αυτο το προβλημα εχει αρχισει να με εμποδιζει σε πολυ μεγαλο βαθμο στη ζωη μου.
    ας παρουμε την πρωτη επιπτωση του.
    δυσκολευομαι τραγικα να μετακινηθω για να παω στην ψυχολογο μου.
    (και μιλαμε για αποσταση 2 χιλιομετρων).
    ειχαμε αρχισει να συζηταμε το ενδεχομενο να ερχεται σπιτι μου.
    οι γονεις μου οταν τους ειπα οτι θα ανεβει η τιμη φρικαραν και το αρνηθηκαν.
    σημερα που μιλησα στο κινητο με την ψυχολογο και αφου εριξα τα μπινελικια μου για το οτι δεν χαλαλιζουν λεφτα για την υγεια του παιδιου τους, μου εξηγησε (επειδη τους εχει γνωρισει απο κοντα) πως ειναι βεβαιη οτι αν τους μιλαγε η ιδια για την αναγκαιοτητα αυτου του μετρου σιγουρα θα δεχονταν.
    και της εθεσα το ευλογο ερωτημα γιατι να μην τους μιλησει.η απαντηση της ηταν οτι το να ερχεται σπιτι μου για θεραπεια και να μην πηγαινω εγω στο γραφειο της αφενος θα ηταν μια πραξη "παραιτησης" απο την πλευρα μου και αφετερου ειναι της γνωμης οτι το εξω οσο ζορισμα κι αν εμπεριεχει τελικα μου κανει καλο (εγω βεβαια αυτο το καλο δεν το βλεπω.παω τρεμοντας και για να αντεξω το αγχος μου πολλες φορες πινω πριν παω κι ας ειναι 11 το πρωι!της το ειπα και αυτο και μου ειπε πως το εκλαμβανει ως απειλη.αλλα ειλικρινα παιδια δεν της το ειπα σαν απειλη.οταν τρεμω ολοκληρη και δεν με πιανουν τα φαρμακα μου παρολο που ειναι ΤΡΟΜΕΡΑ ΙΣΧΥΡΑ εχω μια τρομερη παρορμηση για να πιω την οποια οπως ξερετε δεν αγνοω σχεδον ποτε).

2)θελω πολυ να παω σε ενα κεντρο ημερας που εχω βρει μετα απο πολυ ψαξιμο αλλα ειναι τρομερα μακρυα.
    εχω κλεισει δυο φορες ραντεβου και τις δυο τους το εχω ακυρωσει.
    οι λογοι οι γνωστοι....αγχος, πανικος, αγοραβοφια και δεν συμμαζευεται...
    ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ ΠΟΛΥ ΝΑ ΠΑΩ!!!!
    Last edited by amelie74; 18-09-2011 at 20:00.

Senior Member
    αμελι σε τηλ τωρα
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Page 10 of 14 FirstFirst ... 89101112 ... LastLast