Results 151 to 165 of 210
Thread: being bipolar
-
18-09-2011, 19:58 #151
Ειρηνη μου χιλια συγγνωμη που ειχα κλειστο το κινητο, αλλα οταν ειμαι σε υπερενταση το κλεινω παντα γιατι με ταραζει καπως το να μιλαω στο τηλ. (ακομα και με μια τοσο γλυκια και κατευναστικη φωνουλα σαν τη δικη σου).
οποτε αν θες μου απαντας απο δω ή τα λεμε μεσω τηλεφωνου οταν δεήσω να το βαλω σε λειτουργεια
θα ηθελα και τη γνωμη αλλων ατομων αν εχουν αποψη επι του θεματος γιατι βασανιζομαι πολυ...
- 18-09-2011, 22:55 #152
αμελι οταν με παιρνες εγω κοιμομουνα λολ, τωρα σε παιρνω εγω κ το χεις κλειστο, τεσπα, θα σου απαντησω κ απο δω κ θα τα πουμε κ τηλεφωνικως !! (να το ανοιξεις ομως ε??)
λοιπον πιστευω εχει δικιο σε αρκετα σημεια η ψυχολογος σου κ οσον αφορα το θεμα με τους γονεις σου, να το τους μιλησει... για να τους μιλησει δεν ειναι αναγκη να ερθει αυτη σπιτι, μπορουν να πανε αυτοι στο γραφειο της φανταζομαι κ πιστευω οτι αμα τους εξηγησει καποια πραγματα θα βελτιωθει αισθητα τουλαχιστον η συμπεριφορα τους απεναντι σου κ η γενικοτερη επικρατουσα οικογενειακη κατασταση.. ευελπιστω δηλαδη... οποτε καλο ειναι να γινει μια προσπαθεια να μιλησουνε..
οσο για το θεμα της αγοραφοβιας που ειναι κ το δυσκολοτερο... καταλαβαινω ποσο δυσκολο ειναι κ ποσο σε μπλοκαρει το κωλοαγχος κ σε περιοριζει απ το να κανεις πραγματα κ δραστηριοτητες που θες... ξερω γιατι κι εγω παλιοτερα παθαινα κρισεις πανικου, πλεον οχι, κυκλοφορουσα ομως, πηγαινα σχολη, για καφε, γυμναστηριο κτλ δεν καθομουνα μες στο σπιτι... αυτο πιστευω πρεπει να κανεις κ εσυ, να πας κοντρα στο φοβο σου κ μη σκεφτεσαι συνεχεια αμα σε πιασει... κ φανταζομαι αμα σε πιασει εχεις αγχολυτικα μαζι σου κ ξερεις τι πρεπει να κανεις !!
οσο για το κεντρο ημερας, γνωμη μου ειναι να πας κοντρα στο φοβο σου κ να το επισκεφτεις, γενικα δοκιμαζε πραγματα κ μην απορριπτεις κατι προτου το δοκιμασεις.. πας μια φορα κ αμα δεν σ αρεσει το κλιμα το ακυρωνεις, αλλα με το να μην πας καθολου βουλιαζεις ακομα περισσοτερο!!
αυτα προς το παρον κ τα ξαναλεμε !!
φιλακια πολλα !!!" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
18-09-2011, 23:43 #153
αμελι
για την "καμπυλη" που οπως λες παρουσιαζει η σχεση σου με την ψυχολογο σου, σκεψου λιγο και την δικη σου ευθυνη.
οταν μονη σου λες, οτι πας και της λες ασχετα και οχι αυτα που αισθανεσαι κι οταν δεν προχωρας σε οσα εχεις αποφασισει για να βελτιωσεις την ζωη σου, δεν ειναι λογικο να ειναι στασιμη η κατασταση?
το να τα λετε και να τα ξαναλετε, δεν μπορει απο μονο του να οδηγησει καπου. πρεπει να κανεις κι εσυ προσπαθεια.
οι ψυχολογοι δεν κανουν την δουλεια για σενα, μονο να σου δειξουν δρομους μπορουν.
19-09-2011, 16:38 #154
Ειρηνη οταν ελεγα να ερθει η Βικυ σπιτι εννοουσα για να γινει η ψυχοθεραπεια μου λογω αγοραφοβιας, οχι για να μιλησει με τους γονεις μου.
σε θεωρω αξιεπαινη για το οτι παρα τους πανικους που ειχες, πηγαινες και σχολη και βολτες κλπ αλλα εγω εχω πολυ βαριας μορφης αγχωδη διαταραχη.δλδ ειμαι αγχωμενη σχεδον καθ'ολη τη διαρκεια της μερας.δεν προκειται για μεμονομενα επεισοδια κρισεων πανικου.
το κεντρο ημερας και την εκαστοτε δραστηριοτητα εχεις δικιο οτι δεν πρεπει να την απορριπτω απο το σπιτι μου αλλα δοκιμαζοντας την πρωτα ΑΛΛΑ ειναι διαφορετικο ρε Ειρηνη να πας καπου και να μην σου αρεσει οποτε να μην συνεχισεις και διαφορετικο το να πας καπου και να φυγεις επειδη ΕΣΥ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕΣ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΗΤΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΕΝΟΧΙΚΟΤΗΤΑ.
καταλαβαινεις πως το εννοω?
υπαρχει βεβαια λογος που το αγχος μου ειναι σε μεγαλη εξαρση αυτη την περιοδο(δεν ειναι παντα ετσι)αλλα αυτα θα τα πουμε απο το τηλ. ή θα τα ποσταρω εδω οταν ηρεμησω λιγο γιατι ο λογος αυτος, μου προκαλει μεγαλη οργη και με το να το βλεπω εδω καταγεγραμμενο ισως γινομαι χειροτερα.
εντωμεταξυ παλι δεν συντονιστηκαμε με τα τηλ.:P
σε πηρα πριν απο λιγο και δεν το σηκωσες.
Ρεμεντυ εχεις δικιο οτι εχω μεγαλο μεριδιο ευθυνης για την κοιλια που εχει γινει στην ψυχοθεραπεια μου.
κυριως για το οτι της μιλαγα περι ανεμων κ υδατων αντι να της μιλαω για τα συναισθηματα μου.
οχι ομως για το οτι δεν προχωραω σε οτι εχω αποφασισει.
δινω μαχες Ρεμ μου.
μεγαλες μαχες τελευταια μεσα μου.
ειλικρινα σου μιλαω δεν εχω βολευτει.
παλευουν μεσα μου το κομματι που θελει να κανει βηματα και το αρρωστο κομματι.
πριν απο λιγο εκλαιγα με λυγμους επειδη σχεδον παντα με νικαει το αρρωστο κομματι.
και τωρα που το γραφω αυτο παλι κλαιω.
σε αυτο βεβαια εχει μεριδιο ευθυνης κ η μανα μου.
δεν λεω να με χαιδευει αλλα ουτε και να με απαξιωνει με τον τροπο που επιμενει εδω και χρονια να το κανει.
ετσι "συντηρει" το αρρωστο κομματι παρολο που της τα χουν χωσει πολλοι ειδικοι.Last edited by amelie74; 19-09-2011 at 19:27.
19-09-2011, 17:08 #155
Αμελί, το θέμα της αγοραφοβίας δεν το δουλεύεις συστηματικά με την ψυχολόγο σου;
[SIZE="2"]"In a real dark night of the soul, it is always three o'clock in the morning, day after day"
[/SIZE]
[I]F. Scott Fitzgerald[/I]
19-09-2011, 17:23 #156
αμελι σορρυ τωρα ειδα τις κλησεις το ειχα στο αθορυβο απ το πρωι σορρυ... θα σε παρω εγω αν κ θα σου γραψω κ απο δω καποια πραγματα...
κοιτα πιστευω πρεπει να συζητησεις με την ψυχολογο κατα βαση για το θεμα της διαταραχης πανικου κ ασε λιγο τα διπολικα στην ακρη... εφοσον σε κανει δυσλειτουργικη κ δυσκολευεσαι στις μετακινησεις σου... οσο για να μιλησει στους γονεις σου, εννοω να πανε εκεινοι απο κει... για να ρθει στο σπιτι εννοειται οτι δεν θα ρθει για τους γονεις αλλα για σενα, αλλα σκεψου μηπως αυτο σε κανει μακροπροθεσμα να "βολευτεις" κ να βουλιαζεις ακομα περισσοτερο.. γνωμη μου να εκτεθεις στον φοβο, σ ο,τι σε τρομαζει κ σου προκαλει πανικο.. το να ερχεται σπιτι πιστευω ειναι πολυ "βολικη" λυση..
προσπαθησε να το παλεψεις μεσα σου κ εξω σου.. εχεις δυναμεις κ ικανοτητες, μην παραιτεισαι ευκολα.. αρκει να το πιστεψεις οτι θα τα καταφερεις κ δεν ειναι πιο δυνατο αυτο απο σενα για να σε κανει κουμαντο στην καθημερινοτητα σου!!
οσο για το κεντρο ημερας, πηγαινε κ απλα αμα δεν σου αρεσει η δεν αντεξεις μην ξαναπας... μην μπλεκεις με σκεψεις ηττας, καν το λιγακι πιο αυθορμητα να το πω... δλδ μη μπαινεις στο τριπακι του διαχωρισμου "δεν μου αρεσε" vs "δεν το αντεξα"... ποτε δεν ξερεις πως θα εξελιχθουν τα πραγματα κ πως θα εχουν οι συνθηκες, οποτε ας μην προκαταλαμβανουμε αρνητικα !!
τα υπολοιπα δια τηλεφωνου!!
φιλακια !!" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
19-09-2011, 17:34 #157
19-09-2011, 17:37 #158
19-09-2011, 17:40 #159
Να επικεντρωθείς σε αυτό, να της το ζητήσεις.Αν δεν είσαι λειτουργική, πώς θα μπορέσει να δουλέψει η ψυχοθεραπεία για σένα;
Έφαγα πολλά χρόνια ηλίθιας ψυχοθεραπείας για τα παιδικά μου χρόνια και άλλες τέτοιες αηδίες (είμαι καμμένη γι΄αυτό και τσιτώνω λίγο με τέτοια θέματα-σόρι).Καλά όλα αυτά, αλλά στο ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ζεις και βασανίζεσαι Αμελί μου....[SIZE="2"]"In a real dark night of the soul, it is always three o'clock in the morning, day after day"
[/SIZE]
[I]F. Scott Fitzgerald[/I]
19-09-2011, 17:46 #160
εχεις απολυτο δικιο!!!!
19-09-2011, 20:41 #161
amelie δεν είμαι και ο καταλληλότερος άνθρωπος για να πω αυτά τα λόγια και δεν ξέρω να μιλάω καλά αλλά μην παραιτήσε και πάλεψε το Έχω περάσει και εγώ από αυτή την κατάσταση. Έχασα εξάμηνα στη σχολή μου, δεν έβγαινα από το σπίτι και αισθανόμουν πολύ άσχημα μέσα σε κόσμο με αποτέλεσμα να επικρίνω πολύ αυστηρά τον εαυτό μου για αυτή την κατάσταση. Όμως μετά από τη βοήθεια της ψυχολόγου μου ( της έβγαλα την πίστη για 6 μήνες μέχρι να με καταφέρει
) ξεκίνησα αρκετά δειλά το γυμναστήριο ( να φανταστείς είχα πάει καμιά δεκαριά φορές από έξω χωρίς να πάρω την απόφαση να μπω
). Σιγά σιγά τώρα έχω φτάσει σε μια καλύτερη κατάσταση. Προσπάθησε όσο μπορείς άλλωστε και εσύ μου το έχεις πει αυτό
.
19-09-2011, 22:32 #162
το ακουσα χεχεχε !!!
Κοιτα οπως σου ειπα πιστευω οτι πρεπει να προσπαθησεις να μην επηρεαζεσαι απο τη γνωμη των αλλων, ειτε ειναι γονεις, ειτε αλλοι συγγενεις, ειτε οτιδηποτε.. κανε για σενα ο,τι καλυτερο κ μην τα υπεραναλυεις ολα κ τα παιρνεις τοις μετρητοις !!
οσο για την διαδικασια που ειπαμε, καλο ειναι να την ξεκινησεις ωστε να δρομολογηθει κ αυτο, μιας κ ισως λογω γραφειοκρατιας κ χαρτουρας παρει καποιο χρονικο διαστημα..
κατα τ αλλα πιστευω οτι μπορεις να παλεψεις κ να τα καταφερεις !!!
kissezZzZzZ !!!!!!" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
20-09-2011, 12:34 #163
φανταζομαι κ πιστευω οτι αμα τους εξηγησει καποια πραγματα θα βελτιωθει αισθητα τουλαχιστον η συμπεριφορα τους απεναντι σου κ η γενικοτερη επικρατουσα οικογενειακη κατασταση.. ευελπιστω δηλαδη... οποτε καλο ειναι να γινει μια προσπαθεια να μιλησουνε..
μαλλον γι' αυτο την κατασυμπαθησαν.
αυτο παλι πως σας φαινεται??????
εννοω το οτι αντι να τους κανει υποδειξεις για συμπεριφορες που οχι μονο δεν με βοηθουν,αλλα με καθηλωνουν(πχ φρασεις του τυπου "δεν βλεπω καμια προοδο τοσα χρονια") εκεινη τους εδωσε τα συγχαρικια της???????
Κοιτα οπως σου ειπα πιστευω οτι πρεπει να προσπαθησεις να μην επηρεαζεσαι απο τη γνωμη των αλλων, ειτε ειναι γονεις, ειτε αλλοι συγγενεις, ειτε οτιδηποτε.. κανε για σενα ο,τι καλυτερο κ μην τα υπεραναλυεις ολα κ τα παιρνεις τοις μετρητοις !!
το οτι κανω βηματα (ΟΛΟΜΟΝΑΧΗ-ΜΕ ΠΑΝΙΚΟΥΣ-ΜΕ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΙΕΣ-ΜΕ ΑΓΕΝΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΛΠ...) για να βγαλω επιδομα προνοιας-πραγμα που βρισκει καθετα αντιθετη τη μανα μου ειναι ενα βημα προς αυτη την κατευθυνση (του να προσπαθω δλδ να μην επηρεαζομαι τοσο).
20-09-2011, 12:41 #164
Παυλο μου επειδη εχω διαβασει προσεχτικα την ιστορια σου θα ηθελα να σε ρωτησω κατι.
τι ηταν αυτο που σε εκανε να ξεπερασεις την οργη/απογνωση/παραιτηση που απο οτι καταλαβαινω ηταν αποτελεσμα της στασης των γονιων σου απεναντι σου και κυριως του πατερα σου?
η ψυχολογος σου?
η μητερα σου?
οι στοχοι σου?
τι?
(γιατι εγω σαν να εχω κολλησει εκει-οπως ειναι προφανες-πραγμα που με εμποδιζει πολυ να προχωρησω στη ζωη μου.)
20-09-2011, 15:03 #165
μπραβο επομενως γι αυτο το βημα !! το βασικο ειναι να μην μενεις απραγη κ αδρανης, αλλα να κινητοποιεισαι κ να συμμετεχεις σε διαφορες δραστηριοτητες !! Ξεκινα να τρεχεις τη διαδικασια για το επιδομα κ μην δινεις σημασια τι λεει η μαμα σου, σκεψου οτι το δικαιουσαι κ ειναι κατι που το θες εσυ κ θα το κανεις !!
αυτααα !!!" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."