being bipolar - Page 8
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 8 of 14 FirstFirst ... 678910 ... LastLast
Results 106 to 120 of 210

Thread: being bipolar

Αμελι πηγες μεθυσμενη ή ηπιες 2 μπυρες? Ποσο ηπιες? Δεν ξερω αν εχει σημασια, η προθεση σου ειναι η ιδια, αλλα κανει διαφορα στην θεραπεια, νομιζω.
    [FONT="Comic Sans MS"][/FONT][SIZE="5"][/SIZE]Trying to be ruthless, in the face of beauty...

Παντως ανεξαρτητα απο το οτι ηπιες νομιζω οτι εισαι αρκετα ενοχικη, ειναι γεγονος οτι ο,τι θελουμε λεμε στον γιατρο μας. Σου ηρθε να της πεις και αυτο που της ειπες, ε της το ειπες. Δεν τρεχει και κατι. Και εγω του μιλαω και για ασχετα πραγματα. Ειναι αρκετα ζορικο να εστιαζουμε ολη την ωρα σε θεματα ουσιας.
    [FONT="Comic Sans MS"][/FONT][SIZE="5"][/SIZE]Trying to be ruthless, in the face of beauty...

Δεν σου λεω καλα κανεις και πινεις. Σου λεω δες το λιγο πιο χαλαρα. Προσπαθησε να μην πινεις σπιτι σου οταν εχεις ραντεβου, πηγαινε σε ενα καφε πιο πριν και πιες μονο μια μπυρα...

Κι εμενα οπως εχω ξανααναφερει μου αρεσει να πινω 2 ή και 3 ποτηρια κρασι πριν τον γιατρο μου (που γι αυτον τον λογο θα προτιμουσα να τον εχω ακομα πιο αργα το απογευμα :-Ρ) για τους λογους που αναφερεις κι εσυ, για να εξωτερικευομαι πιο ευκολα, να νιωθω πιο ανετα, αλλα και για να να μη με αφησω να ''βαριεμαι''. Δεν νομιζω οτι ολα αυτα ισχυουν ομως, μαλλον για να νιωθω εγω πιο ευθυμη το θελω. Μερικες φορες που ετυχε και δεν ηπια, διαπιστωσα πως μια χαρα μπορουσα να μιλαω και οτι το ποτο και οι ''ευεργετικες'' του δρασεις στο κεφαλι μου μονο ειναι.

Senior Member
    αχινε μου 4 κουτακια ηπια.
    ναι για να ειμαι πιο ευθυμη ηπια και πιο απελευθερωμενη, γιατι θυμαμαι σε καποιες παλιοτερες συνεδριες, που ειχα παει πιωμενη και δεν της το χα πει, μια χαρα τα πηγαμε.(οκ ειχα ξεφυγει και τοτε λιγο εκτος οριων, αλλα λιγο ομως,απλα επικρατουσε ενα χαλαρο κλιμα ας το πουμε).
    παντως ειδικα σημερα το σκυλομετανιωσα που ηπια.
    και επειδη απο τον διαλογο που εγινε μεταξυ μας καταλαβα πως θα το σκυλομετανιωσω και ολες τις επομενες φορες που θα παω σαν τον ορεστη μακρη στο γραφειο της, ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΤΕΡΜΑ.(θελω να πω δεν συνδυαζονται.μου το εκανε σαφες.)
    οκ να μην ειμαι ενοχικη αλλα ωρες ωρες ρε συ το παραχεζω.
    της ελεγα π.χ. σημερα για τον αδερφο της που ειδα στο φεις οτι ειναι σωματαρας αλλα εχει εναρξη καραφλας.:P
    και το θεμα ειναι οτι την ειδα ενοχλημενη.
    δεν ειμαστε ρε συ κολλητες.(οσο κι αν θα θελα να συνεβαινε κατι τετοιο...)
    Last edited by amelie74; 29-08-2011 at 19:18.

Senior Member
    α το αλλο που το πας?
    οτι υπο την επηρεια του αλκοολ αγορασα μια μπλουζα για την οποια το μετανιωσα (και δεν μου τρεχουν αυτη την περιοδο τα λεφτα απο τα μπατζακια...)
    το χεις παθει αυτο?
    εννοω να ψωνισεις κατι υπο την επηρεια του αλκοολ για το οποιο να μετανιωσεις ενω δεν εχεις μεγαλη οικονομικη ανεση?

Senior Member
    να μου συστησεις τον γιατρο σου παντως :P
    δεν κανω πλακα :P
    πολυ openminded τον κοβω

οτι ειναι σωματαρας αλλα εχει εναρξη καραφλας.:P χεχε (λογικο ειναι να ενοχληθει λιγακι μαλλον)
    με εμενα το θεμα ειναι οτι και να πινω δεν με πιανει τοσο.... και γενικα στον γιατρο μου λεω διαφορα αλλα οσον αφορα εμενα μονο.
    παντως ναι, εχω κανει πραγματα που εχω μετανιωσει και εχω αγορασει αρκετες σαχλαμαρες υπο την επηρεια του αλκοολ...
    τωρα πως εισαι αμελι μου?

αλλα ξερεις κατι, ειστε φιλες στο fb?
    αν ναι αυτο μου φαινεται λιγο παραξενο...
    γιατι οπως ειπες δεν ειστε κολλητες, ειναι η γιατρος σου

Και να σε ρωτησω κατι αλλο? Ηταν η πρωτη συνεδρια μετα το καλοκαιρι?
    Και αν ειστε φιλες στο φσ κατι που εγω θεωρω λαθος (μπορει αλλοι να μην το θεωρουν, δεν ξερω), δεν φταις εσυ γι αυτο.
    Ο γιατρος πρεπει να κραταει και να επισημαινει τα ορια.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Ααχχιιννοοςς View Post
    τωρα πως εισαι αμελι μου?
    καλυτερα αχινουλι μου.
    περασε η επηρεια του αλκοολ και αρχισε να μου αρεσει η καινουρια μου μπλουζα.
    σε μιση ωρα μπορει να μην μου αρεσει και παλι κι υστερα να συμβει κατι που να με ανεβασει και να σκεφτομαι οτι πηρα την πιο σουπερ μπλουζα...κοινως μεχρι το βραδυ θα εχω αλλαξει 5-6 φορες διαθεση και συνεπως οπτικη γωνια απο την οποια βλεπω τα πραγματα-ακομα και την μπλουζα...ξερεις καλα νομιζω πως πανε αυτα σε μας τους διπολικους....

Senior Member
    οτι ειναι σωματαρας αλλα εχει εναρξη καραφλας.:P χεχε (λογικο ειναι να ενοχληθει λιγακι μαλλον)
    ναι οντως ηταν καπως τραβηγμενο αυτο αλλα κατι παρομοιο της ειχα πει σε παλιοτερη συνεδρια και ακομα χειροτερο ( δεν θα ηθελα να το αναφερω γιατι ντρεπομαι ) και ειχαμε λυθει μαζι στα γελια.
    ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΝΑ ΜΟΥ ΒΑΛΕΙ ΤΑ "ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΟΡΙΑ".
    κατα τη γνωμη μου θα επρεπε να μου εχει "κοψει το βηχα" εξ αρχης.
    εξ αλλου η ιδια μου εχει αναφερει οτι οταν ο ασθενης υπερβαινει τα ορια δεν ειναι μονο δικη του ευθυνη.

Senior Member
    Και να σε ρωτησω κατι αλλο? Ηταν η πρωτη συνεδρια μετα το καλοκαιρι?
    Και αν ειστε φιλες στο φσ κατι που εγω θεωρω λαθος (μπορει αλλοι να μην το θεωρουν, δεν ξερω), δεν φταις εσυ γι αυτο.
    Ο γιατρος πρεπει να κραταει και να επισημαινει τα ορια.
    ναι η πρωτη συνεδρια ηταν αχινε μου μετα το καλοκαιρι.
    στο φεις σαφως και δεν ειμαστε φιλες απλα ειχα ψαξει το ονομα της και ειχα δει ενα ατομο (αυτον τον σωματαρα με την εναρξη καραφλας :P) με το ιδιο επωνυμο.την ρωτησα αν ηταν αδερφος της και μου απαντησε πως ναι.

Senior Member
    Quote Originally Posted by amelie74 View Post
    καλυτερα αχινουλι μου.
    περασε η επηρεια του αλκοολ και αρχισε να μου αρεσει η καινουρια μου μπλουζα.
    σε μιση ωρα μπορει να μην μου αρεσει και παλι κι υστερα να συμβει κατι που να με ανεβασει και να σκεφτομαι οτι πηρα την πιο σουπερ μπλουζα...κοινως μεχρι το βραδυ θα εχω αλλαξει 5-6 φορες διαθεση και συνεπως οπτικη γωνια απο την οποια βλεπω τα πραγματα-ακομα και την μπλουζα...ξερεις καλα νομιζω πως πανε αυτα σε μας τους διπολικους....

Πάντως amelie, νομίζω ότι έχεις παρεξηγήσει την διπολική λίγο. Η διπολική δεν είναι αλλάζω διάθεση 4-5 φορές την μέρα, αλλά οι φάσεις κατάθλιψης και μανίας διαρκούν ολόκληρους μήνες με σύντομες περιόδους νορμοθυμίας ανάμεσα. Ακόμα και το είδος "γρήγορης εναλλαγής" είναι για εβδομάδες όχι για φορές την μέρα. Τα επεισόδια δηλαδή διαρκούν πολύ καιρό και συνήθως μιλάμε για σταδιακό εκτροχιασμό της κατάστασης. Από ότι έχεις γράψει εσύ κατα καιρούς μου δίνεις την εντύπωση ότι απλά έχεις μίξη δυσθυμίας/άγχους με ίσως κάποια οριακά στοιχεία προσωπικότητας (που ίσως βρίσκονται πίσω από όλα αυτά) που φαίνεται συνήθως στον τρόπο που σχετίζεσαι και δεσμεύεσαι με τους άλλους (ίσως λίγο εξάρτηση), στο ότι αλλάζεις απότομα στάσεις και συναισθήματα για ανθρώπους η καταστάσεις, θες αρκετή προσοχή κλπ. Δούλεψε πιο πολύ με τον/την θεραπευτή/θεραπεύτρια για να ρυθμίζεις/ελέγχεις αυτή την απότομη εναλλαγή των συναισθημάτων σου και στο ποια πράγματα στο προκαλούν αυτό (και με την σειρά τους σου φέρνουν άγχος και δυσθυμία). Δηλαδή κατά βάση είναι θέμα προσωπικότητας (που προκαλούν τα υπόλοιπα) και όχι διπολική. Μόλις το συνειδητοποιήσεις αυτό και αποβάλεις την ταμπέλα (που μάλλον είναι και λάθος διαγνωστικά!) και δώσεις την προσοχή σου στα στοιχεία της σκέψης και της προσωπικότητάς σου που σε ρίχνουν στα συναισθηματικά ξεσπάσματα, στο άγχος-οπότε και στο ποτό- και προσπαθήσεις να τα ελέγξεις και σταδιακά να τα αλλάξεις θα βρεις μεγάλη ανακούφιση. Απλά η άποψή μου.

Banned
    Η διπολική ανήκει στις ψυχώσεις και από ότι ξέρω πρέπει να παίρνεις χάπια για όλη σου την ζωή ή κάνω λάθος; Δηλάδη για μήνες ή για χρόνια διαρκεί η κατάθλιψη και μετά και μετά για μήνες ή για χρόνια διαρκεί η μανία;

Page 8 of 14 FirstFirst ... 678910 ... LastLast