Results 121 to 135 of 210
Thread: being bipolar
-
29-08-2011, 20:41 #121
- Join Date
- Jul 2007
- Posts
- 3,623
Για μήνες η χρόνια διαρκεί η κατάθλιψη, μετά για κάποιες εβδομάδες νορμάλ και σταδιακά αρχίζει η μανία που διαρκεί από ένα μέχρι κάποιους μήνες πριν ξαναγίνει σταδιακά κατάθλιψη. Αλλά η εναλλαγή δεν είναι στάνταρ. Συνήθως είναι κυρίως χρόνια βαθιά κατάθλιψη με κάποια μεμονομένα επεισόδια μανίας μέσα σε διάστημα πολλών ετών. Μετά υπάρχουν διαβαθμίσεις στην σοβαρότητα. Μπορεί να είναι σε ψυχωσική φάση π.χ. όπου το άτομο σε φάση μανίας νομίζει ότι είναι ο ιησούς χριστός και κάνεις θαύματα (και στην κατάθλιψη ότι ζει στην κόλαση...κυριολεκτικά) η σε πιο "ελαφριά" φάση, όπου το άτομο σε φάση μανίας έχει τρομερή ενέργεια, δημιουργικότητα, σεξουαλικότητα, νομίζει ότι είναι σπουδαίος κλπ. (και σε φάση κατάθλιψης νιώθει χάλια και ότι είναι αποτυχημένος κλπ.) χωρίς όμως να "ξεφεύγει" εντελώς εκτός πραγματικότητας. Συνήθως ναι χρειάζονται φάρμακα για μια ζωή, αλλά και η ψυχοθεραπεία βοηθάει στο να υπάρχεις έλεγχος της "έξαρσης" κάθε επεισοδίου στην αρχή του.
- 29-08-2011, 21:01 #122
- Join Date
- Sep 2009
- Location
- Athens
- Posts
- 1,453
πετραν το πιστευω ειλικρινα οτι θα κανεις λαμπρη καριερα.
και αυτο δεν το λεω στο ντουκου.
εισαι ευστοχος σε ενα μεγαλο ποσοστο (αν οχι 100 %) στην εξ' αποστασεως διαγνωση σου.
την ταμπελα "διπολικη" μου την κοτσαρε ο τωρινος μου ψυχιατρος και τωρα εχει αρχισει να τα αναιρει και να τα μασαει λεγοντας μου "κυριως αγχος εχεις".
στην αρχη που ειχα πρωτοπαει μεχρι και για λιθιο ειχε το θρασος να μου μιλαει.
(και αυτο μονο κ μονο στο ακουσμα οτι ειχε προηγηθει μανιακο επεισοδιο,ενω ειχα παει σε καταθλιψη).
επρεπε να περασουν 3 χρονια για να καταλαβει καποια πραγματα.
η προηγουμενη ψυχιατρος μου, που με παρακολουθουσε για πολλλαααααα χρονια ειχε κανει ακριβως την ιδια διαγνωση με σενα!
ακομα και το δηθεν μανιακο επεισοδιο του 2000 το ονομασε "βραχυ ψυχωσικο επεισοδιο με μανιακα στοιχεια" και το αξιολογησε μεσα στα πλαισια της μεταιχμιακης διαταραχης.
η δε ψυχολογος μου η οποια,αν και με ξερει μονο 6 μηνες, μου εχει πει οτι εχω λιγα στοιχεια διπολικης διαταραχης και ορισμενα μεταιχμιακης.
τι πιστευω εγω?
βασικα εχω ψιλομπερδευτει...
λοιπον θα μιλησω περα απο ιατρικες ορολογιες.
1)υπερμετρο αγχος.
2)πολυ συχνα καταθλιπτικη διαθεση.
3)διακυμανσεις στη διαθεση αρκετα συχνες.
4)εξαρτητικες τασεις φουλ.
5)ασταθεια στις αποφασεις.
και αλλα που δεν μου 'ρχονται τωρα....παντως η λιστα που σου παρεθεσα ειναι πολυ ελλιπης.
βασικα θα ασπαζομουν την ιντερνετικη σου διαγνωση100% αν δεν ειχαν συμβει αυτο το μανιακο επεισοδιο που προανεφερα οπως και ενα υπομανιακο (πιστεψε με πληρουσα ολα τα διαγνωστικα κριτηρια) τον χειμωνα που μας περασε.
29-08-2011, 21:05 #123
- Join Date
- Sep 2009
- Location
- Athens
- Posts
- 1,453
παντως το κειμενο σου αυτουσιο θα το παω στην ψυχολογο μου την επομενη φορα.
ειλικρινα στο λεω!
29-08-2011, 21:30 #124
- Join Date
- Jul 2007
- Posts
- 3,623
Χαχα θενκς amelie! Και εγώ νομίζω αυτό με την ψυχολόγο σου, οριακά στοιχεία που σου προκαλούν ίσως το άγχος, την δυσθυμία και την ευερεθιστότητα (και μετά φέρνουν φαύλους κύκλους, το άγχος, η δυσθυμία κα η ευερεθιστότητα ενδυναμώνουν τα οριακά στοιχεία). Για την διπολική δεν είμαι σίγουρος και για το τι έλεγε αυτός ο αρχαίος ψυχίατρος-νευρολόγος. Καλά αν σε ανακουφίζουν κάπως τα φάρμακα οκ, απλά πρόσεξε μην παίρνεις τσάμπα λίθιο (αν παίρνεις δεν ξέρω) Σε κάθε περίπτωση συνέχισε την προσπάθεια σου! (και άσε τις ταμπέλες στην άκρη)
29-08-2011, 21:43 #125
- Join Date
- Aug 2011
- Location
- Δεν μένω Αθήνα
- Posts
- 24
Στην διπολική στην φάση της μανίας έχεις πολλά ψυχωσικά συμπτώματα όπως πχ ότι είσαι ο ναπολέων κλπ, παραισθήσεις κλπ. Η amelie δεν έχει τέτοια απλά άγχος και η μανία με το ξόδεμα χρημάτων ανήκει στο άγχος δηλαδή;
29-08-2011, 21:50 #126
- Join Date
- Jul 2007
- Posts
- 3,623
Αυτό λέγεται υπο-μανία ("διπολική τύπου-2" σύμφωνα με την βίβλο των ψυχικών διαταραχών-το DSM lol.. Η "διπολική τύπου-1" είναι η "ψυχωσική"). Πολύ απλά υπάρχουν διαβαθμίσεις από το ψυχωσικό στο μη-ψυχωσικό. Τώρα η amelie, δεν είμαι σίγουρος και για το αν έχει υπομανία, αλλά (μάλλον) αυτοί που την παρακολουθούν ξέρουν καλύτερα. Μπορεί να είσαι νταούν και να αντιδράσεις, με νεύρα να πεις "πάω έξω να κάνω ψώνια δεν μαμιέται" και να είσαι έτοιμος να αρπαχτείς κλπ. Αλλά αυτό μπορεί και να είναι ένα μεμονωμένο επεισόδιο ευαιρεθιστότητας όχι φουλ-υπομανία. Στην υπομανία είσαι για καιρό σε αυτή την κατάσταση, βδομάδες-μήνα/-ες.
31-08-2011, 21:20 #127
- Join Date
- Sep 2009
- Location
- Athens
- Posts
- 1,453
τελικα πρεπει να εχω και ιδεοψυχαναγκασμο ( O C D).
απο το πρωι δεν εχω σταματησει να σκεφτομαι ποσο αδικα ηταν τα λεφτα που εδωσα για αυτη την γαμωμπλουζα που αγορασα πανω στον παρορμητισμο μου και ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΑΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.
θα μου πειτε αυτο εχει συμβει στον καθενα.
οχι ομως και το να το σκεφτεται σε σημειο να του τρωει τα σωθικα απο το πρωι ως το βραδυ.
δεν το λεω καθολου χαριτολογωντας ουτε αστειευομενη, αλλα με πολυ πικρα απογοητευση και θυμο για τον εαυτο μου, το θρεντ πρεπει να μετονομαστει :
ειτε σε ocd problem (λογω εμμονων ιδεων)
ειτε σε border line disorder ( οριακη διαταραχη.....ασταθεια,εξαρτ ησεις κλπ κλπ)
ειτε σε anxious depression (αγχωδης καταθλιψη)
η μαλλον καλυτερα βρηκα τον τιτλο που ταιριαζει στην περιπτωση μου...
being a hopeless psychoLast edited by amelie74; 31-08-2011 at 22:09.
31-08-2011, 21:26 #128
- Join Date
- Sep 2009
- Location
- Athens
- Posts
- 1,453
και επειδη δεν γουσταρω καθολου αυτο το τελμα στο οποιο βρισκομαι θα ηθελα τα φωτα σας.
τι θεωρειτε καλυτερο?
να ενταχθω σε μια δραστηριοτητα του δημου οπου δεν θα περναω τον γολγοθα της μετακινησης αλλα θα ειμαι με "νορμαλ ατομα" ή να παω σε ενα κεντρο ημερας που εχω βρει το οποιο ειναι στου διαολου τη μανα ( δεν βρηκα αλλο κοντινοτερο) οπου θα περναω τον γολγοθα των μμμ αλλα θα νιωθω την αλληληλεγγυη και την εγγυτητα που νιωθω για τα ατομα που νοσουν και δεν θα φοβαμαι μην φανει το προβλημα μου?
01-09-2011, 02:16 #129
- Join Date
- Jan 2010
- Posts
- 2,650
ρε συ αμελι κ εγω λιγο απο ολα αυτα εχω! οταν ειμαι χαλια με πιανουν διαφορα (κ το αντιστροφο: οταν με πιανουν διαφορα γινομαι χαλια).
κ εμμονες εχω περασει κ ειχα εντονες σε καποια φαση, κ αγχος κ κοινωνικη φοβια, βεβαια σε εμενα το κυριως πιατο ειναι η καταθλιψη, νευρα να σφαξω μερικους μερικους, κυκλοθυμια, αποτομες εναλλαγες της διαθεσης κλπ.
τι σημασια εχει η ταμπελα, σημασια εχει πως θα ξεπερασεις το προβλημα σου! στο κατω κατω 4 κατηγοριες φαρμακων ειναι, σε ολες τις διαταραχες απο αυτες τις κατηγοριες δινουν, κ το μυστικο ειναι πιο θα ταιριαξει καλυτερα στον οργανισμο κ οχι ποιο θα ταιριαξει καλυτερα στην ταμπελα, ετσι δεν ειναι?
εμενα πχ την πρωτη φορα που αρρωστησα μου εδιναν 3 φαρμακα: αντικατ, σταθεροποιητη κ αγχολυτικο. ειχα κακη διαθεση, νευρα πολλα, θυμο, συναισθηματικη ασταθεια μεγαλη, αγχος καποιες φορες, αυτα.
η διαγνωση καταθλιψη, σωστη πιστευω, αλλα κ ενας διπολικος μπορει να επαιρνε τα ιδια φαρμακα, αν ταιριαζαν στο βιοχημικο προφιλ του! θελω να πω οτι κ μια λαθος διαγνωση μπορει παρ ολα αυτα να καταληξει στα σωστα φαρμακα, που ειναι η ουσια του θεματος.
παντως κ εμενα δε μου εμοιαζες ποτε για κλασικη διπολικη να σου πω την αληθεια! δε με εξεπληξε πολυ το ποστ του πετραν!
τελικα υπαρχουν κ μαλακες γιατροι που ουτε μια σωστη διαγνωση δεν μπορουν να κανουν!
τεσπα, αφου σε βοηθαει η ψυχοθεραπεια κ αν η συγκεκριμενη φαρμακευτικη αγωγη σε βοηθαει, δεν εχει κ σημασια η διαγνωση.
για το τελευταιο, να πας στο δημο σου με νορμαλ ατομα!Last edited by Lou!; 01-09-2011 at 03:16.
01-09-2011, 02:21 #130
- Join Date
- Nov 2006
- Location
- Planet Love
- Posts
- 25,324
01-09-2011, 02:57 #131
- Join Date
- Aug 2011
- Location
- Attica
- Posts
- 27
το μήνυμα διαγράφηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης.
01-09-2011, 12:16 #132
- Join Date
- Sep 2009
- Location
- Athens
- Posts
- 1,453
τι σημασια εχει η ταμπελα, σημασια εχει πως θα ξεπερασεις το προβλημα σου! στο κατω κατω 4 κατηγοριες φαρμακων ειναι, σε ολες τις διαταραχες απο αυτες τις κατηγοριες δινουν, κ το μυστικο ειναι πιο θα ταιριαξει καλυτερα στον οργανισμο κ οχι ποιο θα ταιριαξει καλυτερα στην ταμπελα, ετσι δεν ειναι?
παντως κ εμενα δε μου εμοιαζες ποτε για κλασικη διπολικη να σου πω την αληθεια! δε με εξεπληξε πολυ το ποστ του πετραν!
τελικα υπαρχουν κ μαλακες γιατροι που ουτε μια σωστη διαγνωση δεν μπορουν να κανουν!
αγοραφοβια σε τοσο μεγαλο βαθμο δεν νομιζω οτι την εχουν πολλοι αλλοι διπολικοι στον πλανητη.
βεβαια υπαρχει και η λεγομενη συνοσηροτητα...
οσο για τον "δοκτορ" στην αρχη ηταν πεπεισμενος οτι εχω διπολικη διαταραχη τυπου 2.
στην συνεχεια αρχισε να μου μιλαει για συνοσηροτητα με αγχωδη διαταραχη.
πλεον μετα απο 3 ολοκληρα χρονια μου ειπε δειλα-δειλα τελικα "το βασικο σου προβλημα δεν ειναι η διπολικη διαταραχη αλλα η αγχωδης"
Α ΡΕ ΠΕΤΡΑΝ ΕΒΑΛΕΣ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΣΕ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΜΕ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ!Last edited by amelie74; 01-09-2011 at 12:30.
01-09-2011, 12:27 #133
- Join Date
- Sep 2009
- Location
- Athens
- Posts
- 1,453
χμμ....οσο για αυτο περι δραστηριοτητων στον Δημο που ψηφιζετε εσυ και η Ρεμ θα το λαβω σοβαρα στα υποψιν μου, αρκει να με ευχαριστουν και οι δραστηριοτητες που θα γινονται εκει.
θα το σκεφτω βεβαια και θα το συζητησω και με την ψυχολογο μου.
εχω την αισθηση οτι θα σου κανει πολυ καλο να λειτουργησεις αναμεσα σε ατομα οπου θα μιλας για οτιδηποτε αλλο αλλα οχι για την ασθενεια σου.
1)παω σε ψυχιατρο
2)σε ψυχολογο
3)γραφω εδω
4)πολλοι γνωστοι μου ειναι ατομα με τα οποια μιλαω για τα ψυχολογικα μου.
αυτο βεβαια εχει και την θετικη του πλευρα αλλα απο την αλλη τα γελια μου ηρθαν γιατι σκεφτομουν οτι εχω φτασει σε ενα σημειο να μιλαω με τους παντες για ασθενειες και διαγνωσεις και να ανταλλασσουμε εμπειριες σχετικα με το τι φαρμακα παιρνουμε, λες και μιλαμε για το ειδος καφε που πινει ο καθενας μας...;P
01-09-2011, 12:50 #134
- Join Date
- Nov 2006
- Location
- Planet Love
- Posts
- 25,324
03-09-2011, 01:48 #135
- Join Date
- Jun 2011
- Posts
- 376
Εγω αποφασισα να σταματησω να ειμαι διπολικη και οτιδηποτε. Θα ειμαι εγω απο εδω και περα. Θα κοψω τα φαρμακα και σιγα σιγα σιγα σιγα (καταλαθος το εγραψα 4
φορες!) και τον γιατρο. Δεν το προτεινω, δεν το συνιστω, απλα αυτο θα κανω. Ειπα στον εαυτο μου οτι ενας ανθρωπος που βασανιζεται δεν ειναι αρρωστος αναγκαστικα (και αλλα του ειπα) και θα δω. Μπορει να μην κοψω τον γιατρο. Ειναι καλη παρεα. Βαριεμαι να γραψω περισσοτερα, εγκαρδια σας χαιρετω...[FONT="Comic Sans MS"][/FONT][SIZE="5"][/SIZE]Trying to be ruthless, in the face of beauty...
Similar Threads
-
<3 BIPOLAR POETRY<3 ^,^ !!!
By Lacrymosa in forum Διπολική διαταραχήReplies: 52Last Post: 24-01-2012, 09:22 -
ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕ BIPOLAR ΣΕ ΕΝΑ FORUM.. HOPE YOU LIKE IT !!! :)
By Lacrymosa in forum Διπολική διαταραχήReplies: 5Last Post: 14-06-2011, 18:11 -
ΔΙΠΟΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ (Bipolar Disorder)
By neverthesame_again in forum Διπολική διαταραχήReplies: 18Last Post: 05-06-2007, 17:36
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....