ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 51
    Senior Member

ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ

Απο τοτε που ξεκινησα τα αντικαταθλιπτικα (για την ακριβεια αντικαταθλιπτικα-αγχολυτικα), βλεπω καθε βραδυ εφιαλτες και μαλιστα εντονους.Νιωθω σαν να ζω το ονειρο.Υπαρχει καποια συσχετιση?Ξερετε κατι για αυτο?
    Ρωταω γιατι καπου ειχα διαβασει κατι σχετικο.
    Βεβαιως η καθημερινοτητα μου ειναι καλυτερη απο πριν(που το θεωρω βασικοτερο εννοειται),αλλα αυτο με τους εφιαλτες μου συμβαινει σε καθημερινη βαση.
    Τι τρεχει?

Senior Member
    Και γω παίρνω αντικαταθλιπτικά αλλά δεν μου έχει συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο. Το έχεις πει σε γιατρό;
    έτσι γιατί περίεργα την είδα...

Senior Member
    Δεν ξερω ουσιαστικα. Να ρωτησω κατι?

Ποσο καιρο ξεκινησες να παιρνεις φαρμακα? Γιατι φυσικα ο οργανισμος πρεπει να προσαρμοστει φανταζομαι. Μπορει να ειναι και η ζεστη λιγο.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Τζιπσι: οχι δεν του το εχω πει.Δεν το θεωρησα τοσο σημαντικο κι αλλωστε μια φορα τον εχω ξαναδει απο τοτε που ξαναξεκινησα αγωγη
    Κηπ.: Παει κανα διμηνο περιπου.Επαιρνα ομως και παλιοτερα (αντικαταθλιπτικα οχι αγχολυτικα),και δεν θυμαμαι αν ειχα τετοια.Παντως δεν εχω αλλες παρενεργειες πια (αν προκειται για παρενεργεια).
    Μου εχει κανει εντυπωση απλως που γινεται σταθερα και καθημερινα αυτο το πραγμα.
    Καπου εδω μεσα ειχα διαβασει παλιοτερα οτι υπαρχει ενας συσχετισμος

Senior Member
    Ρε συ αν συμβαίνει καθημερινά πρέπει να το πεις. Πόσο καιρό έκανες αγωγή; Ποια χάπια έπαιρνες;

Senior Member
    Αυτα που παιρνω τωρα ειναι τα μινιτραν κ ακινετον.
    Αν συνεχιζεται θα του το αναφερω...αλλα οκ, προτιμω να ειναι η καθημερινοτητα μου νορμαλ και ο υπνος μου οτι να ναι παρα το αντιστροφο που ισχυε μεχρι πριν (οπου ζουσα μονο στον υπνο μου).
    Απλως επειδη οπως ξαναπα ειχα δει κατι αναλογο,ειπα μπας και εχει καποιος την ιδια εμπειρια ή ξερει κατι σχετικο να μου πει.

Senior Member
    Οχι ρε συ, κανονικά θα πρέπει και η καθημερινότητα σου να είναι καλή και ο ύπνος σου. Τι είναι αυτά τώρα; Διαπραγματεύεσαι την την υγεία σου. Παρεπιπτόντως, τα χάπια σου ανήκουν στην παλιά γενιά ή στην καινούρια;

Senior Member
    οι εφιάλτες έχουν να κάνουν με κάτι που έχεις ζήσει?

γιατί εγώ όταν πέφτω λίγο αγχωμένη βλέπω όνειρα που συνδυάζονται λίγο με κάτι ας πούμε που μου είπαν
    καποίοι φίλοι μου και με πείραξε... δεν είναι ακριβλως εφιάλτης αλλά νίωθω σα να αισθάνομαι λίγο άσχημα στον ύπνο μου...

βλέπω ας πούμε σε ένα όνειρο ότι μιλάω με κάποιον και αυτός μου αντιμιλάει και νίωθω άσχημα
    και στο ίδιο όνειρο μετα μιλάω με έναν άλλο και αυτός μου μιλάει άσχημα...

βασικά βλέπω σε όνειρο κάποιες καταστάσεις που τις έχω ζήσει και μου προκαλούν λίγο τα ίδια συναισθήματα

δεν ξέρω αν είναι εφιάλτης...:-)

Senior Member
    Δεν εχω ιδεα για τις γεννιες.Ξερω οτι ειναι παλιο και δοκιμασμενο φαρμακο..παντως περα απ αυτο δεν εχω κατι αλλο παραξενο (που δεν ειχα και πριν δλδ)
    Λες να βγαινει το βραδυ ολο το αγχος που δεν εχω κατα την διαρκεια της ημερας λογω της δρασης τους?Αλλα αφου παιρνω και το βραδυ..Δεν μπορω να καταλαβω..
    Παντως η αληθεια ειναι οτι κατα τ αλλα μ εχουν βοηθησει πολυ.Δεν νιωθω σχεδον καθολου αγχος.

Senior Member
    Αλλες φορες ειναι πραγματα που εχω ζησει κι αλλες οχι...Ναι δεν προκειται για μπαμ εφιαλτες με τερατα κ τετοια δλδ ;ρ
    Αλλα μαλλον για αρνητικα πραγματα.
    Εχθες π.χ. εβλεπα οτι κινουσα πραγματα με τηλεπαθεια(πραγμα που με τρομαζε) και κατι τετοια κουλα.
    Επισης συνηθως δεν θυμαμαι τι βλεπω (με ελαχιστες εξαιρεσεις οπως εχτες) σε αντιθεση με πριν την αγωγη που θυμομουν σχεδον παντα τα ονειρα μου.

Senior Member
    ξωτικο ;ρ
    Καποια σχεση θα υπαρχει.Αποκλειεται να ειναι τυχαιο.Δεν θυμαμαι ουτε μια μερα απ οταν τα ξεκινησα να ειδα ονειρο της προκοπης.
    Ωστοσο αυτο που λες για την προσαρμογη του οργανισμου,μετα απο δυο μηνες δεν θα πρεπε να εχει γινει?

Senior Member
    Quote Originally Posted by niah View Post
    Δεν το θεωρησα τοσο σημαντικο κι αλλωστε μια φορα τον εχω ξαναδει απο τοτε που ξαναξεκινησα αγωγη

niah, ξέρεις πως όσον αφορά στα φάρμακα είναι και θέμα του κάθε οργανισμού.
    Προσωπικά, όταν για ένα και μόνο φεγγάρι πήρα αγχολυτικά, αν και ήταν ιδιαίτερα ''ελαφριά'' και άλλα άτομα δεν τα ''πιάνουν'' καθόλου, εγώ είχα πονοκεφάλους, ζαλάδες, ξηροστομία και.. πάρα πολύ έντονα όνειρα.
    Δεν ήταν εφιάλτες, όμως ήταν πολύ έντονα σε σχέση με την προ φαρμάκων εποχή.

Πιστεύω ότι το καλύτερο είναι να επικοινωνήσεις ξανά με το γιατρό σου.

Senior Member
    εμ πιστεύω 2 μήνες είναι λίγοι... δεν ξέρω τώρα ανάλογα και την περίπτωση του καθενός...

εγω ήμουνα στο χάος 2 χρόνια περίπου όποτε άρχισα να έχω επαφή με το τί γίνεται μετα απο 4-5 μήνες...

συνήθως στην αρχή δέν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο οπότε ίσως να βλέπεις εφιάλτες ακόμα... εγω έβλεπα και όταν είχα κατάθλιψη...λογικό πιστεύω...

τώρα όμως μετά απο 8 μήνες θεραπείας έχουν επανέλθει λίγο κάποια πιο αγχωτικά όνειρα θα έλεγα αλλά τα αντιμετωπίζω πιο ψύχραιμα τα πράγματα

Senior Member
    Δεν το ειχα σπουδαιολογησει τοσο ειναι η αληθεια.Απλα αναρωτιομουν αν θα συμβαινει συνεχεια.
    Προκειται για παρενεργεια δλδ?Παντως αλλα πραγματα οπως αυτα που αναφερεις δεν εχω.Τις πρωτες μερες μοναχα.
    Στο γιατρο θα παω ετσι κι αλλιως την επομενη εβδομαδα,οποτε θα του το αναφερω.

Senior Member
    Quote Originally Posted by mariafil View Post
    εμ πιστεύω 2 μήνες είναι λίγοι... δεν ξέρω τώρα ανάλογα και την περίπτωση του καθενός...

εγω ήμουνα στο χάος 2 χρόνια περίπου όποτε άρχισα να έχω επαφή με το τί γίνεται μετα απο 4-5 μήνες...

συνήθως στην αρχή δέν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο οπότε ίσως να βλέπεις εφιάλτες ακόμα... εγω έβλεπα και όταν είχα κατάθλιψη...λογικό πιστεύω...

τώρα όμως μετά απο 8 μήνες θεραπείας έχουν επανέλθει λίγο κάποια πιο αγχωτικά όνειρα θα έλεγα αλλά τα αντιμετωπίζω πιο ψύχραιμα τα πράγματα
    εσύ πιο φάρμακο παίρνεις;

Page 1 of 4 123 ... LastLast