Άγχος..
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 25

Thread: Άγχος..

Senior Member

Άγχος..

Παρατηρώ κάτι τον τελευταίο καιρό.
    Οτι όταν πλησιάζει το βράδυ για έναν περίεργο λόγο ξεκινάω να έχω υπερβολικό άγχος χωρίς να υπάρχει λογός.
    Νιώθω ενα βάρος ανάμεσα απο το στήθος σαν να με πνίγει και εχω υπερένταση.
    Παλιά είχα και κρίσεις πανικού.
    (6 το πρωί , 2 το βράδυ , μια άλλη φορά 10 το βράδυ σε ίντερνετ καφέ και έτρεχα στους δρόμους να παω σπίτι).
    Έχω ακούσει για ασκήσεις με σακούλες για το άγχος αλλα δεν μου κάνουν τίποτα!
    Προσπάθησα να σταματήσω τον καφέ για λίγο μήπως με επηρεάζει.
    Έχω πολύ άγχος , υπερβολικό μπορώ να πω.
    Έχω να πάθω 2 χρόνια κρίση πανικού αλλα το άγχος το έχω ακόμα.
    πφφ...
    Γνωρίζει κάποιος κάτι για να μου φύγει το άγχος? Η κάποια άσκηση η κάποια δραστηριοτητα για να ξεχνιέμαι?
    there's too much blood in my caffeine system

Senior Member
    Σε παρακολουθει καποιος ειδικός?
    Κι εγω ειχα υπερβολικο αγχος και τωρα παιρνω ενα αντικαταθλιπτικο-ηρεμιστικο το οποιο μου κανει πολυ καλη δουλεια.
    Επομενως μπορεις να απευθυνθεις σε καποιον να σου δωσει μια αγωγη τουλαχιστον μεχρι να περασει αυτο το διαστημα που νιωθεις ετσι..
    Απο εκει και περα ξερω οτι η γυμναστικη βοηθαει πολυ,και η οποιαδηποτε σωματικη ασκηση,προκειμενου να εκτονονεσαι..Δεν ξερω αν σε βοηθαει επισης το διαβασμα,η χαλαρη μουσικη κλπ..

Senior Member
    Γειά και ευχαριστώ για την απάντηση.
    Όχι δεν με βλέπει κάποιος.Αν και εχω παει σε 4 ψυχολόγους αλλα τίποτα.
    Με επηρεάζουν υπερβολικά τα γεγονότα και οσα ακούω και φοβάμαι μερικές φορές.
    Άλλες φορές το νιώθω έντονα και άλλες περνάει.
    Ναι διαβάζω που και που, και μουσική ακούω.
    ουφ..

Senior Member
    Εγω θα σου ελεγα να το ψαξεις λιγο..μην το αφηνεις να αυξανεται και να διαιωνιζεται..
    Οι ψυχολογοι τι σου ειχαν πει οταν τους μιλησες γι αυτο?Αν και ξερεις οτι οι ψυχολογοι δεν μπορουν να σου γραψουν φαρμακα..

Senior Member
    Ναι ξέρω.
    Η πρώτη ψυχολόγος μου έλεγε οτι είμαι πολύ χαρούμενος άνθρωπος και να προσπαθώ.
    Η δεύτερη ψυχολόγος μου είπε οτι εχω περάσει πολλά πράγματα στην ζωή μου που με επηρεάζουν αλλα πρέπει να τα ξεπεράσω και οτι είμαι ευαίσθητη αλλα και δυνατή.
    Η τρίτη ψυχολόγος δεν μου είπε κάτι το ιδιαίτερο
    Να σου προσθέσω οτι έχω πάει 1 φορά σε ψυχίατρο (Δεν με ρώτησε κατι προσωπικο μονο για αγορια) και μου είπε οτι είμαι εγωίστρια.
    Να προσθέσω οτι ολο αυτό άρχισε στα 14 μετά απο μια εγχείρηση.

Senior Member
    Εγω σου ξαναλεω να πας να το ψαξεις αφου σε ταλαιπωρει.Καταλαβαινω οτι ειναι σπαστικο και κουραστικο να τρεχεις απο γιατρο σε γιατρο και καθε φορα να σε γυρνανε στην αρχη,αλλα ισως θα ηταν χρησιμο να επισκευτεις καποιον ψυχιατρο αυτη τη φορα που εχει και την δικαιοδοσια να σου προτεινει φαρμακευτικη αγωγη αν χρειαστει.Και φυσικα το καλυτερο θα ηταν να ειναι ψυχιατρος και ψυχοθεραπευτης παραλληλα.Να μην αρκεστεις δλδ μονο στα φαρμακα,αλλα να δουλεψεις και μεσα σου και να μαθεις αλλους τροπους να αντιμετωπιζεις τις καταστασεις που τωρα σε αγχωνουν.
    Α κατι αλλο που μπορει να βοηθαει ειναι οι ασκησεις αναπνοης..Να ξερεις οτι η σωστη αναπνοη ειναι 4-5 δευτερα εισπνοη,μενεις 1-2 δευτερα και εκπνοη αλλα 5 δευτερα..προσπαθησε να εξασκηθεις σε αυτο..(στην εισπνοη πρεπει να νιωθεις το στομαχι σου να φουσκωνει οσο δεν παει αλλο)

Senior Member
    Βασικά δεν νομίζω η μάνα μου απο τόσο μικρή να με αφήσει να πάρω φάρμακα.
    Απλα κανένας ψυχολόγος δεν με εχει ρωτήσει για τα προσωπικά μου και πως νιώθω και για τις φοβίες και θέλω να ξεσπάσω.

Senior Member
    Τι ηλικια εχεις?
    Δεν ειναι απαραιτητο οτι θα τα παιρνεις μια ζωη.Ουτε εγω ειμαι υπερ των φαρμακων αλλα βλεπω οτι η τωρινη μου θεραπεια με εχει βοηθησει παρα πολυ σ αυτον τον τομεα.
    Ξεκινα ψυχοθεραπεια οποτε.Ζητα να σου συστησουν καποιον/α καλο/η ....Συγκεντρωσε καπου ποια θεματα θελεις να συζητησεις και να λυσεις και τι θες να καταφερεις, ωστε να ξερεις εκ των προταιρων τι ζητας οταν ξαναπας σε καποιον.
    Καλα, σου κανανε ψυχοθεραπεια και δεν συζητουσατε τα προσωπικα σου?Κουλο μου φαινεται..ποσσες φορες πηγες?Μηπως ηταν η πρωτη συζητηση της γνωριμιας,οπου παιρνουν ιστορικο?

Senior Member
    17 είμαι.
    Εντάξει απλα ψάχνω πράγματα που θα με κάνουν να νιώθω καλά , ζωντανά πράγματα.
    Όπως ενα τραγούδι,μια βόλτα,ενα κολάζ και σιγά σιγά να τα βρώ με τον εαυτό μου.
    Μου λείπουν αρκετά πράγματα και πρέπει να τα βάλω ολα στην σειρά. Έχω φάει πολυ χάπι στην ζωή μου δεν θέλω άλλο.
    Παίρνω καθε καλοκαίρι για τα μαλλιά, παίρνω για τον λαιμό , άσε που είμαι και αλλεργική.
    Έφαγα και κορτιζόνη ξανά για ενα μήνα.
    Ποια πράγματα σε κάνουν να νιώθεις καλά?

Senior Member
    Αν τα δω και λίγο θετικά τα πράγματα ξεπέρασα μόνη μου τις κρίσεις πανικού.
    Τώρα μου έμεινε το άγχος.

Senior Member
    Μονο με την δεύτερη πήγα πολλές φορές και μιλούσα για διάφορα θέματα.
    Ένιωσα πολυ καλά.

Senior Member
    Α,μικρη εισαι.
    Οκ αν βλεπεις οτι την παλευεις ετσι εννοειται να μην καταφυγεις σε φαρμακα.
    Ωστοσο φαινεται να εχεις ξεκαθαρους στοχους.Γιατι δεν βαζεις προτεραιοτητες και σιγα σιγα να αρχισεις να καλυπτεις ολες αυτες τις αναγκες που αναφερεις?
    Αν ολα αυτα τα νιωθεις επειδη θες πραγματα απ τη ζωη τα οποια προς το παρον δεν εχεις,υπαρχουν αλλοι τροποι επιλυσης.Αν θες να καταφυγεις σε ειδικο μαλλον αρκει ενας ψυχολογος ωστε να σου δινει κατευθυνσεις για να αρχισεις να τα πραγματοποιεις ολα αυτα..
    Απ την αλλη εμενα μου φαινεται πως μπορεις και μονη σου να αρχισεις να τα πραγματοποιεις.Ξεκινα να κανεις πραγματα(μην μενεις στο να τα θες)..Δεν ζητας κατι πολυπλοκο,ειναι ευκολα εφικτα ολα αυτα που αναφερεις.
    Το να τα βρουμε με τον εαυτο μας ειναι μεγαλο και σημαντικο ζητημα...
    Αρχισε να σου λες καθημερινα πως σε αγαπας,πως σε φροντιζεις,πως σε προστατευεις,να κοιτας τον καθρεφτη και να νιωθεις αποδοχη..μπορει αρχικα να σου φαινονται γελοια αλλα μακροπροθεσμα κανουν δουλεια..Καποια στιγμη θα σε πεισεις ;ρ..

Senior Member
    Βρες ενα αθλημα ή μια ασχολια που σε ενδιαφερει (τενις,κολυμπι κλπ), που να απαιτει σωματικη ασκηση.
    Πιστευω οτι ειναι ενας πολυ καλος τροπος να εκτονονεις την ενταση σου και να ηρεμεις.Ασε που αυξανει και τα επιπεδα της σεροτονινης (της ορμονης της χαρας)

Senior Member
    Ναι εντάξει ολα καλά με την εμφάνιση με προσέχω χαχαχα
    Απλά μερικές φορές εκεί που αρχίζω κάτι με χαρά και αισιοδοξία αν βρω κάποια δυσκολία δεν ζητάω βοήθεια και σπάω το κεφάλι μου.
    Θέλω να γίνω καλύτερη σε κάποια πράγματα και να προσπαθώ να διώξω την απαισιοδοξία που με κρατάει χαμηλά.
    Άργησα να πιστέψω στον εαυτό μου και φοβόμουν λίγο και αν σκέφτομαι οτι μπορώ να τα καταφέρω ανατριχιάζω.

Senior Member
    Α πήγα πέρυσι γυμναστήριο και επειδή πήγαινα κάθε μέρα κουράστηκα στο τέλος.
    Πηγαίνω τρέχω κάνω διάφορα πράγματα.
    Βασικά μου αρέσει και το περπάτημα.
    Διαβάζω και πολλά βιβλία :P Εντάξει.

Page 1 of 2 12 LastLast