Results 31 to 45 of 48
-
28-09-2006, 13:20 #31
p-s-y, έχεις ένα στυλ ειρωνικό και δε ξέρω για ποιό λόγο είπες αυτά που είπες.Πάσχω από διπολική διαταραχή.Αν δηλαδή κάποιος στην αρχαία Ελλάδα έπασχε από αυτή την ασθένεια, οι τότε γιατροί ήταν σε θέση να κάνουν διάγνωση?
http://www.mazi.org.gr/
- 28-09-2006, 14:55 #32
Originally posted by p-s-y
nomorepanic θα παραδεχτώ οτι πιθανότατα ο τίτλος δεν ήταν και η καλυτερη ιδεα που είχα τα τελευταια χρόνια . Ειχα την εντύπωση οτι υπήρχε μια δίκαια αγανάκτηση απ την πλευρά μου και γι αυτό ας μου συγχωρεθεί όποια έπαρση .
Είπα και προηγουμένως ότι έχεις ένα δίκιο για κάποιες περιπτώσεις αν και η διατύπωση δικαιολογημένα εκνεύρισε κάποια μέλη. Το θέμα είναι γιατί εσύ αγανακτείς! Το είπες και μόνος σου ότι είναι πράγματα που πρέπει να δουλέψεις και ευτυχώς που αυτό έγινε σε ένα ανώνυμο φόρουμ.
Ίσως είναι συνηθισμένες τέτοιες αντιδράσεις σε ειδικούς που έρχονται αντιμέτωποι με προβλήματα κάθε ημέρα. Αλλά είναι πολύ κακό για τον ασθενή, είμαι σίγουρος, να διακατέχεσαι από τέτοια \"απωθημένα\" αν έστω και ασυνείδητα τα βγάζεις πάνω του. Εμένα δεν μου έκανε καθόλου καλή εντύπωση ο τρόπος σου από τη στιγμή που είσα στο κουρμπέτι της ψυχιατρικής/ ψυχολογίας. Κάτι που εσύ το είπες.
Είμαστε εδώ για να εκφραζόμαστε ελέυθερα οπότε συγνώμη αν σε πρόσβαλα μ\' αυτά που έγραψα αλλά πιστεύω ότι σαν ειδικός φέρεις μεγαλύτερη ευθύνη από κάποιον άλλον που απλά θα παραθέσει τη \"μη-ειδική\" γνώμη του.
Από άτομα στο συγγενικό μου κύκλο ξέρω τι ανύπαρκτος έως και επιζήμιος μπορεί να είναι ένας κακός ειδικός και τι θαύματα μπορεί να κάνει ένας καλός. Δεν λέω ότι είσαι το ένα ή το άλλο (πως θα μπορούσα άλλωστε είναι αστείο να κρίνεις από ένα post) αλλά το παραθέτω ως απόδειξη της ευθύνης που έχετε.
29-09-2006, 08:18 #33
\"Παντως εγω καταλαβαινω το σκεπτικο του p-s-y και μαλλον συμφωνω με οσα λεει, χωρις βεβαια να ειμαι ειδικος. Εχει λιγο ξεφτιλιστει το θεμα με τις ψυχασθενειες. Δινουν πλεον ονομα στην παραμικρη παραξενια που μπορει να εχει ο καθενας. Με τα δεδομενα της ψυχιατρικης σημερα, αν ολοι ψαχτουμε σε καποιον ψυχιατρο ειναι σχεδον σιγουρο οτι θα μας βγαλει ασθενεις. Σε μερικες ασθενειες, οπως η καταθλιψη ή η ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχη, τα ορια μεταξυ του υγιους και του ασθενους ειναι πραγματικα πολυ ασαφη. Γενικα, οποιος παει γυρευοντας ειναι βεβαιο πως κατι θα βρει. Το κακο της υποθεσης ειναι οτι ετσι πολλα ατομα γινονται εξαρτημενα απο φαρμακα, γιατι απλα αυτη ειναι σημερα η ευκολη λυση και η μοδα της εποχης. \"
Τασο σίγουρα με βρίσκες σύμφωνη σε αυτά που λες. Η απορία μου όμως είναι η εξής. Η ευθυνη τελικά ποιον βαραίνει περισσότερο? Ναι κι άνθρωπος που δεν αντιμετωπίζει κατάματα τα προβλήματα του ή αρέσκεται στο να εφευρίσκει αρρώστιες για να τραβήξει αλλού την προσοχή του ή πάνω του την προσοχή των άλλων, ή έστω είναι υποχόνδριος΄ή ακολουθεί την μόδα του ψυχολόγου και δεν έχει και τι να κάναι τα λεφτά του φέρει την ευθύνη του εαυτού του. Ποιος όμως ΚΥΡΙΩΣ ευθύνεται για το φαινόμενο που περιγράφεις? Τα όρια μεταξύ υγειούς και ασθενούς είναι ασαφή. Δεν έχουν ευθύνη οι υπέυθυνοι της ψυχικής υγείας για αυτό?
Δεν έχουν ευθύνη όταν χορηγούν χωρις\" λόγο\" φάρμακα? Λυπάμαι αλλα δεν θα κατηγορήσω αυτόν που πάει γυρεύοντας και ψάχνει την παραξενιά του αλλά τον \"ειδικό\" που την ανάγει σε ασθένεια. Και ακόμα τον ειδικό που αδυνατεί να το χειριστεί σε κάποια λογικά πλαίσια ωστε να δείξει στον πελάτη του τι συνιστά διαταραχή και τι οχι.
Ναι. οι ειδικοι πιστεύω σήμερα καλούνται να ξεχωρίσουν τα χλωρά απο τα ξερά όπως κάναν και στην αρχαιότητα, ωστόσο με έναν πιο πολιτισμενο( ασ το πούμε έτσι τρόπο)
Το ποστ με ενεπνευσε και έγραψα και κάτι για την επίδραση του πολέμου, που αναφέρθηκε, σύντομα θα το γράψω.
Φιλια σε ολους
29-09-2006, 14:39 #34
Συνοψίζοντας λοιπόν έχουμε και λέμε-για να μην χαθεί κι ο ειρμός του όλου θέματος:
Ο Psy σαν ειδικός, διαπίστωσε ότι πολλές φορές οι άνθρωποι υποκρίνονται ακόμη και στην \'προβολή\' των ψυχικών και των σωματικών τους συμπτωμάτων, κάτι που γίνεται ηθελημένα και άλλοτε πάλι ΑΘΕΛΗΤΑ για λόγους τέτοιους που αναγκάζουν την επιστήμη να το ερευνά και να μην έχει καταλήξει ακόμα σε ασφαλή συμπεράσματα...
Έτσι, μερικές φορές όταν παρουσιάζονται τέτοιες καταστάσεις και οι ειδικοί \"σηκώνουν τα χέρια ψηλά\" μην μπορώντας
πολλές φορές να λειτουργήσουν, έρχεται τότε η ΙΔΙΑ η ζωή , η οποία μέσω ενός περιστατικού(συνήθως αρνητικού) \'λ ύ ν ε ι\' και \'θ ε ρ α π ε ύ ε ι\' ασθένειες ψυχικές -για τις οποίες γίνεται λόγος εδώ- , αλλά και πολλές σωματικές, που και στα δύο είδη χρόνιζαν και απασχολούσαν για πολύ καιρό τους \'φορείς\' τους.
Το θέμα είναι - και συμφωνώ με την Weird - γιατί πολλές φορές οι ΕΙΔΙΚΟΙ δεν δηλώνουν ΑΓΝΟΙΑ κάτι που στην απλή
καθομιλουμένη των \'ασθενών\' λέγεται και ως εξής:\"ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ \'ΦΟΡΤΩΣΩ\' ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΑ (παρά μόνο αν ΕΣΥ επιμένεις ό-
τι τα \"χρειάζεσαι\")!
Έχω την γνώμη όμως ότι ΥΠΑΡΧΟΥΝ αξιόλογοι γιατροί -οι λεγόμενοι ΕΙΔΙΚΟΙ- σε όλες βέβαια τις Ειδικότητες, οι οποίοι
βλέπουν τον φερόμενο ως ασθενή σαν ΑΝΘΡΩΠΟ (σώμα και ψυχή) και όχι σαν κινούμενη ΤΣΕΠΗ που ήρθε για να \"τα
στάξει\".Το \'χωρίς λόγο\' φάρμακα συνειρμικά κάπου οδηγεί...
ΣΗΜ:Οι ΕΙΔΙΚΟΙ πάντως αναζητούνταν από την εποχή ακόμη του Σωκράτη...
29-09-2006, 18:01 #35
Μολις σημερα διαβασα το ποστ και θελω ναπω πως διμιουργηθηκε ενταση χωρις πραγματικο λογο ο p-s-y απο τι καταλαβα εναφερθηκε σε αυτους που επειδη απλα ειχαν μια κακη μερα ή μια κακη εβδομαδα διαλαλουν οτι περασαν καταθλιψη,σε αυτους που το βρισκουν \"μοδατο\" να που οτι περασαν καταθλιψη,το λαθος του ηταν οτι αναφερθηκε οτι τετοια ατομα υπαρχουν και γραφουν σε αυτο το σαϊτ,πραγμα που εγω στον ενα χρονο που ειμαι εδω δεν εχω συναντησει.Το αν ειναι ψυχολογος οπως λεει ή οχι το ξερει ο ιδιος και μονο, οσο για το αν υπηρχαν στην κατοχη διπολικοι ή καταθλιπτικοι ή με αγχωδης διαταραχες νομιζω πως ηταν γελειο αυτο που ειπε,απλα τοτε προτερεοτητα ειχαν το πως θα γεμισουν το στομαχι τους.Ο τιτλος για μενα του ποστ ηταν πετυχημενος αφου αν καταλαβα καλα αναφεροταν σε αυτους που ντε και καλα πρεπει να εχουν κατι και οχι σε ολους εμας που ζησαμε καταστασεις πραγματικα δυσκολες.
29-09-2006, 18:30 #36
dimitriskai, αν μου επιτρέπεις , μάλλον διάβασες ΜΟΝΟ το post και όχι την ΑΝΑΠΤΥΞΗ του που είχε στην πορεία.
Ο Psy έγραψε κι άλλα σημαντικά στην συνέχεια που ΔΕΝ δικαιολογούν την πρόχειρη και απλοϊκή σου γνώμη γι\' αυτά.
Προσωπική μου άποψη, να διαβάζουμε πιο προσεκτικά ΟΛΕΣ τις αναλυτικές απαντήσεις των μελών, ώστε να βγάζουμε
ευκολότερα συμπέρασμα και να μην διαστρεβλώνουμε τουλάχιστον όσα έχουν γραφεί.
(όντως όμως, πολύ ενδιαφέρον θέμα...)
29-09-2006, 21:31 #37
Επειδη μου τονισες οτι η γνωμη μου ηταν προχειρη και απλοϊκη(δεν ξερω γιατι δεν δικαιουμαι να εχω απλοϊκο τροπο σκεψης) Ξαναδιαβασα ολα τα ποστ με πολυ προσοχη(προσπαθησα τουλαχιστον).
Δεν καταλαβα κατα ποιον τροπο διαστρεβλωσα κατι που εχει γραφτει!!
Δευτερον θα επιμεινω στον απλοϊκο τροπο σκεψης και θα επιμεινω σε αυτα που εγραψα στο προϊγουμενο ποστ,δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να ασχοληθω με την κοντρα σας αν ειναι αρκετο 3 χρονια δουλειας ή οχι για να εκφαιρει αποψη οχι σε καποιο συνεδριο αλλα σε ενα σαϊτ και γιατι αφου δεν εχει νοσησει να λεει αυτα που λεει.Αν δεν κανω λαθος εχουμε δημοκρατια και εδω ειναι ενας χωρος που καποιος ανωνυμα μπορει να λεει την αποψη του.
Ισως ομως εγω να ειμαι ΑΠΛΟΪΚΑ σκεπτομενος ανθρωπος και να μην πιανω το βαθυτερο νοημα των οσων εχουν γραφτει οποτε συνχωρεστεμαι.
29-09-2006, 23:53 #38
Αναφέρομαι κυρίως στον χαρακτηρισμό σου \"γελείο\" που χρησιμοποίησες.Νομίζω ότι είναι καλύτερα να γνωρίζουμε θετικότερα τα γεγονότα και έπειτα να προβαίνουμε στους όποιους χαρακτηρισμούς και εκφράσεις.
Ιδιαιτέρως όταν πρόκειται για γεγονότα που είναι γνωστά σε πολύ κόσμο.Το τί συνέβη τότε -στην κατοχή- μπορούν να
το ξέρουν καλύτερα οι μεγαλύτεροι στην ηλικία άνθρωποι.Εμείς απλώς διασταυρώνουμε τις πληροφορίες...
Προσωπικά θεωρώ χρήσιμη (αν όχι απαραίτητη) την διευκρινιστική παρέμβαση του Psy, ώστε να \'κλείσει\' -όσο μπορεί να κλείσει- ένα τέτοιο θέμα.
Αρκετά ίσως το αναλύσαμε!
30-09-2006, 00:33 #39
alex30 σωστά ανέφερες το θέμα ότι είμαι 4 μήνες εδώ ώς olga_soul....Επίσης όμως αληθεύει ότι είμαι 7 μήνες εδώ..... Ούτε αυτό είναι αναληθές, αλλιώς δεν θα το ανέφερα μικρό μου!!!.......... Το πως το αφήνω στην φαντασία και στην επαγωγική λογική σας.....:)
Το θέμα εδώ βέβαια είναι άλλο......
Atlantis κανείς δεν αμφισβητεί την προυπηρεσία και τις γνώσεις των επιστημόνων του χώρου......Ακόμα και ο p-s-y έχει εμπειρίες που άλλοι φορείς στο χώρο του μπορεί να μην τις συναντήσουν ποτέ.....:) ʼλλο το ένα - και άλλο το άλλο!!;)
Επαναλαμβάνω ότι ξεκίνησε πολύ καλά τις απόψεις του, αλλά δεν έπρεπε να εμβαθύνει τόσο σε ιστορικά στοιχεία περί ψυχολογικών καταστάσεων , χωρίς να παραθέτει ανάλογες έγκυρες στατιστικές μελέτες!- Τίποτε άλλο!!
Μήν ξεχνάς ότι οι ειδικοί του σχετικά ευαίσθητου αυτού ιατρικού ή κλινικού χώρου κρίνονται πολύ πιο αυστηρά και εύκολα απο τους άλλους, μιας και το κοινό τους τυγχάνει να έχει άμεση και συνδετική σχέση με το αντικείμενό τους σε καθημερινή αλληλεπίδραση.
Για αυτό το λόγο γενικευμένες εκτιμήσεις συμπεριφοράς, όπως αυτές που απέδωσε ο φίλος μας ο p-s-y καλό είναι να γίνονται με ποιο έμμεσο και ήπιο τρόπο , ώστε όλοι να παίρνουν τα ανάλογα μηνύματα, χωρίς να δημιουργούνται αντιπαραθέσεις τέτοιου τύπου.......;)
Όσων αφορά την σχολιαστική σου παρέμβαση περί ψυχολογικών κατοχικών συνδρόμων Atlantis μου, καλό θα ήταν πριν δημοσίευε ο p-s-y τετελεσμένα συμπεράσματα, να ανέφερε πρώτα τη διασταύρωση πληροφοριών που αναφέρεις, γιατί εγώ δεν είδα καμία, ώστε να βγάλω ανάλογα συμπεράσματα. Για αυτό το λόγο κιόλας απόρρησα όταν έγινε αναφορά στο θέμα.........
Υπάρχει όντως κάποιο στατιστικό αρχείο για την εν λόγο εποχή? Ειλικρινά θα ήθελα με ενδιαφέρον να το γνωρίζω!:) P-s-y έχεις κάτι τέτοιο? μιας και είναι όντως ενδιαφέρων ρε παιδί...........:)
Πέραν όλων των εντάσεων που δημιουργήθηκαν με το θέμα , θέλω να πω ότι ο p-s-y καλώς έθεσε ένα γενικά υπαρκτό θέμα, που το συναντάνε οι άνθρωποι πλέον δυστυχώς καθημερινά με την όποια παραμικρή αλλαγή στη διάθεσή τους από κάποιο έστω και προσωρινό πρόβλημα που περνάνε, νομίζοντας ότι έχουν σοβαρές ψυχολογικές διαταρραχές, ενώ στη πραγματικότητα είναι παροδική η αρνητική τους διάθεση ακόμα και αν την βαπτίζουν από μόνοι τους έστω και περιστασιακά κατάθλιψη και μετά από λίγο επανέρχονται.......
Από την άλλη τα άτομα που αντιμετωπίζουν χρόνια συμπτώματα δεν τα αναφέρουν βέβαια για τα πρακτικά........αλλά επειδή παρουσιάζουν συμπτώματα που χρειάζονται παρακολούθηση και αγωγή, οπότε εκεί δεν έχουμε να κάνουμε με <<κατά φαντασίαν ασθενείς........>>
Αν λοιπόν επανέλθουμε στα στατιστικά στοιχεία, το site αυτό φιλοξενεί άτομα που στο μέγιστο ποσοστό δεν είναι κατά φαντασίαν ασθενείς και παλεύουν ενεργά να αντιμετωπίσουν τα όποια υπαρκτά και σοβαρά τους προβλήματα!!!:(
30-09-2006, 01:20 #40
Απο μερικα πραγματα που εχω διαβασει τα μεγαλυτερα ποσοστα καταθλιψης υπαρχυν σε χωρες με υψηλο βιοτικο επιπεδο.Οταν ο αλλος παλευει για την επιβιωση του τοτε η καταθλιψη ειναι ενα ειδος \"πολυτελειας\" αν μπορουμε να το χαρακτηρισουμε ετσι.
Ισως αυτο να εννουσε και ο psy λεγοντας για την κατοχη.
Τωρα ψυχασθενειες σιγουρα υπηρχαν και τοτε οπως και τωρα αλλα υπηρχαν και πολυ σοβαροτερα προβληματα.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
30-09-2006, 01:28 #41
Νίκο μου , όπως και να έχει, όταν μιλάμε μικρό μου περί ιστορίας.......καλό είναι να αναφέρουμε και ανάλογα ακλόνητα υπαρκτά ιστορικά στοιχεία.........;)
Υποκειμενικές υποθέσεις περί δρώμενων και καταστάσεων μπορεί να κάνει ανά πάσα στιγμή ο καθένας μας ακόμα και στις μέρες μας .........αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ισχύουν κιόλας......... :)
Εκεί στέκομαι.........;)
30-09-2006, 01:34 #42
Ναι μεν υποκειμενικη υποθεση αλλα το πιθανοτερο να ειναι και σωστη οσο για ιστορικα στοιχεια δεν ξερω αν υπαρχουν.
Μπορεις ομως να ψαξεις για στοιχεια σε τριτοκοσμικες χωρες που αντιμετωπιζουν παρομοια προβληματα με της κατοχης...τωρα αισθανομαι λιγο τεμπελης για να ψαξω;)[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
30-09-2006, 03:35 #43
Αποσυρω την υποθεση μου γιατι δεν βρηκα κατι αξιολογο που να την στηριζει.
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
30-09-2006, 09:39 #44
Originally posted by p-s-y
-Ας σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε όρους και έννοιες που αφορούν την ψυχική υγεία σαν να μιλάμε για σουβλάκια και τσίχλες απ΄το περίπτερο . .Υπάρχουν καταθλιπτικοί ασθενείς που δεν μπορούν να μιλήσουν , χώρίς να κλάψουν ,που κοιμούνται την 5η μέρα! ! Πόσοι κατα δήλώση τους (φερόμενοι)ως ασθενέις εδω μέσα έχουν στο ελάχιστο βιώσει κάτι παρόμοιο ..?
Είμαι πεποισμένος, πως στο παρόν site, το σύνολο των ενεργών μελών είναι άτομα που έχουν νιώσει στο πετσί τους τι σημαίνει ψυχική ασθένεια.
Τώρα αν υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι από χόμπι δηλώνουν ψυχικά ασθενείς και τους αρέσει να συμμετέχουν σε κουβεντούλες ,νομίζω πως είναι ελάχιστοι και δεν αξίζει να αχοληθούμε μαζί τους.
Κάτι ακόμη, δηλώνεις ψυχολόγος. Δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί να είσαι. Σκέφτηκες όμως τι πρόβλημα θα μπορούσε να δημιουργηθεί στην κοινότητα από άτομα τα οποία δηλώνουν ανώνυμα ότι είναι ψυχολόγοι ή γιατροί ?
30-09-2006, 23:08 #45
keep μου κρίμας.......:( Θα ήθελα όντως να έβρισκες κάποιο ιστορικό αρχείο .......Ενδιαφέρον θα ήταν....;)
Μιχάλη μου όντως ....ο προβληματισμός σου για άτομα που θα μπορούσαν μέσω ανωνυμίας να παίξουν <<τους ψυχολόγους>> υφίσταται και μπορεί να γίνει , ή να έχει ήδη γίνει και να μην το γνωρίζουμε.....
Δεν θέλω να σκέφτομαι τέτοιο σενάριο για το forum αυτό.......
Σίγουρα θα ήταν μεγάλο πρόβλημα........:(
Ένα μικρό γρομπαλακι στον λαιμό δεξιά κάτω από το σαγόνι
26-06-2025, 12:41 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή