δεν ξέρω τι με πιάνει ώρες ώρες - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 46 to 60 of 75
    Senior Member
    Quote Originally Posted by empar View Post
    καλημέρα! γιατί το λες αυτό;
    αν δεν δυσκόλευα τον εαυτό μου, θα ήταν όλα μια χαρά.
    ε, δεν είναι και σχολή της πλάκας. Θέλει κόπο και πάνω απ' όλα υπευθυνότητα ο γιατρός.
    έτσι γιατί περίεργα την είδα...

Senior Member
    ναι, αυτά δεν με προβληματίζουν, γιατί το βασικό μου κίνητρο για να βελτιώσω την ψυχολογία μου είναι το να τα καταφέρω με την ιατρική. είναι η μεγαλύτερη επιθυμία μου και για αυτό θέλω να αντιμετωπίσω όλα τα εμπόδια. το θέμα με τους ψυχαναγκασμούς είναι ότι νιώθεις μια αβεβαιότητα σχετικά με το αν μπορείς να διώξεις αυτές τις σκέψεις από το μυαλό. πάντα είχα έλεγχο του μυαλού μου, είναι το εργαλείο της δουλειάς που θα κάνω και της σχολής που αγαπώ. για αυτό με προβληματίζει τόσο πολύ το ότι εμφανίζονται σκέψεις από το πουθενά, πχ την ώρα που διαβάζω, γιατί τότε νιώθω ανήμπορη να το παλέψω. σήμερα μοιράστηκα κάποιες σκέψεις με τους δικούς μου και πραγματικά με στηρίζουν σε αυτό. απλώς θέλω να ακούω γνώμες από εσάς, διότι καταλαβαίνετε καλύτερα από όλους τι θα πει να είναι κάποιος πληγωμένος και να προσπαθεί να αναρρώσει.

Senior Member
    Οι ψυχαναγκασμοί είναι και αυτοί σύμπτωμα κατάθλιψης. Έχεις περάσει ποτέ κατάθλιψη;

Senior Member
    δεν ξέρω, δεν νομίζω. πάντα ήμουν δραστήρια και ξεπερνούσα τις στεναχώριες. τραύματα ναι, κατάθλιψη δεν ξέρω.

Senior Member
    Προς Θεού δεν στο λέω για να σε βάλω σε υποψίες στα καλά καθούμενα έτσι; Απλώς και η αγοραφοβία και οι ψυχαναγκασμοί συμπεριλαμβάνονται στα συμπτώματα της κατάθλιψης.

Senior Member
    ποιος μίλησε για αγοραφοβία;

Senior Member
    Για μένα λέω, για ένα διάστημα είχα και τέτοιο.

Senior Member
    ααα.. ψυχαναγκασμούς είχες; αν ναι πως τους ξεπέρασες;;

Senior Member
    έχω και τώρα. Τον τελευταίο καιρό μου άρεζε πολύ ν' αγοράζω αφρόλουτρα και σαμπουάν και να ταιρίαζω τα χρώματα της συσκευασίας. Αν δεν ταιριάζανε κάτι με έπιανε..Κάτι σαν άγχος, ταραχή.

Senior Member
    καταναγκαστική συμπεριφορά δλδ.. από ιδεοληψίες; σκέφτεσαι τπτ συγκεκριμένο κ μετά κάνεις αυτό;;

Senior Member
    όχι ρε συ έτσι στο άσχετο!

Senior Member
    τείνω να πιστέψω ότι τα "κολλήματα" σε συγκεκριμένες ιδέες, φαντασιώσεις, αναμνήσεις του μυαλού μου, είναι παροδικά. ίσως να είναι λόγω του έντονου στρες που έχω περάσει τα τελευταία δύο χρόνια σε επίπεδο σχέσεων.. δεν ξέρω. ελπίζω ότι θα περάσουν. ήδη είναι αρκετά μειωμένα. υπάρχει κανείς που να είχε και να το ξεπέρασε;; και αν ναι, πως ακριβώς;
    δλδ πέρα από την ψυχοθεραπεία που θα τη συνεχίσω, κάποια μέθοδος που μπορώ να εφαρμόσω μόνη μου;

Quote Originally Posted by empar View Post
    δεν το ονομάζω διαταραχή γιατί δεν με φτάνει σε σημείο να είμαι δυσλειτουργική. τα καταφέρνω πολύ καλύτερα από συμφοιτητές μου που δεν αντιμετωπίζουν τέτοια "προβλήματα". απλώς έχω θέσει πολύ ψηλά τον πήχη και δεν τον κατεβάζω με τίποτα. νευριάζω με τον εαυτό μου και τον τιμωρώ με αυτές τις απαξιωτικές σκέψεις επειδή έχω την απαίτηση να μπορώ να αποδίδω κάθε μέρα όλη μέρα. σε κανέναν δεν είναι εφικτό αυτό όμως..
    ο φίλος μου είναι και αυτός ελαφρά ψυχαναγκαστικός αλλά νομίζω πιο αποδοτικός από μένα στα πράγματα που έχουν σημασία. δλδ οι ψυχαναγκασμοί του έχουν εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο. παρόλα αυτά καταλαβαίνει πέντε πράγματα και για αυτό πασχίζω να βελτιωθώ, γιατί θέλω να του δώσω όσα του αξίζουν..
    η μέθοδος που μου είχες πει είναι πολύ αποτελεσματική, έχω την εντύπωση όμως ότι προϋποθέτει την επιθυμία να απαλλαχθείς από τις διαστρεβλωμένες σκέψεις. υπάρχουν βράδια που ξαγρυπνάω επειδή αρνούμαι να αφήσω ανολοκλήρωτο ένα σενάριο, αρνούμαι να αφήσω ανολοκλήρωτη μια σκέψη. νιώθω ότι αν δεν τα σκεφτώ όλα γύρω από αυτό το ζήτημα θα σκάσω. όμως μάντεψε. σκάω επειδή σκέφτομαι τα ίδια ξανά και ξανά. πάντως δεν το συζητώ ότι έχω βελτιωθεί πάρα πολύ από την άνοιξη που συνειδητοποίησα για πρώτη φορά ότι έχω ψυχαναγκασμούς και σε ευχαριστώ πολύ για την πρότασή σου ιωάννη..
    παλιά ήμουν ψυχαναγκαστική μόνο στο διάβασμα! και αυτό με έκανε πραγματικά πολύ ευτυχισμένη, γιατί απέδιδα φοβερά! στράφηκαν οι σκέψεις μου στους άλλους τομείς όπως η φιλία, διότι πίστευα ότι στο πανεπιστήμιο οι άνθρωποι έχουν πετύχει ήδη πολλά και δεν έχουν ανάγκη να είναι πια ανταγωνιστικοί και ζηλόφθονες.. αλλά..

τι ακριβώς έλεγες στον εαυτό σου για να φύγει ο νους σου από τις ψυχαναγκαστικές σκέψεις όταν διάβαζες ιωάννη;;
    έχω φτάσει σε σημείο να μου ρίχνω χαστούκι για να συνέλθω!! χαχα
    Κατ αρχήν επειδή τέθηκε κάτι από άλλο μέλος, άλλο ψυχαναγκασμοί κι άλλο κατάθλιψη, το ένα δεν προϋποθέτει το άλλο, ούτε το ένα προκαλεί το άλλο, δυο τελείως διαφορετικά πράγματα.

Έχεις βάλει πολύ ψηλά τον πήχη και καλά κάνεις και στόχος σου να ναι να έχεις πάντα ψηλά τοπν πήχη και τώρα και μετά που θα τελείωσεις με το καλόπ τις σπουδές σου.
    Η μέθοδος που σου χα πει είναι αποτελεσματική, την έχω δουλέψει και όσο με συνέπεια και πείσμα την δουλεύω βλέπω αποτελέσματα. Για να καταλάβεις λίγο καιρό μετά που την είχα προτομάθει, για καμιά δεκαριά μέρες έβαλα στόχο να την εφαρμόσω, να μην επιτρέψω στον εαυτό μου να μην κάνει καμιά διαστρεβλωμένες σκέψεις και το κατόρθωσα. Όμως όπως ορθά το θέτεις προϋποθέτει επιθυμία, αν σ αρέσει κάποια συγκεκριμένη σκέψη και σου αρέσει να την ανακαλείς, να την επεκτείνεις ή να την εμβαθύνεις τότε ηθελημένα παραμερίζεις την εφαρμογή της μεθόδου. Άμα σκέφτεσαι κάτι που σε ευχαριστεί λογικό είναι να σ αρέσει και να μη θέλεις να σταματήσεις τη σκέψη. Το ίδιο κι όταν αφορά στόχους ή έχει ως σκοπό την επίλυση προβλημάτων. Για τη μέθοδο μιλώ καθαρά για σκέψεις που έχουν αρνητικό περιεχόμενο, που προκαλούν, οργή, άγχος, απελπισία. Τετοιες σκέψεις παλεύεις να διώξεις. Τις ευχάριστες όχι σε βαθμό που να το παρακάνουμε, που να φεύγουμε από την πραγματικότητα και στο τελος να σκοτώνουμε την ωρα μας σκεπτόμενοι.

Σπουδάζεις και συ δύσκολη σχολή, όπως σπούδασα κι εγω, σου εύχομαι κάθε επιτυχία!
    Η μέθοδος για να φύγουν από το νου οι ψυχαναγκαστικές σκέψεις ενώ διαβάζουμε είναι η ίδια......και δυστυχώς εκ των υστέρων την έμαθα, μετά που τελειωσα τις σπουδές. Αναγνωρίζεις τη σκέψη σαν εσωτερικός παρατηρητής ως ψυχαναγκαστική, κατανοείς το χαρακτήρα της ως τετοιο και επιπλέον ότι σε αποσπά από τη μελέτη. Αφού κάνεις αυτό τη σταματάς, τη διώχνεις, όπως αποκρούεις κάποιον τρίτο και στη θέση της αφού πάρεις λίγες ανάσες για να χαλαρώσεις και να ηρεμήσεις (κι αν θες να σκεφτείς για λίγο κάτι για σενα ευχάριστο που θα σε βοηθήσει στο να χαλαρώσεις και να ηρεμήσεις) βάζεις τη μελέτη, ξεκινάς να διαβάζεις και φροντίζεις συνάμα ώστε να συγκεντρωθείς και να αφοσιωθείς στο διάβασμα. Και όταν σου ρχονται στο διαβασμα τετοιες σκέψεις φροντίζεςι όσο πιο σύντομα μπορείς να τις διώχνεις, να μην τις αφήνεις να εκτυλίσσονται. Και αυτά σε συνδυασμό με καλό προγραμματισμό και καλή μέθοδο διαβάσματος, ειδικά το τελευταίο, για να μη διαβάζεις απλά για να διαβάζεις και στο τέλος να μη θυμάσαι τίποτα ή να διαβάζεις αχρείαστα πράγματα.

Φιλία να ξέρεις είναι δύσκολο να βρεις οπουδήποτε, ακόμα και στο χώρο που είσαι εσύ, που ο ανταγωνισμός και οι ζηλοφθονίες υποτίθεται δεν έχουν θέση. Απλά έχεις τα μάτια ανοιχτά, δεν ξανοίγεσαι σε κανένα αν δεν είσαι σίγουρη, αν δεν πάρεις καλές αποδείξεις περί αυτού, με τους περισσότερους μένεις στα τυπικά ή στην απλή γνωριμία. Και πολύ λίγοι αρκούν έστω πιο λίγοι από τα δακτυλα της μιας παλάμης, μόνο να ναι φίλοι. Μάθε να μην ζεις με το αίσθημα της ανάγκης της φιλίας των άλλων για να νοιώθεις ωραία ή να αποσπάσαι από τα σημαντικά επιζητώντας φιλίες.
    γιάννης

Senior Member
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Κατ αρχήν επειδή τέθηκε κάτι από άλλο μέλος, άλλο ψυχαναγκασμοί κι άλλο κατάθλιψη, το ένα δεν προϋποθέτει το άλλο, ούτε το ένα προκαλεί το άλλο, δυο τελείως διαφορετικά πράγματα.

Έχεις βάλει πολύ ψηλά τον πήχη και καλά κάνεις και στόχος σου να ναι να έχεις πάντα ψηλά τοπν πήχη και τώρα και μετά που θα τελείωσεις με το καλόπ τις σπουδές σου.
    Η μέθοδος που σου χα πει είναι αποτελεσματική, την έχω δουλέψει και όσο με συνέπεια και πείσμα την δουλεύω βλέπω αποτελέσματα. Για να καταλάβεις λίγο καιρό μετά που την είχα προτομάθει, για καμιά δεκαριά μέρες έβαλα στόχο να την εφαρμόσω, να μην επιτρέψω στον εαυτό μου να μην κάνει καμιά διαστρεβλωμένες σκέψεις και το κατόρθωσα. Όμως όπως ορθά το θέτεις προϋποθέτει επιθυμία, αν σ αρέσει κάποια συγκεκριμένη σκέψη και σου αρέσει να την ανακαλείς, να την επεκτείνεις ή να την εμβαθύνεις τότε ηθελημένα παραμερίζεις την εφαρμογή της μεθόδου. Άμα σκέφτεσαι κάτι που σε ευχαριστεί λογικό είναι να σ αρέσει και να μη θέλεις να σταματήσεις τη σκέψη. Το ίδιο κι όταν αφορά στόχους ή έχει ως σκοπό την επίλυση προβλημάτων. Για τη μέθοδο μιλώ καθαρά για σκέψεις που έχουν αρνητικό περιεχόμενο, που προκαλούν, οργή, άγχος, απελπισία. Τετοιες σκέψεις παλεύεις να διώξεις. Τις ευχάριστες όχι σε βαθμό που να το παρακάνουμε, που να φεύγουμε από την πραγματικότητα και στο τελος να σκοτώνουμε την ωρα μας σκεπτόμενοι.

Σπουδάζεις και συ δύσκολη σχολή, όπως σπούδασα κι εγω, σου εύχομαι κάθε επιτυχία!
    Η μέθοδος για να φύγουν από το νου οι ψυχαναγκαστικές σκέψεις ενώ διαβάζουμε είναι η ίδια......και δυστυχώς εκ των υστέρων την έμαθα, μετά που τελειωσα τις σπουδές. Αναγνωρίζεις τη σκέψη σαν εσωτερικός παρατηρητής ως ψυχαναγκαστική, κατανοείς το χαρακτήρα της ως τετοιο και επιπλέον ότι σε αποσπά από τη μελέτη. Αφού κάνεις αυτό τη σταματάς, τη διώχνεις, όπως αποκρούεις κάποιον τρίτο και στη θέση της αφού πάρεις λίγες ανάσες για να χαλαρώσεις και να ηρεμήσεις (κι αν θες να σκεφτείς για λίγο κάτι για σενα ευχάριστο που θα σε βοηθήσει στο να χαλαρώσεις και να ηρεμήσεις) βάζεις τη μελέτη, ξεκινάς να διαβάζεις και φροντίζεις συνάμα ώστε να συγκεντρωθείς και να αφοσιωθείς στο διάβασμα. Και όταν σου ρχονται στο διαβασμα τετοιες σκέψεις φροντίζεςι όσο πιο σύντομα μπορείς να τις διώχνεις, να μην τις αφήνεις να εκτυλίσσονται. Και αυτά σε συνδυασμό με καλό προγραμματισμό και καλή μέθοδο διαβάσματος, ειδικά το τελευταίο, για να μη διαβάζεις απλά για να διαβάζεις και στο τέλος να μη θυμάσαι τίποτα ή να διαβάζεις αχρείαστα πράγματα.

Φιλία να ξέρεις είναι δύσκολο να βρεις οπουδήποτε, ακόμα και στο χώρο που είσαι εσύ, που ο ανταγωνισμός και οι ζηλοφθονίες υποτίθεται δεν έχουν θέση. Απλά έχεις τα μάτια ανοιχτά, δεν ξανοίγεσαι σε κανένα αν δεν είσαι σίγουρη, αν δεν πάρεις καλές αποδείξεις περί αυτού, με τους περισσότερους μένεις στα τυπικά ή στην απλή γνωριμία. Και πολύ λίγοι αρκούν έστω πιο λίγοι από τα δακτυλα της μιας παλάμης, μόνο να ναι φίλοι. Μάθε να μην ζεις με το αίσθημα της ανάγκης της φιλίας των άλλων για να νοιώθεις ωραία ή να αποσπάσαι από τα σημαντικά επιζητώντας φιλίες.
    ιωάννη μου σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου!
    ως προς τη μέθοδο θα προσπαθήσω να την εφαρμόσω, αν και συχνά μου φαίνεται βουνό. χτες αποφάσισα να προσπαθήσω να ελέγχω τη σκέψη μου, δλδ να χαλαρώνω και να συγκεντρώνομαι κατά βούληση. και ξεκίνησα με τον τυπικό διαλογισμό, στον οποίο προσπαθείς να αδειάσεις το μυαλό σου από οποιαδήποτε σκέψη! όμως δεν τα κατάφερα δυστυχώς! όσο έλεγα στον εαυτό μου, "μην σκέφτεσαι, μην σκέφτεσαι" τόσο μου έρχονταν δυσάρεστες αναμνήσεις από όλα όσα πέρασα τα τελευταία 2 χρόνια. μπαμ, μπαμ, μπαμ, μερικές από τις χειρότερες εικόνες ήρθαν μπροστά μου. απογοητεύτηκα και η μέρα ξεκίνησε άσχημα.
    όταν σου λέω ότι είναι σαν να μην θέλω να διώξω τη σκέψη, δεν αναφέρομαι κατ'ανάγκη σε θετικές σκέψεις. κυρίως θέλω να ολοκληρώσω τις αρνητικές σκέψεις και όλα τα σενάρια εκδίκησης που μου έρχονται στο μυαλό. πιστεύω ότι έχω πολύ θυμό μέσα μου και δεν ξέρω πως να τον βγάλω. που να τον διοχετεύσω.. φοβάμαι ότι θα τον βγάλω στους λάθος ανθρώπους, θα πληγώσω τους δικούς μου.. οπότε καταπιέζομαι ακόμη περισσότερο..
    η μέθοδός σου είναι πραγματικά ό,τι σωστότερο και αρτιότερο έχω δει. αλλά νομίζω ότι δεν έχω αρκετή δύναμη για να την πραγματώσω. αρνητισμός, το ξέρω.. φοβάμαι πάρα πολύ ότι κατέστρεψα το εργαλείο της δουλειάς που ονειρευόμουν να κάνω.. το μυαλό μου.. νιώθω ότι το 'χω κάψει, από τις ηλίθιες σκέψεις και τα σενάρια στα οποία αναλώνομαι. μέχρι και η ομιλία μου έχει χάσει τη ροή της, είμαι σε μια αποσυντονισμένη κατάσταση. γενικά, το καμπανάκι βάρεσε.
    σκέφτηκα να γράψω μια ιστορία, μήπως ξεχαστώ και βγάλω εκεί τα νεύρα μου. θα σκοτώσω πεντε-έξι ήρωες και θα ησυχάσω :)

όσο για την τελευταία σου πρόταση, είναι σωστότατη.. ίσως πρέπει να μάθω να περνώ καλά μόνη μου.. απλά με πιάνει τέτοια μαυρίλα όταν είμαι στην πόλη που σπουδάζω, στο σπίτι, ολομόναχη.. και για αυτό έχω εξαρτηθεί πιστεύω σε μεγάλο βαθμό από τον φίλο μου. πρέπει να βρω χόμπι οπωσδήποτε..

ιωάννη ειλικρινά σε ευχαριστώ

όσο για τα σενάρια εκδίκησης, εξάσκησε τον εαυτό σου στο να αντιδρά άμεσα, στη στιγμή που γίνεται η "επίθεση" και με τον κατάλληλο τρόπο να βάζεις τους άλλους εκεί που τους αξίζει όταν δέχεσαι πλήγματα με οποιοδήποτε τρόπο. Έτσι θα έχεις λιγότερα απωθημένα και τάσεις εκδίκησης στη συνέχεια και γλυτώνεις αρκετό αρνητισμό στη σκέψη, αφού μάλλον θα νοιώθεις ικανοποίηση παρά οίκτο μετά από κάθε κατάλληλη αντίδραση σου.
    Χάνεις τη ροή της ομιλίας σου λόγω των διαστρεβλωμένων σκέψεων που παρεμβάλλονται, ίσως και ανεξέλεγκτα, στις σκέψεις σου που αφορούν το θέμα της ομιλίας.Με την καλλιέργεια της μεθόδου γενικά επιλύεται ή απαμβλύνεται τουλάχιστο το πρόβλημα. Δλδ άμα με τη βοήθεια της μεθόδου γενικά μειώσεις τη συχνότητα και την ένταση των σκέψεων αυτών θα δεις αποτελέσματα και στην ροή της ομιλίας. Και κατά τη διάρκεια της ομιλίας με μια εσωτερική γρήγορη και ανεπαίσθητη εφαρμογή της σε συνδυασμό με προσκόλληση στο θέμα της ομιλίας βλέπεις αποτελέσματα. Εξασκήσου στον έλεγχο και περιορισμό, γιατί όχι και στην πλήρη εξάλειψη τους έχοντας κατά νου ότι το μυαλό είναι το εργαλείο εργασίας σου και πρέπει να κρατήσεις καθαρό.
    Για τις φιλίες, τουλάχιστο να μην αυτοεξεφτελιζόμαστε "παρακαλώντας" τους άλλους να μας κάνουν παρέα, επιτυχία είναι αν βρούμε έστω λίγα άτομα με τα οποία να ταιριάξουμε σαν παρέα και που να μας νοιάζονται. Και μάθε να γεμίζεις τις ωρες σου με δημιουργικά πράγμα, χόμπις κλπ.
    Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να βάλεις από τωρα στέρεες βάσεις στη ζωή σου για επιτυχημένη συνέχεια.
    γιάννης

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast