Εμπηρίες λιθίου
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18
    Banned

Εμπηρίες λιθίου

Παιδια ποια είναι η εμπηρια σας απο τι λιθιο οσοι το εχετε δοκιμασει η παιρνετε ακομα.
    Σε εμενα που το παίρνω 3 μηνες τωρα, εχω την εντυπωση οτι με εχει κανει λιγο ζομπι(το εχουν προσεξει ολοι γονεις και φιλοι). Η διαθεση μου ειναι εντελως επιπεδη δηλαδη οταν ειναι να χαρω δεν χαιρομαι ιδιαιτερα και οταν ειναι να στεναχωριθω παλι δεν στεναχωριεμαι.
    Δηλαδη περισσοτερο επιπεδωση συναισθηματος το λες παρα νορμοθυμια.

Senior Member
    δεν εχω εμπειρια απο το φαρμακο αυτο Πανο.
    τι αλλα φαρμακα παιρνεις αν επιτρεπεται?
    αυτο παντως που λες οτι δεν βιωνεις στο φουλ τη χαρα και την λυπη, μηπως ειναι καλο και σε βοηθαει να μην κανεις μανια ή αντιστοιχα να μην πεσεις σε βαρια καταθλιψη?

Banned
    θεωριτικα ναι, αλλα πρακτικα ειμαι σε καταστολη και φενεται και οι περισσοτεροι που δεν ξερουν τι γινεται (συμπεριλαμβανομένων και των γονιων μου-μετα απο τοσα χρονια καταθλιψη δεν θα το αντεξουν να τους πω οτι τωρα κανω και μανια χοχοχο) απορουν και ρωτανε τι εχω.
    Αλλα φαρμακα δεν παιρνω και ευτυχως το λιθιο με ποιανει!

Τι σχεση μπορει να εχει ενας ανθρωπος με μια μπαταρια λιθιου? Να εχει δυο πολους και να παιρνει λιθιο! Ετσι με αποκαλω μπαταρια λιθιου και οποτε παω να τσεκαρω τα επιπεδα στο αίμα λεω πως παω να τσεκαρω τα υγρα της μπαταριας.

Senior Member
    πανο βαζε κενα αναμεσα στα κομματα και τις παρενθεσεις αλλιως σου κοβει το κειμενο.
    πατα επεξεργασια και διορθωσε το.

Senior Member
    Quote Originally Posted by panosjohnson View Post
    θεωριτικα ναι, αλλα πρακτικα ειμαι σε καταστολη και φενεται και οι περισσοτεροι που δεν ξερουν τι γινεται (συμπεριλαμβανομένων και των γονιων μου-μετα απο τοσα χρονια καταθλιψη δεν θα το αντεξουν να τους πω οτι τωρα κανω και μανια χοχοχο) απορουν και ρωτανε τι εχω.
    Αλλα φαρμακα δεν παιρνω και ευτυχως το λιθιο με ποιανει!

Τι σχεση μπορει να εχει ενας ανθρωπος με μια μπαταρια λιθιου? Να εχει δυο πολους και να παιρνει λιθιο! Ετσι με αποκαλω μπαταρια λιθιου και οποτε παω να τσεκαρω τα επιπεδα στο αίμα λεω πως παω να τσεκαρω τα υγρα της μπαταριας.
    αφου το λιθιο σε πιανει μην το πολυψαχνεις.
    μπορεις βεβαια να το συζητησεις και με τον γιατρο σου.
    παρενεργειες και μαστουρωμα φερνουν και πολλα αλλα φαρμακα.
    για να εχουμε τις ενεργειες πρεπει να υποστουμε και τις παρενεργειες.
    ετσι παει...

σε αφηνω τωρα παω στη θαλασσα και την βλεπω την κριση πανικου να ειναι καθ'οδον
    γραψε οτι θες και θα σου απαντησω οταν γυρισω.

πλακα ειχε παντως η παρομοιωση της διπολικης διαταραχης με την μπαταρια λιθιου.
    ετσι μην χανεις το χιουμορ και το κουραγιο σου και ολα θα πανε καλα.
    Last edited by amelie74; 17-08-2011 at 17:51.

Junior Member
    πανο πως παει με το λιθιο? ενδιαφερομαι γιατι κ γω προκειται να αρχισω

Senior Member
    το Λίθιο είναι το πιο αποτελεσματικό φάρμακο για τα επεισόδια μανίας,αλλά χρειάζονται τακτικά εξετάσεις για να μετρηθουν τα επίπεδά του στο αίμα.

Junior Member
    Quote Originally Posted by LOSTRE View Post
    το Λίθιο είναι το πιο αποτελεσματικό φάρμακο για τα επεισόδια μανίας,αλλά χρειάζονται τακτικά εξετάσεις για να μετρηθουν τα επίπεδά του στο αίμα.
    ευχαριστω lostre. λογω δδ προκειται να παρω λιθιο σα σταθεροποιητη.ομως οπως ειπες κ οπως εχω διαβασει το λιθιο προστατευει κυριως απο μανια. γι αυτο κ φοβαμαι μηπως με ριξει σε καταθλιψη αντι να βοηθησει. γι αυτο κ ρωταω αν καποιος γνωριζει κατι παραπανω

Senior Member
    Σε ποιες περιπτώσεις δεν χορηγείται το λίθιο??Μας εχει πει γιατρός ότι είναι καλυτερα να αποφευγεται!!Γνωρίζει κανείς κατι?

Junior Member
    Quote Originally Posted by tzina View Post
    Σε ποιες περιπτώσεις δεν χορηγείται το λίθιο??Μας εχει πει γιατρός ότι είναι καλυτερα να αποφευγεται!!Γνωρίζει κανείς κατι?
    εγω παιρνω "νεας γενιας'' φαρμακα αλλα επειδη δεν ειδαμε σταθεροποιηση ακομα, μου ειπε για το λιθιο. αν ελεγχεις τα επιπεδα λιθιου στο αιμα τακτικα νομιζω δεν υπαρχει προβλημα για τοξικες παρενεργιεις,αυτο μου δωσε να καταλαβω. αλλα κ γω το ψαχνω οπως βλεπεις..

Καλησπέρα και από μένα!
    Παίρνω χρόνια λίθιο ως διπολική και η είναι αλήθεια ότι πρόκειται για τον καλύτερο σταθεροποιητή.Κι αυτό το λέω από προσωπική πείρα σε σύγκριση με άλλους σταθεροποιητές που δοκίμασα και δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Πρακτικά μου μείωσε τα επεισόδια κατάθλιψης που παρουσίαζα, τόσο την εμφάνισή τους όσο και την έντασή τους. Εγώ για να ισορροπήσω ακόμα περισσότερο χρείαζεται να παίρνω και αντικαταθλιπτικό γιατί έτσι κι αλλιώς είμαι τύπου Β.
    Παρενέργειες παιδιά έχουν όλα τα φάρμακα.Το λίθιο θέλει 6 μηνες εξετάσεις αίματος γιατί είναι τοξικό και λίγο προσοχή στην κατανάλωση αεριούχων ποτών.Την ισοπέδωση συναισθημάτων που αναφέρεις κι εγώ την αισθάνομαι αυτή την περίοδο και ο γιατρός μου απάντησε ότι οφείλεται στον συνδυασμό των φαρμάκων κι όχι τόσο στο λίθιο και προφανώς έχει δίκιο γιατί η αγωγή μόνο με λίθιο δεν μου είχε δώσει αυτή την αίσθηση.
    Κι εμένα με ενοχλεί αλλά προσπαθώ να μην το υπερβάλλω στο μυαλό μου και ενστικτωδώς μου έρχονται στο νου οι περίοδοι που ήμουν σε κατάθλιψη και λέω στον εαυτό μου καλύτερα έτσι παρά στα πατώματα και παραέξω..
    Όπως και να 'χει το ξεκινάς και βλέπεις..

Υ.Γ Το ανέκδοτο με την μπαταρία τα σπάει!!!

Senior Member
    γι' αυτο αποκαλειται σταθεροποιητης....
    η ενταση κ οι αυξομειωσεις στα συναισθηματα μας δν μας κανουν καλο.

επισης εχει καταγραφει κ ως " λιθιο, ηλίθιο..."
    http://www.mazi.org.gr/

Senior Member
    εξετασεις καθε ποτε πρεπει να κανουμε??τωρα εξανα τις πρωτες στις 13 μερες

Senior Member
    Πόσοι τύποι διπολικής υπάρχουν και ποία είναι τα συμπτώματά τους;

Banned
    Είμαι εντελώς άσχετος με το θέμα, έχω μια απορία , έχει καμία σχέση με το μέταλλο; Για το Λίθιο μιλάω

Page 1 of 2 12 LastLast