Results 1 to 15 of 20
-
18-08-2011, 13:44 #1
ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ Η ΑΠΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ??
ΓΕΙΑ ΣΑΣ
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΝ ΓΡΑΨΩ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ , ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΣΩ ΚΑΙ ΒΡΩ ΜΙΑ ΑΚΡΗ!
ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ, ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΠΡΕΠΕΙ.... ΕΤΣΙ ΜΕΓΑΛΩΣΑ! ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΑΓΧΩΝΕΙ ΠΟΛΥ....ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ!
ΕΧΩ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΜΑΖΙ ΑΠΛΑ ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΕΝΟΧΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΜΑΣ! ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΕΓΩ ΔΟΥΛΕΥΩ ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ , ΑΛΛΑ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΟΧΙ (ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ 30 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ 32). ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΣΧΕΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΠΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΦΗΒΙΚΟ!!ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΣΤΟΝ ΚΑΦΕ Η ΣΤΟ ΠΟΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ!
ΕΧΩ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΟΤΙ ΕΓΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΙΔΗ 30 ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΤΑΣΩ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΑΙΔΙΑ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ! ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΖΗΤΑΩ ΠΟΛΛΑ!!
Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ, ΨΑΧΝΕΙ ΑΛΛΑ ......ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ!!!ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΥΠΟΜΟΝΗ.ΤΟΥ ΤΑ ΕΧΩ ΠΕΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ, ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΕΝΟΥΝ ΙΔΙΑ ΚΑΙΡΟ, ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΜΕ ΠΝΙΓΕΙ ΑΥΤΟ.
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ , ΖΗΤΑΩ ΠΟΛΛΑ? ΕΧΩ ΠΕΛΑΓΩΣΕΙ ΜΕΣΑ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΧΟΣ!!! ΝΑ ΧΩΡΙΣΩ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ, ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΩ!ΜΕΤΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΗΝΩ ΕΤΣΙ? ΟΥΤΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΟΥΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ?
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΩ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ.
ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΛΕΟΝ ΚΑΘΑΡΟ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
- 18-08-2011, 14:48 #2
γεια σου!!ειναι πολυ λογικο να επηρεαζει η οικον κριση μια σχεση!επιπλεον μαζι με την κριση στην οικονομια υπαρχει και ο φοβος για εναν γαμο και τη δημιουργια οικογενειας στις μερες μας λογω διαζυγιων που ακουμε συνεχεια,τσακωμων κ.τ.λ..ισως αυτες οι σκεψεις εμποδιζουν το φιλο σου.ισως και να περνατε μια φαση η οποια θα περασει.γενικοτερα στη ζωη σου εισαι ευτυχισμενη?σε γεμιζει ας πουμε η δουλεια σου?εχεις φιλους?χομπι??
18-08-2011, 15:02 #3
καλησπερα και απο εμενα
λογικο ειναι αν δυσκολευεται να βρει δουλεια δεν ειναι και οι ευκολοτερες εποχες απο την αλλη καταλαβενω και τα δικα σου θελω οτι θες να μεινετε μαζι να απολαυσετε και αλλα πραγματα μαζι και εδω ειναι το δυσκολο
Γενικα πως βλεπεις τον απασχολει να βρει δουλεια?βγαινει διασκεδαζει μαζι σου η και χωρια? αν ναι που βρισκει τα χρηματα και τα κανει .Θελω να πω μηπως τον συντηρουνε οι δικοι του ,αυτος εχει βολευτει στα ετοιμα και σκεφτεται που να μπλεκω σε ευθυνες και λοιπα καλα ειμαστε και ετσι??
Δειχνει τετοιος χαρακτηρας ?? εσυ τον ζεις και εσυ μπορεις να καταλαβεις εαν βολευεται με κατι η απλα οντως λεει αληθεια οποτε αξιζει να περιμενεις λιγακι?
Εσυ τι δουλεια κανεις ?ειμαι ανορθογραφος και συγγνωμη για αυτο!!!
18-08-2011, 15:06 #4
Να σου πω μια πικρή πιθανή αλήθεια;
Πες ότι χωρίζετε, όχι επειδή δεν αγαπάτε ο ένας τον άλλο, αλλά λόγο δυσχερειών που περνάει όλος ο κόσμος στην Ελλάδα τελευταία.
Ξέρεις πόσο καιρό θα σου πάρει να βρεις κάποιον άλλο, που να βγάζει πολύ περισσότερα χρήματα; Πόσο καιρό θα πρέπει να περάσετε μαζί μέχρι να αποφασίσετε να συζήσετε; Πόσος καιρός ακόμα θα περάσει μέχρι να μπορέσετε να παντρευτείτε; Και ακόμα περισσότερος μέχρι να είστε ΚΑΙ ΟΙ 2 έτοιμοι για παιδιά; Άλλα 4 χρόνια μες το νερό...
Μας αρέσει δε μας αρέσει, οι καιροί είναι πανδύσκολοι και είναι πολύ μεγάλο έξοδο αυτή την περίοδο να ξεκινήσεις γάμο και οικογένεια, και 2 άτομα με τον βασικό μισθό -λυπάμαι που το λέω- πολύ μα πολύ δύσκολα μπορούν να ξεκινήσουν οικογένεια. Εσένα σε έχει πιάσει άγχος για το βιολογικό σου ρολόι, και αν σκέφτεσαι με βάση τη λογική όπως λες, θα έπρεπε να έχεις φτάσει στο ίδιο συμπέρασμα και μόνη σου... πράγματι δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο από υπομονή! Ο άντρας που έχεις δίπλα σου κάνει διδακτορικό ΚΑΙ ψάχνει και για δουλειά... και είναι ένας από τους χιλιάδες Έλληνες στην ίδια ακριβώς κατάσταση. Yes it sucks που βρίσκεστε μόνο για ποτό και καφέ, αλλά πρακτικά, μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό; Τι θέλεις δηλαδή, να πάρει κανένα δάνειο ώστε να μπορείτε να μείνετε μόνοι σας;
Και μόνο όμως που σκέφτεσαι να χωρίσεις, κάνει εμένα να σκεφτώ ότι ίσως πλέον είσαι περισσότερο ερωτευμένη με την ιδέα της οικογένειας και του παιδιού παρά με τον με ποιον θα τα αποκτήσεις. Αν δεν τον αγαπάς, φύγε από δίπλα του τώρα που είναι νωρίς... αν όμως θέλεις να είστε μαζί, μην σκέφτεσαι ότι δεν ζητάς πολλά, γιατί απλά ζητάς το αδύνατο: να βρεθεί μια δουλειά ως δια μαγείας που να του δίνει τόσα ώστε
1) να μπορέσετε να μείνετε μαζί μόνοι σας (όπου θα φέυγουν ΤΑ λεφτά σε ενοίκιο, λογαριασμούς, έξοδα κτλ τα οποία τώρα καλώς ή κακώς τα φροντίζουν οι γονείς σας),
2) να μπορέσει να χρηματοδοτήσει έναν κάποιο γάμο (και μόνο η άδεια για γάμο κοστίζει κάτι χιλιάδες αν θυμάμαι καλά) και
3) να μπορεί να υποστηρίξει και ένα παιδί (είχε υπολογιστεί ότι, μέχρι το παιδί να φτάσει τα 3 χρόνια, ο μέσος όρος εξόδων για την οικογένεια είναι κάπου 16.000 τον χρόνο)
Λες ότι έχεις ξεκαθαρίσει ότι εσύ θέλεις οικογένεια... αυτός θέλει και απλά δεν μπορεί ή δε θέλει καθόλου; Γιατί και εγώ έχω ξεκαθαρίσει ότι θέλω να διευθύνω την δική μου gallery μέχρι τα 27 μου αλλά το ότι το θέλω καθόλου δεν σημαίνει ότι είναι και εφικτό, εκτός αν πάω από πλαγίες οδούς... Στην περίπτωσή σου, να βρεις κανέναν έτοιμο για γάμο και παιδί που να μην τον αγαπάς και τόσο, αλλά να σου δώσει αυτό που ποθείς... Εξαρτάται λοιπόν από αυτό που σου είπε και το ξωτικό... Οικογένειες υπάρχουν πολλές, αγάπες λίγες και καλές...[B]Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο.[/B]
Οι σοφοί παραδέχονται. Οι πονηροί δικαιολογούνται. Οι ηλίθιοι επιμένουν.
18-08-2011, 23:02 #5
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ , ΖΗΤΑΩ ΠΟΛΛΑ?<<<<
δεν ζητας πολλα , απλα ζητας αυτα που αυτη τη στιγμη ο αλλος δεν μπορει να σου δωσει .(προκυπτει εδω το αλφα ζητημα ,, εχεται ορισει καποιο χρονικο περιθωρειο ; με ποιο οριζοντα εσυ κανεις υπομονη ας πουμε ; επαοριστον ????!!!
(και το βητα θεμα : εσυ εχεις καποια εναλακτιη λυση ? πως θα ρισκαρεις να χαλασεις μια σχεση χρονων ;; γιατι οπως λεει και το ξωτικο παραπανω οι δουλειες ξαναβρισκονται οι σχεσεις ομως πετανε σαν πουλια μακρια και δεν ξαναγυριζουνε ...........
19-08-2011, 01:05 #6
εγω ξερω πως μονο για να γεννηθει ενα παιδι χρειαζεται 5000 ευρω...
απλα ξερω και πολλες παντρεμενες που καναν το παιδι και μιλαν στο ιντερνετ δυστηχισμενες....
τελικα,οτι και να κανουν.... δυστηχισμενες θα ειναι....
οτι και να επιλεγαν...τραγικο ε;
εσυ κοπελια που θελεις τοσο τον γαμο,εχεις μαζεψει μερικα λεφτακια τοσο καιρο που επιβαρυνεις τους γονεις σου...
τοσα χρονια που δουλευεις φανταζομαι θα εχεις κανει μερικες οικονομιες,θα εχεις κανει μερικες θυσιες για να ετοιμασεις το κομποδεμα σου....
η ολα τα περιμενουμε απο τον αλλον;
19-08-2011, 01:52 #7
19-08-2011, 02:42 #8
19-08-2011, 10:37 #9
Γεια σας, ευχαριστώ για την ανταπόκριση, με τον σύντροφο μου είμαστε καλά μαζί, δεν έχουμε πρόβλημα παρά μόνο το οικονομικό. Τον αγαπάω πολύ και ξέρω πως και αυτός με αγαπάει και κάνει προσπάθειες για μας. Απλά στενοχωριέμαι που έχουμε κολλήσει έτσι.
Ο σύντροφος μου συντηρείται από υποτροφία που παίρνει και από τους γονείς του.
Συμφωνώ με το Ξωτικό , έχει δίκιο, δεν ξέρω όμως ………
Σίγουρα δεν θέλω να καταλήξουμε σε δάνεια και σε χρέη για να μείνουμε μαζί, όπως επίσης έχω σκεφτεί ότι μέχρι να αποκατασταθεί και αυτός δεν θα μπορούμε να κάνουμε παιδί, σίγουρα είναι πολλά τα έξοδα αλλά τα ποσά που αναφέρεται είναι υπερβολικά!!
Έχω μαζέψει χρήματα, και μαζεύω, δεν περιμένω από κάποιον να πληρώνει τα έξοδα μου και όσο μένω με τους γονείς μου πληρώνω μέσα στο σπίτι!! Δεν περιμένω να βρω κάποιον να με θρέψει, να κάνω μια οικογένεια θέλω!! Και εγώ συνεισφέρω! Μάλλον είναι τόσο δύσκολο τελικά!
Με τον σύντροφο μου έχουμε μιλήσει , θέλει και εκείνος να είμαστε μαζί και να κάνουμε οικογένεια αλλά λίγο αργότερα , να φτιάξουν λίγο τα οικονομικά του.
Σίγουρα έχω σκεφτεί όλα όσα μου λέτε, απλά έχει μπλοκάρει το μυαλό μου!!
Ακούω και κάποιες γνωστές μου με αρνητική κριτική, τι κάθεσαι? Ο καιρός περνάει , θα σε παρατήσει και κάτι τέτοια διάφορα, και αγχώνομαι πολύ!
Δεν ξέρω τι θα γίνει αλλά το μόνο σίγουρο είναι ……
δικο μου το ονειρο
δικια μου η "αγαπη"
δικια μου η απωλεια
δικος μου ο συμβιβασμος..
19-08-2011, 11:34 #10
ενα θα σου πω ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΤΡΙΤΟΣ ΔΕΝ ΧΩΡΕΙ μην ακους τις φιλες σου ακου την καρδια σου μονο!!!!
ειμαι ανορθογραφος και συγγνωμη για αυτο!!!
19-08-2011, 11:51 #11
Ναι οι εποχές είναι πολύ δύσκολες για γάμους και βαφτίσια, όμως κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να κινηθείς με γνώμονα το αν αγαπάς πραγματικά αυτόν τον άνθρωπο, αν επικοινωνείτε και αν είναι όντως ο άνθρωπος της ζωής σου... γιατί και αν χωρίσεις και παντρευτείς κάποιον άλλο που θα είναι καλύτερα οικονομικά αλλά δε θα τον αγαπάς, πάλι δυστυχισμένη θα είσαι...
19-08-2011, 20:30 #12
Είναι σημαντικό να μπορεί ο σύντροφός σου να σε βγάζει από τα προβλήματα και όχι να σε βάζει μέσα σε αυτά. Πόσο μάλλον να σου γεννάει νέα προβλήματα
Είναι επίσης σημαντικό να συζήσεις με τον άνθρωπο σου για να καταλάβεις τι θέλεις/ετε και τι συμβατότητα υπάρχει στην καθημερινή τριβή
ΝΑΙ, υπάρχουν μεγάλα και πολλά προβλήματα στη ζωή, ένα απ αυτά είναι και το οικονομικό, ΑΛΛΑ όταν υπάρχει αγάπη,
Καμαρούλα μια σταλιά
δύο επί τρία
κόχη και λατρεία
τοίχος και φιλιά
Αν ούτε αυτό ΔΕΝ μπορεί να σου προσφέρει, αν αυτό ΔΕΝ σου φτάνει, την δεδομένη στιγμή, τότε το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο απ' όσο νομίζεις
Ευχομαι την καλύτερη λύση και για τους δυό σας.
21-08-2011, 16:09 #13
αφου περνατε καλα μαζι και το προβλημα ειναι μαλλον οικονομικο, γιατι δεν φευγετε μαζι στο εξωτερικο να προσπαθησετε να ξεκινησετε εκει?
εδω δεν εχετε κανει ακομα κατι σημαντικο απ οτι καταλαβα, ο φιλος σου μολις τελειωσε σπουδες, εδω θα τον φαει η μαρμαγκα (ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ) κι εσενα, δεν σε ενδιαφερει η καριερα. στην σουηδια και σε αλλες χωρες, υπαρχει ζητηση για νεους επιστημονες.
ενας φιλος μου, βρηκε ηδη δουλεια απο εδω μεσω αγγελιας στο ιντερνετ και θα παει.
τι καλυτερο, να πατε σε μια χωρα που εχει περαση η ειδικοτητα του φιλου σου και μολις στρωσουν τα πραγματα να κανετε παιδι.Last edited by Remedy; 21-08-2011 at 17:28.
22-08-2011, 15:08 #14
Σε καταλαβαίνω, είμαι και εγώ χρόνια με κάποιον και πολλές φορές αναρωτιέμαι τί θα γίνει τελικά με εμάς.. Κανένας δεν έχει τελειώσει τις σπουδές του, στο σπίτι των γονιών μας μένουμε και τα σχετικά. Σίγουρα τα πράγματα είναι δύσκολα, δεν αντιλέγω.. Κάποιες φορές απογοητεύομαι και εγώ. Όμως ξέρεις κάτι? Αν είσαι καλά με τον άνθρωπό σου, αν τα βρίσκετε, θα αντέξετε τις δυσκολίες και θα δεθείτε και περισσότερο. Από δυστυχισμένους γάμους, από γάμους που έγιναν κατ'ανάγκην επειδή πέρασαν τα χρόνια, άλλο τίποτα.. Τί να το κάνεις το σπίτι, το γάμο και την οικογένεια αν δεν είσαι με τον άνρθωπό σου? Δυστυχισμένη θα είσαι.. Άσε που και τα παιδιά δε φταίνε σε τίποτα να περάσουν όλη αυτήν τη διαδικασία. Για μένα να κάνεις υπομονή εάν τον αγαπάς και όλα θα φτιάξουν.. Και όπως είπε και το Ξωτικό:
Απλά αγωνίζομαι με τα χαρτιά που μου έχουν μοιραστεί....
22-08-2011, 15:09 #15
Το θέμα όμως είναι να το καταλάβει κάποιος, όταν του χτυπήσει την πόρτα η μεγάλη αγάπη..