Results 1 to 13 of 13
-
19-08-2011, 11:52 #1
ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ??
Καλησπέρα, ειμαι καινουργια εδω, και ισως βρω λιγη κατανοηση απο ατομα που εχουν τα ιδια προβληματα με μενα (ή παρομοια....)
Ειμαι 38 χρονων και η μητερα μου πασχει απο Ψυχωσική Συνδρομή (Σχιζοφρενεια το λενε στο χωριο μου :p). Διαγνωστηκε στην εφηβεία μου (ηταν γύρω στα 32) και ηταν πια αργα να αντιμετωπιστει ως απλα "ψυχολογικα προβληματα", μπηκαμε σε φαρμακευτικη αγωγη αλλα δοξα τω θεώ, ποτε σε κλινικη.
Φυσικα τα προβλήματα ΑΠΕΙΡΑ!
Τους 2 τελευταιους μήνες εχω φτασει στα οριά μου. Καταφερα να φυγω απο το σπίτι πριν 3 χρονια αλλα μενω απλα σε αλλο οροφο. Αυτο το καλοκαιρι (το ρημαδι!) όμως, εκτος απο την ψυχαναγκαστική συμπεριφορα που παρουσιασε ολο τον χειμωνα, τωρα ξεχναει και τα χαπια της με αποτελεσμα να μην μπορω να κουνησω ρουπι. 4 φορες τη μερα τα παιρνει, ολη μερα τηλεφωνα, μπορω μονο μια φορα τη μερα να πηγαινω και της δινω τα χαπια της αυριανης μερας αλλα και παλι δεν τα καταλαβαινει.
Εχει χασει επαφη, το μυαλο της εχει κολλησει σε 2-3 πραγματα που συνιθιζε να κανει και τα επαναλαμβάνει μεχρι που τα νευρα μας γινονται κουρελι.
Η μαμα μου μενει με την γιαγια μου, 80 χρονων. Η γιαγιακα ειναι μια χαρα -εκτος του οτι δεν ακουει, και υπαρχει τρομερη εξάρτηση απο μερους της μητερας μου. Τους τελευταιους μηνες λοιπον δεν την αφηνει σε ησυχια, ολο την φωναζει ακομα και για να τη ρωτησει το πιο ασχετο πράγμα (που ειναι ο αναπτηρας της!! πχ)
Εχουμε μια γυναικα που τους καθαριζει 2 φορες τη βδομαδα (καποτε ειχαμε και εσωκλειστη αλλα πολλα τα οικονομικα!!)
Εγω μενω μονη και με προβληματα υγειας μεγάλα (μεταγγισεις-εγχειρισεις- εχω τα δικα μου), και υπαρχει και μια θεια-θεά, που φροντιζει για ολα (οικονομικα-υποστηρικτικα) αλλα μενει μακρυα (αθηνα αλλα μακρυα).
Ο ψυχιατρος της ειναι στον κοσμο του, τον παιρνουμε τηλ και αμα μας κανει τη χαρη μας παιρνει ΟΤΑΝ μπορει. η μανα μου φυσικα ΔΕΝ βγαινει καθολου εξω, και φοβάται ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Προσπαθουμε με νυχια και με δοντια να την κρατησουμε σπιτι, δεν ειναι για δημοσιο ψυχιατρειο σιγουρα, αλλα πλεον εχει γινει απιστευτα δυσκολο να την προσεχουμε οταν δεν μπορει καν να καταλαβει τι της λεμε απο το τηλεφωνο και παραπονιεται οτι δεν την προσεχουμε!!!! (κιολας)
Δεν ξερω τι να κανω, ειναι ΜΟΝΟ 53 χρονων, και στεναχωριεμαι παρα πολυ, απο τη μια δεν αντεχω, σπαω, της φωναζω, αλλα η κακομοιρα δεν φταιει, δεν το θελει, και μετα κλαιω μονη μου γιατι την αποπαιρνω. Προσπαθω να της μιλαω καθαρα και ηρεμα αλλα κολλαει το μυαλο της και προσπαθει να βρει δικαιολογιες για να πηγαινω εκει. Του στυλ "δεν ξερω πια ειναι η μπριζα, ελα να μου πεις"......!!
Εχει κανεις ΚΑΤΙ να προτινει που μπορει να μην το εχουμε σκεφτει?? ....
Ευχαριστω και συγνωμη για το κατεβατο.....
- 19-08-2011, 11:57 #2
καλημερα μηπως για αρχη να αλλαξετε ψυχιατρο?
ειμαι ανορθογραφος και συγγνωμη για αυτο!!!
19-08-2011, 12:04 #3
Εγω το λεω, αλλα....
Είχαμε εναν "μεγαλο-γιατρο" για 15 χρονια και την ειχε "στρωμενη", αλλα ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. Την πηγαμε σε αυτον και θεωρησε οτι ηταν πολυ φορτωμενη με φαρμακα -δεν διαφωνω οτι τα φαρμακα αντί να κανουν καλο μπορεί να καταστρεψουν τον οργανισμο της- αλλα...... Την "μηδενισε" πριν 2 χρονια, ξεραθηκε και μπηκε νοσοκομειο (καλοκαιρι ΠΑΛΙ-δεμενη την ειχαν απο τις παραισθησεις που ειχε) και ξανα-αρχισε αγωγη απο την αρχη. Η θεια μου λεει οτι ειναι πολυ "παχή" το ιατρικο ιστορικο της και ειναι δυσκολο να βρουμε αλλον γιατι ρισκαρουμε ΠΑΛΙ αλλαγη αγωγης και καινουργιες κρισεις σε ενα ηδη βεβαρημενο οργανισμο, αλλα αυτος ειναι .....νομιζω..... ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ! Και ΠΩΣ βρισκεις "ΚΑΛΟ" γιατρο? απο τι τεστ τον παιρνας? (χα χα)
19-08-2011, 12:37 #4
Δεν ξερω τι ακριβως ισχυει στην Ελλαδα , αλλα σε ενα βιβλιο που διαβαζα για τις Η.Π.Α , υπαρχουν πολλα μα παρα πολλα που μπορει να κανει κανεις ωστε να επανερθει περαν των φαρμακων.
Μαλλον δεν υπαρχει υποδομη...αλλα δεν εχουμε ψαχτει και οι ιδιοι ισως.
Εγω ειμαι με φαρμακα και τερμα (καλα ζω και στην επαρχια).[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
19-08-2011, 13:30 #5
Μερικες ορολογιες που τις στοιβαζω προχειρα:
SUPPORTIVE PSYCHOTHERAPY
BEHAVIOR THERAPY
COGNITIVE THERAPY
GROUP THERAPY
FAMILY THERAPY
Psychosocial rehabilitation
Case management
Social skills training
Independent living skills training
Supported employment
Illness management training
Family psychoeducation
Peer support centers
Self-help groups[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
19-08-2011, 13:38 #6
Σημαντικό πράγμα ο καλός γιατρός. Καταρχήν από συστάσεις βρίσκεις καλό γιατρό και μετά από την επαφή μαζί του βγάζεις τα συμπεράσματά σου.
19-08-2011, 13:44 #7
Ενα γιατρος ειναι η αρχη.
Συνηθως οι γιατροι παιρνουν το μπλοκακι....κοβουν την συνταγη για τα φαρμακα λενε και 5-6 κουβεντες και τελειωσε. Ομως τα πραγματα ειναι σαφως πολυ πιο πολυπλοκα και χρειαζεται ολοκληρος αγωνας ζωης που οσο πιο συντομα γινει τοσο καλυτερα.
(Μιλαω τουλαχιστον απο δικη μου εμπειρια).[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
19-08-2011, 16:53 #8
Κοριτσι μου περνας μεγαλο ζορι...φυσικα δεν περιμενεις εμενα 'η καποιον αλλον για να στο πει.... Σε καταλαβαινω γιατι περναω κ εγω τα ιδια περιπου... αλλα οχι στο βαθμο που εχεις εσυ το προβλημα 1ον γιατι η μητερα σου ειναι μικρη,2ον εχετε να κανετε με ψυχικη αθενεια ενω η δικια μου μητερα εχει γεροντικη ανοια σε συνδιασμο με δυσκολο χαρακτηρα... Να προσεχεις πρωτα απ ολα τον εαυτο σου γιατι αν παθεις εσυ κατι μετα δεν θα μπορεις να βοηθησεις την μητερα σου..κ δεν το εννοω μονο παθολογικα αλλα κυριως ψυχολογικα.... Εδω υπαρχουν ατομα με εμπειριες ειτε προσωπικες ειτε με ατομα του περιβαλοντος τους... σιγουρα θα προσπαθησουν ολοι να σε βοηθησουν...Καλη δυναμη...
"οι πιο μεγάλες νύχτες,είναι αυτές που κλαις και δεν σ'ακούν"
19-08-2011, 18:44 #9
τι φαρμακα επαιρνει πριν και τι τωρα και γιατι δεν πατε σε ενα γιατρο να του πειτε με αυτα τα φαρμακα ηταν καλα θελουμε τα ιδια
19-08-2011, 22:29 #10
Σ'ευχαριστώ "πιεσμενη" (με εκφραζει πολυ το ονομα σου!!)
και η δικια μου εχει δυσκολο χαρακτηρα, παρα πολυ και μου θυμιζει την δικια σου (διαβασα ενα ποστ που ειχες κανει). τωρα μολις ειχα ενα τηλεφωνικο καυγα γιατι ψαχνει δικαιολογιες να με σερνει σπιτι της. αν δεν παθω κανα εγκεφαλικο καλα θα ειναι.
ξερει κανεις κανενα καλο ψυχιατρο -ας μου στειλει προσωπικο μηνυμα. γιατι εχω αρχισει να σκεφτομαι μεχρι και ιδιωτικη κλινικη.... δεν γινεται αυτο, δεν βγαινει η ζωη.
η μητερα μου εχει βαρια ψυχωση. χωρις φαρμακα δεν νομιζω να την βγαζει οποτε κι εγω δεν 'αποδεχομαι' την θεραπεια χωρις φαρμακα. εχει κανει και ομαδικη ψυχοθεραπεια στο παρελθον, και μεμονομενη, ολα.
παιρνει 1 risperdal τωρα των 4mg, 1 remeron των 30mg -και ο γιατρος μου ειπε για τωρα να της δωσω 2 αλλα δεν βλεπω αλλαγη.2 xanax των 1mg, 2 siroquel των 25 mg και μισο cipralex των 20 mg.
δεν καταλαβαινω που μιλαει η αρρωστια της και ποτε η ιδια. ηταν παντα απαιτητικη και θεωρει οτι οι αλλοι δεν εχουν τιποτα αλλο να κανουν απο το να ειναι υποχρεωμενοι να ασχολουνται μαζι της. παντα ηταν ετσι. εκτος απο οταν ημουν παιδι που με προσεχε και με λατρευε. και τωρα με λατρευει αλλα της βγαινει πιο περιεργα.......
19-08-2011, 23:10 #11
το ρισπερνταλ ειναι μικρη δοση για το ρεμερον δεν ξερω και το σιροκουελ ειναι δοση για 2χρονα παιδια
Last edited by elis; 19-08-2011 at 23:25.
19-08-2011, 23:17 #12
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
20-08-2011, 01:06 #13
ok keep walking, δική μου παρανοηση, συγνωμη. :-(
ναι, πραγματι, εχω ακουσει οτι οι δοσεις τις ειναι πολυ μικρες.......μπορει σε αριθμο φαρμακων να ειναι πολλα (παιρνει και για παθολογικα οπως πιεση-καρδια-ρευματικα) αλλα σαν δοση ειναι μικρη. ευχαριστω που μου το επιβεβαιωσατε.