Πως προσεγγιζω μια 30 χρονη που δεν εχει εμπειριες; - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 12 FirstFirst ... 45678 ... LastLast
Results 76 to 90 of 174
    Quote Originally Posted by Sofia View Post
    Συμφωνω απολυτα. Κ να πω και κατι αλλο: διαβαζω καπου να γραφεται πώς η ηλικια δεν εχει σημασια, πώς ολα ειναι σχετικα, πώς μια γυναικα που κανει σεξ μετα τα 30 υποννοειται οτι ειναι ηθικη, μια στα 24 δεν ειναι ετοιμη ακομα κλπ...

Καταρχην για να μην κανει καποιος σεξ σε οποιαδηποτε ηλικια, προφανως και δεν ειναι ετοιμος γιατι αν ηταν με καποιο τροπο θα υπερνικουσε τις οποιες αναστολες του και θα εκανε. Φυσικα ειναι ενδεικτικο του ποτε επιλεγουμε να κανουμε κατι. Και σαφως και η ηλικια παιζει ρολο και δειχνει κ πώς ειμαστε. Υποθετω ειναι αλλιως να ξεκινησει καποια τη σεξουαλικη της ζωη στα 14, στα 20, στα 25 και στα 30 και ανω...Δεν ειναι ασχετη η σεξουαλικοτητα μας και πώς εκφραζεται αυτη μεσα στην πορεια της ζωης μας.

Προσωπικα δεν το βρισκω υγιες μια γυναικα (και ο αντρας βεβαια) να καταπιεζεται για τους οποιους λογους και η αποχη ειναι μια μορφη καταπιεσης. Επισης δεν σημαινει οτι ολοι οσοι εχουν εντονη ή συχνη σεξουαλικη δραστηριοτητα ειναι ικανη και αναγκαια συνθηκη απο μονη της να διασφαλισει την ψυχικη υγεια καποιου ειναι σιγουρα ομως ενας σημαντικος δεικτης. Και ως τετοιος νομιζω οτι παντα πρεπει να λαμβανεται υποψη. Ας πουμε το σωμα μας δινει παντα ενα στιγμα του πώς ειμαστε και ψυχολογικα. Ειναι αδικο λοιπον να το υποτιμαμε.
    ++++

...δεν ξέρεις από τι κόπο με έβγαλες.
    Είναι ποτέ δυνατό να μην έχει κάνει κάποιος σεξ στα 30 και να μη κουβαλάει ένα σωρό προβλήματα?
    Και γιατί το άλλο άκρο να είναι να πηγαίνει κάποια με όλο τον κόσμο?
    Το σεξ είναι σαν το φαγητό. Υπάρχει περίπτωση κάποιος να μη θέλει να τρώει ή να μη κοιμάται?

Junior Member
    Quote Originally Posted by Θεοφανία View Post
    ++++

...δεν ξέρεις από τι κόπο με έβγαλες.
    Είναι ποτέ δυνατό να μην έχει κάνει κάποιος σεξ στα 30 και να μη κουβαλάει ένα σωρό προβλήματα?
    Και γιατί το άλλο άκρο να είναι να πηγαίνει κάποια με όλο τον κόσμο?
    Το σεξ είναι σαν το φαγητό. Υπάρχει περίπτωση κάποιος να μη θέλει να τρώει ή να μη κοιμάται?

δεν ειχα σκοπο να ξαναγραψω, αφου ο σκοπος μου ηταν απλως να παραθεσω την προσωπικη μου εμπειρια. Γιατι δεν υπαρχουν ατομα που υποφερουν απο προβληματα με την διατροφη? εχω μια φιλη μου, η οποια ειχε χρονια νευρικη ανορεξια και ηταν με τον ορο. Δεν μπορεις να εισαι απολυτος σε προβληματα αλλων. Και να θεσω το εξης ερωτημα: τελικα ο σκοπος του συγκεκριμενου thread ηταν να αναλυσουμε
    γιατι η κοπελα δεν εχει κανει σεξ ή να απαντησουμε στο ερωτημα πως προσεγγιζουμε μια κοπελα που δεν εχει κανει σεξ μεχρι τα 30?
    και αν υπαρχει προβλημα στην κοπελα που παλι θα το ξαναπω αυτη το ξερει για ποιο λογο, δεν λυνονται?δηλ μονο τα προβληματα μας λυνονται και των αλλων τα προβληματα παραμενουν αλυτα και μακρυα απο αυτα τα ατομα? καλο θα ειναι να προτεινουν λυσεις ή ακομα
    να αναλυουν ενα θεμα, ατομα που "ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ" λογω της επαγγελματικης ιδιοτητας τους. Το φορουμ αυτο μπορει να το διαβαζουν κοπελες που ειναι στην ιδια θεση, ξερετε πως μπορει να νιωθουν τωρα?
    ευχαριστω

Quote Originally Posted by Helen* View Post
    δεν ειχα σκοπο να ξαναγραψω, αφου ο σκοπος μου ηταν απλως να παραθεσω την προσωπικη μου εμπειρια. Γιατι δεν υπαρχουν ατομα που υποφερουν απο προβληματα με την διατροφη? εχω μια φιλη μου, η οποια ειχε χρονια νευρικη ανορεξια και ηταν με τον ορο. Δεν μπορεις να εισαι απολυτος σε προβληματα αλλων. Και να θεσω το εξης ερωτημα: τελικα ο σκοπος του συγκεκριμενου thread ηταν να αναλυσουμε
    γιατι η κοπελα δεν εχει κανει σεξ ή να απαντησουμε στο ερωτημα πως προσεγγιζουμε μια κοπελα που δεν εχει κανει σεξ μεχρι τα 30?
    και αν υπαρχει προβλημα στην κοπελα που παλι θα το ξαναπω αυτη το ξερει για ποιο λογο, δεν λυνονται?δηλ μονο τα προβληματα μας λυνονται και των αλλων τα προβληματα παραμενουν αλυτα και μακρυα απο αυτα τα ατομα? καλο θα ειναι να προτεινουν λυσεις ή ακομα
    να αναλυουν ενα θεμα, ατομα που "ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ" λογω της επαγγελματικης ιδιοτητας τους. Το φορουμ αυτο μπορει να το διαβαζουν κοπελες που ειναι στην ιδια θεση, ξερετε πως μπορει να νιωθουν τωρα?
    ευχαριστω
    αυτό δεν λέμε?
    Δεν εξετάζουμε αν είμαστε δίπλα σε έναν άνθρωπο που έχει πρόβλημα, αλλά το αν μια γυναίκα που είναι 30 χρόνων και ΔΕΝ έχει κάνει ακόμη σεξ, είναι πρόβλημα.
    Όπως δεν είναι φυσιολογική η νευρική ανορεξία, ή η οποιαδήποτε διαταραχή, έτσι το να μη λειτουργεί σεξουαλικά κάποιος σε αυτή την ηλικία, δεν είναι φυσιολογικό.
    Εγώ προσωπικά αυτό είπα.

Junior Member
    Quote Originally Posted by Θεοφανία View Post
    αυτό δεν λέμε?
    Δεν εξετάζουμε αν είμαστε δίπλα σε έναν άνθρωπο που έχει πρόβλημα, αλλά το αν μια γυναίκα που είναι 30 χρόνων και ΔΕΝ έχει κάνει ακόμη σεξ, είναι πρόβλημα.
    Όπως δεν είναι φυσιολογική η νευρική ανορεξία, ή η οποιαδήποτε διαταραχή, έτσι το να μη λειτουργεί σεξουαλικά κάποιος σε αυτή την ηλικία, δεν είναι φυσιολογικό.
    Εγώ προσωπικά αυτό είπα.
    ο τροπος διατυπωσης καμμια φορα μπορει να ειναι παρεξηγησιμος. διαβασα προσεκτικα τα post σας και ηταν καπως "σκληρα". τελοσπαντων, νομιζω οταν ειναι καποιος εξω απο το χορο πολλα τραγουδια ξερει, ισχυει και σε αυτη την περιπτωση.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Helen* View Post
    ευχαριστω
    Helen,

αν αναφερεσαι - που προφανως αναφερεσαι- και στα οσα γραφω θα θελα να διευκρινισω κατι: φυσικα κ ειναι δυσλειτουργια κ η ανορεξια, η καταθλιψη ή οτι αλλο. Αυτο δεν σημαινει οτι ανθρωποι με δυσλειτουργιες δεν λειτουργουν σε καποιους αλλους τομεις, οτι ειναι ηλιθιοι ή κάτι αλλο. Αυτο επισης δεν σημαινει οτι καποια αλλα θεματα ειναι ή πρεπει να ειναι θεματα ταμπου που δεν συζητιουνται ή που κανουμε οτι δεν υπάρχουν ή οτι δεν μπορει να ειναι τοσο σοβαρα.

Σε οτι αφορα το ερωτημα σου, σε σχεση με το πώς μπορει να νιωθουν αλλες κοπελες αν διαβαζουν, αν ειναι στην θεση της συγκεκριμενης κοπελας και αν εμεις ειμαστε εξω απο τον χορο θα ηθελα να σου πω 2 πραγματα: Καταρχην, ποιος ειπε οτι εδω ολοι οσοι εκφραζουμε τις αποψεις μας δεν εχουμε αντιστοιχα βιωματα ή συνειδητοποιηση καποιων δυσλειτουργιων μας? Διαφορετικα δεν νομιζω οτι θα χαμε χωρο σ αυτο εδω το φορουμ.Και ολοι (αλλοι περισσοτερο, αλλοι λιγοτερο) εχουμε αναφερθει στις προσωπικες μας δυσλειτουργιες. Οποτε δεν θα ελεγα οτι ειμαστε εξω απο τον χορο, ουτε τα λεμε ολα αυτα τοσο αναλαφρα οσο υποστηριζεις.

Να σου πω, για μενα προσωπικα στοχος ειναι αν καποιος διαβαζει οχι να τον στεναχωρησω μα να τον κινητοποιησω να κανει κατι -αν μπορει- ή να προβληματιστει εστω ελαχιστα αν θεωρει οτι καπου εχει θεμα. Καποτε καποιοι με βοηθησαν να δω και δικα μου θεματα. Ευχομαι να μπορω να κανω το ιδιο, εστω κ στον ελαχιστο βαθμο. Η σιωπη δεν ειναι λυση.

Κ τελος επειδη αναφερθηκες στο κομματι ειδικων να σου πω πώς εδω το φορουμ σε καμια περιπτωση δεν υποκαθιστα αγωγες ή ψυχοθεραπεια. Δεν ειναι χωρος ειδικων. Αν καποιος αναζητα κατι τετοιο μπορει να απευθυνθει αλλου ή να ζητησει βοηθεια φυσικα πιο υπευθυνα κ συνειδητα. Εδω θα βρεις αποψεις ανθρωπων που μπορει να εχουν καποια σχεση με την ψυχοθεραπεια ως θεραπευομενοι και αρα μπορει να εχουν να μεταδωσουν καποια σχετικη εμπειρια ή ανθρωπους που δεν εχουν καμια σχεση με ολο αυτο κ με καποιο τροπο ψαχνονται.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    συμφωνώ με την έλεν. θα παραθέσω κ εγώ την εμπειρία μου για να σας δώσω να καταλάβετε τους λόγους που μπορεί μια γυναίκα να μην έχει κάνει σεξ μέχρι μια ηλικία.
    πέρσι (19) δημιούργησα την πρώτη μου σχέση και αποφάσισα ότι ήταν κατάλληλος χρόνος για μένα να κάνω σεξ.
    δυστυχώς ο σύντροφος που επέλεξα ήταν προβληματικός, άλλα δεν το αποδεχόταν. έλεγε ότι εγώ είχα το πρόβλημα. δεν μπορούσαμε να κάνουμε το αυτονόητο. με έκανε να νιώσω άχρηστη και να τρέχω στους γιατρούς, οι οποίοι με διαβεβαίωναν ότι είμαι φυσιολογικότατη και να ψάξω για άλλο αγόρι. πέρασε όμως κάμποσος καιρός, γιατί ήμουν συναισθηματικά δεμένη μαζί του και δεν μπορούσα να αποδεχτώ για αυτόν που θαύμαζα τον χαρακτηρισμό "προβληματικός", ειδικά μετά από όσα είχα ονειρευτεί ότι θα ζήσω με το συγκεκριμένο άτομο.
    τελικά, τον ξαπόστειλα. όμως, για καιρό αισθανόμουν πληγωμένη και αν δεν είχα γνωρίσει τον σημερινό μου σύντροφο, που έδειξε υπομονή και αγάπη και...ικανότητα :), μπορεί και να μην είχα κάνει κάτι. είχα γνωρίσει και κάποιον άλλον πιο πριν, ωστόσο οι προδιαγραφές του ανθρώπου τον οποίο θα κατάφερνα να εμπιστευτώ μετά από την πρώτη αποτυχημένη και ψυχοφθόρα εμπειρία, ήταν πολύ συγκεκριμένες.
    οπότε δεν ξέρω, μπορεί να είχα φτάσει και 27, και 28 χρονών, αν δεν γνώριζα το κατάλληλο άτομο, μην έχοντας κάνει σεξ.

αυτή η τάση να χαρακτηρίζεται κάποιος ως φυσιολογικός ή μη, υγιής ή μη, προβληματικός ή μη.. δεν την καταλαβαίνω σε σχέση με τις γυναίκες και το σεξ.. δλδ να πεις έναν άντρα που δεν έχει στύση ενώ το θέλει μη φυσιολογικό, σημαίνει ότι έχεις ορισμένα διαγνωστικά κριτήρια.
    για τη συγκεκριμένη κοπέλα όμως, ούτε γνωρίζουμε αν έχει σεξουαλική επιθυμία, ούτε αν την έχει ικανοποιήσει ποτέ της (βασιζόμαστε απλώς σε φήμες), ούτε αν της έχει συμβεί κάτι στο παρελθόν που την εμποδίζει, ούτε αν περιμένει απλώς το κατάλληλο άτομο.
    με μόνο γνώμονα την φήμη ότι δεν έχει κάνει κάτι, την έχουμε χαρακτηρίσει ως μη υγιή.
    επίσης έχω συμφοιτήτριες 25 χρονών στην ιατρική που δεν έχουν ολοκληρώσει, αλλά έχουν εκφράσει τη σεξουαλικότητά τους με άλλους τρόπους. άλλη περιμένει τον κατάλληλο. άλλη είναι πολύ θρησκευόμενη. αυτές που σας λέω, είχαν σχέσεις, απλώς όχι ολοκληρωμένες. αν αυτές αρχίσουν ειδικότητα τώρα και μέχρι τα 28 δεν έχουν κάνει τίποτα επειδή τρέχουν όλη μέρα, σημαίνει ότι είναι μη φυσιολογικές..; αφού είναι μια χαρά κοπέλες..

Senior Member
    Quote Originally Posted by empar View Post

αυτή η τάση να χαρακτηρίζεται κάποιος ως φυσιολογικός ή μη, υγιής ή μη, προβληματικός ή μη.. δεν την καταλαβαίνω σε σχέση με τις γυναίκες και το σεξ.. δλδ να πεις έναν άντρα που δεν έχει στύση ενώ το θέλει μη φυσιολογικό, σημαίνει ότι έχεις ορισμένα διαγνωστικά κριτήρια.
    για τη συγκεκριμένη κοπέλα όμως, ούτε γνωρίζουμε αν έχει σεξουαλική επιθυμία, ούτε αν την έχει ικανοποιήσει ποτέ της (βασιζόμαστε απλώς σε φήμες), ούτε αν της έχει συμβεί κάτι στο παρελθόν που την εμποδίζει, ούτε αν περιμένει απλώς το κατάλληλο άτομο.
    με μόνο γνώμονα την φήμη ότι δεν έχει κάνει κάτι, την έχουμε χαρακτηρίσει ως μη υγιή.
    επίσης έχω συμφοιτήτριες 25 χρονών στην ιατρική που δεν έχουν ολοκληρώσει, αλλά έχουν εκφράσει τη σεξουαλικότητά τους με άλλους τρόπους. άλλη περιμένει τον κατάλληλο. άλλη είναι πολύ θρησκευόμενη. αυτές που σας λέω, είχαν σχέσεις, απλώς όχι ολοκληρωμένες. αν αυτές αρχίσουν ειδικότητα τώρα και μέχρι τα 28 δεν έχουν κάνει τίποτα επειδή τρέχουν όλη μέρα, σημαίνει ότι είναι μη φυσιολογικές..; αφού είναι μια χαρά κοπέλες..
    οταν για τον οποιοδηποτε λογο παραμεριζεις καποια αναγκη σου, δηλαδη επιλεγεις να μην την δεις, να την παραμερισεις, να την αμελησεις βαζοντας μπροστα αλλες προτεραιοτητες σημαινει οτι κατι δεν πάει καλα. για μενα αυτο ειναι καταπιεση. και εγω προσωπικα δεν το ταυτιζω μονο με το σεξ αλλα και με αλλες βασικες αναγκες κ λειτουργιες του ανθρωπου. οι εκλογικευσεις του τυπου πχ. εγω διαβασμα, εχω σχολη, ειμαι ανεργη, εχω πολλη δουλεια, πιστευω στον Θεο, ειναι ωραιοι τροποι να καλυψουμε προβληματα μας. Εγω αυτο πιστευω, κ το πιστευω βαθια. Αν ο καθε ανθρωπος εχει αμφιβολιες δεν εχει παρα να απευθυνθει σε εναν ειδικο. αν οχι, μπορει να πιστευει πώς το σεξ μετα τα 30 δεν δειχνει κανενος ειδους προβλημα.

καταλαβαινω οτι δεν ειναι ωραιο να λεμε στον εαυτο μας "δεν παω καλα σ αυτο το κομματι της ζωης μου" ομως αν δεν αφεθουμε στο να δουμε τα προβληματα μας, δεν θα τα λυσουμε ποτε.

και φυσικα δεν αναφερομαι μονο σε γυναικες αλλα και σε αντρες.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    οταν για τον οποιοδηποτε λογο παραμεριζεις καποια αναγκη σου, δηλαδη επιλεγεις να μην την δεις, να την παραμερισεις, να την αμελησεις βαζοντας μπροστα αλλες προτεραιοτητες σημαινει οτι κατι δεν πάει καλα. για μενα αυτο ειναι καταπιεση. και εγω προσωπικα δεν το ταυτιζω μονο με το σεξ αλλα και με αλλες βασικες αναγκες κ λειτουργιες του ανθρωπου. οι εκλογικευσεις του τυπου πχ. εγω διαβασμα, εχω σχολη, ειμαι ανεργη, εχω πολλη δουλεια, πιστευω στον Θεο, ειναι ωραιοι τροποι να καλυψουμε προβληματα μας. Εγω αυτο πιστευω, κ το πιστευω βαθια. Αν ο καθε ανθρωπος εχει αμφιβολιες δεν εχει παρα να απευθυνθει σε εναν ειδικο. αν οχι, μπορει να πιστευει πώς το σεξ μετα τα 30 δεν δειχνει κανενος ειδους προβλημα.

καταλαβαινω οτι δεν ειναι ωραιο να λεμε στον εαυτο μας "δεν παω καλα σ αυτο το κομματι της ζωης μου" ομως αν δεν αφεθουμε στο να δουμε τα προβληματα μας, δεν θα τα λυσουμε ποτε.

και φυσικα δεν αναφερομαι μονο σε γυναικες αλλα και σε αντρες.
    το θέμα είναι ότι επειδή ο καθένας κρίνει με βάση τις δικές του σωματικές ανάγκες, μπορεί να θεωρεί μη φυσιολογικό ή καταπιεστικό το να μην κάνει ο άλλος σεξ.. επίσης κάποιος που αγαπά το φαγητό, θεωρεί καταπιεστικό να μην τρώει κανείς 5 γεύματα τη μέρα, αλλά 2. υπάρχουν άντρες που θέλουν σεξ τρεις φορές τη μέρα, υπάρχουν και αυτοί που θέλουν τρεις φορές την εβδομάδα, υπάρχουν και αυτοί που δεν θέλουν καθόλου. αντιστοίχως και γυναίκες. μόνο που οι γυναίκες έχουν και το θέμα της καταλληλότητας του συντρόφου κλπ κλπ. γιατί πρέπει σε αυτό το θέμα, εξ ιδίων να κρίνουμε τα αλλότρια..; τόσο σημαντικός είναι ο χαρακτηρισμός του άλλου ως μη υγιούς; είναι θέμα εξουσίας πάνω στον άλλο, άσκησης επιρροής στην ψυχοσύνθεσή του; νιώθουμε καλά να κατατάσσουμε κάποιον στην κατηγορία "άρρωστος" χωρίς καν να τον έχουμε γνωρίσει;;;; και αν κάποιος που διαβάζει το θρεντ απευθύνθηκε σε ειδικό και του είπε ότι είναι υγιής, να το παραθέσει εδώ για να πάρει το οκ από όλους μας;

Senior Member
    συμφωνω απολυτα με την σοφια

Senior Member
    Quote Originally Posted by empar View Post
    το θέμα είναι ότι επειδή ο καθένας κρίνει με βάση τις δικές του σωματικές ανάγκες, μπορεί να θεωρεί μη φυσιολογικό ή καταπιεστικό το να μην κάνει ο άλλος σεξ.. επίσης κάποιος που αγαπά το φαγητό, θεωρεί καταπιεστικό να μην τρώει κανείς 5 γεύματα τη μέρα, αλλά 2. υπάρχουν άντρες που θέλουν σεξ τρεις φορές τη μέρα, υπάρχουν και αυτοί που θέλουν τρεις φορές την εβδομάδα, υπάρχουν και αυτοί που δεν θέλουν καθόλου. αντιστοίχως και γυναίκες. μόνο που οι γυναίκες έχουν και το θέμα της καταλληλότητας του συντρόφου κλπ κλπ. γιατί πρέπει σε αυτό το θέμα, εξ ιδίων να κρίνουμε τα αλλότρια..; τόσο σημαντικός είναι ο χαρακτηρισμός του άλλου ως μη υγιούς; είναι θέμα εξουσίας πάνω στον άλλο, άσκησης επιρροής στην ψυχοσύνθεσή του; νιώθουμε καλά να κατατάσσουμε κάποιον στην κατηγορία "άρρωστος" χωρίς καν να τον έχουμε γνωρίσει;;;; και αν κάποιος που διαβάζει το θρεντ απευθύνθηκε σε ειδικό και του είπε ότι είναι υγιής, να το παραθέσει εδώ για να πάρει το οκ από όλους μας;
    empar, πώς προεκυψε το συμπερασμα σου οτι γραφουμε με βαση τις δικες μας αναγκες τις σωματικες? Προσωπικα αν με ρωτας - που δεν ρωτας αλλα συμπεραινεις, να σου πω πολυ απλα πώς απαντω τοσο απο προσωπικα βιωματα οσο κ προβληματισμους αναφορικα με την σεξουαλικοτητα μου σε διαφορες φασεις της ζωης μου κ συμπερασματα που εβγαλα μεσω της θεραπειας μου. Κ μιας κ ειμαστε σε εναν χωρο ψυχολογικης υποστηριξης, μπορει ο καθενας μας να ρωτησει τον αλλον αν μιλαει προσωπικα ή οχι, αν εχει βγαλει ευκολα τα συμπερασματα που παραθετει ή οχι, αν στιγματιζει ή κατακρινει.

Προσωπικα, δεν θεωρω μεμπτο το να πει καποιος για καποιον οτι πιθανον να εχει θεμα σε ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ τομεα κ να το κοιταξει, εφοσον το επιθυμει. Αλλωστε, γι αυτο το λογο δεν ειμαστε εδω? Για να ανταλλαξουμε αποψεις, εμπειριες, προβληματισμους, αγωνιες κ παει λεγοντας. Εγω αυτο θα ελεγα κ σε μια φιλη μου, αυτο θα πω και εδω. Με καμια διαθεση να στιγματισω, να προσβαλω, να μειωσω. Αλλωστε, απο ποτε το να πεις αυτο που αισθανεσαι, με προσοχη κ υπευθυνοτητα των λογων σου ειναι κατηγορια? Ειναι κατηγορια να πεις σε καποιον, οτι αυτο εγω προσωπικα αυτο το βρισκω μη υγιες?

Αν πας σε εναν διατροφολογο ή γιατρο κ του πεις πώς δεν θες να τρως καθολου θα σου πει οτι κατι εχεις. Αν πας σε εναν ειδικο κ του πεις οτι δεν θες να κανεις σεξ καθολου, θα σου πει το ιδιο. Νομιζω οτι εδω δεν μιλουσαμε για συχνοτητα. Αλλα για τα ακρα. Κ τα ακρα συνηθως μυριζουν προβλημα. Το ιδιο θα σου πει, αν πεις οτι θες να κανεις σεξ συνεχως.

Προσωπικα ο χαρακτηρισμος μη υγιες κ υγιες με εχει βοηθησει να κανω πραγματα για τον εαυτο μου. Συνειδητοποιωντας οτι δεν ειμαι τελεια κ εχω πολλα θεματα να λυσω μπροστα μου. Ευχομαι να υπαρχουν υγιεις ανθρωποι γυρω μου παρολα αυτα κ να μην εχουν αναγκη τετοιους χαρακτηρισμους για να προχωρησουν, οπως χρειαστηκα εγω.

Senior Member
    empar, πώς προεκυψε το συμπερασμα σου οτι γραφουμε με βαση τις δικες μας αναγκες τις σωματικες? Προσωπικα αν με ρωτας - που δεν ρωτας αλλα συμπεραινεις, να σου πω πολυ απλα πώς απαντω τοσο απο προσωπικα βιωματα οσο κ προβληματισμους αναφορικα με την σεξουαλικοτητα μου σε διαφορες φασεις της ζωης μου κ συμπερασματα που εβγαλα μεσω της θεραπειας μου. Κ μιας κ ειμαστε σε εναν χωρο ψυχολογικης υποστηριξης, μπορει ο καθενας μας να ρωτησει τον αλλον αν μιλαει προσωπικα ή οχι, αν εχει βγαλει ευκολα τα συμπερασματα που παραθετει ή οχι, αν στιγματιζει ή κατακρινει.

Προσωπικα, δεν θεωρω μεμπτο το να πει καποιος για καποιον οτι πιθανον να εχει θεμα σε ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ τομεα κ να το κοιταξει, εφοσον το επιθυμει. Αλλωστε, γι αυτο το λογο δεν ειμαστε εδω? Για να ανταλλαξουμε αποψεις, εμπειριες, προβληματισμους, αγωνιες κ παει λεγοντας. Εγω αυτο θα ελεγα κ σε μια φιλη μου, αυτο θα πω και εδω. Με καμια διαθεση να στιγματισω, να προσβαλω, να μειωσω. Αλλωστε, απο ποτε το να πεις αυτο που αισθανεσαι, με προσοχη κ υπευθυνοτητα των λογων σου ειναι κατηγορια? Ειναι κατηγορια να πεις σε καποιον, οτι αυτο εγω προσωπικα αυτο το βρισκω μη υγιες?

Αν πας σε εναν διατροφολο ή γιατρο κ του πεις πώς δεν θες να τρως καθολου θα σου πει οτι κατι εχεις. Αν πας σε εναν ειδικο κ του πεις οτι δεν θες να κανεις σεξ καθολου, θα σου πει το ιδιο. Νομιζω οτι εδω δεν μιλουσαμε για συχνοτητα. Αλλα για τα ακρα. Κ τα ακρα συνηθως μυριζουν προβλημα. Το ιδιο θα σου πει, αν πεις οτι θες να κανεις σεξ συνεχως.

Προσωπικα ο χαρακτηρισμος μη υγιες κ υγιες με εχει βοηθησει να κανω πραγματα για τον εαυτο μου. Συνειδητοποιωντας οτι δεν ειμαι τελεια κ εχω πολλα θεματα να λυσω μπροστα μου. Ευχομαι να υπαρχουν υγιεις ανθρωποι γυρω μου παρολα αυτα κ να μην εχουν αναγκη τετοιους χαρακτηρισμους για να προχωρησουν, οπως χρειαστηκα εγω.
    επειδή χαρακτηρίζεις την έλλειψη σεξ σε κάποιον άλλο ως καταπίεση, από αυτό συμπεραίνω ότι κρίνεις από τις δικές σου σωματικές και ψυχικές ανάγκες.
    τα άκρα μυρίζουν πρόβλημα, αλλά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχουν πρόβλημα. μπορεί να κάνει λάθος η όσφρησή μας, ειδικά εφόσον δεν γνωρίζουμε το άτομο στο οποίο αναφερόμαστε.
    επίσης δεν είπε κανείς ότι η συγκεκριμένη κοπέλα δεν έχει επιθυμία. το μόνο που ξέρουμε για αυτή είναι ότι δυο γνωστοί της είπανε ότι δεν έχει κάνει σεξ. δεν ξέρουμε τίποτε άλλο, για να βγάλουμε διάγνωση.
    μερικοί χαρακτηρισμοί λειτουργούν θετικά για ορισμένους, αρνητικά δε για άλλους. είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας.
    γιατί δεν παραθέτεις κάποιο από τα βιώματά σου για να καταλάβουμε με ποιον τρόπο οδηγήθηκες στα συγκεκριμένα συμπεράσματα;

επειδή το θέμα είναι αν ο φίλος πρέπει να προσεγγίσει ή όχι την κοπέλα, θα του απαντούσα τελικά να μην κρίνει με βάση τη φήμη που έβγαλαν οι δυο γνωστοί της αλλά να την γνωρίσει και να αποφανθεί ο ίδιος για το ποιόν της, ανεξάρτητα από το αν έχει κάνει σεξ ή όχι. αν περιμένει τον κατάλληλο, μπορεί ο νέοξεκίνημα να είναι αυτός.

Senior Member
    εγω δεν θα προτρεψω κανεναν να προχωρησει ή οχι σε μια γνωριμια με ενα ατομο που του τραβα το ενδιαφερον.

κατα τα αλλα διαφωνω στον τροπο που βλεπεις το ζητημα κ νομιζω το ειπα ξεκαθαρα και σε καθε τονο για ποιον λογο διαφωνω κ σε ποια σημεια.

τωρα το να πω προσωπικα μου βιωματα για να αποδειξω απο που κ πώς λεω αυτα που λεω, και αν ειναι σωστα ή οχι βρισκω οτι δεν εχει κανενα απολυτως νοημα.

οποιος αναρωτιεται για την σεξουαλικοτητα του - και οχι μονο- για το αν ειναι φυσιολογικη ή οχι, δεν εχει παρα να αναζητησει εναν ειδικο για να δει αν επιβεβαιωνονται ή οχι οι υποψιες του. εδω κανεις δεν υποκαθιστα τον ειδικο.

σε οτι αφορα τα ακρα, προσπαθω να αποφευγω απολυτοτητες αλλα εδω ειμαι. τουλαχιστον αυτο θα ελεγα στον εαυτο μου ή σε εναν ανθρωπο που νοιαζομαι.με βαση τα οσα εμαθα κ ειδα. προσπαθω να μην εθελοτυφλω. κατα τα αλλα σε παραπεμπω στην υπογραφη μου. εγω την εχω πατησει ετσι πολλες φορες...αλλα ο καθε ανθρωπος ειναι υπευθυνος για τις επιλογες του.

Banned
    χαρακτηρισμοι οπως "που πας και μπλεκεις""κουβαλαει ενα σωρο προβληματα" και αλλες ταμπελες απο ειδημονες και ταμπελαδορους μονο εγω τα ειδα?λες και η παρθενια ειναι λεπρα!!!λες και αμα φαει το πεος η ψυχικη της υγεια θα λαμψει!χαχαχα!χιουμορ κανω και συγνωμη για τις εκφρασεις!μιλατε ολοι λες και την ξερετε την κοπελα..τεσπα φιλια σε ολους κ προσοχη στα βαρυγδουπα λογια!

Senior Member
    Quote Originally Posted by dora-agxos View Post
    χαρακτηρισμοι οπως "που πας και μπλεκεις""κουβαλαει ενα σωρο προβληματα" και αλλες ταμπελες απο ειδημονες και ταμπελαδορους μονο εγω τα ειδα?λες και η παρθενια ειναι λεπρα!!!λες και αμα φαει το πεος η ψυχικη της υγεια θα λαμψει!χαχαχα!χιουμορ κανω και συγνωμη για τις εκφρασεις!μιλατε ολοι λες και την ξερετε την κοπελα..τεσπα φιλια σε ολους κ προσοχη στα βαρυγδουπα λογια!
    δεν νομιζω να ειπα καπου "μην μπλεξεις" .....και δεν νομιζω οτι ο καθενας εδω μιλαει αντιπροσωπευοντας τους παντες. ή εξ ονοματος οσων εχουν μια αναλογη αποψη. κατα τα αλλα εφοσον τιθεται ενα θεμα, φανταζομαι οτι μπορουμε να πουμε τη γνωμη μας οχι με τον φοβο αν θα ειναι αρεστη ή οχι.ή αν θα βρισκει συμφωνο τον θεματοθετη.

επισης η παρθενια δεν ειδα καπου να υποννοηθηκε οτι ειναι λεπρα. Αλλα συσχετιζεται με καποια συγκεκριμενη ηλικια.Κ οπως κι αν το δουμε υπάρχουν ορια. Τα θετει πρωτα πρωτα η ιδια η φυση. Το αν θελουμε να τα δουμε ειναι αλλο καπελο.

Και σε οτι αφορα το ερωτημα που θετεις μαλλον ειρωνικα να σου απαντησω ευχαριστως: ναι, δεν εχεις δει ανθρωπους να κανουν σεξ κ μετα να λαμπουν? το βρισκεις αστειο? ή ασχετο? ή μηπως θεωρεις την ψυχικη υγεια ασχετη με την σωματικη?εγω προσωπικα βρισκω υπεροχη την επιδραση του σεξ κ αλλων απολαυσεων. κ κριμα στον καθε ανθρωπο που στερει απο τον εαυτο του χαρές οπως ειναι και το σεξ (υπο προυποθεσεις).

Banned
    δεν νομιζω κ εγω καπου να ανεφερα το ονομα σου σοφια..ακουσες το ονομα σου?σου εκανα κανενα κουοτ?μυριστηκες ειρωνια?απο που?

σε πολλες απαντησεις εμμεσως πλην σαφως υπονοηθηκε οτι δεν ειναι υγιης η κοπελα..και ρωταω εγω τωρα την ξερετε?εσυ,εγω η αλλη μπορει να νιωσμε την αναγκη της σεξουαλικης ολοκληρωσης στα 20 στα 17 πχ,αλλη μπορει να το νιωσει στα 30!ειναι τοσο κουλο?μπορει να περιμενει τον πριγκηπα,μπορει να ειναι υπερβολικα ντροπαλη,μπορει να μην εχει βρεθει ενας να της ξεκλειδωσει αυτον τον κοσμο..πολλα μπορει!
    πρεπει ντε και καλα να ειναι προβληματικη?

Page 6 of 12 FirstFirst ... 45678 ... LastLast