Τι συμβαίνει οταν παντρεύονται τα μικρότερα αδέλφια; - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 18 of 18
    Κι εμένα έχουν παντρευτεί τα μικρότερα αδέρφια. Ποιά θα παντρευόμουν? τον κάθε συμβιβασμό που μου τυχε? βέβαια για τους λόγους που πιο κάτω εξηγώ έχασα πολύ καλές περιπτώσεις που μόνο κατάθλιψη με πιάνει όταν τις σκέφτομαι.

Είναι φυσιολογικό να ακούμε τετοιες κουβέντες από τους γονείς μας, πότε θα παντρευτείς, ο τάδε παντρεύτηκε κλπ. Μόνο που κάποτε ξέχασαν να μας δώσουν (να μου δώσουν) τη σωστή ανατροφή που οδηγεί στο γάμο και στην οικογένεια. Ήθελαν το αποτέλεσμα, χωρίς να δώσουν τίποτα απ αυτά που οδηγούν σαυτό. Νόμιζαν πως γίνεται αυτόματα, δλδ εκεί που είσαι άβγαλτος βλέπεις μια και της λες πάμε να παντρευτούμε, τόσο χάλια δηλαδή. Με το να αποτρέπουν και να μη δίνουν κίνητρα για συναναστροφή με το άλλο φύλο, το να αποτρέπουν από το να βγεις έξω απ το σπίτι να κάνεις ζωή, τίποτα στο να βοηθά στη συναναστροφή με τους συνομίληκους, το να σου υποβάλουν να σε συγκρατημένος κι απόμακρος, φτάσαμε σήμερα στο σημείο να ζητάμε βοήθεια για πράγματα που για σχεδόν όλους είναι αυτονόητα και ακούγονται πολύ γελοία να τα θίγεις, σε φόρουμ υποστήριξης, και κάθε φορά που παρουσιάζεται καλή ευκαιρία για σχέση να τα κάνουμε από μόνοι μας μπαστούνια........ Ακόμα και εδώ να μας θεωρούν ανιαρούς.

Επίσης, το να πεις πρέπει οπωσδήποτε να ψάξω να βρω σύντομα κοπέλα να παντρευτώ, το να το επιζητάς δλδ, το πιο πιθανό είναι να μη βρεις τίποτα ή να σπάσεις τα μούτρα κάνοντας βεβιασμένη κίνηση με την κάθε τυχούσα και μετά να ψάχνεις πως να ξεμπλέξεις και να υποφέρεις.
    Από τα διάφορα που χουν πει κι άλλοι συμφορουμήτες, εγώ βρίσκω λογικό μετά από κάποια ηλικία, 30 και πάνω, το άτομο να παίρνει πιο ζεστά το θέμα, γιατί η μοναξιά δεν είναι το ότι καλύτερο, κι από την άλλη τα περιθωρια για να προκύψει κάτι καλό κι όχι συμβιβασμός στενεύουν.
    γιάννης

Member
    Συζητησέ το μαζί τους και πες τους ότι σε ενοχλεί σε αγχώνει και σε κάνει να νιώθεις άσχημα. Εμένα όταν γέννησε η κολλητή μου που ήταν 24 κι εγώ 23 όλοι οι συγγενείς της κολλητής μου άρχισαν να μου λένε ''άντε τώρα η σειρά σου είσαι 23 μέχρι να βρεις το σύντροφο να δεις αν ταιριάζετε να, να, να πάει το έχασες το τρένο'' μάλιστα μια θεία της θυμάμαι μου είπε ''άμα περιμένεις να βρεις τον κατάλληλο θα μεινεις μόνη σου στο τέλος, βρισκεις έναν και γκαστρώνεσαι'' Είχα θυμώσει τόσο πολύ με όλα αυτά. Είναι δυνατόν να ζούμε στο 2011 και ακόμα να υπάρχουν τέτοιες απόψεις. "Αν είναι να 'ρθει θε να 'ρθει, αλλιώς θα προσπεράσει'' αυτ'ο να σκέφτεσαι και σταματά να αγχώνεσαι, γιατί κάπως έτσι κινδυνεύεις να πέφτεις σε λάθος ανθρώπους. Έχω φίλες συναδέρφους και γνωστές που στα 30 χώρισαν μετά από μακροχρόνια σχέση, φίλες που είναι 30 και είναι μόνες και είναι καλά...

Senior Member
    Quote Originally Posted by atoz View Post
    Καλησπέρα σε όλους.Γράφω στο forum για πρώτη φορά και ομολογώ πως ήμουν αρκετα δυστακτική.Το δικό μου "θεματάκι" φαντάζομαι πως έχει προβληματήσει αρκετους εκεί έξω και θα ήθελα τη γνώμη σας ή και την συμβουλή σας.Η οικογένεια μου ειναι μια τυπική τετραμελής ελληνική οικογένεια.Πριν ένα χρόνο περίπου η μικρότερη αδερφή μου αρραβωνιάστηκε μετά από μια σχέση 6χρόνων (την οποία οι γονεις μας δεν γνωριζαν). Τα παιδιά ήδη σχεδιάζουν τον γάμο τους.Από την μια μέρα στην άλλη άλλαξε η ζωή μου!Άρχισαν τα μεγάλα ερωτήματα : "Πάλι μόνο με τη φίλη σου θα βγεις; Εκει που ήσουν δεν σε κοίταξε κανένας διαφορετικά;Στη δουλεια σου, δεν μπορεί, κάποιος θα υπάρχει που να σε ενδιαφέρει!Μη γελάς!Τα χρόνια περνάνε σαν νερό!Ούτε που θα το καταλάβεις!Η μοναξιά είναι δύσκολη!" και άλλα τέτοια... και άλλες φορές έμμεσα (τόσο έμμεσα που καλύτερα να το ανακοίνωναν στο βραδινό δελτίο του STAR) : "Και εσύ όταν αύριο , μεθαύριο κάνεις την οικογένειά σου θα έιναι αλλίως τα πράγματα!(και ναι εννοούν αύριο, μεθαύριο στην πραγματική διάσταση του χρόνου!).Εδώ και 1 χρόνο, σαν συνταγή γιατρού , 3 φορές την ημέρα με το φαγητό άμεσα ή έμμεσα ανοίγουμε το "θεματάκι"! Το δικό μου όμως "θεματάκι" αρχίζει και γίνεται πολύ πολύ δυσάρεστο.Από την μία μέρα στην άλλη βρέθηκα να λογοδοτώ για τις επιλογές μου (από το πού θα πάω διακοπές, με ποιά παρέα θα είμαι, γιατί ξοδεύω τα χρήματα μου έτσι κτλ).Στην αφθόρμητη πρώτη απάντηση μου "Μα το ίδιο κάνει και η αδερφή μου!""Τα παιδιά ξοδεύουν το τριπλάσιο!"κτλ μαντέψτε την απάντηση! "Η αδερφή σου αρραβωνιάστηκε! αρραβωνιάσου και εσύ και κάνε με τον αρραβωνιαστικό σου ότι θέλεις!". Ακούω την λέξη αρραβώνας και όλα τα παράγωγα σαν σήμα κινδύνου! Ομολογώ πως για πρώτη φορά σκέφτηκα να μείνω μόνη μου, αλλά έτσι απλά θα κρατώ μια απόσταση από το "θεματάκι", δεν νομίζω πως θα πάψει να υπάρχει ή να με προληματίζει. Και η αλήθεια είναι πως ΝΑΙ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ! ΜΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΙ! ΜΕ ΘΥΜΩΝΕΙ! γιατί είμαι 28 χρονών!

είσαι μόνο 28!
    το μονο που χρειάζεται να κανεις ειναι να τους κοψεις τον αερα.
    http://www.mazi.org.gr/

Page 2 of 2 FirstFirst 12