Results 16 to 30 of 31
Thread: Το συνδρομο "stay down".
-
24-08-2011, 19:24 #16
νομιζω οτι η απαντηση ειναι απλη κηπ! ολοι εχουμε μεσα μας εναν αγιο κ ενα κτηνος. ολα μεσα στη φυση μας ειναι. κ η πιο ανταγωνιστικη, ζουγκλωδης συμπεριφορα, κ η πιο ταπεινη, συνεργατικη, δοτικη, προσφορας συμπεριφορα. ο ανθρωπος αν θελει μπορει να κανει προσπαθεια να δαμασει τα παθη του κ αυτες τις πιο ζωωδεις, πρωτογονες συμπεριφορες κ να ανακαλυψει τη χαρα που προκυπτει μεσα απο την προσφορα, την κοινωνια με τον αλλο κλπ.
κ το σεξ σαν τα ζωα στη φυση μας ειναι, κ ο ερως στη φυση μας ειναι. ο καθενας διαλεγει κ παιρνει. κ η ευχαριστηση μονο απο τα υλικα αγαθα στη φυση μας ειναι, κ η ευχαριστηση απο τα διανοητικα κ τα πνευματικα αγαθα κ αυτο στη φυση μας ειναι. εχουμε μεσα μας κ ζωωδη κ πιο εκλεπτυσμενη φυση.
- 24-08-2011, 19:32 #17
αυτος που θα μπει στον κοπο να δειξει οτι εχει υπερβολικη δυναμη, εχει συνδρομο ανασφαλειας. διαφορετικα δεν θα εμπαινε στον κοπο να δειξει οτι εχει υπερβολικη δυναμη!
αληθινη δυναμη ειναι να μπορει ενας ανθρωπος να ειναι συμφιλιωμενος με ολες τις πτυχες του εαυτου του, κ τις αρετες του, αλλα κ τις αδυναμιες του. οταν το επιτυχει αυτο, δεν θα εχει αναγκη να επιδεικνυει κ υπερβολικη δυναμη, ουτε θα εχει αναγκη να προσπαθει να αποχτησει υπερβολικη δυναμη.
24-08-2011, 20:22 #18
24-08-2011, 20:24 #19
24-08-2011, 20:40 #20
Εδω θα διαφωνησω. Πιστευω οτι ισχυει το ΑΚΡΙΒΩΣ αντιθετο. Οταν δεν εισαι καλα κανενας δεν θελει να ακουει την στεναχωρια σου και τα προβληματα σου, αντιθετως την κανουν με ελαφρα πηδηματακια..Εγω παντως πιστευω οτι οποιος παραμεινει παρα τις δυσκολιες ειναι αληθινος φιλος.
One of these things is not like the others, one of these things must die alone.
24-08-2011, 20:53 #21
δεν ξερω κηπ...
ισως εχουμε ταυτισει την χαρα σαν το τερμα του δρομου και γι αυτο δεν αντιδρουμε!
Εγω πχ αν ενας φιλος μου περναει ασχημα και μου ζητησει στηριξη θα του την προσφερω κι οταν τον δω να ανακαμπτει μπορει να αρκεστω μονο στην χαρα μου που τα καταφερε..
..ισως αυτη η σταση φανει χλιαρη και ισως να επρεπε να ειμαι περισσοτερο διαχυτικη,αλλα ειδα πολλους να ειναι επιφυλακτικοι και δεχτηκα το δικαιωμα του καθενος να εκφραζεται οπως θελει οταν ειναι μες τη τρελη χαρα,και αυτο να μην το παιρνω προσωπικα.
Τωρα για τις δικες μου χαρές,αν καποιος περναει δυσκολα θα διστασω να ανακοινωσω κατι ,για να μην τον πονεσω..
Αλλιως,οποιος θελει ας χαρει μαζι μου,αλλιως προβλημα του,ουτε θα κακιωσω μαζι του απλα θα ειμαι υποψιασμενη..:cool:Προσπαθω να κρατω την ψυχη μου καθαρη..
24-08-2011, 21:47 #22
24-08-2011, 21:49 #23
24-08-2011, 22:11 #24
δεν ξερω αν θα σε σοκαρει η απαντηση μου αλλα οχι! γενικα επισης απο μια ηλικια κ μετα, πχ τα 20, δεν εχω συναναστραφει ανθρωπους που να τους θεωρω κατωτερους! τουλαχιστον οχι πολυ συνειδητα! ασυνειδητα ή σε στιγμες θυμου, μου βγαινουν συναισθηματα κ κομπλεξ ανωτεροτητας ή κατωτεροτητας, αλλα ειναι παροδικα!
24-08-2011, 22:13 #25
Αφαιρουμε λοιπον ολους τους "κλειστους ανθρωπους" μιας και δεν επιδιδονται σε σχεσεις ιδιαιτερα? Εγω δεν εχω αναγκη και τοσο απο σχεσεις για παραδειγμα. Αλλα ξερεις εχω αλλα ατου. Συμφωνα με μια ερευνα που εγινε οι "κλειστοι " χαρακτηρες ειναι πολυ πιο ανοικτομυαλοι για παραδειγμα απο τους κοινωνικους.
Δεν νομιζω οτι επειδη ειμαστε πολλοι και ζουμε σε μια κοινωνια η οποια μας επιβαλλει να ειμαστε ετσι πρεπει να ειναι αναγκαστικως ετσι.
Τι θα ελεγες για παραδειγμα για καποιον που δεν ειχε ερθει σε επαφη με αλλον συνανθρωπο?[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
24-08-2011, 22:20 #26
κηπ, αποκλειεται να υπαρχει ανθρωπος που δεν ηρθε ποτε σε επαφη με καποιον αλλο ανθρωπο, ειναι θεωρητικο το παραδειγμα σου.
η εννοια της σχεσης ειναι εννοια συσχετισης γενικοτερα. να συνυπαρχεις κ να αλληλεπιδρας με κατι. ενας "κλειστος" χαρακτηρας μπορει να εχει λιγες αλλα ουσιαστικες σχεσεις με ανθρωπους, πραγμα που γι αυτον μπορει να ειναι υπεραρκετο, ή μπορει να εχει σχεσεις με ζωα, με τη φυση, με τα χομπυ του κ παει λεγοντας.
εσυ δεν εχεις αναγκη απο σχεσεις ανθρωπινες, αλλα καθολου σχεσεις? αν σε βαλω σε ενα σκοτεινο μαυρο δωματιο χωρις κανεναν, χωρις τιποτα, ποσο θα αντεξεις? χωρις τα χομπυ σου, τα βιβλια σου ή ο,τι αλλο σου αρεσει να ασχολεισαι! ;)
24-08-2011, 22:20 #27
24-08-2011, 22:27 #28
Υπαρχουν τα feral ή wild childs....μεχρι που τα βρηκαν φυσικα...λιγες ειναι οι γνωσεις πανω σε αυτα για ευνοητους λογους.
Υπαρχουν και κλειστες κοινωνιες που εχουν εντελως διαφορετικα προτυπα για το "τελειο" και το σωστο απο τον ας πουμε Δυτικο ανθρωπο.
Ειναι ενδιαφερουσα η ανθρωπολογια...δεν ξερω πολλα , δεν εχω μελετησει αλλα υπηρχαν και φυλες που δεν ειχαν καν την εννοια της ιδιοκτησια στο λεξιλογιο τους!!!!!!!!! (δεν υπηρχε μου , σου κλπ).
Καταλαβαινω που το πας με τα βιβλια και τις ταινιες κλπ. Οτι στην ουσια ερχεσαι σε επαφη με καποιον...οχι με αυτον αλλα με το εργο του...ναι συμφωνω ειναι ενα ειδος επαφης.
Μπορει να εχεις δικιο , αλλωστε αφου μεγαλωσαμε στην κοινωνια παιζουμε με κοινωνικους κανονες. Αυτο που λεω ειναι οτι το ιδεατο...για μας δεν ειναι ιδεατο για αλλες κοινωνιες ανθρωπινες...κυριως αυτο.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
24-08-2011, 22:32 #29
Και οτι μιας και η κοινωνια μας καθοριζει (το περιβαλλον με τοσους πολυποικιλους τροπους) ποια ειναι σε γενικες γραμμες η πραγματικη αραγε φυση του ανθρωπου? Ελα ντε...δεν νομιζω να απαντηθει ποτε.
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
24-08-2011, 22:36 #30
δε διαφωνουμε ιδιαιτερα νομιζω, συμφωνω σε αυτα που γραφεις πανω κατω. νομιζω απλα βλεπουμε το θεμα απο λιγο διαφορετικη οπτικη γωνια αλλα τα ιδια πανω κατω λεμε.
οντως διαφορετικοι πολιτισμοι θετουν διαφορετικα την εννοια του "τελειου", του ιδεατου.
εγω μαλλον αυτο που ειπα ηταν, οτι το μοντελο του δυτικου ανθρωπου, που ειναι καπως ανταγωνιστικο κ βλεπει τον ανθρωπο ως ατομο, μοναδα, καπως ανεξαρτητη απο τα υπολοιπα ατομα της κοινωνιας (κ οχι μονο ατομα, ο,τιδηποτε, ζωα, φυση, εργα τεχνης κλπ) δε φαινεται να ειναι κ πολυ επιτυχημενο στην πραξη, γιατι πολλοι ανθρωποι δε φαινονται να ειναι πολυ ευχαριστημενοι απο τις ζωες τους τελικα. ναι μεν μπορει να υπαρχει υλικη ευημερια, αλλα υπαρχει κ αρκετη καταθλιψη, η οποια εξαρταται κ απο ψυχοκοινωνικους παραγοντες, δυσθυμια, αισθημα ανικανοποιητου κλπ.
ισως σε αυτους τους πολιτισμους που δεν εχουν καν την εννοια της ιδιοκτησιας, να ειναι πιο χαρουμενοι οι ανθρωποι κατα μεσο ορο. ισως, δεν ξερω παλι.