Quote Originally Posted by Lou! View Post
δε διαφωνουμε ιδιαιτερα νομιζω, συμφωνω σε αυτα που γραφεις πανω κατω. νομιζω απλα βλεπουμε το θεμα απο λιγο διαφορετικη οπτικη γωνια αλλα τα ιδια πανω κατω λεμε.

οντως διαφορετικοι πολιτισμοι θετουν διαφορετικα την εννοια του "τελειου", του ιδεατου.

εγω μαλλον αυτο που ειπα ηταν, οτι το μοντελο του δυτικου ανθρωπου, που ειναι καπως ανταγωνιστικο κ βλεπει τον ανθρωπο ως ατομο, μοναδα, καπως ανεξαρτητη απο τα υπολοιπα ατομα της κοινωνιας (κ οχι μονο ατομα, ο,τιδηποτε, ζωα, φυση, εργα τεχνης κλπ) δε φαινεται να ειναι κ πολυ επιτυχημενο στην πραξη, γιατι πολλοι ανθρωποι δε φαινονται να ειναι πολυ ευχαριστημενοι απο τις ζωες τους τελικα. ναι μεν μπορει να υπαρχει υλικη ευημερια, αλλα υπαρχει κ αρκετη καταθλιψη, η οποια εξαρταται κ απο ψυχοκοινωνικους παραγοντες, δυσθυμια, αισθημα ανικανοποιητου κλπ.

ισως σε αυτους τους πολιτισμους που δεν εχουν καν την εννοια της ιδιοκτησιας, να ειναι πιο χαρουμενοι οι ανθρωποι κατα μεσο ορο. ισως, δεν ξερω παλι.
Μου αρεσει το μοντελο σου.

Θα πω μια ιστορια.

Υπαρχει ενα πουλι που το αρσενικο φτιαχνει την φωλια του με περιτεχνο τροπο ωστε να προσελκυσει το θηλυκο. Οταν τελειωσει παει και χαλαει τις φωλιες των αλλων αρσενικων.
Το τελειο θα ηταν να μην χαλαει φυσικα τις φωλιες των αλλων , οποτε να μην χαλανε και την δικη του και να μην εχουνε...αυτη την φασαρια:)

Αλλα εστω και εαν ολοι ειναι σωστοι , τοτε αυτος-οι που θα ειναι οι "ζαβολιαρηδες" και συνεχισουν να χαλανε φωλιες αυτοματα εχουν περισσοτερες πιθανοτητες να ζευγαρωσουν.

Μου αρεσει αυτη η ιστορια...