Results 16 to 30 of 49
Thread: ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗ?
-
22-10-2006, 18:27 #16
Αγαπητή Kathy,
είμαι 50 ετών και είμαι παντρεμένος 21 χρόνια. Η γυναίκα μου πάσχει απο ψύχωση και πέρνει τα τελευταία 7 χρόνια Zyprexa. Εκτός απο μερικά κιλά παραπάνω δεν είχαμε κανένα προβλημα. Μακάρι όλα τα ζευγάρια να ήταν σαν κι\' εμάς. Εγω ξερω οτι η σχέση με ένα άνθρωπο που πάσχει απο ψύχωση, είναι όπως με οποιονδήποτε: μπορεί να ειναι απο άριστη μέχρι και απαίσια. Αυτά που λένε για κρίσεις και επικινδυνότητες είναι μπούρδες. Το έψαξα και βρήκα τεκμηριωμένα οτι οι σχιζοφρενείς που στις ταινίες τους συνδεουν με αλυσοπρίονα και φόνους έχουν στατιστικά την ίδια πιθανότητα να διαπράξουν βιαιότητες όπως εγώ κι\' εσύ. Επίσης έμαθα οτι οι ψυχώσεις έχουν διαφορετική πορεία απο περίπτωση σε περίπτωση. Γιατί δεν συνδέεσαι δοκιμαστικά χωρίς δεσμεύσεις και επισημότητες, για όσο καιρό σου είναι απαραίτητο να βγάλεις τα συμπεράσματά σου;
Δημήτρης
- 24-10-2006, 12:30 #17
Δημήτρη σε ευχαριστώ πολύ που έδωσες κάποιες πληροφορίες από την προσωπική σου εμπειρία.
Δεν ξέρω αλλά με φοβίζει όλο αυτό, δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις.Ξέρω πως αυτά στις ταινίες είναι ηλιθιότητες. Κι αν δοκιμάσω και δεν πάνε καλά τα πράγματα και χωρίσω, πως θα αντιδράσει το άτομο που θα κάνω σχέση και σε μένα τι επίπτωση θα έχει όλο αυτό;
Πρέπει να πω πως συμπονώ τα άτομα με ψυχώσεις και καταλαβαίνω πως έχουν δικαίωμα και να αγαπήσουν και να αγαπηθούν αλλά εγώ νιώθω αδύναμη για να μπώ σε μια τέτοια σχέση. Η σύζυγός σου με τη φαρμακευτική αγωγή είναι μια χαρά; Τα συμπτώματα της ασθένειας έχουν περιοριστεί;
24-10-2006, 20:39 #18
..ξερεισ κατι KATHY... εδω εγω με καταθλιψη ..και ο πρωην μου με θεωρουσε \"ανεπανορθωτα\" αρρωστη... και καλα με σκαρτο Dna.. και το μονο που ειχα ηταν να στεναχοριεμαι ευκολα και να κλαιω συχνα... κανε την προσπαθεια σου... δοκιμασε την σχεση... ...συζιτησε το μαζι του... ειμαι 1000% σιγουρη πως εκεινοσ ανησυχει πολυ περισσοτερο απο σενα... και μπορει να σου λυσει αποριεσ... και να σε κανει να νιωσεισ πιο σιγουρη.. στην τελικη ξερεισ κατι?.... η αγαπη μονο επουλωνει και ηρεμει.. οταν ειναι υγειης... :):)
...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
01-11-2006, 09:43 #19
Αγαπητή Kathy,
ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.
Συγνώμη για την καθυστέρηση αλλά δεν μπαίνω τακτικά στο site. Η γυναίκα μου με τα φάρμακα είναι εντελώς καλά, είναι θαυμάσια και ισορροπημένη, μου δίνει δύναμη και με κοντρολάρει όταν τα χάνω, είναι υπέροχη σύντροφος και την αγαπώ πολύ. Μακάρι να μπορούσες να τη γνωρίσεις από κοντά...
Ευχομαι ν\' αποφασίσειςτο καλύτερο, είτε προχωρήσετε με αυτόν που σε προβληματίζει είτε με κάποιον άλλο, ελπίζω να βρεις ένα σύντροφο που να έχει αυτά που εγώ βρήκα στη σύζυγό μου. Καλή τύχη,
Δημήτρης
03-11-2006, 18:24 #20
kathy δεν ξέρω πως είναι να έχεις σχέση με σχιζοφρενή αυτό που ξέρω όμως είναι οτι έχω μια σχιζοφρενη αδερφουλα που είναι ένα αγγελουδι και την λατρεύω.
ουδεποτε υπηρξε επιθετική η βιαιη αντίθετα η αγάπη που μου δείνει καθημερινά είναι τρομερο στηριγμα για μενα!
προσωπικα αντιμετωπίζω προβλημα συναισθηματικής διαταραχης.γενικά επειδή και οι δύο ξέρουμε πως είναι να πονάει ο αλλος,υπαρχει μεταξυ μας πολύ μεγάλη αλληλουποστήριξη!
νοιωθω ειλικρινά τυχαιρή που είναι αδελφούλα μου!
κάποια στιγμή θα πρεπει επιτέλους να σταματήσει αυτός ο κολορατσισμος απεναντι σε όλους εμας.
ονειρευομαι εναν αυριανο κοσμο οπου το να λες οτι εισαι σχιζοφρενης η συναισθηματικα διαταραγμένος δεν θα είναι ταμπού αλλά θα είναι σαν όλες τις άλλες σωματικες ασθένειες!
μάλλον όμως θα μείνω με το ονειρο από οτι φενεται...
08-11-2006, 18:50 #21
Να πω και γω τον προβληματισμό μου για τις σχέσεις ανάμεσα σε σχιζοφρενείς και φυσιολογικούς?
Λοιπον δεν εχω ολοκληρώσει ποτέ μια σχέση με μια γυναίκα και ας ειμαι 34. Πριν από 8 χρόνια όταν εμφανίστηκε η ασθένιά μου ήμουν ερωτευμένος με μια κοπέλα λίγο μικρότερη από μένα. Εκείνο τον καιρό εμφανίστηκαν και τα πρώτα συμπτώματα της αρρώστιας. Αυτή είχε σχέση με έναν άλλον και μάλλον κατάλαβε κάποια στιγμή ό,τι δεν ήμουν και τόσο καλά και βάλθηκε να με αποτρελλάνει. Αυτόν τον καιρό είχα χάσει και αρκετά κιλά και από ότι φαίνεται αυτό άρεσε στις κοπέλες γιατί μου έκαναν διάφορα κολπάκια για να καταλάβω ότι ενδιαφέρονται για μένα όμως εγώ ήθελα αυτήν την κοπέλα. Εκτός αυτού επειδή κάπου μέσα μου είχα καταλάβει ότι εκείνη με κορόϊδευε νόμιζα ότι και οι άλλες το ίδιο κάνανε.
Τελικά κάποια στιγμή αυτή η κοπέλα εφυγε για άλλη πόλη και εγώ έμεινα μπουκάλα. Εκτος αυτού είχα να αντιμετωπίσω και την οργή από τις κοπέλες που απέρριψα. Η ασθένιά μου εκδηλώθηκε με φοβίες ότι μου την έχουν στημένη και άλλα τέτοια ωραία. Αφού μπήκα σε φαρμακευτική αγωγή και μετά από αλεπάλληλες ψυχώσεις δεν βρήκα τρόπο να ξεπεράσω αυτή τη φοβία προς τις γυναίκες τις \"φυσιολογικές\". Μου δημιουργήθηκαν και άλλα προβλήματα όπως για παράδειγμα το βάρος (είμαι πλέον 103 κιλά με ύψος 1,78) και παρόλο που έγινα πιο παρατηρητικός και κάνω \"κρα\" για γυναίκα δεν βρήσκω το θάρρος να πω σε μια κοπέλα που με κοιτάει επίμονα στο δρόμο \"γεια σου κοπέλα μου, μου αρέσεις, πάμε για έναν καφέ?\".
Ένα άλλο πράγμα που με καίει είναι πότε, αν ποτέ βρω το θάρρος να πλησιάσω μια κοπέλα, θα πρέπει να της αποκαλυψω την ασθένειά μου. Αυτά kathy από την πλευρά ενός ταλαιπωρημένου ψυχοπαθή.
18-02-2007, 13:16 #22
cpcool μου άρεσε αυτό σου το μήνυμα...Ήθελα να ρωτήσω για την σχιζοφρένεια.Πώς είναι;Πώς την ξεχωρίζεις στους άλλους;Καλά εκτός ότι έγινε φετίχ μου η ταινία \"Ένας υπέροχος άνθρωπος\" απ\'την άλλη είχα γνωρίσει έναν άνθρωπο καταθλιπτικό με ψυχωσικά συμπτώματα.Οι όλες του περιγραφές με έκαναν να συγκινηθώ.Ερχόταν εκεί που δούλευα.Θυμάμαι χρησιμοποιούσε σκληρή γλώσσα και μερικές φορές ίσως να στην έλεγε.Αλλά εμένα μου είχε αδυναμία..Του έλεγα ότι ήθελα να γινόμουν ψυχίατρος και τον ρωτούσα διάφορα...Και μου έλεγε μίλα εσύ ρε ψυχίατρε τι κάνουμε εδώ;Όταν είσαι στον ψυχίατρο μού έλεγε αισθάνεσαι γαλήνια,αλλά όταν βγαίνεις έξω φοβάσαι...Μου έλεγε ότι νταραβεριζόταν με μία,δουλειά δεν πατούσε παρ\'ότι κάτι είχε τελειώσει και μου μιλούσε για περιπέτεια που πίστευε ότι γυναίκες του την είχα στημένη και ήθελαν να τον αποπλανήσουν.Πραγματικά μού ακούγεται πολύ άσχημο σαν συναίσθημα...Θα ήθελα λοιπόν να ξέρω.Άσε που γνώρισα έναν τύπο μάλλον σχιζοφρενή που μου άρεσε και προκαταλήφθηκα θετικά.......Καλό είναι πιστεύω τα σχιζοφρενή άτομα να σχετίζονται με φυσιολογικούς καθώς τους βοηθάνε να απαλλαγούν από τις ψυχώσεις τους.Αν για παράδειγμα σχετίζονταν με εμένα δεν θα ήξερα ποιον να βοηθήσω...Θα μου έλεγε μάς παρακολουθούν,θα του έλεγα:Ναι,έχεις δίκιο!!!!Γι\'αυτό μάλλον θετικό είναι να αποζητούν άτομα χωρίς κάποια ψυχική διαταραχή!!!Να πας ρε στην κοπελιά που σου αρέσει.Κύριοι αυτοί είμεθα.Κοίτα όσοι είναι απ\'έξω βλέπουν τα πράγματα τραγικά και μάλλον θα σε διώξουν αν τους πεις με το Καλημέρα σας ότι είσαι σχιζοφρενής...Αλλά όσοι έχουν πάθει και έχουν μάθει και έχουν σίγουρα βιώσει και αυτοί τον ρατσισμό και την χυλόπιτα δεν θα ήθελαν να φερθούν σε κάποιον όπως τους φέρθηκαν......Νομίζω πως καλό θα ήταν να αφήσεις τη χημεία να κάνει τη δουλειά της και μετά αν κολλάει το σίδερο ανοίγεσαι και λες Είμαι σχιζοφρενής!!!Νομίζω ότι είναι το καλύτερο.Εδώ όπως λένε άτομα χωρίς διαγνωσμένη ασθένεια και γίνονται βιαιότατα.Περίμεναν τον σχιζοφρενή για να απομακρυνθούν;Που στο κάτω κάτω δεν κάνει και τίποτα πολλές φορές όπως διαβάζω!
18-02-2007, 13:46 #23
Originally posted by kassi_21
Και μου έλεγε μίλα εσύ ρε ψυχίατρε τι κάνουμε εδώ;Όταν είσαι στον ψυχίατρο μού έλεγε αισθάνεσαι γαλήνια,αλλά όταν βγαίνεις έξω φοβάσαι...
εγώ το νοιώθω αυτό με κάποια που μένει σε άλλη πόλη και λέω να πάω να δω αυτήν για να με ηρεμήσει αντί του ψυχιάτρου μου! καλλίτερο έτσι;:cool:
18-02-2007, 13:52 #24
Ναι,νομίζω κι εγώ..Παίρνω το σχόλιο ως μη ειρωνικό....
18-02-2007, 14:09 #25
δεν ήταν ειρωνικό- σε καμμία περίπτωση:)
18-02-2007, 14:24 #26
Originally posted by kassi_21
cpcool μου άρεσε αυτό σου το μήνυμα...Ήθελα να ρωτήσω για την σχιζοφρένεια.Πώς είναι;Πώς την ξεχωρίζεις στους άλλους;Καλά εκτός ότι έγινε φετίχ μου η ταινία \"Ένας υπέροχος άνθρωπος\" απ\'την άλλη είχα γνωρίσει έναν άνθρωπο καταθλιπτικό με ψυχωσικά συμπτώματα.Οι όλες του περιγραφές με έκαναν να συγκινηθώ.Ερχόταν εκεί που δούλευα.Θυμάμαι χρησιμοποιούσε σκληρή γλώσσα και μερικές φορές ίσως να στην έλεγε.Αλλά εμένα μου είχε αδυναμία..Του έλεγα ότι ήθελα να γινόμουν ψυχίατρος και τον ρωτούσα διάφορα...Και μου έλεγε μίλα εσύ ρε ψυχίατρε τι κάνουμε εδώ;Όταν είσαι στον ψυχίατρο μού έλεγε αισθάνεσαι γαλήνια,αλλά όταν βγαίνεις έξω φοβάσαι...Μου έλεγε ότι νταραβεριζόταν με μία,δουλειά δεν πατούσε παρ\'ότι κάτι είχε τελειώσει και μου μιλούσε για περιπέτεια που πίστευε ότι γυναίκες του την είχα στημένη και ήθελαν να τον αποπλανήσουν.Πραγματικά μού ακούγεται πολύ άσχημο σαν συναίσθημα...Θα ήθελα λοιπόν να ξέρω.Άσε που γνώρισα έναν τύπο μάλλον σχιζοφρενή που μου άρεσε και προκαταλήφθηκα θετικά.......Καλό είναι πιστεύω τα σχιζοφρενή άτομα να σχετίζονται με φυσιολογικούς καθώς τους βοηθάνε να απαλλαγούν από τις ψυχώσεις τους.Αν για παράδειγμα σχετίζονταν με εμένα δεν θα ήξερα ποιον να βοηθήσω...Θα μου έλεγε μάς παρακολουθούν,θα του έλεγα:Ναι,έχεις δίκιο!!!!Γι\'αυτό μάλλον θετικό είναι να αποζητούν άτομα χωρίς κάποια ψυχική διαταραχή!!!Να πας ρε στην κοπελιά που σου αρέσει.Κύριοι αυτοί είμεθα.Κοίτα όσοι είναι απ\'έξω βλέπουν τα πράγματα τραγικά και μάλλον θα σε διώξουν αν τους πεις με το Καλημέρα σας ότι είσαι σχιζοφρενής...Αλλά όσοι έχουν πάθει και έχουν μάθει και έχουν σίγουρα βιώσει και αυτοί τον ρατσισμό και την χυλόπιτα δεν θα ήθελαν να φερθούν σε κάποιον όπως τους φέρθηκαν......Νομίζω πως καλό θα ήταν να αφήσεις τη χημεία να κάνει τη δουλειά της και μετά αν κολλάει το σίδερο ανοίγεσαι και λες Είμαι σχιζοφρενής!!!Νομίζω ότι είναι το καλύτερο.Εδώ όπως λένε άτομα χωρίς διαγνωσμένη ασθένεια και γίνονται βιαιότατα.Περίμεναν τον σχιζοφρενή για να απομακρυνθούν;Που στο κάτω κάτω δεν κάνει και τίποτα πολλές φορές όπως διαβάζω!
αρχικα απλα ασε την χημεια να κανει τα δικα τησ....
φιλια......Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
18-02-2007, 16:30 #27
Μπράβο Adzik μου,χρυσό μου!!!Συμφώνα,συμφώνα να ανεβαίνει αυτοπεποίθηση!!!Κοίτα ακόμα κι εγώ που είμαι του ψυχιάτρου παιδί ακόμα δεν γνωρίζω τις αντιδράσεις ενός σχιζοφρενή.Λίγα ξέρω και δεν έχω σχετιστεί για να μπορέσω να έχω προσωπική άποψη!!!Πάντως η ντροπαλότητά σου και η ευαισθησία σου πιστεύω ότι θα προσέλκυε πολλές γυναίκες να σε βοηθήσουν και να σχετιστούν.Άσε που σεξουαλικά με την φαντασία που εκ φύσεως διαθέτεις θα ανάβεις φωτιές!!!!!!Και πες κι εσύ για να την καθησυχάσεις για τα τυπικά πάντα ότι είχα ουουου αρκετές σχέσεις με υγιείς και θα ηρεμήσει λίγο.Άλλωστε είναι μία πραγματικότητα πως δεν είναι όλοι οι σχιζοφρενείς ίδιοι.Όπως είπα γνωρίζω μία σχιζοφρενή η οποία καθόλου δεν μοιάζει για τέτοια,ούτε φόβο μου προκαλεί,επικοινωνεί και μια χαρά.Βέβαια λόγω χαπιών έχει τα κιλά της,δεν περιποιείται πολύ τον εαυτό της αλλά δεν είναι επικίνδυνη....Οι άνθρωποι πολλές φορές θέλουν να βλέπουν την επιφάνεια.Τους αρέσει να ακούνε ότι είσαι καλά για να ασθάνονται και αυτοί βολικά.Θυμάμαι ότι είχα πει σε μία \"φίλη\" μου ότι πάω σε ψυχίατρο και εκείνη προσπαθούσε να με πείσει να πάω σε ψυχολόγο που ήταν δήθεν ελαφρύτερος τίτλος.Ξέρεις ακούς ψυχίατρος και το συνδέεις με το τρελός.Αυτό θα ησύχαζε εκείνη.Είναι λοιπόν ο τίτλος και όχι η ουσία....Μα γιατί δεν κόβεις τα χάπια; μου έλεγαν.Φαίνεσαι μια χαρά.Ο Θεός κι η ψυχή μου το ήξερε όμως αυτό.......Τους λες σταματάω να πηγαίνω στον ψυχίατρο ή κόβω τα χάπια και αμέσως λυτρώνονται και αλλάζουν στάση απέναντί σου και δήθεν έγινες καλά.Γι\'αυτό δώσε στους άλλους την ουσία φίλε μου και άσε την ταμπέλα και την πάθησή σου για το ψυχίατρό σου.Δεν χρησιμεύει και πολύ στους άλλους.....
Φιλιά και περιμένω νέα.........
18-02-2007, 17:39 #28
αληθεια ειναι αυτο.....καποιεσ φωρεσ οι ανθρωποι δεν θελουν να ξερουν πωσ εχεισ κατι και αλλεσ απλα δεν χρειαζεται να ξερουν.....:)
...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
18-03-2007, 15:47 #29
περνω χαπια για την σχιζοφρενεια εδω κ 4 χρονια κ ζω μια ζωη πιο φυσιλιογικη απο τους φυσιολογικους εχω πολυ ενεργεια κ διαθεση και σχεσεισ εχω κανει κ τα παντα τα κανω μια χαρα . πολλες φορες αναρωτιεμαι αν το προβλημα το εχω εγω οι οι γυρω μου που δεν περνουν χαπια γιατι οι φυσιολογικοι παραλογιζονται ποιο πολυ απο μενα
06-05-2007, 01:45 #30
Πριν περίπου 4,5 χρόνια είχα γνωρίσει μια κοπέλα που έπασχε από σχιζοφρένεια και δημιουργήσαμε δεσμό...Ήταν πολύ καλή με καταλάβαινε απολύτως και ήταν λειτουργική...Με τα χάπια είχε σταθεροποιηθεί και δεν εμφάνιζε ψυχωσικά συμπτώματα...Αλλά αυτή η σχέση δεν κράτησε και πολύ!!!χαχχαχχαχαχ!!!!
Γενικά όλους τους ψυχασθενής τους βλέπω με καλό ματι...
Xanax και Ναρκωτεστ!
20-07-2025, 20:57 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή