ideopsuxanagastikh diataraxh sth zwh mou
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 19
    Junior Member

ideopsuxanagastikh diataraxh sth zwh mou

Kalhspera sas! eimai foithtia eimai 20 xronwn kai edw kai ena xrono anakalupsa oti exw kai egw ideopsuxanagastikh diataraxh! exw kanei polles prospatheies na antimetwpisw authn thn idiaiteravasanistikh "diataraxh" uphr3e kairos pou eniwtha wraia kai den epireazomoun para polu alla uparxoun kai plls fores pou exwpolu asxhmes kriseis kai ftanw sto shmeio na amfivallw gia ton idio mou ton eauto!! phgainw taktika se enan psuxologo kai epishs edw kai ena mhna 3ekinhsa kai farmaka zoloft! teleutaia anxos mou einai polu entono veveia se auto sunteloun allages sto peivalon mou opws gia paradeigma h e3etastikh mia metakomhsh ena taxidi1 ola auta sunteloun sto na ftanw ton eauto mse megalh sunaisthimatikh piesh kai athela mou na kanw polu polu asxhmes skepseis!! polle sfores kathmai kai anarwtiemai me ton eauto mou giati na tuxi se emena auto gto pragma? giati na talaipwroumai adika..omws uarxoun kai stigmes pou lew ston eauto mou oti mesw ths sygekrimenhs diataraxhs ematha kapoi apragmata gi aton eato mou pou den h3ea..thn eswterikh anazhthsh! 3erw oti einai epipono kai vasanistiko olo auto,oi psuxanagasmoi kathws kai oi polu asxhmes skepseis! alla opoios exei dunamh kai thelhsh ta katafenei..siga siga ta vhmata,ena ena..einai polu duskolo alla afou hrthe auto sth zwh mou prepei na to antimetpisw! to asxhmo einai omws oti se periodous megalhs krishs ta epipeda anxous-skepsewn-psuxanagasmwn einai toso megala pou polles fores kanw na koimithw 3 meres..ftanw ton eauto mou sta oria mou kai olo auto einenas faulos kuklos!! Me tis skepseis autes nomizw oti eimai o moadikos anthrwpos ston planhth pou skeftetai tetoia polu polu polu kaka pragmata opu ntrepomai niwthw enoxes klaiw kthumwnw gia auto! einai polu duskolo na zw me auto alla prospathw! den exw gnwrisei alla aoma me autou tou eidous thn diataraxh kai tha hthela na gnwrisw..na exw mia smparastash oti den eimai h monadikh ston kosmo!!! osoi to diavasate sas euxaristw pou afierwsae ligo apo ton xrono sas!! OLOI EXOUME MIA TERASTIA DUNAMH MESA MAS POU MAS KANEI NA TA ANTIMETWPIZOUME OLA ME UPOMONH KAI KOURAGIO!

Senior Member
    Join the club!!!Ειναι πραγματι δυσκολο να ελεγχθουν οι σκεψεις που καρφωνονται στο μυαλο...Επειδη εχω και εγω καταναγκασμους και φοβιες ξερω το συναισθημα...Ελπιζω τα φαρμακα να βελτιωσουν την κατασταση...

thanasisGR
    Guest
    kai egw twra teleutea ema8a oti exw ιδψ pragmatika einai polu asximh h katastash.. exo kai mia fovia me ta farmaka.. den ta thelo me tpt.... oloi mera skeftome to provlima mou pleon den mporw na xarw tin zwh mou.. exw yperboliko anxos ka8imerina.. merikes fores einai se kaliterh katastash.. exw genika polles fovies.. sxetika me tin ygeia mou.. skeftome mono ton euato mou.. thelo panta ta pragmata mou na einai stin thesh tous... ama do aspoume to laptop mou se kapia allh thesi arxizo kai kanw fasaria... ksexnao sunexia.. den mporo na valw to mialo mou na doulepsi.. px an me rwtisoune ti ekana x8es den tha thimame... den douleuei ka8olou to mualo mou.. to mono pou skeftome einai o euatos ta provlimata mou.. pleon den exw oute oreksi na milao me filous... merikes fores ntrepome na vgw kai apo to spiti gt me pianei apo ta neura mou enas spasmos ston auxena kai kounao sinexia to kefali mou.. :(

exei kaneis allos to idio provlima me mena? na skeftete sinexos to idio pragma olh mera kai na xexnaei px ti ekane x8es.. pou pige ti efage klp.. h eimai o monos pou to exw? :p

Junior Member
    thanasi prepei na to antimetwpiseis egw perasaa ena xrono kleismenht spiti apokomenh aop ta pana kai olous.auto ha sou kanei xeiroterh thn katastash..tha skeftesai olh thn hmera to mustiko gia n 3exasteis einai na vgaineis me tous filous sou h na kaneiskati na apospas thn prosoxh sou!! pistepse me sou milw ek peiras! egw eixa ftasei sthn katathlipsh epeidh emeina kleismenh st spiti! to 3erw einaduskolo kai se katalavainw apoluta!

Junior Member
    Όλοι σε καταλαβαίνουν...όμως χωρίς φάρμακα, ηρεμία δε θα βρεις. Δεν ξέρω γιατί τα αποποιείσαι τόσο έντονα, όμως πραγματικά βοηθούν...
    Κατερίνα μπράβο που το αντιμετωπίζεις έτσι. Μακάρι να το αντιμετώπιζα κι εγώ στην ηλικία σου έτσι, θα είχα προοδεύσει περισσότερο...όσο για το άν υπάρχουν κι άλλοι...το 2% του Αμερικανικού πληθυσμού (ναι, οκ είναι μακριά, αλλά δες απλά τη στατιστική) έχει ΙΨΔ και βέβαια δεν είναι πραγματικό νούμερο, γιατί το 2% αυτό, είναι μόνο ΟΣΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙ. Πόσοι το κρύβουν;;; Κάτι ανάλογο συμβαίνει κι εδώ...οπότε όχι, δεν είσαι μόνη σου. Καθόλου!

Senior Member
    Κατερίνα όταν λές άσχημες σκέψεις? Κάτι συγκεκριμένο?

Junior Member
    polu asxhmes skepseis!!! pou den me antiproswpeuoun! mono sthn eidiko mou tis exw pi! ntrepomai n atis pw parae3w...ahdiazw me ton eauto mou! ti na kanoume auth h ΙΔΨ diataraxh mas talaipwrei!!!

Senior Member
    Εντάξει αν δεν νιώθεις άνετα μη μας λές, απλα επειδή έχω ανοίξει ήδη ενα θέμα με άσχημες σκέψεις τύπου να κάνω κακό στον άλλον, να σκοτώσω με μαχαίρι κλπ. είπα μήπως ανήκεις σε εμάς! ΙΔΨ είναι και σε μάς απλα με πολύυυυ άσχημες σκέψεις...

Junior Member
    NAI NAI TETOIOU STYL EINAI EINAI POLU ASXHMES KAI VASANISTIKES..SE SHMEIO POU AMFIVALLW GIA TLN EAUTO MOU!!!

Senior Member
    1)η αντιμετωπιση των σκεψεων ειναι και το κλειδι στην θεραπεια για μενα.εκανα χρονια(5 στο συνολο) για να κατορθωσω να τις αγνοησω να μη δινω πια βαση.θελει ιδιαιτερη υπομονη σ αυτο και κυριως επιμονη.Απ αξ και γινει αυτο ολα μπαινουν στο δρομο τους.Ειναι πολυ δυσκολο το ξερω αλλα ευτυχως εξαρταται απο εμας και οχι απο αλλον παραγοντα(επιφυλασσομαι μηπως ειναι βιολογικο το θεμα).χρειαζεται να εκπαιδευτεις σε τεχνικες απο ψυχολογο να ριζωθει μεσα σου οτι αυτο που σκεφτεσαι ειναι μερος του εαυτου σου και να το ''αγαπησεις''.Αλλωστε η σκεψη ειναι ''αναρχικη'' δεν μπορουμε να ελεγξουμε τι θα μπει στο μυαλο.Αμα σου πει καποιος ΜΗΝ σκεφτεις ενα κοκκινο τριανταφυλλο εσυ θα το σκεφτεις αμεσα.Ετσι λειτουργει και με τις ηδεοληψιες."μην σκεφτω οτι θα μαχαιρωσω'' και αμεσως το σκεφτεσαι...ΑΠΟΔΕΞΟΥ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ.Ποτε σου δεν θα κανεις αυτα που φοβασαι μη χαραμιζεσαι τσαμπα αλλοι φαγαμε χρονια για να το καταλαβουμε
    2)Ολα τα παραπανω προκυπτουν επειδη κατι σε ''πληγωσε'' στη ζωη σου.Κατι σε αγχωσε οταν ησουν μικρη που δεν το εχεις συνηδητοποιησει.(χωρισμενο ι γονεις,βια απο τους γονεις,βια στο σχολειο κλπ).Επισης παιζει ρολο και η προδιαθεση απο γονιδια.Με δουλεια ειδικου θα καταλαβει τι ηταν αυτο και αν δεν ηταν σημαντικο τι ειναι αυτο που σε χαλαει πραγματικα στο εαυτο σου
    3)Εισαι μικρη.Και γω στην ηλικια σου ειμουνα στα φουλ τωρα ειμαι 23 και καθομαι και χτυπιεμαι γιατι και το μεγαλυτερο μερος των σκεψεων μου φαινονται απλες(οταν τοτε χτυπιομουνα και παρακαλα τον εαυτο μου να σταματαει να σκεφτεται) αλλα και γιατι καταλαβα οτι τα χρονια περνανε,μικρη η ζωη για τετοια προβληματα ας ζησουμε τη ζωη οπως ειναι.

Μην αγχωνεσαι ολα θα πανα καλα.Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ πραγματικα

Senior Member
    Ξεχασα.
    γεμισε με δραστηριοτητες αυτα που σ ευχαριστουν
    γυμανστηριο,φιλοι,γκομενοι ,σκυλια,λουνα παρκ,τρεξιμο,ψαρεμα,κυνηγι, διαβασμα,ταξιδια,κουβεντα,� �ναζητηση εσωτερικου σου κοσμου,μουσικη,ιντερνετ,
    εχει τοσα πραγματα η ζωη.

Junior Member
    MAKARI KAI EGW NA T ANTIMETWPISW OPWS EKANES ESU SE MERIKO KAIRO-XRONIA NA MATHW KAI EGW NA TO ANTIMETWPIZW ETSI ME AUTO TON TROPO! SE EUXARISTW GIA TIS SUMVOULES EILIKRINA ME VOHTHOUN! OSO GIA DRASTHRIOTHTES SKEFTOMAI TWRA NA XEKINHSW DIAFORA THA DEIXEI..KAI OO GIA ASKHSEIS METHN PSUXOLOGO KANW AN KAI EINAI POLLE SFORES TOSO ANXWTIKES POU ME ANXWNOUN AKOMA PIO POLU..ALLA SIGA SIGA PISTEUW THA MPORESW NA TO ELEGXW!

Senior Member
    Η ψυχοθεραπεία για αυτού του στιλ την ΙΨΔ είναι πολύ απλή, αλλά ταυτόχρονα πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί σε καθημερινή βάση μέχρι να αποδυναμωθούν οι εμμονές. Είναι η αποδοχή των "άσχημων, ανήθικων, βρώμικων, δολοφονικών, άσχημων-η ότι άλλο-αμαρτωλών/μιαρών/σκοτεινών" σκέψεων. Δηλαδή δεν θα έπρεπε να φοβάσαι και να τις "διώχνεις" από την συνείδηση σου, αλλά να τις καλημερίζεις και να τις αποδεχθείς. Όσο πιο πολύ τις διώχνεις και τις ντρέπεσαι τόσο και πιο επιθετικές γίνονται και αυτές και "εισβάλουν" στην καθημερινότητα σου. Μετά αυτό σου δημιουργεί περισσότερες αμφιβολίες πράγμα που τις δυναμώνει περισσότερο. Αν π.χ. οι σκέψεις σου είναι φόβος μην προκαλέσεις αιματοχυσία στους γονείς σου, δεν θα έπρεπε να τις διώχνεις και να λες "α πα πα τι είναι αυτά που σκέφτομαι τι άνθρωπος είμαι εγώ?" αλλά να λες "οκ αιματοχυσία ναι, θα τους σφάξω γιατί όχι? Θα πάρω το μαχαίρι και θα τους πετσοκόψω ενώ κοιμούνται".

Στην αρχή αυτό μπορεί να προκαλέσει τρομερό άγχος, αλλά αν αφιερώνεις λίγες ώρες την ημέρα να κάνεις τέτοιες ασκήσεις, και να προκαλείς τις "απαγορευμένες σου σκέψεις" με δική σου βούληση, σταδιακά θα αρχίζουν να μειώνουν την "εισβολή τους" στο συνειδητό σου. Αυτή είναι και η επίσημη θεραπεία της ΙΨΔ. Αν και επίπονη φαίνεται να είναι η μόνη που λειτουργεί. Υπάρχουν και άλλες παραλλαγές, μαζί με απόσπαση προσοχής, ωράριο ασκήσεων που θα αφιερώνεις κάθε μέρα, ασκήσεις χαλάρωσης ενώ το προκαλείς κλπ. Αλλά η βασική ιδέα είναι αυτή. Μαζί με την αποδοχή της αμφιβολίας. Κατά την γνώμη μου katerina, καλό θα ήταν να γράψεις τις σκέψεις που φοβάσαι για αρχή και να μην τις αποφεύγεις!

Οπότε είναι σημαντικό να ψάξετε έναν ψυχολόγο σε γνωσιακή-συμπεριφορικη προσέγγιση που να ξέρει να εφαρμόζει αυτή την θεραπεία. Σταδιακά μέσα σε μήνες μειώνονται δραματικά οι ιδεοψυχαναγκασμοί, σε σημείο που πλέον είναι κλινικά σχεδόν ανύπαρκτοι (πολύ χαμηλά). Οι πρώτες φορές είναι πολύ δύσκολες και ένα μεγάλο ποσοστό φεύγει από αυτή την θεραπεία. Αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση. Μετά τα φάρμακα- τα αντικαταθλιπτικά SSRI (όπως το dumyrox) βοηθάνε και αυτά, αλλά για ΙΨΔ συνήθως για να έχουν αποτέλεσμα συνταγογραφούνται σε μεγάλες ποσότητες. Κατά την γνώμη μου το καλύτερο είναι συνδυασμός φαρμάκων με μια τέτοια μακροπρόθεσμη συμπεριφορική θεραπεία. Το έχω δει και έχει τα καλύτερα αποτελέσματα.

p.s. παιδιά please γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες. Είναι από τους κανόνες του φορουμ :)
    Last edited by PETRAN; 14-09-2011 at 06:25.

Senior Member
    Κατερίνα πώς το παθες αυτο? Εννοώ προηγήθηκε κάτι πρίν σου συμβεί?

Junior Member
    Petran εγώ παρακολουθώ μια ψυχολόγο που κανουμε ακριβως αυτου του ειδους θεραπεια γνωσιακη-συμπεριφορικη κανω τεστ στα οποια καθομαι και σκεφομαι αυτα και τα δυναμωνω στο μυαλο μου και μετραω το ανχος μου εκεινη η στιγμη...γινεται για καποια ωρα και μετα βλεπω την αντιδραση μου υστερα πχ απο 20 λεπτα...ενταξει καλες ειναι αλλα επιπονες και βασανιστικες-στην αρχη τουλαχιστον-,konstantinoss οι σκεψεις αυτες ξεκινησαν πριν 2 χρονια οταν μετακομισα απο το πατρικο μου σε αλλη πολη λογω φοιτοιικης ζωης και δεν μου αρεσε στην αρχη εμεινα κλεισμενη μεσα στο σπιτι εβλεπα και θριλερ και βλακειες δεν εβγαινα καθολου και ολα αυτα με πιεσαν και μου βγηκε ετσι..στην αρχη ντρεπομουν και δεν μιλαγα πουθενα αλλα μετα που μιλησα στουσ δικους μου πηγαμε και το ψαξαμε..περσυ που εκανα θεραπεια χωρις φαρμακο τα συμπτωματα ειχαν ελλατωθει και τις εδιωχνα τις σκεψεις..δεν ηταν τοσο δυνατες..αλλα μετα που πιεστηκα παλι απο καποια γεγονοτα παλι μου βγηκε..και ξεκινησα απο τον ιουλιο zoloft 50mg δεν μπορω να πω με σιγουρια οτι εχω δει τρομερα αποτελεσματα διοτι και αυη η περιοδος ειναι πολυ στρεσογονος λογω καιων κατστασεων..απλα προσπαθω να παραμεινω ψυχραιμη και σγα σιγατο παλευω..πιεζω ον εαυτο μου να προσπαθησει γιατι δεν θελω να με παρει απο κατω αλλα ειναι πολυ δυσκολο..η γιατρος πουπηγαινω μου λεει οτι η αντιδραση μου στην πιεση ειναι οι ψυχαναγκαστικες σκεψεις..

Page 1 of 2 12 LastLast