Results 31 to 45 of 47
Thread: Βοηθεια....
-
14-11-2006, 11:04 #31
αχ ρε ειντζελ μακαρι να ημουν κοντα σου να σου κρατησω το χερι και να σου πω οτι ολα θα πανε καλα.γιατι θα πανε θα το δεις.μην βουλιαζεις σε αυτο που νιωθεις.νιωσε λιγι δυνατη.θα περασει να εισαι σιγουρη.
- 14-11-2006, 14:35 #32
Μη φοβάστε για τίποτα!!
Έχω δυο πολύ κοντινά μου παραδείγματα που είχαν όλες τις ανασφάλειες που έχετε κι εσείς...Κ όσο είστε σκεπτόμενα άτομα θα τις έχετε..
Ο πρώτος είναι ο πατέρας μου που έκανε γύρω στους 8 μήνες θεραπεία πριν 5 χρόνια.Τώρα είναι άψογα!
Η δεύτερη είναι η κολλητή μου που έκανε ενάμιση χρόνο θεραπεία από 7/2004 κ σήμερα σχεδιάζει το γάμο της χωρίς να την απασχολεί τίποτα από τότε....
Θέλει υπομονή...
Σας εύχομαι το καλύτερο...
14-11-2006, 21:09 #33
Σημερα εχω μια μεταπτωση...το παλευω ομως και πλεον ξερω πως μπορει να πολεμηθει...τουλαχιστον μπορει να πολεμηθει οταν ερχετε σε φαση που νιωθω δυνατη!
αννυ , demi σας ευχαριστω για τα εμψυχωτικα σας λογια!
Θα ηθελα ομως να σας κανω μια ερωτηση εσας που δεν πασχετε απο κατι αναλογο!Τι σκεφτεστε οταν βλεπετε ενα ατομο με καταθλιψη...που ξερετε πως ωρες ωρες εχει παραισθησεις λογου ανχους και το χειροτερο πως εκεινη την στιγμη πιστευει πως ειναι αληθινες!Ελπιζω να καταλαβατε τι θελω να πω και να μου απαντησετε ειληκρινα γιατι δεν τολμω να ρωτησω τους αγαπημενους μου ανθρωπους και θελω να μαθω την αληθεια απο σας!
ευχαριστω...
15-11-2006, 12:52 #34
prin 5 xronia h kolhth mou epathe katathlipsh.prin paei se psixologo den kserame ti einai apla mou elege oti den einai kala kai oti den thelei na vgei.h alitheia einai oti eixe arxisei na me eknevrizei afth h katastash.eixa arxisei na pistevw oti den einai kati sovaro kai afth to kanei toso megalo thema.meta mathame oti exei katathlipsh.stenoxwrhthika alla den mporousa sto paramikro na katalavw pws niwthei.skeftomouna oti entaksei poso disklo einai pia na niwsei kalitera kai oti den prospathei.twra meta apo 5 xronia pernaw to diko mou provlima pou den einai katathlipsi alla exw zhsei kapoies kriseis panikou kai prwth fora mporw na katalavw afto to fovo pou eniwthe ekeinh tote.einai tromero sunaisthima pou an to zhseis den yparxei peroptwsh oute ligo na katalaveis ton allo.
den kserw ti mporei na skeftontai oi dikoi sou.ti fovasai mhn skeftontai?oti eisai trellh as poume?ato pantws den to skefthka pote gia thn kolhth mou.apla den katalavaina.
afta pou sou kai mas sumvainoun den einai paraloga.etuxe se emas.to thema einai na ta polemisoume kai na kataferoume na ginoume kala.ypomonh..
kane oi kalitero gia ton eafto sou.
15-11-2006, 15:10 #35
Το μονο που με φοβιζει αννυ μου ειναι να μην υπαρχει στο μυαλο τον αλλων η λυπηση και ο οικτος!Ξερεις το κλασσικο \"Αχ η καημενη!!!\"
Εσυ τωρα εισαι καλα?Τελειωσαν οι κρισεις? Την νιωθετε οταν ειναι να σας ερθει η κριση πανικου η συμβαινει ξαφνικα ακομα και οταν ειστε σε καλη ψυχολογικη κατασταση?
15-11-2006, 15:24 #36
Originally posted by send_me_an_angel
Τι σκεφτεστε οταν βλεπετε ενα ατομο με καταθλιψη...που ξερετε πως ωρες ωρες εχει παραισθησεις λογου ανχους και το χειροτερο πως εκεινη την στιγμη πιστευει πως ειναι αληθινες!
>το στάδιο της αμφιβολίας (θα αναρωτιούνται αν αυτό που βλέπουν να σου συμβαίνει είναι πραγματικά τόσο πολύ ή αν εσύ το κάνεις να φαίνεται τόσο πολύ)
>το στάδιο της ενοχής (θα αναρωτιούνται αν και σε τι έχουν φταίξει)
>το στάδιο του θυμού (θα θέλουν να σε βοηθήσουν και από τη μια δεν θα ξέρουν πως από την άλλη θα τους κρατάς κι εσύ σε απόσταση κι έτσι δεν θα ξέρουν με ποιον πρέπει να τα βάλουν μαζί σου ή με τον εαυτό τους
Τις παραισθήσεις σου λοιπόν αν έχουν αποδεχτεί πως είσαι άρρωστη θα τις βλέπουν ως μια εκδήλωση της ασθένειας σου. Διαφορετικά θα βλέπουν απλά την έιντζελ να φέρεται παράξενα.
Αυτά και εύχομαι κάθε μέρα που περνάει να νοιώθεις πως παίρνεις τον έλεγχο πάλι πίσω όλο και πιο πολύ!
15-11-2006, 15:52 #37
Καλησπέρα κι από μένα.
Συμφωνώ απόλυτα raphssodos. Δεν μπορούν να καταλάβουν τι σου συμβαίνει. Μπορεί να έχουν όλη την διάθεση να το κάνουν, αλλά δεν γίνεται. Προσωπικά κατάλαβα ότι με θεωρούσαν (ή με θεωρούν ακόμη) αδύναμη, υπερβολικά ευαίσθητη και αποδίδουν την κατάθλιψη σε αυτά τα χαρακτηριστικά. Η πραγματικότητα όμως, όπως νομίζω, κρίνοντας από τον εαυτό μου και από τους περισσότερους στην παρέα εδώ είναι μάλλον διαφορετική. Βλέπω άτομα δυνατά, βαθιά σκεπτόμενα, με μεγάλη θέληση και αποφασιστικότητα. Ή μήπως η κατάσταση που βιώνουμε μας άλλαξε και μας δίνει περισσότερες δυνάμεις?
15-11-2006, 21:52 #38
Λένε οι Τρύπες ένα στιχάκι σε κάποιο τραγούδι τους:\"όποιος περάσει τη χώρα της απόγνωσης παθαίνει αμνησία\".Εγώ το παραφράζω..ανοσία παθαίνει όποιο άτομο νικάει στις μάχες με την κατάθλιψη..Όχι αναισθησία ,ανοσία..
Πιστεύω ότι γυμνάζει τις αντοχές του και θέτει το μυαλό του σε λειτουργία..Εφευρίσκει λογικά επιχειρήματα για να καταρρίψει τους παραλογισμούς που δημιουργούνται από έλλειψη σεροτονίνης και άλλων ουσιών..
Κουράγιο..Βάλτε πείσμα,αλλάξτε τις εξωτερικές συνθήκες και όλα θα βελτιωθούν.Τα φάρμακα απλά καθαρίζουν τις σκέψεις.
Μετά από 3χρονη θεραπεία νίκησα..Γιατί όχι κι εσείς;!
16-11-2006, 09:51 #39
Καλημέρα κι από μένα.
Hliostasio πολύ όμορφο αυτό που λες. Μακάρι να πάθουμε ανοσία σε όλα αυτά. Τι εννοείς όταν λες να αλλάξουμε τις εξωτερικές συνθήκες?
Νικολέτα
26-11-2006, 19:50 #40
εηντζελ twra gurisa apo taksidi giafto den apanthsa nwritera.den nomizw oti tha skeftontai ax h kahmenh apla tha stenoxwriounti me afto pou sou sumvainei.egw den eniwsa kanenan na me leipate alla evlepa oti stenoxwrioyntai oi filoi mou kai oi goneis kai stenoxwriomouna perissotero.den mou perase teleiws alla niwthw oti eimai se kalo dromo.den exw paei se psixologo,to palevw monh pros to parwn.katathilpsi den exw pathei gia na kserw pws akrivws niwtheis all na eisai sigourh oti tha perasei kai elpizw na vgeis pio dinath apo afth thn diadikasia.siga siga tha gineis o palios sou eaftos tha to deis..
28-11-2006, 21:55 #41
Μου θυμισες το δικο μου ξεκινημα
Τα xanax δεν ηταν με ladose, αλλα με seroxat. απανταω ομως γιατι θα ηθελα να αναφερω πως τα xanax στις αρχες μ εκαναν σα ζομπι. Ξυπνουσα το πρωι σαν κανενα καθυστερημενο. μετα ομως περασε [το \'πιασε το υπονοουμενο ο οργανισμος] Ευτυχως ανακαλυψαμε πως δεν ημουν αγχωδης ατομο -απλα φοβικο+καταθλιπτικο- και τα εκοψα. Ομολογω ευκολα, χωρις καμια αντιδραση/παρενεργεια μιας και μου δινε δυναμη το seroxat. Ειναι ευρεως γνωστο πως το xanax προκαλει εξαρτηση, οπότε κανονισε στην επομενη συνεδρια να συνεννοηθειτε για την ημερομηνια διακοπης του: τον εαυτο σου και τα ματια σου!!!
12-12-2006, 21:18 #42
Νικολέτα,αλλαγή των εξωτερικών συνθηκων σημαίνει κατ\'εμέ να διαφοροποιήσεις ό,τι είναι ενοχλητικό και επιβλαβές για εσένα.Συχνά μας ενοχλούν για παράδειγμα συμπεριφορές δικών μας προσώπων.Δεν έχουμε παρά να κάνουμε ουσιαστική κουβέντα με επιχειρήματα ώτε να προσπαθήσουν αυτά να αλλάξουν.Πρέπει να δηλωνεται αυτό που μας ενοχλεί.Όχι να το κρατάμε μέσα μας.Να κάνουμε αισθητή τη δυσφορία μας όταν έχει λόγους αντικειμενικούς να εμφανίζεται.
Λένε ότι ο άνθρωπος δεν αλλάζει..Ακόμη και μετά από προσπάθεια να μήν αλλάξει κάτι,τότε ας αλλάξουμε το σκηνικό.Το κουράγιο και η ελπίδα λείπει και δεν γνωρίζουμε νέα άτομα,δοκιμάζουμε καινούριες εμπειρίες κτλ.
Μα πρωτού κλειστεί ο καθένας στα δωμάτια που μόνος του φτιάχνει με καταθλιπτικά τούβλα,ας τολμήσει την ΑΛΛΑΓΗ,την ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ..
12-12-2006, 21:19 #43
Νικολέτα,αλλαγή των εξωτερικών συνθηκων σημαίνει κατ\'εμέ να διαφοροποιήσεις ό,τι είναι ενοχλητικό και επιβλαβές για εσένα.Συχνά μας ενοχλούν για παράδειγμα συμπεριφορές δικών μας προσώπων.Δεν έχουμε παρά να κάνουμε ουσιαστική κουβέντα με επιχειρήματα ώτε να προσπαθήσουν αυτά να αλλάξουν.Πρέπει να δηλωνεται αυτό που μας ενοχλεί.Όχι να το κρατάμε μέσα μας.Να κάνουμε αισθητή τη δυσφορία μας όταν έχει λόγους αντικειμενικούς να εμφανίζεται.
Λένε ότι ο άνθρωπος δεν αλλάζει..Ακόμη και μετά από προσπάθεια να μήν αλλάξει κάτι,τότε ας αλλάξουμε το σκηνικό.Το κουράγιο και η ελπίδα λείπει και δεν γνωρίζουμε νέα άτομα,δοκιμάζουμε καινούριες εμπειρίες κτλ.
Μα πρωτού κλειστεί ο καθένας στα δωμάτια που μόνος του φτιάχνει με καταθλιπτικά τούβλα,ας τολμήσει την ΑΛΛΑΓΗ,την ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ..
13-12-2006, 09:10 #44
Καλημέρα σε όλους.
Hliostasio σ\'ευχαριστω για την απάντηση. Έχεις απόλυτο δίκιο για τις εξωτερικές συνθήκες. Από μικρή δεν έδειχνα τη δυσφορία μου για πράγματα που με ενοχλούσαν και με στενοχωρούσαν και αυτό που θυμάμαι έντονα είναι τους γονείς μου να μου λένε \"μίλα\", \"να απαντάς όταν κάτι σε πειράζει\", \"μια φορά θα γίνεις κακιά\" κλπ. Ομολογώ βέβαια ότι τα τελευταία χρόνια έχω κάνει μεγάλη βελτίωση σε αυτό το θέμα, αλλά θέλω λίγη δουλίτσα ακόμη!! Έχω καταλάβει ότι πρέπει να θέτουμε τα όριά μας. Ευαισθησία με μέτρο!!
Νικολέτα
13-12-2006, 11:05 #45
ειντζελ που εισαι?καλα εισαι?πως παει η θεπαπεια?ελπιζω να εισαι ολο και καλυτερα...
Xanax και Ναρκωτεστ!
20-07-2025, 20:57 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή