Είτε παντρευτείς, είτε δεν παντρευτείς πάλι θα μετανιώσεις... - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 67
    Senior Member
    @pad ναι pad μπορεί να είναι και αυτό...

Senior Member
    ετσι ειναι τα πραγματα ο καθενασ πιστευει οτι θελει και δεν υπαρχει σωστο και λαθοσ ειναι αναλογα τι εχει μεσα στο μυαλο του ο καθενασ παντωσ το να σε εκτιμησει ο αλλοσ ειναι δυσκολο τι σημερον η μερα αν τον βοηθησεισ μια φορα θα σου πει ευχαριστω αν τον βοηθασ συχνα θα σε πει θυμα αν θελειεσ να τον συμβουλεψεισ κι επιμενεισ θα σου πει οτι χωνεσαι κλπ δε βγαζεισ ακρη γι αυτο θα εισαι ο εαυτοσ σου θα λεσ οτι πιστευεισ κι οτι γινει με οποιουσ ταιριαζεισ θα κανεισ παρεα

Senior Member
    Πάντως για ν' αναφερθούμε και στον τίτλο του θέματος οι παντρεμένοι διατρέχουν πολύ μικρότερο κίνδυνο να πάθουν κατάθλιψη από αυτούς που δεν παντρεύονται. Η μονάξια δεν συμβαδίζει με την φύση του ανθρώπου.
    έτσι γιατί περίεργα την είδα...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Gypsy Cello View Post
    Πάντως για ν' αναφερθούμε και στον τίτλο του θέματος οι παντρεμένοι διατρέχουν πολύ μικρότερο κίνδυνο να πάθουν κατάθλιψη από αυτούς που δεν παντρεύονται. Η μονάξια δεν συμβαδίζει με την φύση του ανθρώπου.
    ναι gypsy cello μάλλον σε αυτό θα συμφωνήσω...:-)

Senior Member
    αλλα ξέρεις πιο είναι το θέμα μου... είναι ότι εκεί που λες τα έχω κάνει όλα γαμάτα και αυτός είναι ο δρόμος...

ξαφνικά γνωρίζεις άτομα τα οποια έχουν ακολουθήσει έναν τελείως διαφορετικό δρόμο στην ζωή τους όσων αφορά δουλειά, αποκατάσταση και τα λοιπά...

και μέσα σε λίγα λεπτά όλος αυτός ο δρόμος που σου φαινόταν ιδανικός και ίσως μονόδρομος έχει καταρρεύσει...

Senior Member
    δηλαδή; Στην δική σου ζωή ποιους γνώρισες και σε έκαναν ν' αλλάξεις γνώμη;

Senior Member
    άτομα τα οποια γενικά ότι έχω κάνει δεν το θεωρούν κάτι...

είτε έχω σπουδάσει είτε δουλεύω...

δεν ξέρω δεν λαμβάνω την αντίστοιχη ανταπόκριση που περιμένω... δεν ξέρω

Senior Member
    άτομα που ίσως θα ήθελα να μου δώσουν λίγο παραπάνω σημασία... δεν ξέρω

Senior Member
    Επιλογή τους και επιλογή σου. Το θέμα είναι να πιστεύεις εσύ στον εαυτό σου. Αυτό κάνω και εγώ. Δεν περιμένω ανταπόκριση ειδικά από αυτούς που υποτιμώ την νοημοσύνη τους. Το κακό είναι ότι πρέπει να τους ανέχεσαι πολλές φορές.

Senior Member
    βασικά αυτό που καταλαβαίνω είναι αλλα λέει το μυαλό μου αλλα η καρδια μου και αλλα η τσέπη μου... χάος...:-)

Senior Member
    μηπως εσυ η ιδια δεν δινεις πραγματικη αξια σε οτι εχεις καταφερει κ εισαι τοσο ευαισθητη στην κριτικη ή τη γνωμη των αλλων?
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Sofia View Post
    μηπως εσυ η ιδια δεν δινεις πραγματικη αξια σε οτι εχεις καταφερει κ εισαι τοσο ευαισθητη στην κριτικη ή τη γνωμη των αλλων?
    βασικά οι περισσότερες απ' τις φίλες μου στο χωριό έχουν τελειώσει και ίσως αυτό με ρίχνει...

μιας και πάντα ήμουνα επιμελής στα μαθήματα μου στο σχολείο...

αλλά όταν πέρασα ασχολήθηκα με άλλα πράγματα... και την σχολή την άφησα...

τώρα είμαι 8ο έτος και χρωστάω άλλα 5

Senior Member
    ο καθε ανθρωπος εχει την διαδρομη του, τα καλα του κ τα στραβα του. επισης ο καθε ανθρωπος δεν ειναι μονο τι εχει κανει, αλλα κ πώς το εχει κανει. ειναι και τα συναισθηματα του κ οι αναγκες του οι σχεσεις του οι στοχοι του. νομιζω τετοιες συγκρισεις που κανεις ειναι ατυχεις.

μεινε επικεντρωμενη σε σενα- οχι εγωιστικα. πχ. αν χρωστας 5 μαθηματα μετα απο 8 χρονια σπουδων αντι να καθεσαι να αυτομαστιγωνεσαι συγκρινοντας τον εαυτο σου με αλλους γνωστους σου, προσπαθησε να δεις τι εφταιξε, τι σε πηγε πισω, πώς εμεινες 8 χρονια αφηνοντας μαλλον τα μαθηματα να περιμενουν και ολα αυτα.

συνηθως οταν μπαινουμε στο παιχνιδι της συγκρισης μαλλον αποφευγουμε να αναλαβουμε ευθυνες κ φορτωνομαστε ενοχες. κι αυτο δεν ειναι κ τοσο πρακτικο ή βοηθητικο...
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    ρε συ αναπόφευκτα αυτή η σύγκριση γίνεται... δεν λέω ότι είναι το α και το ω

απλώς δεν επικεντρώθηκα στον αρχικό μου στόχο... που ήταν η σχολή...

αλλά αφου είχα άπειρο ελεύθερο χρόνο ασχολήθηκα με τη μουσική, παρέες και όλα αυτά...

εντάξει στο 3ο έτος στρώθηκα αλλά ξέχασα τις παρέες.. δεν μπόρεσα να τα συνδυάσω... συν και το άγχος
    ο πατέρας μου δουλεύει τι κάθομαι και κάνω κτλπ...

αναπόφευκτα η μη αυτές οι συκρίσεις γίνονται και όχι μόνο απο μένα... από όλους... βέβεα όταν είσαι σε πλεονεκτική θέση και έχεις εκπληρώσει τους στόχους σου προφανώς είσαι οκ με τον εαυτό σου και μπορείς να πλασάρεις τον εαυτό σου έξω...

τι να σου πω ρε παιδί μου... πάρε έναν άνθρωπο ο οποίος είναι οικονομικά ευκατάστατος... η ψυχή της παρέας ας πούμε...

και κάποια στιγμή γίνεται μια στραβή και δεν μπορεί να κάνει τον τρόπο ζωής που έκανε... και τα βάφει μάυρα...

και οι υπόλοιποι απ' την παρέα ανεβαίνουν στα μάτια του... δεν θα νιώθει μειονεκτικά τώρα?

Senior Member
    μου φαινεται πώς πολυ σε νοιαζει τί λενε οι αλλοι, πώς φαινεσαι προς τα εξω, τι θα πει ο ενας και ο αλλος. ποτε δεν θα μπορεσεις να ελεγξεις το τι θα πουν οι αλλοι. οποιος θελει να σχολιασει τον αλλο, θα το κανει ο κοσμος να χαλασει. μαλιστα, αυτοι που σχολιαζουν πολυ τους αλλους, ειναι συνηθως οι ιδιοι που αποφευγουν να κανουν κριτικη στον εαυτο τους.

επισης ο ανθρωπος που ειναι ενταξει με τα μεσα του, δεν εχει καμια αναγκη να πλασαρει τον εαυτο του προς τα εξω. αυτα τα πλασαρισματα, ερχονται συνηθως να καλυψουν αλλα εσωτερικα κενα.

τωρα για την στραβη που λες, φυσικα κ θα νιωθει ασχημα ο συγκεκριμενος ανθρωπος. ομως θα νιωθει ασχημα πώς? για τις λαθος κινησεις του που τον οδηγησαν σ αυτο το αποτελεσμα? για το αποτελεσμα και μονο? και πώς αυτο σχετιζεται παλι με τους αλλους? αν η οικονομικη ευμαρεια ηταν ο τροπος του να επιβαλλεται κοινωνικα ναι μαλλον θα νιωθει μειονεκτικα σε σχεση με τους αλλους. ευκαιρια λοιπον να δει κ τους αλλους τομεις της ζωης του κ πώς εμπλεκονται με το χρημα.

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast