Είτε παντρευτείς, είτε δεν παντρευτείς πάλι θα μετανιώσεις... - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 31 to 45 of 67
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Sofia View Post
    μου φαινεται πώς πολυ σε νοιαζει τί λενε οι αλλοι, πώς φαινεσαι προς τα εξω, τι θα πει ο ενας και ο αλλος. ποτε δεν θα μπορεσεις να ελεγξεις το τι θα πουν οι αλλοι. οποιος θελει να σχολιασει τον αλλο, θα το κανει ο κοσμος να χαλασει. μαλιστα, αυτοι που σχολιαζουν πολυ τους αλλους, ειναι συνηθως οι ιδιοι που αποφευγουν να κανουν κριτικη στον εαυτο τους.

επισης ο ανθρωπος που ειναι ενταξει με τα μεσα του, δεν εχει καμια αναγκη να πλασαρει τον εαυτο του προς τα εξω. αυτα τα πλασαρισματα, ερχονται συνηθως να καλυψουν αλλα εσωτερικα κενα.

τωρα για την στραβη που λες, φυσικα κ θα νιωθει ασχημα ο συγκεκριμενος ανθρωπος. ομως θα νιωθει ασχημα πώς? για τις λαθος κινησεις του που τον οδηγησαν σ αυτο το αποτελεσμα? για το αποτελεσμα και μονο? και πώς αυτο σχετιζεται παλι με τους αλλους? αν η οικονομικη ευμαρεια ηταν ο τροπος του να επιβαλλεται κοινωνικα ναι μαλλον θα νιωθει μειονεκτικα σε σχεση με τους αλλους. ευκαιρια λοιπον να δει κ τους αλλους τομεις της ζωης του κ πώς εμπλεκονται με το χρημα.
    εγώ ένα έχω να πω... όσο είμαστε απο πάνω (για διάφορους λόγους που θεωρεί ο καθένας τον εαυτό του ανώτερο ή από πάνω όλα μας φαίνονται οκ)

όταν όμως σε πάρει η μπάλα και χάσεις τα πάντα εκεί είναι δύσκολα τα πράγματα...

γιατί όταν έχεις μια κοινωνική "καταξίωση" και για κάποιο λόγο σε παίρνει ο διάολος...

δεν έχεις μούτρα να κυκλοφορήσεις...

Senior Member
    ισως να ναι καλο για το ατομο που εχει τοσο μεγαλη αναγκη την εικονα της κοινωνικης καταξιωσης με οποιον τροπο κι αν μεταφραζεται αυτη (λεφτα, δουλεια, σπιτι, μορφωση), να δει τί αλλες αναγκες εξυπηρετει. καποιος με προσωπικη πιστη σ αυτο που ειναι μπορει και με αυτα και ειναι ενταξει κ χωρις να ειναι εξαρτημενος απο αυτα.

δεν μιλαμε για πεινα κ αθλιοτητα μιλαμε για μια συγκριση που γινεται με εναν σχετικο μεσο ορο.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    σοφια μου δεν σε κατάλαβα...

Senior Member
    τώρα που το ξαναδιαβάζω μήπως εννοείς ότι μπορεί να έχεις δουλειά, σπίτι, μόρφωση, λεφτά και να μην είσαι είσαι εξαρτημένος απο αυτά?

Senior Member
    mariafil,

παντα θα υπαρχει γυρω μας καποιος πιο εξυπνος, ομορφος, καταξιωμενος, "πετυχημενος". Ενας ανθρωπος ομως που ειναι συγκροτημενος, που ξερεις μεσα του πανω κατω πώς ειναι, πού μπαζει, πού ειναι τα δυνατα του σημεια, δεν "μασαει" να στο πω ετσι. Δεν εχει την πρεμουρα να αποδειξει μεσω χρηματων, δουλειας, σπιτιου κλπ να επιδειξει ή να αποδειξει οτι αξιζει. Ξερει οτι αξιζει γι αυτο που ειναι....χωρις να σημαινει οτι δεν προσπαθει για το καλυτερο....Ελπιζω να με πιανεις τωρα:)
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    πιο έξυπνος δε νομίζω...χαχα. πλακίτσα...

ίσως ένας τέτοιος άνθρωπος δεν το αποδεικνύει άμεσα στον άλλον τί είναι...(δλδ σε μια κουβέντα να πει εγώ έχω το ένα το άλλο,
    γιατί θα τον πέρναν με τις πέτρες)...

το τί είναι ο καθένας και το τί πρεσβεύει το καταλαβαίνεις απο μια κουβέντα
    τώρα άν ο άλλος π.χ. έχει σπουδάσει...έχει πάρει διδακτορικό προσωπικά δε μου λέει τίποτα...

εγώ ίσως δεν είμαι ευχαριστημένη με τον εαυτό μου...

Senior Member
    κι εγω ετσι πιστευω καλη μου, και το καθρεφτιζεις στους αλλους....οταν θα σαι ευχαριστημενη μεσα σου θα δεις τη διαφορα στα σιγουρα:) ξεκινα λοιπον με το πώς θα το κανεις!ειναι πιο πρακτικο πιστευω κ πιο χρησιμο!

Senior Member
    Quote Originally Posted by mariafil View Post
    ρε συ αναπόφευκτα αυτή η σύγκριση γίνεται... δεν λέω ότι είναι το α και το ω

απλώς δεν επικεντρώθηκα στον αρχικό μου στόχο... που ήταν η σχολή...

αλλά αφου είχα άπειρο ελεύθερο χρόνο ασχολήθηκα με τη μουσική, παρέες και όλα αυτά...

εντάξει στο 3ο έτος στρώθηκα αλλά ξέχασα τις παρέες.. δεν μπόρεσα να τα συνδυάσω... συν και το άγχος
    ο πατέρας μου δουλεύει τι κάθομαι και κάνω κτλπ...

αναπόφευκτα η μη αυτές οι συκρίσεις γίνονται και όχι μόνο απο μένα... από όλους... βέβεα όταν είσαι σε πλεονεκτική θέση και έχεις εκπληρώσει τους στόχους σου προφανώς είσαι οκ με τον εαυτό σου και μπορείς να πλασάρεις τον εαυτό σου έξω...

τι να σου πω ρε παιδί μου... πάρε έναν άνθρωπο ο οποίος είναι οικονομικά ευκατάστατος... η ψυχή της παρέας ας πούμε...

και κάποια στιγμή γίνεται μια στραβή και δεν μπορεί να κάνει τον τρόπο ζωής που έκανε... και τα βάφει μάυρα...

και οι υπόλοιποι απ' την παρέα ανεβαίνουν στα μάτια του... δεν θα νιώθει μειονεκτικά τώρα?
    Συγγνώμη τι εννοείς πλασάρεις τον εαυτό σου έξω; Τι είναι ο εαυτός σου για να τον πλασάρεις;
    έτσι γιατί περίεργα την είδα...

Senior Member
    ολοι περναμε ή προσπαθουμε να περναμε μια εικονα μας προς τα εξω

Senior Member
    με το πλασάρω εννοώ να βγείς απ' το σπίτι.... να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου για να μπορείς να σταθείς σε μια παρέα...

Senior Member
    Μπα, δε νομίζω.

Senior Member
    τέλος πάντων... απλά γνώρισα άτομα τα οποία ούτε σπουδάσαν ούτε τπτ και είχαν άποψη για την ζωή
    και μπορούσαν να σε αποστομόσουν σε ότι και αν τους πεις...

Senior Member
    Quote Originally Posted by mariafil View Post
    τέλος πάντων... απλά γνώρισα άτομα τα οποία ούτε σπουδάσαν ούτε τπτ και είχαν άποψη για την ζωή
    και μπορούσαν να σε αποστομόσουν σε ότι και αν τους πεις...
    Δεν έχει σχέση με τις σπουδές αυτο.

Senior Member
    το μπα δε νομίζω που πάει? :-)

Senior Member
    Quote Originally Posted by Gypsy Cello View Post
    Δεν έχει σχέση με τις σπουδές αυτο.
    τότε εδώ πάει αυτό που έγραψα και πιό πάνω...

ότι δηλαδή διαλέγεις έναν δρόμο που τον θεωρείς σωστό... και ότι ίσως είναι νόμος για σένα...

και γνωρίζεις κόσμο ο οποίος έχει ακολουθήσει άλλο δρόμο και σαν προσωπικότητα
    δεν τους λες τίποτα...

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast