Results 1 to 13 of 13
-
27-08-2011, 17:50 #1thanasisGRGuest
υποθυροειδισμός και υπομανία!!!!!
κάνω εδώ και 1,5 μηνα θεραπεία για τον υποθυροειδισμό με τα euthyrox.. και τώρα ξαφνικά έχω παρουσίαση μια απίστευτη νευρικότητα.. που δεν λέει να φύγει με τίποτα..
από το πρωί που θα ξυπνήσω ξεκινάνε όλα... νιώθω μια απίστευτη ενέργεια και δύναμη, νιώθω τα χερια μου βαριά και έχω δυσκολία να τα ανοίξω.. και ξεκινάω να αρχίζω να τσιρίζω να χτυπιέμαι.. και βαράω τους τοίχους... είμαι σε αυτή την κατάσταση όλη την μέρα.. δεν μπορώ να χαλαρώσω... πήγα σε μια ψυχιατρική κλινική μίλησα με κάτι ψυχιάτρους εκεί.. μου γράψανε Stedon 5mg
εγώ νόμιζα ότι θα με κρατήσουνε μέσα σε αυτή την κατάσταση που είμαι.. αλλα μου είπανε ότι δεν είναι για την δικια μου περίπτωση γιατί μπορεί να γίνω χειρότερα μετά..
μιλάμε είναι τόσο μεγάλη η ένταση που κρατιέμαι να μην τα σπάσω όλα μέσα στο σπίτι...
σήμερα ξεκίνησα να περνώ Στεντόν μέχρι στιγμής 1 χαπάκι πήρα.. και είναι σαν να μην το πήρα.. μήπως πρέπει να περάσουν κάποιες μέρες?
Δεν παλεύεται άλλο.......
- 27-08-2011, 18:24 #2
Να υποθέσω ότι είπες στους ψυχιάτρους για το Euthyrox ε? Θα έλεγα ότι το πρώτο που χρειάζεται είναι να πάρεις άμεσα τηλεφωνο τον ενδοκρινολόγο σου και να τον ενημερώσεις, γιατί αυτά που περιγράφεις είναι πιθανό να είναι και παρενέργειες του φαρμάκου.
27-08-2011, 18:49 #3thanasisGRGuestδιάβασα τις παρενέργειες του eythyrox δεν γραφει κάπου για τα συμτώματα που έχω παρουσίαση εγώ.. απλά λέει ότι υπάρχει πιθανότητα να αύξηση τις ορμόνες κλπ.
θα πάω και στον ενδοκρινολόγο για να μου γράψει να κάνω εξέτασης.
δεν περίμενα ότι ο θυροειδής μπορεί να με τρελάνει τόσο... εκτος από αυτό πήρα 10 κιλά απότομα.. και χωρίς να τρώω και πολύ! έτρωγα φυσιολογικά και μερικές φορες δεν έτρωγα καθόλου το πρωί και το βραδυ, έτρωγα μονο μεσημέρι.. πολύ περίεργα συμτώματα έχω παρουσίαση... σκέφτομαι μονο αυτό που έχω.. δεν μπορώ να αλλάξω την σκέψη μου.. είναι πολύ άσχημο γαμώτο..
27-08-2011, 19:50 #4
Χμ κοίτα, δεν ξέρω τι γράφει το χαρτάκι και σίγουρα δεν ξέρω αν όλα όσα περιγράφεις μπορεί να σχετίζονται με το euthyrox, πάντως διεθνώς αναφέρεται σαν πιθανή παρενέργεια του η νευρικότητα. Κι είναι και πολύ λογικό εφόσον αλλάζει τα επίπεδα των ορμονών. Γι' αυτό συζήτησε το λεπτομερώς με τον ενδοκρινολόγο, πώς ένιωθες πριν και πώς νιώθεις τώρα, σωματικά και ψυχολογικά. Μπορεί να σου πει ότι δεν έχει σχέση, μπορεί και ν' αναγνωρίσει κάποια πράγματα που εμείς εδώ δεν μπορούμε.
27-08-2011, 22:50 #5
Θαναση,τι δοσολογια παιρνεις απο το euthyrox?
Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.
27-08-2011, 23:47 #6
28-08-2011, 00:00 #7
Λοιπον,εχω κι εγω υποθυρεοειδισμο και μεχρι πριν ενα μηνα επαιρνα κι εγω euthyrox 75mg! Μετα απο εξετασεις που εκανα,χρειαστηκε ν'αλλαξω φαρμακευτικη αγωγη καθως δεν υπηρχε θετικο αποτελεσμα! Τωρα,οσον αφορα την δικια σου περιπτωση...καπου διαβασα οτι εχεις αρκετες κρισεις πανικου(αν δεν κανω λαθος). Το ανεφερες αυτο στον ενδοκρινολογο σου? Γιατι το euthyrox ειναι απο τα πιο δυνατα χαπια για την αντιμετωπιση του υποθυρεοειδισμου! Μηπως επρεπε να λαμβανεις κατι πιο ηπιο ωστε να σου αναστελλεται η νευρικοτητα που λες οτι τωρα βιωνεις σε αρκετα εντονο βαθμο?
Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.
28-08-2011, 00:30 #8thanasisGRGuestΝαι. έχω αναφέρει στον ενδοκρινολογο ότι έχω κρίσης πανικού..
η νευρικότητα είναι τόσο έντονη που νιώθω ότι έχει αυξηθεί η ανδρεναλίνη μου.. μερικές φορες έχω κάτι δυνατές σουβλιές στο κεφάλι! με πιάνει και μια συγχυση και γίνετε ακόμα πιο έντονη η νευρικότητα..
μου έχει κόλληση μια ιδέα στο μυαλό μου ότι έπαθα μόλυνση από κουνούπι του δυτικού νείλου επειδή είχε πριστή το πόδι μου. τώρα βεβαια πέρασε λίγο.. τρέχω συνεχεια στα νοσοκομεία από τον φόβο μου! και από τα συμτώματα που έχω.. και η γιατροί γελάνε.. εγώ όμως νιώθω ότι έπαθα κάτι σοβαρό στο κεντρικό νευρικό σύστημα.. και μου έχει καρφωθεί η ιδέα μην παρουσιάσω μηνιγγίτιδα/εγκεφαλίτιδα
το πρωί που ξυπνάω νιώθω τόσο χαλια.. που δεν αισθάνομαι τα χερια μου.. και όλη μέρα είμαι στην τσίτα.. και έχω μια δυσκολία στο να γυρίσω το κεφάλι μου δεξιά-αριστερά.. επειδή η μυς του λαιμού μου είναι σφιγμένοι
δεν ξέρω αν παρουσίασα όλα αυτά με τις σκέψης μου... ψάχνοντας στο internet.. τα συμτώματα μέχρι που νομίζω τώρα ότι έχω πάθει σοβαρή νευρασθένεια..
πραγματικά φοβάμαι... γιατί πρώτα έπαιρνα xanax και ηρεμούσα.. ενώ τώρα είναι σαν να μην περνώ χαπάκι..
28-08-2011, 00:36 #9
28-08-2011, 12:18 #10thanasisGRGuestvsk exw paei se pollous psyxiatrous.. kai o ka8enas mou edine alla farmaka.. twra vrika mia psuxiatro pou tha paw apo vdomada..
enas allos mou edose farmaka sxizofrenias sigekrimena ta zyprexa 5mg kai ithele na mou ta au3ish se 20mg dld eleos.. ti @$#%$ yparxoun??
o allos mou edose antikata8liptika ta zoloft (mia fora pira.. mono pou den autoktonisa..) thimame otan to pira meta apo 3 wres me epiase, kai enio8a olo kai pio polu na au3anete h energeia.. mexri pou eftasa se simio na nio8o to soma mou san elatirio.. kita apo dia8esh super enio8a.. apo energeia xtipisa kokkina... kai apo taxikardies eftasa 210 palmous.. kai piesh 18 me 12... kai ola auta kratisan 2 meres.. nai kala akousate... 2 meres etrema olos... an den mou ekane taxukardies kai ypertash tha itane to kalitero farmako gia mena pragmatika.. den kserw an einai auta stin arxh... alla fovi8ika toso polu kai den ksanapira.. gt apo auto den kimi8ika 2 vradia.. makria kai agapimena lipon xaxaxa :P
kati allo pou thelw na rotiso einai.. gt den me pianoun ta iremistika?? ofilete ston 8yroidh??
28-08-2011, 15:48 #11
Καλο ειναι να μην αλλαζεις καθε τοσο γιατρο που σε παρακολουθει γιατι τοτε αλλαζεις και φαρμακευτικη αγωγη αναλογα με το γιατρο με αποτελεσμα ο οργανισμος σου να βρισκεται σε μια συνεχη πειραματικη κατασταση! Προσπαθησε να σταθεροποιηθεις στην ψυχιατρο που λες οτι θα συναντησεις απο βδομαδα!
@ Γραφε σε παρακαλω με ελληνικους χαρακτηρες!Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.
29-08-2011, 00:00 #12thanasisGRGuestsorry για τα Greeklish απλά δεν είχα υπομονή... και ήθελα να γράψω πιο γρήγορα
πως γίνετε να είμαι συνεχώς με έντονη νευρικότητα?? να μην μπορώ να χαρώ την ζωή μου όπως θέλω... νιώθω πολύ πιεσμένος.. σαν να με πιέζει η σκέψη ότι έχω κάτι σοβαρό..
σήμερα που πήγα για καφέ. μου πέρασε λίγο η νευρικότητα και με έπιασε συγχυση και τρέμουλο.. σαν να κόβετε η αναπνοή μου.. μόλις γύρισα σπίτι άρχισε πάλι η έντονη νευρικότητα.. αυτό τώρα είναι καθαρά ψυχολογικό?? έχω αρχίσει και τρομάζω.. γιατί άρχισαν ξαφνικά περίεργα συμτώματα πριν 1 εβδομάδα και τώρα έφτασα σε αυτό το σημείο που δεν με πιάνουν ούτε τα ηρεμιστικά.
ένα άλλο περίεργο που νιώθω συνεχώς μια ένταση στο λαιμό σαν τράβηγμα ένα πράγμα δεν μπορώ να το εξηγήσω καλά.. μόλις γυρνάω το κεφάλι μου δεξιά νιώθω μια πίεση σαν να με τραβάει προς τα αριστερά..... μερικές φορες νιώθω όταν κοιτάω δεξιά ότι κοιτάω από τα αριστερά.. τι τρελό είναι αυτό?? καθαρά ψυχοσωματικό? και από την σκέψη μου?? κοντεύω να τρελαθώ με όλα αυτά που έχω πάθει τώρα τελευταία..
και το άλλο είναι ότι όταν κάθομαι στο pc και έρθει και μου μιλήσει κάποιος γίνομαι επιθετικός με πιάνει ένα πράγμα, και αρχίζω να χτυπιέμαι μονος μου..
όλα αυτά ξεκινήσανε από την μέρα που έκατσα και διάβασα στο internet για τον ιο του δυτικού νείλου.. ότι επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα.. και φοβάμαι μην έπαθα νευρασθένεια.. φοβάμαι παρα πολύ με αυτή την εμμονη ιδέα που μου κόλλησε..
edit: H πλακα είναι ότι έχω πάει σε τόσα νοσοκομεία και η γιατροί γελάνε...εγώ έχω φάει και το κoλημα και θέλω να κάνω αξονική στο κεφάλι για να δω μήπως έχω τίποτα σοβαρό..
Last edited by thanasisGR; 29-08-2011 at 00:14.
29-08-2011, 02:21 #13
Λοιπον Θαναση,ολα αυτα που αναφερεις εδω να τα πεις στην ψυχιατρο που λες οτι θα επισκεφθεις απο βδομαδα! Ειναι η πλεον αρμοδια για να σε βοηθησει! Προσπαθησε,ομως, να σταθεροποιηθεις σ'εναν γιατρο ωστε να υπαρχει συνεπεια στη χορηγηση της φαρμακευτικης σου αγωγης! Περιμενουμε να μας ενημερωνεις για τις εξελιξεις... Ευχομαι να πανε ολα καλα!!!