Υποκατάστατο... γονέα - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 46 to 50 of 50
    Senior Member
    καλησπερα!!
    Αυτοπου προσπαθεις να κανεις αν εχω καταλαβει καλα λεγεται αναπληρωση γονεα!!Δεν συμβαινει μονο σε ανθρωπους που εχουν κακοποιηθει συναισθηματικα σε παιδικη ηλικια αλλα και σε παιδια που εχουν μεγαλωσει με τον ενα γονεα η καθολου γονεις!!Ξερεις πολλες σχεσεις που συναπτουν ατομα που εχουν τετοιο υποβαθρο συχνα διεπονται η υποκινουνται απο αυτη την ελειψη και η ταση για αντικατασταση η αναπληρωση της συναισθηματικης σχεσης με του γονεις ειναι ενα φαινομενο που συχνα αλλοιωνει τις σχεσεις με του ς σημαντικους αλλους...
    Π.χ εγω προσωπικα επειδη ειχα ελειψη συναισθηματικη του αντρικου προτυπου σε καθε αντρα μεγαλης ηλικιας προβαλα τον πατερα μου ασυνειδητα ετσι ωστε να εμπλεκομαι συναισθηματικα με εναν ανθρωπο οπου δεν ειχε καμια σχεση με αυτον(τον πατερα μου) και να μου δημιουργει προβληματα ολο αυτο....δεν ξερω αν ειμαι σαφης...
    νομιζω απο αυτοπου βιωνω εγω σημερα οτι αυτο δεν τελειωνει ποτε γιατι καμια σχεση δεν μπορει να αντικαταστησει η να αναπληρωσει την σχεση με τους γονεις μας,καλο ειναι ομως να γνριζουμε του τι βιωνουμε για να μην μπερδευουμε τα πραγματα!!!!!

Junior Member
    Γενική απορία (για όλη την πορεία του thread):
    Πώς όντας μη ειδικοί, και μη έχοντας αντίστοιχες εμπειρίες... δίνετε προτάσεις, συμβουλές, κατευθύνσεις... για ένα θέμα που στην πραγματικότητα δε γνωρίζετε;

Όταν έθεσα το θέμα, υπέθεσα πως θα υπήρχαν κάποιοι που θα είχαν βιώσει κάτι αντίστοιχο, για να δω την οπτική τους, και σαφώς αν κάποιος είναι ειδικός, θα έχει εμπειρία σε συγκεκριμένα θέματα.

Και εξακολουθεί να ισχύει ως ερώτημα το αρχικό:

"Αναζητώ πληροφορίες για το ρόλο που μπορεί να παίξει ένα τρίτο πρόσωπο, εκτός οικογένειας, ως υποκατάστατο γονέα, σε περιπτώσεις συναισθηματικής ή/και σωματικής κακοποίησης." ...
    ... συμπληρωμένο από:
    "έχει περάσει κανείς από τα μονοπάτια της συναισθηματικής/σωματικής κακοποίησης; "
    και...
    αν έχει βιώσει αντίστοιχη σχέση... και έχει κάτι να πει επί του θέματος... θα με ενδιέφερε πολύ.

Senior Member
    Quote Originally Posted by seek_4_answers View Post
    Γενική απορία (για όλη την πορεία του thread):
    Πώς όντας μη ειδικοί, και μη έχοντας αντίστοιχες εμπειρίες... δίνετε προτάσεις, συμβουλές, κατευθύνσεις... για ένα θέμα που στην πραγματικότητα δε γνωρίζετε;

Όταν έθεσα το θέμα, υπέθεσα πως θα υπήρχαν κάποιοι που θα είχαν βιώσει κάτι αντίστοιχο, για να δω την οπτική τους, και σαφώς αν κάποιος είναι ειδικός, θα έχει εμπειρία σε συγκεκριμένα θέματα.

Και εξακολουθεί να ισχύει ως ερώτημα το αρχικό:

"Αναζητώ πληροφορίες για το ρόλο που μπορεί να παίξει ένα τρίτο πρόσωπο, εκτός οικογένειας, ως υποκατάστατο γονέα, σε περιπτώσεις συναισθηματικής ή/και σωματικής κακοποίησης." ...
    ... συμπληρωμένο από:
    "έχει περάσει κανείς από τα μονοπάτια της συναισθηματικής/σωματικής κακοποίησης; "
    και...
    αν έχει βιώσει αντίστοιχη σχέση... και έχει κάτι να πει επί του θέματος... θα με ενδιέφερε πολύ.
    δεν ξερω αν το βλεπεις, αλλα υπάρχουν ανθρωποι (αν δεις στο θεμα σου μεσα πχ ανεμος) που λενε ξεκαθαρα οτι εχουν βιωσει κατι παρομοιο. Επισης ο καθε ανθρωπος που γραφει, μπορει να εχει μια αντιστοιχη εμπειρια, κ να εχει κανει καποια δουλεια πανω σ αυτο και γι αυτο να γραφει 5 πραγματα. Για τα οποια εχει κοπιασει πολυ για να τα δει κ ποσο μαλλον να τα μοιραστει αφιερωνοντας σε ενα αλλο μελος και χρονο κ καλη διαθεση.

Μη βιαζεσαι λοιπον να απαξιωσεις, να επικρινεις κ να κατακρινεις....αν θες βεβαια. Το θεμα ειναι απο μονο του ευαισθητο!
    Last edited by Sofia; 03-09-2011 at 12:10.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Junior Member
    Δεν απαξιώνω, ούτε μιλώ για τον άνεμο. (Δεν ανέφερα εξαιρέσεις για να μην το πάρει ο καθένας προσωπικά. Δεν θέλω να δημιουργηθεί παρεξήγηση). Υπάρχουν μέλη που αναφέρθηκαν ή αντιλήφθηκα -χωρίς να κάνουν αναφορά- πως έχουν τέτοια βιώματα.

Ο λόγος που το σχολίασα, είναι γιατί υπάρχει μια έντονη τάση να ερμηνεύονται συμπεριφορές και να σχολιάζονται περιστάσεις χωρίς να υπάρχει ... πώς να το πω..... δε σε νιώθει ο άλλος βρε παιδί μου... πάει να σε κρίνει, να σε επικρίνει... ή στην καλύτερη περίπτωση, στρέφει την προσοχή σου σε λάθος τομέα.

Γι' αυτό έθεσα ξανά το ερώτημα -και ΔΕΝ απαξίωσα κανέναν-.. για να επικεντρωθούμε εκεί και οχι σε άλλα θέματα.

Σαφώς τα θέματα αυτά είναι ευαίσθητα, και η σιωπή μεγάλη. Επίσης δεν είναι τα μοναδικά που απορρέουν από τέτοιες σχέσεις.

Δεεεεν είμαι ο τύπος του καβγά και της φασαρίας...

Senior Member
    για να ειμαι ειλκρινης δεν εχω καταλαβει τι ακριβως ζητας!!αν θες ομως μπορω να σου απαντησω ευθεως και χωρις περισσοτερες λεπτομερειες γιατι θα συμφωνησω με την Σοφια παραπανω,θετικα στην ερωτηση που εχεις θεσει.....και να σταθω σε αυτο που εγραψα παραπανω και τιποτε περισσοτερο γιατι πραγματι μεχρι εκει θελω να τοποθετηθω και αυτο δεν εχει να κανει με εσενα!
    Οσο για την εμμεση κριτικη ειναι η αποψη σου και ειναι σεβαστη!!!!!

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234