Results 1 to 5 of 5
Thread: Κρίση Ταυτότητας
-
05-10-2006, 02:35 #1
Κρίση Ταυτότητας
Γεια, θα ήθελα να περιγράψω την κατάσταση μιας φίλης για την οποία είμαι διατεθιμένος να κάνω τα πάντα να τη δω να ..αποτοξινώνεται.
Καταρχάς να σας πω μια λεπτομέρεια για μένα! απο μικρός έχω μια τάση να βοηθάω φίλους και συνανθρώπους χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο σε αδιανόητο βαθμό.. μια φορά που ρώτησα μια φοιτήτρια ψυχολογίας γι'αυτό μου είπε πως κάποτε στο παρελθόν είχα ανάγκη βοήθειας και κανείς δεν ήταν εκεί και γι'αυτό τώρα μου έχει βγεί κάπως αντίστροφα.. μπορώ να θυσιάσω εξεταστικές ολόκληρες λεφτά κόπους κλπ για κάποιον που έχει ανάγκη. Επίσης οι 2 απο τις 3 σχέσεις που είχα ήταν η μια πολύ καταθλιπτική [ φάρμακα για χρόνια χωρισμένοι γονείς κλπ], και την ιστορία της 2ης θα την περιγράψω παρακάτω κααι για την οποία θέλω λίγη βοηθειούλα.
Η κοπέλα έχει γονείς καθηγητές και ζούσαν στη Γερμανία μέχρι τα 13 της για χρόνια οι γονείς άλλαζαν πόλεις και άφηναν την κοπέλα [ με τη δίδυμη αδερφή της] σε συγγενείς για μήνες. Εγώ τη γνωρίζω 5 χρόνια [ 18-23] . Η κοπέλα παράτησε το σχολείο λόγω μηνιγγίτιδας, μέχρι τώρα δεν έχει σπουδάσει τίποτα και απο τότε η ζωή της έχει ως εξης :
είναι τρελά εθισμένη στον υπολογιστή και συγρκεκριμένα σε παιχνίδια, μπορώ να πω με μεγάλη σιγουριά ότι 5/7 μέρες τα τελευταία χρόνια τα περνάει σε netcafes. Το μόνο που αλλάζει είναι ο γκόμενος, ο τόπος διαμονής [ ανάλογα το γκόμενο], το παιχνίδι [ το πιο πρόσφατο..ένα World of Warcraft ] και το netcafe. Οι γονείς απλά της βάζουν λεφτά στην τράπεζα, η κοπέλα λέει μόνο ψέματα [ ίσως είναι και παθητική ψέυτρα γιατί λέει ψέματα χωρίς να έχει κάτι να κρύψει ή κάνει κάτι κακό.. δε γνωρίζω πολλά γι΄αυτή την ασθένεια] σε όλους για να ξεφεύγει και να πηγαίνει να παίζει και να κρύβει το παρελθόν της. Έλα όμως που η κοπέλα αυτή είναι πονόψυχη έτοιμη να βοηθήσει όποιον της ζητήσει κάτι ευγενική με καλή καρδία χαμογελαστή... Βέβαια θεωείται φρικιό αλλά κανείς δε την ξέρει πραγματικά και δεν αφήνει και κανέναν να το κάνει [ Για να το κάνω προσπάθησα να πάω κρυφά σπίτι τις να μάθω τίποτα.. το μόνο που κατάφερα ήταν να μιλήσω με τη μητέρα της για 45 λεπτά και ο πατέρας της όποτε με έβλεπε μου έλεγε φύγε αλήτη χωρίς να έχω μιλήσει ποτέ με αυτόν]κααι εκεί κάπου κολλάω. Γιατί όλοι οι χαζοχαρούμενοι τρέντι κενοί εσωτερικά άνθρωποι να "θεωρούνται" πετυχημένοι.. ενώ κάποιος τόσο καλός εσωτερικά αλλά..άτυχος στην παιδική του ηλικία ίσως, να θεωρείται αποτυχημένος. Συζητώντας παλίοτερα με ένα φίλο μου είπε οτι πάσχει απο έλλειψη ταυτότητας και μου είπε ένα παρόμοιο περιστατικό για κάποια άλλη κοπέλα που και αυτή είχε 2 γονείς καθηγητές και αυτή ζούσε Γερμανία!.. ( τί γίνεται με αυτά τα παιδιά βρε παιδιά ? μήπως πρέπει κάτι να γίνει? Γιατί δε νομίζω να είναι απλή σύμπτωση..τι γίνεται εκεί στη Γερμανία ?:P). Εδώ και 2 χρόνια είμαστε απλά φίλοι αλλά πάντα ανησυχώ γι'αυτήν και προσπαθώ να μαθαίνω νέα της. Την φιλοξενώ που και που είτε γιατί έχει βρεί δουλεία εδώ [ Θεσσαλονίκη, δουλεύει σε netcafes που και που] είτε γιατί λέει οτι έχει βρεί δουλεία αλλά εννοεί ότι έχει βρεί γκόμενο.. Την έχω ξεπεράσει σαν πρώην άλλα όποτε έρχεται ξανανάβει η τρέλα να την αλλάξω.. ʼποψη μου είναι οτι έχει τυφλοθεί εδώ και πολλά χρόνια και έχει ελπίδες να αγαπήσει τον εαυτό της κάποτε ωστε να μην αναγκάζεται να ζει στο ψέμα ή να φέρεται έτσι στον εαυτό της λιώνοντας 10 και 15ώρα στον υπολογιστή αποφεύγοντας τη ζωή. Και βασικά αυτή είναι και η απορία μου..άν έχει ελπίδες ένα τέτοιο άτομο..[ ελπίδες για τί θα μου πείτε..έχω πολλά υπαρξιακά να προσθέσω αλλά δε θα τα βάλω θα αφήσω ένα ξερώ ελπίδες..] πριν τα 18 της γνωρίζω μόνο όσα έχει πει η ίδια [άρα μάλλον τίποτα].. Και μιας και θα ξανάρθει την Κυριακή και ανακάλυψα αυτό εδώ site αισθάνθηκα να πώ και γώ μια ιστορία.. όχι τη δική μου βέβαια αλλά ενος απλού συνανθρώπου για όλους εσάς.. κάτι παραπάνω για μένα.
Γράφω κάπως μπερδεμένα [ απόδειξη τα πολλά [ ] και όχι μόνο]..ίσως γιατί κάνω πολλές σκέψεις ταυτόχρονα..λυπάμαι γιαυτό.
Και επι της ευκαιρίας συγχαρητήρια για το site καιι εύχομαι να συνεχίσει να παράγει έργο μπράβο!
- 05-10-2006, 04:13 #2
Φυσικά κι υπάρχει ελπίδα ... αλλά μόνο αν η ίδια το θελήσει! Αν η ίδια θεωρεί τη ζωή της \"ικανοποιητική\" δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει οτιδήποτε!
Πρόβλημα είναι όταν κάποιος δεν είναι ευχαριστημένος από τη ζωή του κι όχι όταν οι άλλοι πιστεύουν ότι δεν θα έπρεπε να είναι...
Ή και το αντίθετο... αν κάποιος νιώθει άσχημα, αλλά όλοι του λένε πως θα έπρεπε \"αντικειμενικά\" να νιώθει καλά...
05-10-2006, 11:13 #3
Συμφωνω με την Αγγελικη. Δυσκολο πραγμα να μην ξερεις τι θελεις.. Δεν πιστευω πως ειναι κανεις ικανοποιημενος με το να μην κανει τιποτα, να μην θελει τιποτα, να μην ειναι τιποτα..
Το μονο καλο απ ο,τι καταλαβαινω, ειναι πως η κοπελια εχει καλη ψυχουλα. Κατι ειναι κι αυτο, αλλα δεν ειναι αρκετο για να επιβιωσει σ αυτον τον σκληρο κοσμο, χωρις καποια καταρτιση, χωρις καποιους στοχους.. Ως ποτε θα δουλευει σε νετ καφε? Αν πιασει τα 30, δυσκολα θα μπορεσει να συνεχισει ετσι, και θα βρεθει ξεκρεμαστη. Αυτες ειναι δουλειες του ποδαριου... Εχω την εντυπωση πως καποιος που αφηνεται ετσι στη μοιρα του, χωρις σκεψη, χωρις μια καποια προοδο, ειναι καποιος που δεν τα παει καλα με τον εαυτο του. Ισως να πασχει απο απαισιοδοξια, ισως να αισθανεται σε καποιο βαθμο μειονεκτικα απεναντι στους αλλους... πολλα ισως μπορουν να ειπωθουν εδω, αλλα σιγουρα κατι δεν παει καλα. Ισως να ειναι απλα παραχαϊδεμενη απο τους γονεις της. Σ αυτην την περιπτωση καποια αυστηροτητα, καποια πειθαρχια θα ηταν σωτήρια.
05-10-2006, 15:28 #4
εγώ βρίσκω την ιστορία υπέροχη!
βρίσκω τον τρόπο που την έφερες στην επιφάνεια, τρόπο που μοιάζει να έχει δουλευτεί ως ανάλυση...
και λοιπόν;
περάστε όμορφα μαζί...
και βλέπετε!
(επιπολαιη απάντηση, μα... χαρούμενη)
:P
05-10-2006, 17:07 #5
:P ευχαριστώ για τις απαντήσεις, τόσο καιρό το είχα συζητήσει με 2-3 παιδιά τώρα τα ίδια ακούω ..δλδ [ Αν η ίδια θεωρεί τη ζωή της \"ικανοποιητική\" δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει οτιδήποτε! ] αυτό..μάλλον εγώ πρέπει να καταλάβω οτι είναι απλά βολεμένη ή ίσως και να τη βρίσκει έτσι..κρίμα..[άντε να ξαναβρώ τόσο καλή κοπέλα! χαχα]
τι-ποτέ η κοπέλα είναι λίγο ρομποτάκι [δε το λέω για μένα αλλά δε δραστηριοποιείται καθόλου και όταν πιέζεις πολύ αρχίζουν τα νεύρα και άντε γεια..δλδ αυτή αποφασίζει τι θα κάνει ή ποιος θα είναι το επόμενο θύμα της.. έχει τρελή άμυνα.. μεγάλη φαντασία στα ψέματα άν ήταν ποδόσφαιρο θα σου\'λεγα ότι παίζει σύστημα 8-1-1 χαχα] θυμάμαι όταν τα είχαμε ήθελα τόσο πολύ να την πάω στην τελευταία συναύλια των πυχ-λαχ πρίν διαλυθούν.. πόσο έχω μετανιώσει που δε την πήγα κουβαλητή :P χαχα
τελοσπάντων νάστε καλά όλοι , \"Κι\'αυτό θα περάσει\" που λέει και ένα πινακάκι στον τοίχο μπροστά μου
Καρδιακή ανεπάρκεια και άγχος
18-06-2025, 14:03 in Σωματόμορφες Διαταραχές (Υποχονδρίαση, Αρρωστοφοβία κτλ)