Results 16 to 21 of 21
Thread: Τα φτερα μου κομμενα!!!
-
02-09-2011, 01:24 #16
χριστίνα, καλησπερα.
απο τη στιγμή που η μητερα σου εχει την απαίτηση να κατοικεί σε " ακριβή " περιοχή,
δν νομίζεις πως θα επρεπε να το σηκώνει η δική της τσεπη απο μονη της?
να αφήσεις τα όνειρα σου πίσω γιατί η μητέρα σου θέλει να μένει σε χάι περιοχή....
συγγνώμη που σου μιλάω έτσι αλλα μου ακουγεται τουλάχιστον παραλογο.
πρεπει να κανεις ανοιχτή συζήτηση μαζί της, αλλα κ με ολη την οικογένεια.http://www.mazi.org.gr/
- 02-09-2011, 11:18 #17
- In this old house where every door is open
Α και επισης ειιναι καλο να βαζεις τα κλαμματα.. Μην τα κρατας!
02-09-2011, 11:45 #18
02-09-2011, 11:49 #19
03-09-2011, 04:37 #20
christina82, να την κάνεις τη συζήτηση οπωσδήποτε. Δεν ξέρω εάν έχεις θάρρος με τη μητέρα σου, να προσπαθήσεις να είσαι όσο ξεκάθαρη και ειλικρινής γίνεται. Αυτή η μυστικοπάθεια μου τη δίνει απίστευτα, υπάρχει στην οικογένεια της μητέρας μου. Και πολλά ψέμματα επίσης.. Όσες φορες έχω προσπαθήσει να συζητήσω δεν έχω βγάλει άκρη και γι'αυτό έχω παραιτηθεί από αυτά τα ζητήματα. Βέβαια εσύ συνεισφέρεις οικονομικά οπότε αλλάζει το πράγμα.. Διεκδίκησε το δίκιο σου και ξεκίνα για τα όνειρά σου, όσο είσαι ακόμα νέα..
Απλά αγωνίζομαι με τα χαρτιά που μου έχουν μοιραστεί....
03-09-2011, 11:01 #21
Οταν υπαρχει καποιο προβλημα στην σχεση μεταξυ δυο ανθρωπων που επιδιωκουν να κρατησουν την σχεση,τοτε η συζητηση μεταξυ τους ειναι ειναι απαραιτητη.
Εξισουι απαραιτητο ειναι ομως πριν απο αυτο να εχουμε σκεφτει διεξοδικα το προβλημα ωστε στην συζητηση να ειμαστε επικεντρωμενοι σε αυτο και να μην επιτρεψουμε να αποπροσανατολισθει αυτη.
Ειδικοτερα Χριστινα, η μαμα σου ειναι ενας ανθρωπος μεγαλυτερος απο σενα που η προσωπικοτητα της ειναι πιο συμπαγης.Εχει συνηθισει μεχρι τωρα να μην σου δινει λογαριασμο,παιζοντας τον ρολο της ετσι οπως αυτη τον θεωρει σωστο.Θα ειναι δυσκολο ν αλλαξει μεσα σε δυο ωρες και να παραδεχθει για παραδειγμα ενα δανειο που υπαρχει(εκτος κι αν ειναι σε απογνωση οποτε εκει διαμεσου του οικτου θα φορτωθεις εξολοκληρου το προβλημα).Σε ενα τετοιο υποθετικο σεναριο(μη παραδοχης) θα αμυνθει,αποφευγοντας το προβλημα,και μεταφεροντας την συζητηση στο τι εχει κανει για σενα κλπ.Εσυ δεν πρεπει να αφησεις να γινει αυτο.
Επικεντρωσου στο να της ξεκαθαρισεις οτι θες να την βοηθησεις στο μετρο που μπορεις.Κανε της σαφες οτι αυτο το μετρο το οριζουν οι δικες σου αναγκες κι οχι οι δικες της τις οποιες ουτε ξερεις ουτε και θελεις να πιεσεις για να μαθεις.Ξεκαθαρισε της επισης οτι αν θελει να σου μιλησει εισαι προθυμη να την ακουσεις διχως να κριτικαρεις αυτα που θα ακουσεις.
Απο κει και περα ανακοινωσε της μεχρι ποσο (χρονικα) εσυ μπορεις να εισαι σε αυτην την κατασταση και ποσο εαν αλλαξει γειτονια με χαμηλοτερο κοστος.Να ξερει κι αυτη αλλα και συ πως θα εξελιχθει το ολο πραγμα.
Αυτη ειναι η γνωμη μου και ειπα να την πω εστω και λακωνικα:)
Ας μην ξεχναμε οτι τους γεννητορες μας δεν ειμαστε υποχρεωμενοι να τους αγαπουμε αλλα ειναι πρεπον να τους τιμουμε..