Τα φτερα μου κομμενα!!! - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 21 of 21
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Christina82 View Post
    Καλησπερα σε ολους!

Μου ερχεται να βαλω τα κλαμματα και τα κραταω να μην φυγουν... Νιωθω οτι η οικογενεια μου, μου κοβει τα φτερα για να κανω πραγματα που θελω για μενα. Εχω ονειρα και στοχους και βλεπω πολυ δυσκολο αυτον τον δρομο. Το σπιτι, το νοικι δλδ ειναι στο ονομα μου γιατι κανενας δεν μπορουσε.. μενουμε εγω, ο αδερφος μου, η μητερα μου και ο συντροφος της. Ειναι πολυ δυσκολα γιατι τον αδερφο μου δεν τον πληρωνουν ευκολα (του χρωστανε), η μητερα μου δεν ξερω τι κανει (ποτε δεν μας λεει) ,ο φιλος της δεν εχει δουλεια. Μενουμε σε μια περιοχη που ειναι οικονομικα υψηλη λογω των απαιτησεων της μητερας μου (ας μην το σχολιασω) ενω της λεγαμε να παμε καπου πιο φτηνα. Χρωσταμε Δεη, νοικια και κοινοχρηστα... Εγω παιρνω 700 ευρω και μου ειναι πολυ δυσκολο να καλυψω πολλες αναγκες αλλα αναγκαστικα θα πρεπει να κοψω τα ονειρα μου, να παω πισω την ζωη μου για να πληρωσω τα σπασμενα αλλων. Αυτο που σκεφτομαι ειναι να βοηθησω σε ολο αυτο και οταν με το καλο τελειωσει ο καθενας τον δρομο του με τα δικα του χρεη... Θα μεινω μονη ή με τον αδερφο μου.. δεν ξερω! Αλλα δεν μπορω αλλο να ανεχομαι αυτη την κατασταση...

Ειχα τοσα πραγματα που ηθελα να κανω και παντα ειχα την μητερα μου να με εμποδιζει. Ξερω ειναι σκληρο και με λυπει αλλα ειναι αληθεια. Την αγαπω για οτι και να εχει κανει αλλα ειναι αληθεια.. Νιωθω πολυ ασχημα! Θελω να κλαψω..κρατιεμαι! Γιατι παντα να πηγαινω πισω.. δεν θελω να αφησω κανεναν να μου το κανει αυτο! :'(

χριστίνα, καλησπερα.
    απο τη στιγμή που η μητερα σου εχει την απαίτηση να κατοικεί σε " ακριβή " περιοχή,
    δν νομίζεις πως θα επρεπε να το σηκώνει η δική της τσεπη απο μονη της?

να αφήσεις τα όνειρα σου πίσω γιατί η μητέρα σου θέλει να μένει σε χάι περιοχή....
    συγγνώμη που σου μιλάω έτσι αλλα μου ακουγεται τουλάχιστον παραλογο.

πρεπει να κανεις ανοιχτή συζήτηση μαζί της, αλλα κ με ολη την οικογένεια.
    http://www.mazi.org.gr/

Senior Member
    In this old house where every door is open
    Α και επισης ειιναι καλο να βαζεις τα κλαμματα.. Μην τα κρατας!

Senior Member
    Quote Originally Posted by arktos View Post
    χριστίνα, καλησπερα.
    απο τη στιγμή που η μητερα σου εχει την απαίτηση να κατοικεί σε " ακριβή " περιοχή,
    δν νομίζεις πως θα επρεπε να το σηκώνει η δική της τσεπη απο μονη της?

να αφήσεις τα όνειρα σου πίσω γιατί η μητέρα σου θέλει να μένει σε χάι περιοχή....
    συγγνώμη που σου μιλάω έτσι αλλα μου ακουγεται τουλάχιστον παραλογο.

πρεπει να κανεις ανοιχτή συζήτηση μαζί της, αλλα κ με ολη την οικογένεια.
    Οχι καλα τα λες! Εχεις δικιο.. αυτο λεμε με τον αδερφο μου. Θα την κανω την συζητηση γιατι δεν παει αλλο.. :)

Senior Member
    Quote Originally Posted by λιλιουμ View Post
    Α και επισης ειιναι καλο να βαζεις τα κλαμματα.. Μην τα κρατας!
    Οταν εχω νευρα ή ειμαι στεναχωρημενη μου βγαινει σε κλαμματα :) και ηρεμω μετα..

Senior Member
    christina82, να την κάνεις τη συζήτηση οπωσδήποτε. Δεν ξέρω εάν έχεις θάρρος με τη μητέρα σου, να προσπαθήσεις να είσαι όσο ξεκάθαρη και ειλικρινής γίνεται. Αυτή η μυστικοπάθεια μου τη δίνει απίστευτα, υπάρχει στην οικογένεια της μητέρας μου. Και πολλά ψέμματα επίσης.. Όσες φορες έχω προσπαθήσει να συζητήσω δεν έχω βγάλει άκρη και γι'αυτό έχω παραιτηθεί από αυτά τα ζητήματα. Βέβαια εσύ συνεισφέρεις οικονομικά οπότε αλλάζει το πράγμα.. Διεκδίκησε το δίκιο σου και ξεκίνα για τα όνειρά σου, όσο είσαι ακόμα νέα..
    Απλά αγωνίζομαι με τα χαρτιά που μου έχουν μοιραστεί....

Senior Member
    Οταν υπαρχει καποιο προβλημα στην σχεση μεταξυ δυο ανθρωπων που επιδιωκουν να κρατησουν την σχεση,τοτε η συζητηση μεταξυ τους ειναι ειναι απαραιτητη.

Εξισουι απαραιτητο ειναι ομως πριν απο αυτο να εχουμε σκεφτει διεξοδικα το προβλημα ωστε στην συζητηση να ειμαστε επικεντρωμενοι σε αυτο και να μην επιτρεψουμε να αποπροσανατολισθει αυτη.

Ειδικοτερα Χριστινα, η μαμα σου ειναι ενας ανθρωπος μεγαλυτερος απο σενα που η προσωπικοτητα της ειναι πιο συμπαγης.Εχει συνηθισει μεχρι τωρα να μην σου δινει λογαριασμο,παιζοντας τον ρολο της ετσι οπως αυτη τον θεωρει σωστο.Θα ειναι δυσκολο ν αλλαξει μεσα σε δυο ωρες και να παραδεχθει για παραδειγμα ενα δανειο που υπαρχει(εκτος κι αν ειναι σε απογνωση οποτε εκει διαμεσου του οικτου θα φορτωθεις εξολοκληρου το προβλημα).Σε ενα τετοιο υποθετικο σεναριο(μη παραδοχης) θα αμυνθει,αποφευγοντας το προβλημα,και μεταφεροντας την συζητηση στο τι εχει κανει για σενα κλπ.Εσυ δεν πρεπει να αφησεις να γινει αυτο.

Επικεντρωσου στο να της ξεκαθαρισεις οτι θες να την βοηθησεις στο μετρο που μπορεις.Κανε της σαφες οτι αυτο το μετρο το οριζουν οι δικες σου αναγκες κι οχι οι δικες της τις οποιες ουτε ξερεις ουτε και θελεις να πιεσεις για να μαθεις.Ξεκαθαρισε της επισης οτι αν θελει να σου μιλησει εισαι προθυμη να την ακουσεις διχως να κριτικαρεις αυτα που θα ακουσεις.
    Απο κει και περα ανακοινωσε της μεχρι ποσο (χρονικα) εσυ μπορεις να εισαι σε αυτην την κατασταση και ποσο εαν αλλαξει γειτονια με χαμηλοτερο κοστος.Να ξερει κι αυτη αλλα και συ πως θα εξελιχθει το ολο πραγμα.

Αυτη ειναι η γνωμη μου και ειπα να την πω εστω και λακωνικα:)
    Ας μην ξεχναμε οτι τους γεννητορες μας δεν ειμαστε υποχρεωμενοι να τους αγαπουμε αλλα ειναι πρεπον να τους τιμουμε..

Page 2 of 2 FirstFirst 12