Results 91 to 105 of 113
-
02-09-2011, 15:06 #91
Δηλαδή άμα πω ότι εμένα μου κάνει καλό να βλέπω τέτοιους ανθρώπους που πέτυχαν τέτοια θαύματα μέσα στην ανημπόρια τους, όχι με την έννοια ότι "αφού μπορεί αυτός, μπορώ κι εγώ" (μην τρελαθούμε), περισσότερο με την λογική ότι εκεί που ο κόσμος, ο ουρανός, ο αέρας ήταν μαύρος, είδα ξαφνικά ότι κάποιος ξέφυγε, κάποιος βρήκε φως και "νίκησε", δεν ήμουν εγώ και θα μπορούσα να είμαι εγώ, αλλά κάποιος τη γλίτωσε... το ότι αυτό με κάνει να χαίρομαι που κάποιοι μπορούν, ότι με ανακουφίζει που δεν είναι όλοι καταδικασμένοι, ότι ο κόσμος δεν είναι μαύρος για όλους, ότι με σπαράζει στο κλάμα και εκτονώνω εκεί ένα μεγάλο μέρος της συναισθηματικής αναταραχής μου και δεν έχω άλλο κλάμα εκείνη την ώρα για να κλάψω τον εαυτό μου, το ότι δεν με κάνει αυτό να νιώσω αδύναμη γιατί αδύναμη και τελειωμένη νιώθω ήδη, σημαίνει τι ρε παιδιά? Δεν έχω κατάθλιψη? Είμαι ανώμαλη που δεν με σπρώχνει περισσότερο στην αυτοκτονία? Είμαι πολλαπλός του seduction?
...μήπως να μην είμαστε απόλυτοι ότι οι καταθλιπτικοί (όλοι) είναι τούτο και αντιδρούν (όλοι) έτσι...[I][SIZE="1"]Well you're up so high, how can you save me when the dark comes here tonight to take me up my front walk and into bed, where it kisses my face and eats my head...[/SIZE][/I]
- 02-09-2011, 17:31 #92
είπα και παραπάνω ότι δεν αντιλαμβάνονται όλοι τα πράματα με τον ίδιο τρόπο που θα τα αντιλιφθείς εσύ η ο κάθε Vagabond . Μακάρι να έπιαναν τόπο αυτά τα θέματα και να μην χρειαζόμασταν να τρέχουμε σε ψυχολόγους με το "παραμικρό" (όπως έχει ειπωθεί) αλλά πιστεύω λίγοι τα βλέπουν έτσι. Μακάρι αυτά τα βίντεο να μπορούσαν να δώσουν σε όλους δύναμη.. αλλά δεν πάει καθόλου έτσι.....
[COLOR="#800080"][SIZE=5][FONT=Comic Sans MS][B]Honey, nobody ever gonna love you
The way I try to do.[/B][/FONT][/SIZE][/COLOR]
02-09-2011, 17:34 #93
02-09-2011, 17:36 #94
02-09-2011, 17:59 #95
Συμφωνώ σε αυτό, εξ άλλου και εγώ αυτό είπα, να μην είμαστε απόλυτοι. Απλώς οι περισσότεροι εδώ μέσα μιλούν ΑΠΟΛΥΤΑ για το τι κάνει ή δεν κάνει κάποιος με κατάθλιψη, αυτό ήθελα να σχολιάσω.
Όσο για τους ψυχολόγους. Προσωπικά δεν το βλέπω κακό να πηγαίνει κανείς και για το πραγματικά παραμικρό, αν νιώθει ότι δεν είναι κάτι που μπορεί να το χειριστεί μόνος του.[I][SIZE="1"]Well you're up so high, how can you save me when the dark comes here tonight to take me up my front walk and into bed, where it kisses my face and eats my head...[/SIZE][/I]
02-09-2011, 18:05 #96
[COLOR="#800080"][SIZE=5][FONT=Comic Sans MS][B]Honey, nobody ever gonna love you
The way I try to do.[/B][/FONT][/SIZE][/COLOR]
02-09-2011, 18:13 #97
προς vagabond: η διαφωνια μας εγκειται στο εξης:Πρωτα πρωτα στον τιτλο του θεματος που κατευθειαν χωριζει τους ανθρωπους αναλογα με τις επιλογες τους σε 2 στρατοπεδα. Σ αυτους που εγκαταλειπουν ( αρα επιλεγουν ψυχολογο) κ σ αυτους που αισιοδοξουν κ αρα... ελπιζουν. Η αντιπαραθεση εγινε απο τον θεματοθετη ο οποιος μαλιστα ισχυριστηκε πως η προτροπη καποιου μελος προς καποιο αλλο για να επισκεφτει εναν ειδικο συνεπαγεται παραιτηση, εγκαταλειψη προσπαθειων. Ο οποιοσδηποτε ανθρωπος με στοιχειωδη επαφη με ψυχοθεραπεια γνωριζει αν αυτο ευσταθει ή οχι.
Δεν καταλαβα λοιπον την αντιπροταση...την εναλλακτικη αν θες του θεματοθετη. Μαλλον την καταλαβα, σε λεκτικο επιπεδο:να δωσουμε ο ενας στον αλλο κουραγιο, να δειχνουμε βιντεο κ να θυμηθουμε την δυναμη που κρυβουμε. Πολυ ομορφα ολα αυτα, αλλα οχι και πολυ πρακτικα, ποσο μαλλον μακροπροθεσμα χρησιμα. Το βρισκω πολυ πιο υπευθυνο να σου πω "δες εναν ειδικο", οταν λες οτι φοβαμαι οτι μπορει να μην ειμαι καλα, παρα να σου πω "δες ενα βιντεο". Γιατι πολυ απλα το βιντεο διαρκει 5 λεπτα κ ανεξαρτητα το πώς θα επιδρασει μεσα σου ειναι εξαιρετικα δυσκολο ως αδυνατο να υποκαταστησει μια δουλεια που θα κανεις μονη σου σε βαθος με τον εαυτο σου. Κι αυτο πώς να το κανουμε, δεν γινεται απο βιντεο αλλα κ βιβλια, ατακες, ποιηματα, πεζα κλπ. Ωραια αυτα, αλλα σχεδον ποτε δεν φτανουν.Κ μαλιστα καποιες φορες (εως πολλες) κ μπερδευουν κ παραπληροφορουν.
Ολα αυτα λοιπον, σε συνδιασμο με παραπλανητικα διλληματα (σε εναν τετοιο χωρο), γνωμες που επιβαλλονται ως αλαθητες κ παγιωμενες επιστημονικα οταν υποστηριζονται απο ταχα μου ειδικευμενους επιστημονες με χρονια εμπειρια στην πλατη τους ειναι απο αστεια ως τραγικα. Κ αναρωτιεμαι τι σκοπο εξυπηρετουν τελικα.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
02-09-2011, 18:17 #98
02-09-2011, 18:32 #99
Εγω εχω παρατηρησει οτι καποιοι προσπαθουν να βγαλουν ολους μα ολους τους αλλους ηλιθιους...ακομα και οταν λενε το ιδιο πραγμα. Αστους αυτους δεν ξερουν...ΕΓΩ ξερω και οποιος ειναι εξω απο το χορο πολλα τραγουδια ξερει για να χρησιμοποιησω μια εκφραση που ακουσα να λεει καποιος.
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
02-09-2011, 18:37 #100
Όχι σε όλα αυτά συμφωνώ. Με συγκεκριμένο πράγμα διαφώνησα που παρατήρησα σε αυτό το νήμα. Φυσικά και δεν αρκεί να δω ότι εσύ πχ τα κατάφερες για να γίνω και εγώ καλά, και φυσικά όπου χρειάζεται, ή όπου κάποιος νομίζει/φοβάται ότι χρειάζεται, πρέπει να δει ειδικό. Απλώς λέω ότι τίποτα δεν είναι απόλυτο, στο γενικό του θέματος κατάθλιψη, όπως κάποιοι το παρουσίασαν εδώ. Πχ αν κάτσω και γράψω για εμένα, θα μου πουν οι περισσότεροι "δες ειδικό", και διάφορα άλλα που διαβάζω, τα οποία αν και σίγουρα καλοπροαίρετα, σε εμένα *προσωπικά* θα κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό (γιαυτό και δεν έχω μιλήσει καθόλου ακόμα). Παρομοίως και τα βιντεάκια δεν μου έκαναν κακό, όπως πολλοί υποστήριξαν ή ίσως ισχύει για τους ίδιους, δεν το αμφισβητώ. Απλώς δεν είναι καλό να αφορίζουμε, μια και ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Μόνο αυτό είναι το θέμα μου.
[I][SIZE="1"]Well you're up so high, how can you save me when the dark comes here tonight to take me up my front walk and into bed, where it kisses my face and eats my head...[/SIZE][/I]
02-09-2011, 18:57 #101
Για μια στιγμή, γιατί έχει χαθεί κάθε μέτρο λογικής (!)
1. Αυτό το φόρουμ ΔΕΝ λέγεται φόρουμ για όσους έχουν κατάθλιψη. Δεν υπάρχουν μόνο καταθλιπτικοί εδώ
2. Το παρόν thread, ΔΕΝ αναρτήθηκε στην ενότητα κατάθλιψη, αλλά στην ενότητα ΓΕΝΙΚΑ.
Ποιός είναι ο λόγος που δεν πρόσεξες ή που δεν στάθηκες στα ανωτέρω; Για ποιό λόγο αναφέρεσαι σε καταθλιπτικούς λες και είναι η μόνη ομάδα πληθυσμού του φόρουμ; Υπάρχει ειδική ενότητα για όσους επιθυμούν να συζητήσουν για την κατάθλιψη!
Πάλι η κατάθλιψη!!! Κόλλησε η βελόνα. Διάβασε τα παραπάνω και τοποθετήσου.
Σε καμία περίπτωση δεν παρέθεσα τα video clips ως "φάρμακο". Εξηγώ στο αρχικό μου post τον λόγο του thread και ήταν ξεκάθαρος.
Τον επαναλαμβάνω με τον ολοκληρωμένο τίτλο που έδωσα στο post 51
Γιατί άραγε, κανείς δεν τοποθετήθηκε σε αυτό;
Eπαναλαμβάνω, Α. το φόρουμ ΔΕΝ απευθύνεται μόνο σε ανθρώπους με κατάθλιψη και Β. το θέμα ΔΕΝ μπήκε στην ενότητα κατάθλιψη αλλά στο ΓΕΝΙΚΑ.
Στην ΜΕ&Ι για παράδειγμα, επέδρασε θετικά. Κανείς δεν το πρόσεξε;
Αρχισαν τα flames (πάλι) οι γνωστές κυρίες
Αρχικά η ΑΛΙΑ
και στη συνέχεια η remedy
Και στις δυο θα απαντήσω με την μόνιμη πλέον λέξη που χαρακτηρίζει την στάση σας. PATHETIC
Kάποια στιγμή, ΙΣΩΣ να καταλάβετε πως ούτε η κοινότητα του φόρουμ είστε, ούτε έχετε οριστεί να μιλάτε εκ μέρους της ή να την εκπροσωπείτε στις τοποθετήσεις σας..
Φράσεις του στυλ "η πρόθεσή του είναι να σκανδαλίσει την κοινότητα" είναι απλά ανοησίες. Δεν βαρεθήκατε; Aυτό το έρημο το κεφάλι, δεν είναι μόνο για να κουβαλάει τα μαλλιά. Διαθέτει και μυαλό. Προσπαθήστε -τουλάχιστον- να το ενεργοποιήσετε.
Η τοποθέτηση της ME&I καθώς και οι σημερινές δικές μου, νομίζω πως σου απαντούν. Αν όχι, να επανέλθω και με χαρά να το συζητήσουμε εκτενέστερα.
Προσπάθεια για flame μέρος 2ον.
Εχω γράψει (scripta manent) πως τις σπουδές μου στις "Κοινωνικές Επιστήμες - Κοινωνική Ανθρωπολογία" τις έκανα από χόμπυ και καμία σχέση δεν έχουν με την επαγγελματική μου σταδιοδρομία και καριέρα.
Οι σπουδές μου και η δουλειά μου, είναι παιδαγωγός και επαγγελματίας εκπαιδευτής, στον χώρο του Αθλητισμού και σε συναφή αντικείμενα με αυτόν, σε άτομα από 5 έως 65 ετών, τον οποίο υπηρετώ επί πολλά χρόνια διεθνώς, ως πλήρη και αποκλειστική επαγγελματική ενασχόληση.
Αν αυτό εισέπραξες εσύ από το αρχικό μου post, θα πρότεινα να διαβάσεις προσεκτικότερα και αν επιμείνεις τελικά στο συμπέρασμά σου, να ξανακοιτάξεις τα Ελληνικά σου.
02-09-2011, 19:04 #102
02-09-2011, 19:42 #103
Επειδη πολυ απλα η καταθλιψη αφορα ισως τα 8 στα 10 μελη με ψυχολογικα θεματα σε αυτον τον χωρο. Ειναι η "ασθενεια" της εποχης, πως το λενε. Ουτε και εμενα μου αρεσει που με το παραμικρο ο κοσμος ανακαλυπτει οτι πασχει σονυ και καλα απο καταθλιψη (ή ειναι κοντα στην καταθλιψη κτλ) επειδη το εχει ακουσει απο καπου συνηθως, παρολα αυτα ομως καμποσα ατομα το πιστευουμε δεν το πιστευουμε, υποφερουν απο την καταθλιψη.! Ειναι η γενικη "ψυχολογικη ασθενεια" του φορουμ, για αυτο αναφερεται συχνα. Αμα η διπολικη ηταν πιο συχνη, τοτε η βελονα θα κολαγε στους διπολικους κ.ο.κ.
Οπως καταλαβες τα περισσοτερα μελη εδω δε σου εναντιωθηκαν επειδη δεν τους αρεσε το βιντεο, ουτε επειδη σκεφτηκαν μονοι τους πως ενα τοσο ελπιδοφορο και μαθημα-ζωης βιντεο δεν ανηκει στα γενικα. Εξαλου εχει ξαναποσταριστει στο παρελθον και απο αλλα μελη , θυμαμαι τουλαχιστον μια περιπτωση, και δεν υπηρχε ουτε μια αρνητικη αντιδραση. Ο λογος που ξαφνικα κανανε ολοι την συνδεση βιντεο με καταθλιψη (ψυχολογικα θεματα δηλαδη!) , ειναι.. επειδη εσυ ο ιδιος εκανες οτι μπορουσες για να κανεις αυτην την συνδεση ακομα και απο τον τιτλο του θεματος..! Φαινεσαι ανθρωπος που σκεφτεται πολυ δομημενα και εχει λογικα επιχειρηματα, και δεν περιμενες οτι θα γινοταν αυτο το αλαλουμ ετσι οπως παρουσιασες το θεμα?
02-09-2011, 19:51 #104
Last edited by ALIA; 02-09-2011 at 20:23.
Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.
02-09-2011, 20:15 #105
Καλησπέρα Boltseed
Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και επέτρεψέ με να "πιαστώ" απ' αυτά για να σου απαντήσω
Επειδή ακριβώς σκέφτομαι δομημένα και κάθε τοποθέτησή μου, συνοδεύεται από επιχειρήματα, θα σου γράψω πως
Α. Δεν ξέρω από που προκύπτει, έρευνα - στατιστική ή απλά πιθανολόγηση, ότι 8 στους 10 εδώ πάσχουν από κατάθλιψη, αλλά αν προσέξεις, θα διαπιστώσεις τα παρακάτω (Βάζω ένα ενδεικτικό παράδειγμα)
Κατάθλιψη - Δυσθυμία
(13 μέλη/επισκέπτες αυτή τη στιγμή βλέπουν το φόρουμ)
Στατιστικά Forum:
- Θέματα: 961
Στατιστικά Forum:
- Θέματα: 1,523
Επιπλέον, πιθανολογώ -αυτό υποστηρίζεται και από την ανάπτυξη διάφορων θεμάτων-, πως σε αυτό το φόρουμ δεν υπάρχουν μόνο μέλη με ψυχολογικά προβλήματα (παράδειγμα εγώ), άρα είναι ένα είδος τσουβαλιάσματος και εσφαλμένη λογική, να μπαίνουν όλοι και όλες στην ίδια κατηγορία, ακόμα και να κατηγοριοποιούνται βάση του ενδεχομένως του ίσως κλπ.
Πουθενά και σε καμία αναφορά μου, ΔΕΝ σύνδεσα τα βίντεο με την κατάθλιψη! Οπως, ίσως, θα έχεις διαπιστώσει, δεν έχω πρόβλημα να συζητήσω τις απόψεις μου και τις θέσεις μου και να τις στηρίξω με τα επιχειρήματά μου, σε ένα διάλογο που θα είναι, αν όχι οπωσδήποτε γόνιμος, τουλάχιστον με ειλικρινή διάθεση συνομιλίας και γιατί όχι, αντιπαράθεσης συλλογισμών που ίσως να βγει κάτι.
Δεν χρειάζεται να συμφωνούμε. Το αντίθετο θα υποστήριζα. Η διαφωνία, η αντιγνωμία, η αντίθεση, η διαφορά... έχουν να προσφέρουν.