Ελπίδα ή ψυχολόγος; Προσπάθεια ή εγκατάλειψη; - Page 7
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 7 of 8 FirstFirst ... 5678 LastLast
Results 91 to 105 of 113
    Senior Member
    Δηλαδή άμα πω ότι εμένα μου κάνει καλό να βλέπω τέτοιους ανθρώπους που πέτυχαν τέτοια θαύματα μέσα στην ανημπόρια τους, όχι με την έννοια ότι "αφού μπορεί αυτός, μπορώ κι εγώ" (μην τρελαθούμε), περισσότερο με την λογική ότι εκεί που ο κόσμος, ο ουρανός, ο αέρας ήταν μαύρος, είδα ξαφνικά ότι κάποιος ξέφυγε, κάποιος βρήκε φως και "νίκησε", δεν ήμουν εγώ και θα μπορούσα να είμαι εγώ, αλλά κάποιος τη γλίτωσε... το ότι αυτό με κάνει να χαίρομαι που κάποιοι μπορούν, ότι με ανακουφίζει που δεν είναι όλοι καταδικασμένοι, ότι ο κόσμος δεν είναι μαύρος για όλους, ότι με σπαράζει στο κλάμα και εκτονώνω εκεί ένα μεγάλο μέρος της συναισθηματικής αναταραχής μου και δεν έχω άλλο κλάμα εκείνη την ώρα για να κλάψω τον εαυτό μου, το ότι δεν με κάνει αυτό να νιώσω αδύναμη γιατί αδύναμη και τελειωμένη νιώθω ήδη, σημαίνει τι ρε παιδιά? Δεν έχω κατάθλιψη? Είμαι ανώμαλη που δεν με σπρώχνει περισσότερο στην αυτοκτονία? Είμαι πολλαπλός του seduction?

...μήπως να μην είμαστε απόλυτοι ότι οι καταθλιπτικοί (όλοι) είναι τούτο και αντιδρούν (όλοι) έτσι...
    [I][SIZE="1"]Well you're up so high, how can you save me when the dark comes here tonight to take me up my front walk and into bed, where it kisses my face and eats my head...[/SIZE][/I]

Senior Member
    είπα και παραπάνω ότι δεν αντιλαμβάνονται όλοι τα πράματα με τον ίδιο τρόπο που θα τα αντιλιφθείς εσύ η ο κάθε Vagabond . Μακάρι να έπιαναν τόπο αυτά τα θέματα και να μην χρειαζόμασταν να τρέχουμε σε ψυχολόγους με το "παραμικρό" (όπως έχει ειπωθεί) αλλά πιστεύω λίγοι τα βλέπουν έτσι. Μακάρι αυτά τα βίντεο να μπορούσαν να δώσουν σε όλους δύναμη.. αλλά δεν πάει καθόλου έτσι.....
    [COLOR="#800080"][SIZE=5][FONT=Comic Sans MS][B]Honey, nobody ever gonna love you
    The way I try to do.[/B][/FONT][/SIZE][/COLOR]

Senior Member
    Quote Originally Posted by ALIA View Post
    Streidi, ο Seduction εχει αναφερει οτι εχει τελειωσει Κοινωνικη Ανθρωπολογια! Οποτε...δεν ειναι Εκπαιδευτικος!
    Xμ..οκ,απλά επειδή κάπου παραπάνω είπε ότι έχει δουλέψει χρόνια ως παιδαγωγός. Θα μας διευκρινίσει ο ίδιος φαντάζομαι..

Senior Member
    Quote Originally Posted by Seduction View Post

Ομως ως ένας ζωντανός άνθρωπος και ως επί πολλά χρόνια παιδαγωγός και επαγγελματίας της εκπαίδευσης ανθρώπων (από 5 έως 65 ετών) σε σωματικό / νοητικό και ψυχικό επίπεδο, μπορώ να παρουσιάζω τις απόψεις και τις θέσεις μου για αισιοδοξία, θέτική στάση ζωής και νικηφόρα διάθεση ή άρθρα ή video που υμνούν την ανθρώπινη θεληση και την ψυχική δύναμη του ανθρώπου.
    Αυτό είδα και είπα ότι έχει σχέση με την εκπαίδευση

Senior Member
    Quote Originally Posted by BloodyKate View Post
    είπα και παραπάνω ότι δεν αντιλαμβάνονται όλοι τα πράματα με τον ίδιο τρόπο που θα τα αντιλιφθείς εσύ η ο κάθε Vagabond . Μακάρι να έπιαναν τόπο αυτά τα θέματα και να μην χρειαζόμασταν να τρέχουμε σε ψυχολόγους με το "παραμικρό" (όπως έχει ειπωθεί) αλλά πιστεύω λίγοι τα βλέπουν έτσι. Μακάρι αυτά τα βίντεο να μπορούσαν να δώσουν σε όλους δύναμη.. αλλά δεν πάει καθόλου έτσι.....
    Συμφωνώ σε αυτό, εξ άλλου και εγώ αυτό είπα, να μην είμαστε απόλυτοι. Απλώς οι περισσότεροι εδώ μέσα μιλούν ΑΠΟΛΥΤΑ για το τι κάνει ή δεν κάνει κάποιος με κατάθλιψη, αυτό ήθελα να σχολιάσω.

Όσο για τους ψυχολόγους. Προσωπικά δεν το βλέπω κακό να πηγαίνει κανείς και για το πραγματικά παραμικρό, αν νιώθει ότι δεν είναι κάτι που μπορεί να το χειριστεί μόνος του.
    [I][SIZE="1"]Well you're up so high, how can you save me when the dark comes here tonight to take me up my front walk and into bed, where it kisses my face and eats my head...[/SIZE][/I]

Senior Member
    Quote Originally Posted by Vagabond View Post
    Συμφωνώ σε αυτό, εξ άλλου και εγώ αυτό είπα, να μην είμαστε απόλυτοι. Απλώς οι περισσότεροι εδώ μέσα μιλούν ΑΠΟΛΥΤΑ για το τι κάνει ή δεν κάνει κάποιος με κατάθλιψη, αυτό ήθελα να σχολιάσω.

Όσο για τους ψυχολόγους. Προσωπικά δεν το βλέπω κακό να πηγαίνει κανείς και για το πραγματικά παραμικρό, αν νιώθει ότι δεν είναι κάτι που μπορεί να το χειριστεί μόνος του.

:) ναι αλλά αν υπάρχει έστω μια πιθανότητα στις εκατό κάποιος από εδώ μέσα βλέποντας αυτά τα βίντεο να νιώσει πιο άσχημα , καλύτερα να αποφεύγονται κατα τη γνώμη μου
    [COLOR="#800080"][SIZE=5][FONT=Comic Sans MS][B]Honey, nobody ever gonna love you

Senior Member
    προς vagabond: η διαφωνια μας εγκειται στο εξης:Πρωτα πρωτα στον τιτλο του θεματος που κατευθειαν χωριζει τους ανθρωπους αναλογα με τις επιλογες τους σε 2 στρατοπεδα. Σ αυτους που εγκαταλειπουν ( αρα επιλεγουν ψυχολογο) κ σ αυτους που αισιοδοξουν κ αρα... ελπιζουν. Η αντιπαραθεση εγινε απο τον θεματοθετη ο οποιος μαλιστα ισχυριστηκε πως η προτροπη καποιου μελος προς καποιο αλλο για να επισκεφτει εναν ειδικο συνεπαγεται παραιτηση, εγκαταλειψη προσπαθειων. Ο οποιοσδηποτε ανθρωπος με στοιχειωδη επαφη με ψυχοθεραπεια γνωριζει αν αυτο ευσταθει ή οχι.

Δεν καταλαβα λοιπον την αντιπροταση...την εναλλακτικη αν θες του θεματοθετη. Μαλλον την καταλαβα, σε λεκτικο επιπεδο:να δωσουμε ο ενας στον αλλο κουραγιο, να δειχνουμε βιντεο κ να θυμηθουμε την δυναμη που κρυβουμε. Πολυ ομορφα ολα αυτα, αλλα οχι και πολυ πρακτικα, ποσο μαλλον μακροπροθεσμα χρησιμα. Το βρισκω πολυ πιο υπευθυνο να σου πω "δες εναν ειδικο", οταν λες οτι φοβαμαι οτι μπορει να μην ειμαι καλα, παρα να σου πω "δες ενα βιντεο". Γιατι πολυ απλα το βιντεο διαρκει 5 λεπτα κ ανεξαρτητα το πώς θα επιδρασει μεσα σου ειναι εξαιρετικα δυσκολο ως αδυνατο να υποκαταστησει μια δουλεια που θα κανεις μονη σου σε βαθος με τον εαυτο σου. Κι αυτο πώς να το κανουμε, δεν γινεται απο βιντεο αλλα κ βιβλια, ατακες, ποιηματα, πεζα κλπ. Ωραια αυτα, αλλα σχεδον ποτε δεν φτανουν.Κ μαλιστα καποιες φορες (εως πολλες) κ μπερδευουν κ παραπληροφορουν.

Ολα αυτα λοιπον, σε συνδιασμο με παραπλανητικα διλληματα (σε εναν τετοιο χωρο), γνωμες που επιβαλλονται ως αλαθητες κ παγιωμενες επιστημονικα οταν υποστηριζονται απο ταχα μου ειδικευμενους επιστημονες με χρονια εμπειρια στην πλατη τους ειναι απο αστεια ως τραγικα. Κ αναρωτιεμαι τι σκοπο εξυπηρετουν τελικα.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Sofia View Post
    Ολα αυτα λοιπον, σε συνδιασμο με παραπλανητικα διλληματα (σε εναν τετοιο χωρο), γνωμες που επιβαλλονται ως αλαθητες κ παγιωμενες επιστημονικα οταν υποστηριζονται απο ταχα μου ειδικευμενους επιστημονες με χρονια εμπειρια στην πλατη τους ειναι απο αστεια ως τραγικα. Κ αναρωτιεμαι τι σκοπο εξυπηρετουν τελικα.
    αυτό το τελευταίο απλά είναι από τα πιο λογικά που έχουν γραφτεί στο θέμα, συμφωνώ.

Senior Member
    Εγω εχω παρατηρησει οτι καποιοι προσπαθουν να βγαλουν ολους μα ολους τους αλλους ηλιθιους...ακομα και οταν λενε το ιδιο πραγμα. Αστους αυτους δεν ξερουν...ΕΓΩ ξερω και οποιος ειναι εξω απο το χορο πολλα τραγουδια ξερει για να χρησιμοποιησω μια εκφραση που ακουσα να λεει καποιος.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    προς vagabond: η διαφωνια μας εγκειται στο εξης:Πρωτα πρωτα στον τιτλο του θεματος που κατευθειαν χωριζει τους ανθρωπους αναλογα με τις επιλογες τους σε 2 στρατοπεδα. Σ αυτους που εγκαταλειπουν ( αρα επιλεγουν ψυχολογο) κ σ αυτους που αισιοδοξουν κ αρα... ελπιζουν. Η αντιπαραθεση εγινε απο τον θεματοθετη ο οποιος μαλιστα ισχυριστηκε πως η προτροπη καποιου μελος προς καποιο αλλο για να επισκεφτει εναν ειδικο συνεπαγεται παραιτηση, εγκαταλειψη προσπαθειων. Ο οποιοσδηποτε ανθρωπος με στοιχειωδη επαφη με ψυχοθεραπεια γνωριζει αν αυτο ευσταθει ή οχι.

Δεν καταλαβα λοιπον την αντιπροταση...την εναλλακτικη αν θες του θεματοθετη. Μαλλον την καταλαβα, σε λεκτικο επιπεδο:να δωσουμε ο ενας στον αλλο κουραγιο, να δειχνουμε βιντεο κ να θυμηθουμε την δυναμη που κρυβουμε. Πολυ ομορφα ολα αυτα, αλλα οχι και πολυ πρακτικα, ποσο μαλλον μακροπροθεσμα χρησιμα. Το βρισκω πολυ πιο υπευθυνο να σου πω "δες εναν ειδικο", οταν λες οτι φοβαμαι οτι μπορει να μην ειμαι καλα, παρα να σου πω "δες ενα βιντεο". Γιατι πολυ απλα το βιντεο διαρκει 5 λεπτα κ ανεξαρτητα το πώς θα επιδρασει μεσα σου ειναι εξαιρετικα δυσκολο ως αδυνατο να υποκαταστησει μια δουλεια που θα κανεις μονη σου σε βαθος με τον εαυτο σου. Κι αυτο πώς να το κανουμε, δεν γινεται απο βιντεο αλλα κ βιβλια, ατακες, ποιηματα, πεζα κλπ. Ωραια αυτα, αλλα σχεδον ποτε δεν φτανουν.Κ μαλιστα καποιες φορες (εως πολλες) κ μπερδευουν κ παραπληροφορουν.

Όχι σε όλα αυτά συμφωνώ. Με συγκεκριμένο πράγμα διαφώνησα που παρατήρησα σε αυτό το νήμα. Φυσικά και δεν αρκεί να δω ότι εσύ πχ τα κατάφερες για να γίνω και εγώ καλά, και φυσικά όπου χρειάζεται, ή όπου κάποιος νομίζει/φοβάται ότι χρειάζεται, πρέπει να δει ειδικό. Απλώς λέω ότι τίποτα δεν είναι απόλυτο, στο γενικό του θέματος κατάθλιψη, όπως κάποιοι το παρουσίασαν εδώ. Πχ αν κάτσω και γράψω για εμένα, θα μου πουν οι περισσότεροι "δες ειδικό", και διάφορα άλλα που διαβάζω, τα οποία αν και σίγουρα καλοπροαίρετα, σε εμένα *προσωπικά* θα κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό (γιαυτό και δεν έχω μιλήσει καθόλου ακόμα). Παρομοίως και τα βιντεάκια δεν μου έκαναν κακό, όπως πολλοί υποστήριξαν ή ίσως ισχύει για τους ίδιους, δεν το αμφισβητώ. Απλώς δεν είναι καλό να αφορίζουμε, μια και ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Μόνο αυτό είναι το θέμα μου.

Banned
    Quote Originally Posted by Lou! View Post
    σεντ, φυσικα κ μπορεις να το κανεις, αλλα σε υγιεις ανθρωπους ψυχολογικα.

ειναι αλλο πραγμα η καταθλιψη κ αλλο το να μην εχεις ενα ποδι, φιλε.

ο vuijic δεν εχει καταθλιψη. του λειπουν χερια κ ποδια. θελει να κανει πραγματα, αλλα δε μπορει λογω σωματικων περιορισμων κ ψαχνει εναλλακτικους τροπους. νιωθει επιθυμια να κανει πραγματα. ψυχολογικα ειναι υγιης ανθρωπος, σωματικα εχει καποια αναπηρια. ειναι τελειως διαφορετικο.

οταν εχεις καταθλιψη (μιλαω απο προσωπικη εμπειρια, αλλα κ το ειπαν τοσα μελη εδω που εχουν περασει καταθλιψη, η Σοφια, η Γιωτα) αρρωσταινει ο ψυχολογικος μηχανισμος μεσα σου, κ αντι να παραγει υγιη συναισθηματα, παραγει αλλα αντι αλλων.

οταν εχεις καταθλιψη δεν μπορεις να επιθυμησεις, δεν μπορεις να νιωσεις επιθυμια να κανεις κατι. ξερεις τι σου αρεσει, αλλα δεν μπορεις να το επιθυμησεις πια. το κανεις κ δεν μπορεις να νιωσεις ικανοποιηση απο αυτο που κανεις. αλλοι μπορει να κλαινε ολη μερα. αλλοι κοιμουνται ολη μερα κ παρ ολα αυτα νιωθουν πτωματα. νιωθουν κουραση να πανε μεχρι το περιπτερο για τσιγαρα.

εδω ειναι ενα κειμενακι για την καταθλιψη που μ αρεσει πολυ γραμμενο απο ενα ψυχολογο:

"οπότε οταν καποιος εχει καταθλιψη, το να πας κ να του δειχνεις τον vuijic ειναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ. το μονο που θα καταφερεις ειναι να του υπογραμμισεις ποσο αναξιος ειναι αυτος, που ενω εχει κ χερια κ ποδια, δεν μπορει να επιθυμησει τπτ, δεν μπορει να νιωσει οτι τον συγκινει τπτ, νιωθει πτωμα, νιωθει υπερμετρη λυπη, κ ο,τι αλλο.

να τους δωσεις ελπιδα του καταθλιπτικου σε τι? οτι μπορει κ αυτος αφου αυτος εχει χερια κ ποδια? μα δεν ειναι αυτο το προβλημα του! το προβλημα του ειναι οτι δεν μπορει να νιωσει ΕΛΠΙΔΑ καν! ειναι ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ!

αν δεν μας πιστευεις εμας που εχουμε βιωματικη εμπειρια της καταθλιψης, κανε μια ερευνα πρωτα, ρωτα 100 καταθλιπτικους αν αυτο το βιντεο νιωθουν οτι τους βοηθαει κ αν τους δινει ελπιδα, κ αν πανω απο τους 50 σου πουνε ναι, τοτε παω πασο, καλα κανεις κ εχεις κ υφος ειδημονα οτι αυτα τα βιντεο βοηθανε!
    Για μια στιγμή, γιατί έχει χαθεί κάθε μέτρο λογικής (!)

1. Αυτό το φόρουμ ΔΕΝ λέγεται φόρουμ για όσους έχουν κατάθλιψη. Δεν υπάρχουν μόνο καταθλιπτικοί εδώ
    2. Το παρόν thread, ΔΕΝ αναρτήθηκε στην ενότητα κατάθλιψη, αλλά στην ενότητα ΓΕΝΙΚΑ.

Ποιός είναι ο λόγος που δεν πρόσεξες ή που δεν στάθηκες στα ανωτέρω; Για ποιό λόγο αναφέρεσαι σε καταθλιπτικούς λες και είναι η μόνη ομάδα πληθυσμού του φόρουμ; Υπάρχει ειδική ενότητα για όσους επιθυμούν να συζητήσουν για την κατάθλιψη!

Quote Originally Posted by Lou! View Post
    ΠΟΣΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ! κακο δεν ειναι να μην εχεις ιδεα, δεν ειμαστε υποχρεωμενοι να τα ξερουμε ολα, κακο ειναι να εισαι σιγουρος πως τα ξερεις ολα, ενω στην πραγματικοτητα εχεις μαυρα μεσανυχτα!
    Πάλι η κατάθλιψη!!! Κόλλησε η βελόνα. Διάβασε τα παραπάνω και τοποθετήσου.

Quote Originally Posted by Boltseed View Post
    ps: να πω σε αυτο το σημειο πως ουτε εγω συμφωνω με την χρηση του βιντεο ως "φαρμακο".
    Σε καμία περίπτωση δεν παρέθεσα τα video clips ως "φάρμακο". Εξηγώ στο αρχικό μου post τον λόγο του thread και ήταν ξεκάθαρος.

Τον επαναλαμβάνω με τον ολοκληρωμένο τίτλο που έδωσα στο post 51

Ο σωστός τίτλος θα έπρεπε να ήταν: "Προτροπή επίσκεψης σε σύμβουλο ψυχική υγείας για το κάθε τι (!) η περισσότερα μηνύματα αισιοδοξίας και παραίνεση σε θετική στάση και νικηφόρα διάθεση μαζί με έκφραση και παροχή ΕΛΠΙΔΑΣ;"
    Γιατί άραγε, κανείς δεν τοποθετήθηκε σε αυτό;

Quote Originally Posted by claire View Post
    σε ανθρώπους με κλινική κατάθλιψη, ναι αυτά τα βίντεο παίζει να επιδράσουν αρνητικά.
    Eπαναλαμβάνω, Α. το φόρουμ ΔΕΝ απευθύνεται μόνο σε ανθρώπους με κατάθλιψη και Β. το θέμα ΔΕΝ μπήκε στην ενότητα κατάθλιψη αλλά στο ΓΕΝΙΚΑ.

Στην ΜΕ&Ι για παράδειγμα, επέδρασε θετικά. Κανείς δεν το πρόσεξε;

Quote Originally Posted by ME&I View Post
    το ποστ εμενα προσωπικα μου αρεσε και με εκανε να αισθανθω πολυ καλα!

Seduction Σ'ΑΓΑΠΩ! thanks μου εφτιαξες το βραδυ! :)
    Αρχισαν τα flames (πάλι) οι γνωστές κυρίες

Αρχικά η ΑΛΙΑ

Ο τιτλος που δοθηκε στο παρον θεμα δεν ειναι καθολου τυχαιος(ασχετα αν προσπαθησε ο Seduction στη συνεχεια να τον μπαλωσει εντελως ατεχνα)! Ο θεματοθετης προσπαθησε για αλλη μια φορα να σκανδαλισει την κοινοτητα τρολλαροντας!
    και στη συνέχεια η remedy

Quote Originally Posted by Remedy View Post
    θα συμφωνησω απολυτα.
    ταυτιζει την ψυχοθεραπεια με την εγκαταλειψη η διατυπωση
    Και στις δυο θα απαντήσω με την μόνιμη πλέον λέξη που χαρακτηρίζει την στάση σας. PATHETIC

Kάποια στιγμή, ΙΣΩΣ να καταλάβετε πως ούτε η κοινότητα του φόρουμ είστε, ούτε έχετε οριστεί να μιλάτε εκ μέρους της ή να την εκπροσωπείτε στις τοποθετήσεις σας..
    Φράσεις του στυλ "η πρόθεσή του είναι να σκανδαλίσει την κοινότητα" είναι απλά ανοησίες. Δεν βαρεθήκατε; Aυτό το έρημο το κεφάλι, δεν είναι μόνο για να κουβαλάει τα μαλλιά. Διαθέτει και μυαλό. Προσπαθήστε -τουλάχιστον- να το ενεργοποιήσετε.

Quote Originally Posted by streidi View Post
    Seduction, επειδή φαίνεσαι σκεπτόμενο άτομο, σε όσα λες έχεις λογικά επιχειρήματα συνήθως, αλλά τοποθετείσαι με μεγάλη έπαρση σε όλα σου τα θέματα...και αυτό μειώνει την αξία όσων λες, αλλά μας λέει και κάτι σχετικά με το πόση σημασία δίνεις σε όσα λέει ο άλλος. Μάλλον δε θα σου αρέσει αυτό που λέω, αλλά αν το σκεφτείς μπορεί να σου φανεί χρήσιμο. Και επίσης πολλές φορές η λογική δεν έχει καμια σχέση με την ουσία των πραγμάτων...
    Σχετικά με το θέμα τώρα, όπως είπαν και τα άλλα παιδιά, αν δεν έχει κανείς άμεση σχέση με άνθρωπο με θέματα στον τομέα της ψυχικής υγείας είναι πολύ δύσκολο να καταλάβει πώς λειτουργεί το μυαλό σ'αυτές τις περιπτώσεις. Επειδή φυσιολογικά το ανθρώπινο μυαλό είναι φτιαγμένο να λειτουργεί με τελείως διαφορετικό τρόπο (αυτοσυντήρηση, αισιοδοξία, άντληση ελπίδας από την καθημερινότητα, λογική). Επίσης το ότι είσαι παιδαγωγός μου λέει πολλά... σαν ψυχολόγος έχω παρατηρήσει επανειλημμένα πόσο διαφορετικά σκέφτονται οι εκπαιδευτικοί από τους ψυχολόγους, και ίσως αντιλαμβάνονται και την πραγματικότητα μέσα από βιώματα του επαγγέλματός τους... (ίσως είναι λίγο άσχετο με το θέμα, παρ'όλ'αυτά εξηγεί για μένα πού εστιάζεται η αδυναμία συνεννόησης).Ίσως επειδή ο εκπαιδευτικός έχει να κάνει με ''φυσιολογικά'' άτομα και έχει στόχο να διδάξει και να καθοδηγήσει. Οπότε είναι πιο πολύ στη λογική: προσπάθησε, είναι στο χέρι σου και θα τα καταφέρεις... Κι αν δεν τα καταφέρεις δεν προσπάθησες αρκετά... Δεν ξέρω αν σου λένε κάτι όλα αυτά.
    Η τοποθέτηση της ME&I καθώς και οι σημερινές δικές μου, νομίζω πως σου απαντούν. Αν όχι, να επανέλθω και με χαρά να το συζητήσουμε εκτενέστερα.

Streidi, ο Seduction εχει αναφερει οτι εχει τελειωσει Κοινωνικη Ανθρωπολογια! Οποτε...δεν ειναι Εκπαιδευτικος!
    Προσπάθεια για flame μέρος 2ον.

Quote Originally Posted by streidi View Post
    Xμ..οκ,απλά επειδή κάπου παραπάνω είπε ότι έχει δουλέψει χρόνια ως παιδαγωγός. Θα μας διευκρινίσει ο ίδιος φαντάζομαι..
    Εχω γράψει (scripta manent) πως τις σπουδές μου στις "Κοινωνικές Επιστήμες - Κοινωνική Ανθρωπολογία" τις έκανα από χόμπυ και καμία σχέση δεν έχουν με την επαγγελματική μου σταδιοδρομία και καριέρα.

Οι σπουδές μου και η δουλειά μου, είναι παιδαγωγός και επαγγελματίας εκπαιδευτής, στον χώρο του Αθλητισμού και σε συναφή αντικείμενα με αυτόν, σε άτομα από 5 έως 65 ετών, τον οποίο υπηρετώ επί πολλά χρόνια διεθνώς, ως πλήρη και αποκλειστική επαγγελματική ενασχόληση.

Αν αυτό εισέπραξες εσύ από το αρχικό μου post, θα πρότεινα να διαβάσεις προσεκτικότερα και αν επιμείνεις τελικά στο συμπέρασμά σου, να ξανακοιτάξεις τα Ελληνικά σου.

Banned
    Quote Originally Posted by Vagabond View Post
    Απλώς δεν είναι καλό να αφορίζουμε, μια και ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Μόνο αυτό είναι το θέμα μου.
    Πολύ ώριμη τοποθέτηση. Μπράβο

Senior Member
    Για μια στιγμή, γιατί έχει χαθεί κάθε μέτρο λογικής (!)

1. Αυτό το φόρουμ ΔΕΝ λέγεται φόρουμ για όσους έχουν κατάθλιψη. Δεν υπάρχουν μόνο καταθλιπτικοί εδώ
    2. Το παρόν thread, ΔΕΝ αναρτήθηκε στην ενότητα κατάθλιψη, αλλά στην ενότητα ΓΕΝΙΚΑ.

Ποιός είναι ο λόγος που δεν πρόσεξες ή που δεν στάθηκες στα ανωτέρω; Για ποιό λόγο αναφέρεσαι σε καταθλιπτικούς λες και είναι η μόνη ομάδα πληθυσμού του φόρουμ; Υπάρχει ειδική ενότητα για όσους επιθυμούν να συζητήσουν για την κατάθλιψη!
    Επειδη πολυ απλα η καταθλιψη αφορα ισως τα 8 στα 10 μελη με ψυχολογικα θεματα σε αυτον τον χωρο. Ειναι η "ασθενεια" της εποχης, πως το λενε. Ουτε και εμενα μου αρεσει που με το παραμικρο ο κοσμος ανακαλυπτει οτι πασχει σονυ και καλα απο καταθλιψη (ή ειναι κοντα στην καταθλιψη κτλ) επειδη το εχει ακουσει απο καπου συνηθως, παρολα αυτα ομως καμποσα ατομα το πιστευουμε δεν το πιστευουμε, υποφερουν απο την καταθλιψη.! Ειναι η γενικη "ψυχολογικη ασθενεια" του φορουμ, για αυτο αναφερεται συχνα. Αμα η διπολικη ηταν πιο συχνη, τοτε η βελονα θα κολαγε στους διπολικους κ.ο.κ.

Οπως καταλαβες τα περισσοτερα μελη εδω δε σου εναντιωθηκαν επειδη δεν τους αρεσε το βιντεο, ουτε επειδη σκεφτηκαν μονοι τους πως ενα τοσο ελπιδοφορο και μαθημα-ζωης βιντεο δεν ανηκει στα γενικα. Εξαλου εχει ξαναποσταριστει στο παρελθον και απο αλλα μελη , θυμαμαι τουλαχιστον μια περιπτωση, και δεν υπηρχε ουτε μια αρνητικη αντιδραση. Ο λογος που ξαφνικα κανανε ολοι την συνδεση βιντεο με καταθλιψη (ψυχολογικα θεματα δηλαδη!) , ειναι.. επειδη εσυ ο ιδιος εκανες οτι μπορουσες για να κανεις αυτην την συνδεση ακομα και απο τον τιτλο του θεματος..! Φαινεσαι ανθρωπος που σκεφτεται πολυ δομημενα και εχει λογικα επιχειρηματα, και δεν περιμενες οτι θα γινοταν αυτο το αλαλουμ ετσι οπως παρουσιασες το θεμα?

Senior Member
    Εχω γράψει πως τις σπουδές μου στις "Κοινωνικές Επιστήμες - Κοινωνική Ανθρωπολογία" τις έκανα από χόμπυ και καμία σχέση δεν έχουν με την επαγγελματική μου σταδιοδρομία και καριέρα.

Οι σπουδές μου και η δουλειά μου, είναι παιδαγωγός και επαγγελματίας εκπαιδευτής, στον χώρο του Αθλητισμού και σε συναφή αντικείμενα με αυτόν, σε άτομα από 5 έως 65 ετών, τον οποίο υπηρετώ επί πολλά χρόνια διεθνώς, ως πλήρη και αποκλειστική επαγγελματική ενασχόληση.
    Μην κανεις καταχρηση του τιτλου του Παιδαγωγου απο την στιγμη που δεν εισαι! Σε επαγγελματικο επιπεδο,Παιδαγωγος ειναι αυτος που εχει σπουδασει την επιστημη της Παιδαγωγικης και οχι αυτος που διδασκει καποιο αθλημα!
    Last edited by ALIA; 02-09-2011 at 20:23.
    Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.

Banned
    Quote Originally Posted by Boltseed View Post
    Επειδη πολυ απλα η καταθλιψη αφορα ισως τα 8 στα 10 μελη με ψυχολογικα θεματα σε αυτον τον χωρο. Ειναι η "ασθενεια" της εποχης, πως το λενε. Ουτε και εμενα μου αρεσει που με το παραμικρο ο κοσμος ανακαλυπτει οτι πασχει σονυ και καλα απο καταθλιψη (ή ειναι κοντα στην καταθλιψη κτλ) επειδη το εχει ακουσει απο καπου συνηθως, παρολα αυτα ομως καμποσα ατομα το πιστευουμε δεν το πιστευουμε, υποφερουν απο την καταθλιψη.! Ειναι η γενικη "ψυχολογικη ασθενεια" του φορουμ, για αυτο αναφερεται συχνα. Αμα η διπολικη ηταν πιο συχνη, τοτε η βελονα θα κολαγε στους διπολικους κ.ο.κ.

Οπως καταλαβες τα περισσοτερα μελη εδω δε σου εναντιωθηκαν επειδη δεν τους αρεσε το βιντεο, ουτε επειδη σκεφτηκαν μονοι τους πως ενα τοσο ελπιδοφορο και μαθημα-ζωης βιντεο δεν ανηκει στα γενικα. Εξαλου εχει ξαναποσταριστει στο παρελθον και απο αλλα μελη , θυμαμαι τουλαχιστον μια περιπτωση, και δεν υπηρχε ουτε μια αρνητικη αντιδραση. Ο λογος που ξαφνικα κανανε ολοι την συνδεση βιντεο με καταθλιψη (ψυχολογικα θεματα δηλαδη!) , ειναι.. επειδη εσυ ο ιδιος εκανες οτι μπορουσες για να κανεις αυτην την συνδεση ακομα και απο τον τιτλο του θεματος..! Φαινεσαι ανθρωπος που σκεφτεται πολυ δομημενα και εχει λογικα επιχειρηματα, και δεν περιμενες οτι θα γινοταν αυτο το αλαλουμ ετσι οπως παρουσιασες το θεμα?
    Καλησπέρα Boltseed

Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και επέτρεψέ με να "πιαστώ" απ' αυτά για να σου απαντήσω

Επειδή ακριβώς σκέφτομαι δομημένα και κάθε τοποθέτησή μου, συνοδεύεται από επιχειρήματα, θα σου γράψω πως

Α. Δεν ξέρω από που προκύπτει, έρευνα - στατιστική ή απλά πιθανολόγηση, ότι 8 στους 10 εδώ πάσχουν από κατάθλιψη, αλλά αν προσέξεις, θα διαπιστώσεις τα παρακάτω (Βάζω ένα ενδεικτικό παράδειγμα)

Κατάθλιψη - Δυσθυμία
    (13 μέλη/επισκέπτες αυτή τη στιγμή βλέπουν το φόρουμ)

Στατιστικά Forum:

• Θέματα: 961
    Οικογένεια, σχέσεις, σεξουαλικότητα(31 μέλη/επισκέπτες αυτή τη στιγμή βλέπουν το φόρουμ)

Στατιστικά Forum:

• Θέματα: 1,523
    Και η επισκεψιμότητα (ενδιαφέρον) και η θεματολογία και η συμμετοχή στο φόρουμ της κατάθλιψης, δεν συνηγορεί με τον συλλογισμό σου "8 στους 10"

Επιπλέον, πιθανολογώ -αυτό υποστηρίζεται και από την ανάπτυξη διάφορων θεμάτων-, πως σε αυτό το φόρουμ δεν υπάρχουν μόνο μέλη με ψυχολογικά προβλήματα (παράδειγμα εγώ), άρα είναι ένα είδος τσουβαλιάσματος και εσφαλμένη λογική, να μπαίνουν όλοι και όλες στην ίδια κατηγορία, ακόμα και να κατηγοριοποιούνται βάση του ενδεχομένως του ίσως κλπ.

Πουθενά και σε καμία αναφορά μου, ΔΕΝ σύνδεσα τα βίντεο με την κατάθλιψη! Οπως, ίσως, θα έχεις διαπιστώσει, δεν έχω πρόβλημα να συζητήσω τις απόψεις μου και τις θέσεις μου και να τις στηρίξω με τα επιχειρήματά μου, σε ένα διάλογο που θα είναι, αν όχι οπωσδήποτε γόνιμος, τουλάχιστον με ειλικρινή διάθεση συνομιλίας και γιατί όχι, αντιπαράθεσης συλλογισμών που ίσως να βγει κάτι.

Δεν χρειάζεται να συμφωνούμε. Το αντίθετο θα υποστήριζα. Η διαφωνία, η αντιγνωμία, η αντίθεση, η διαφορά... έχουν να προσφέρουν.

Page 7 of 8 FirstFirst ... 5678 LastLast