Ελπίδα ή ψυχολόγος; Προσπάθεια ή εγκατάλειψη; - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 8 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 46 to 60 of 113
    Senior Member
    Quote Originally Posted by julias View Post
    Σοφια μου, ειναι δυνατον ενα βιντεο να κανει κατι? Απλα σε ταξιδευει λιγο και σε γεμιζει αισιοδοξια και ελπιδα που οπως ειπες ειναι απαραιτητη για να χτυπησεις την πορτα του ειδικου, οταν δεν μπορεις, παρα τις προσπαθειες σου, να σηκωθεις..
    εισαι μεγάλη γυναίκα θα ξέρεις ότι δεν αντιλαμβάνονται όλοι τη ζωη με τα δικα σου ματια
    [COLOR="#800080"][SIZE=5][FONT=Comic Sans MS][B]Honey, nobody ever gonna love you
    The way I try to do.[/B][/FONT][/SIZE][/COLOR]

Junior Member
    Quote Originally Posted by γιώτα2 View Post
    ο πατερας μου εκτος απο αναπηρος ειχε και ενα αλλο χρονιο προβλημα συν το γεγονος οτι εμεινε ορφανος και απο,τους δυο γονεις οποτε ξερω ποση δυναμη χρειαζεται, ομως ολοι δεν μπορουμε να ειμαστε τοσο δυνατοι.
    κανείς δεν γνωρίζει τα όρια της δυναμής του αν δεν βρεθεί και στις ανάλογες καταστάσεις. πάντως ο πατέρας σου έφτασε με επιτυχία και ξεπέρασε αυτά τα όρια. και είμαι σίγουρος χωρίς να σε γνωρίζω ότι έχει διευρύνει κατά πολύ και τα δικά σου.

Senior Member
    αυτο ειναι σχετικο ισως και να τα εχει συρρικνωσει

Senior Member
    Νομίζω ότι πολλοί έχουμε επηρρεαστεί από τον τίτλο του θέματος. Όπως έχει τεθεί, είναι σαν να διαχωρίζει την ελπίδα από την ψυχολογική υποστήριξη, και μετά να εξισώνει την ελπίδα με προσπάθεια καλυτέρευσης, και τον ψυχολόγο με την παράδοση και την εγκατάλειψη.

Εγώ πιστεύω ότι όσοι αναζητούν βοήθεια ψυχολόγου έχουν οι ίδιοι πρώτα ελπίδα να βελτιώσουν την κατάστασή τους. Εξίσου, κάποιος που προσπαθεί και έχει ελπίδα ότι θα βελτιωθεί μόνος του, δεν είναι σίγουρο ότι δε θα εγκαταλείψει.
    Τέλος, θεωρώ το γενικό θέμα άτοπο. Ακόμα και όταν δέχεσαι ψυχολογική υποστήριξη -για να μην πω, ιδιαίτερα οταν παρακολουθείσαι από ψυχολόγο- η προσωπική σου ελπίδα και προσπάθεια είναι που σε ωθεί να γίνεις καλύτερα. Ο ψυχολόγος μπορεί να σε καθοδηγεί και σε υποστηρίζει, αλλά εσύ ο ίδιος είσαι που μαθαίνεις να στέκεσαι στα πόδια σου.

Άσε και το άλλο... ποιος είπε ότι όλοι όσοι παρουσιάζονται σε αυτά τα βίντεο ΔΕΝ έχουν δεχτεί ψυχολογική υποστήριξη; Είμαι κάτι παραπάνω από σίγουρη ότι έχουν, αλλά αυτό δεν αναιρεί τη δική τους προσπάθεια και ελπίδα.
    [B]Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο.[/B]
    Οι σοφοί παραδέχονται. Οι πονηροί δικαιολογούνται. Οι ηλίθιοι επιμένουν.

Banned
    Quote Originally Posted by Sofia View Post
    ειτε θες να το πιστεψεις, ειτε οχι, η απαντηση ειναι η εξης! ΟΛΟΙ οι ανθρωποι ΔΕΝ μπορουν να τα καταφερουν μονοι τους!
    Μα ούτε τα video clips, πόσο μάλλον το thread μου, απευθύνονται σε ΟΛΟΥΣ!!!

Quote Originally Posted by Σουελ View Post
    Όταν έχεις κατάθλιψη, όχι, δεν σε γεμίζει ενοχές η παραπομπή σε ειδικό....Νιώθεις ανεπαρκής και τέλος, δεν κάνεις τίποτα.Γι΄αυτό το λένε "κατάθλιψη" ....
    Mπορείς να εγγυηθείς πως έτσι συμβαίνει για όλους;

Quote Originally Posted by panagiotis sq View Post
    Δεν καταλαβαίνω πρέπει να υπάρχει ειδικό βίντεο ή ομιλία ή επιστήμονας για να βοηθήσεις ψυχολογικά κάποιον. Η ελπίδα μπορεί να βρεθεί μέσα από ένα φίλο που θα του συμπαρασταθεί, απο τα παίδια του, από τον Θέο, από κάποιον με το ίδιο πρόβλημα, από κάποιον με μεγαλύτερο πρόβλημα, από τον ίδιο του τον εαυτό. Γιατί λοιπόν να μην είναι ο άνθρωπος σε αυτό το βίντεο αυτός που θα σου δώσει δύναμη να κατανοήσεις πραγματικά τη ζωή.
    Ακριβως!

Quote Originally Posted by Empneustns View Post
    εγω να κανω μια ερωτηση στον σενταξιον.Γενικα,εχεις προσωπικη εμπειρια,δηλαδη εχεις περασει χρονο με ατομα που εχουν καταθλιψη;
    η ατομα που εχουν φοβιες;
    και οταν λεω προσωπικο επιπεδο εννοω να περνας καποιες ωρες μαζι τους την ημερα.
    Ναι φυσικά. Οχι μόνο είχα πολύ κοντινό μου άνθρωπο που πέρασε απ' αυτή την δυσκολία η οποία προκλήθηκε από ατυχημα (και τελικά δεν τα κατάφερε), αλλά έχει τύχει να δουλέψω με παιδιά και ενήλικες οι οποίοι ήταν βυθισμένοι στην μελαγχολία. Κάποιοι το ξεπέρασαν χωρίς συμβουλο ψυχικής υγείας, κάποιοι όχι και επισκέφτηκαν ειδικό.

Quote Originally Posted by dora-agxos View Post
    τι σχεση εχουν οι ανθρωποι με αναπηριες με τους ανθρωπους που εχουν ψυχολογικα προβληματα?
    μα εχεις μπερδεψει σενταξιον την βουρτσα με την οδοντοβουρτσα!μπορει ενας που του λειπουν 2 χερια να ειναι πιο λειτουργικος στην ζωη του απο εναν που εχει βαρια καταθλιψη,σου κανει εντυπωση?ενας καταθλιπτικος νιωθει καθολικα αναπηρος και ναι χρειαζεται ψυχολογικη υποστηριξη ακομα και φαρμακευτικη!εγω πχ εχω κρισεις πανικου πρεπει να το παιξω ο σουπερ ηρωας?οχι χρειαζομαι μια καθοδηγηση απο εναν ειδικο.
    οταν σε ποναει το δοντι σου σενταξιον βλεπεις αυτα τα βιντεο και σου περναει η τρεχεις χωρις δευτερη σκεψη στον οδοντιατρο?
    Από που ορμόμενη έχεις βγάλει το συμπέρασμα πως το κάθε μέλος του φόρουμ είναι καταθλιπτικός; (!!!) Δεν μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που απλά να είναι μελαγχολικοί ή πληγωμένοι ψυχικά ή να έχουν παραιτηθεί για όχι και τόσο σημαντικούς λόγους;

Quote Originally Posted by Vagabond View Post
    Ρε παιδιά, λογικό είναι ότι ο κάθε άνθρωπος λειτουργεί διαφορετικά... σε άλλους αυτά τα βίντεο θα δώσουν κουράγιο (ή έστω ένα καλό κλάμα που θα τους αποφορτίσει κάπως), άλλους μπορεί να τους κάνει να νιώθουν ανίκανοι. Το ίδιο όμως συμβαίνει και με τις παραινέσεις σε ειδικούς. Εμένα πχ στα βάθη της κατάθλιψης, το να μου πείτε "ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ δες ψυχολόγο, δεν είσαι καλά" με κάνει να νιώσω ακόμα πιο αδύναμη, ότι πλέον δεν έχω κανέναν έλεγχο στον εαυτό μου, ούτε καμιά ελπίδα/πιθανότητα να τον επανακτήσω, άρα τι νόημα έχει η ζωή (παραίτηση)... κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις, δεν είναι καλό να ρίχνουμε στην πυρά την μία πλευρά και να απενοχοποιούμε εντελώς την άλλη...
    A K Ρ Ι Β Ω Σ. Αρα προς τι η τόσο αρνητική αντιμετώπιση;

Quote Originally Posted by Sofia View Post
    εσυ εισαι αυτος ο ανθρωπος?
    Τι δεν κατάλαβες;

Banned
    Quote Originally Posted by DissolvedGirl View Post
    Νομίζω ότι πολλοί έχουμε επηρρεαστεί από τον τίτλο του θέματος.
    Ο σωστός τίτλος θα έπρεπε να ήταν: "Προτροπή επίσκεψης σε σύμβουλο ψυχική υγείας για το κάθε τι (!) η περισσότερα μηνύματα αισιοδοξίας και παραίνεση σε θετική στάση και νικηφόρα διάθεση μαζί με έκφραση και παροχή ΕΛΠΙΔΑΣ;"

Eίναι κάτι όμως, που εξηγώ στο thread.

Senior Member
    Quote Originally Posted by λιλιουμ View Post
    Sorry, αλλα πολλα χρονια κινουμαι σε ακαδημαικους κυκλους, ειχα και εχω στενες σχεσεις με ατομα που κανανε και κανουνε διδακτορικα, που ηταν και ειναι ποστ ντοκ, εχω ακουσει ομιλιες και ομιλιες απο λεκτορες, καθηγητες κτλ κτλ, εδω και στο εξωτερικο και νεοτερους σου. Το πως μιλας και το τι λες εδω περα ειναι πολυ κατωτερου επιπεδου απο το πως εκφραζονται και διαλεγονται αυτοι, πως παρουσιαζουν επιχειρηματα κτλ, ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥΣ.
    Στο μυαλό μου είσαι. Το βασικό που μαθαίνεις όταν κάνεις ανώτερες σπουδές είναι η επιχειρηματολογία.

Junior Member
    @ γιώτα2 κοίτα εγώ προσωπικα έχω κάποια μεγάλα οικογενειακά θέματα υγείας. παλαιότερα που δεν τα είχα μου φαίνονταν όλα πολύπλοκα και δημιουργούσα θέματα στον εαυτό μου όπως ποιό αμάξι να αγοράσω, τι να κάνω για να εντυπωσιάσω τους άλλους, πως θα πετύχω τα μέγιστα στην δουλειά μου, γιατι μου είπαν αυτο, γιατί δεν είπα το άλλο...τελος πάντων όλα αυτά πλέον μου φαίνονται πραγματικά για γέλια. έχει συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχω για να λύνω τέτοια ζητήματα. για εμένα αυτό είναι μεγάλο πράγμα εχω λύσει πολλά υπαρξιακά. θα μου πείς έπρεπε να σου δημιουργηθούν άλυτα προβλήματα για να λύσεις τα απλά? μάλλον...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Seduction View Post

Mπορείς να εγγυηθείς πως έτσι συμβαίνει για όλους;
    Όχι, δεν μπορώ να εγγυηθώ τίποτα για κανεναν.Εδώ αναφέρομαι μόνο σε προσωπικά βιώματα και απόψεις...Φαντάζομαι κι εσυ το ίδιο...

Μια -ίσως και υπεραπλουστευμενη ή αφελής- σκέψη μου είναι πως η παραίνεση για επισκεψη σε ψυχολόγο μπορεί να οδηγήσει κάποιον σε αισθημα ενοχής και ανικανότητας, αλλά και η απουσία αυτής της παραίνεσης μπορεί να οδηγήσει σε κάτι πολύ χειρότερο....

Anyway, οχι γενικευσεις και μάλιστα που έχουν να κάνουν με ανομοια πράγματα....
    [SIZE="2"]"In a real dark night of the soul, it is always three o'clock in the morning, day after day"
    [/SIZE]

[I]F. Scott Fitzgerald[/I]

Banned
    και ποιος εισαι εσυ σενταξιον που κρινεις τους λογους για τους οποιος καποιος παραιτειται?πως κρινεις πισω απο ενα πισι ποιος εχει σοβαρους λογους?
    ΑΚΥΡΟ ΤΟ ΘΕΜΑΤΑΚΙ ΣΟΥ.
    απαντησε μου χρυσε μου οταν σε ποναει το δοντι βλεπεις τα βιντεο και το ξεπερνας?
    αν αναρτουσες αυτα τα βιντεο σε ενα φορουμ αλλης θεματολογιας θα πηγαινα πασο..εδω ομως χρυσε μου οι περισσοτεροι εχουν σοβαρα προβληματα και την δυναμη δεν θα την λαβουν απο ενα βιντεο!ειπες δεν αναφερεσαι σε ολους βεβαια..αν αναφερεσαι σε καποιους εδω που γραφουν"δεν μπορω να τελειωσω" "με παρατησε ο γκομενος" κ.α τοτε οκ μπορει να την δουν λιγο αλλιωτικα!εγω ομως που ειμαι καταθλιπτικη και εχω πανικους θα πω μπραβο στους ανθρωπους αυτους για την δυναμη τους και μετα θα γυρισω στις μιζερες σκεψεις μου,γιατι?γιατι ειναι η ασθενεια μου τετοια!
    φανταζεσαι να χρησιμοποιουσαν την μεθοδο σου οι ψυχολογοι?θα ειχαμε αυτοκτονησει ολοι!ειναι σαν μας λες τα βλεπετε ρε αχρηστοι?αυτοι μπορουν και εσεις οχι?

Senior Member
    .Εδώ αναφέρομαι μόνο σε προσωπικά βιώματα και απόψεις...

καλά κανεις μπράβο σου :)
    έτσι θα πρεπε να κάνουν και εκείνοι που δηλώνουν επιστήμονες και ειδήμωνες
    [COLOR="#800080"][SIZE=5][FONT=Comic Sans MS][B]Honey, nobody ever gonna love you

Banned
    Όχι, δεν μπορώ να εγγυηθώ τίποτα για κανεναν.Εδώ αναφέρομαι μόνο σε προσωπικά βιώματα και απόψεις...Φαντάζομαι κι εσυ το ίδιο...
    Aκριβώς. Και αναφέρομαι σε κάτι πολύ απλό που είναι η άποψή μου. Εχει την σημασία του, κάποιος που μπαίνει εδώ, να εισπράττει κυρίως και πρωτίστως μνμ αισιοδοξίας και θέτικής στάσης.

και ποιος εισαι εσυ σενταξιον που κρινεις τους λογους για τους οποιος καποιος παραιτειται?πως κρινεις πισω απο ενα πισι ποιος εχει σοβαρους λογους?
    Σε ποιό ακριβώς σημείο έκρινα εγώ κάποιο μέλος ότι παραιτείται; Διαβάζεις Ελληνικά;

ΑΚΥΡΟ ΤΟ ΘΕΜΑΤΑΚΙ ΣΟΥ
    .

Θα σου απαντήσω ακριβώς με τα "λόγια σου", για να καταλάβεις τουλάχιστον το διφορούμενο της λογικής σου

"και ποια εισαι εσυ dora που κρινεις ποιο θέμα ειναι άκυρο;"

Καταλαβαίνεις;

ειπες δεν αναφερεσαι σε ολους βεβαια..
    Ακριβώς.

Y.Γ. Την επίθεση και την αρνητική στάση της sofias στο post3 μπορεί να την εξηγήσει κάποιος/α, μιας και η ίδια, παρ΄όλο που της απάντησα στα όσα έθεσε, δεν έπραξε αναλόγως; (!)

Banned
    "Από που ορμόμενη έχεις βγάλει το συμπέρασμα πως το κάθε μέλος του φόρουμ είναι καταθλιπτικός; (!!!) Δεν μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που απλά να είναι μελαγχολικοί ή πληγωμένοι ψυχικά ή να έχουν παραιτηθεί για όχι και τόσο σημαντικούς λόγους;"

αντε καληνυχτα ρε σενταξιον μην απαντας περιμετρικα!στο ψητο μπες οχι αερολογιες!σε ολους αλλα των αλλων λες!τις συμβουλες σου στους οικειους σου οχι εδω μεσα.

Senior Member
    Βασικά αναφέρεσαι σε όσα μέλη τρέχουν σε ψυχολόγους για τα μηδαμινά (κατά την γνώμη σου) προβλήματα που αδυνατούν να αντιμετωπίσουν μόνοι τους.

Banned
    "Από που ορμόμενη έχεις βγάλει το συμπέρασμα πως το κάθε μέλος του φόρουμ είναι καταθλιπτικός; (!!!) Δεν μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που απλά να είναι μελαγχολικοί ή πληγωμένοι ψυχικά ή να έχουν παραιτηθεί για όχι και τόσο σημαντικούς λόγους;"

αντε καληνυχτα ρε σενταξιον μην απαντας περιμετρικα!στο ψητο μπες οχι αερολογιες!σε ολους αλλα των αλλων λες!τις συμβουλες σου στους οικειους σου οχι εδω μεσα.
    Η ερώτηση "ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ;" είναι κρίση;

Ονειρα γλυκά

Page 4 of 8 FirstFirst ... 23456 ... LastLast