Results 16 to 30 of 37
Thread: Χρήμα και Ευτυχία.
-
03-09-2011, 15:56 #16
Stην εποχη μας ακομα και το πρωτο παραδειγμα σου ακουγετε ευκαταστατο οικονομικα ¨)
Δεν ξερω αν ειστε πλουσιοι εδω η οχι , αλλα για οποιον αναπολει το χρημα θα τον ρωταγα αν το ειχε αφθονο καποτες ,και του λειπει ! πως μεγαλοσε με λιγα και καλα, ξαφνικα θελει να εχει πλουτοι??
"GOTHY" δεν τα λεω για εσενα, μην στραβωσεις ¨) ,
Προσωπικα ποτες δεν ειχα την τυχη να ειμουν πλουσιος ! ετσι δεν αρρωστενω που δεν εχω ακριβο αμαξι , που δεν εχω σπιτι με πισινα ,η στην θαλασσα ,δεν κλαιω που δεν παω Χαβαη διακοπες ,ουτε θα τα βαψω μαυρα που αμα βγαινω καθε μερα δεν χαλαω πολλα ευρο σε κερασματα ! μου αρεσουν τα ρουχα μου και ας μην κανουν δυο μηνιατικα ¨) Δεν μπορω ομως να παιξω τον ταπεινο χριστιανο που εχει αρνηθει ολα τα πλουτη! οπως καθε ενας ,ε! και εγω θα θελα να ειχα μια φεραρι! , ενα σκαφος που να μην χωρα στην Α΄ μαρινα Φλοισβου ¨) , και ολα τα ωραια που μας εχει εμποτίσει στο μυαλο η T.V. και το καπιταλιστικο της συστημα! απο μικρα παιδια μας εκθιαζουν για τα καλα της Δυσης ! την αφθονια αγαθων και τα μεγαλα θεαματα!
Ο κοσμος που ζουμε ειναι φουλ υλικος ! οτι πιανετε , κοσμος μονο με λογικη !και σχεδον καθολου αισθηματα ! ο κοσμος των ιδεεων εχει μεινει μονο σε καποια βιβλια! ξεχναμε οτι στα υλικα πραματα η αξια τους παντα ειναι εκτιμητη ! απο την αλλη τα ιδεωδη και τα αισθηματα ειναι "ανεκτιμητης αξιας "
Αποψη μου ειναι πως τα λεφτα δινουν χαρα και ανεση ,βοηθαν και στην ευτυχια καμια φορα, τα ΠΟΛΛΑ λεφτα ομως φερνουν δυστυχια !δεν κανω τον ξερολα ,απλα απο 2 περιπτωσεις που ετυχε να ειμαι πολυ κοντα για μικρο διαστημα σε καποιους ανθρωπους αυτης της φασης δλδη του δεν ξερω ποσα εχω! ειδα μεγαλο κομπλεξ και πικρα! μπορει να ετυχε σε αυτους -αυτες , δεν ξερω , εμενα η ζωουλα μου δεν μου εκανε τετοια δωρα ,και αν καποτες καταφερα να κανω κατι το πληρωνω με την υγεια μου! δεν ηξερα τι να τα κανω και τωρα τα πληρωνω με τοκο και με αρρωστια ψυχη και σοματη!
- 03-09-2011, 16:05 #17
03-09-2011, 16:12 #18
- In this old house where every door is open
Eχω και αλλα πολλα.. Στην κηδεια του πατερα μου η θεια μου και αδερφη του, γεμισε την τσαντα της με κεκακια αλλα και παξιμαδια απο το καφενειο, και στα σαραντα στο τραπεζι ζητησε να παρει σε ταπερ καμποσο φαι που ειχε μεινει για τον θειο μου. Ειχε φριξει ολος ο κοσμος..
03-09-2011, 16:45 #19
Το σίγουρο είναι ότι το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία :) (αλήθεια πως προσδιορίζεται η ευτυχία;)
Η οποιαδήποτε "ευτυχία" συνδέεται άμεσα με τις ανάγκες του καθενός. Ειδικότερα, με την ιεράρχηση αυτών των αναγκών και με την συνειδητοποίηση για το ποιες από αυτές είναι πραγματικές και ποιες πλασματικές, ανάγκες που είναι έξω από εμάς που μας έχουν ουσιαστικά επιβληθεί. Αν δεν προχωρήσουμε σε αυτό το διαχωρισμό, όσο υψηλό μισθό και να παίρνουμε, η "ευτυχία" θα παραμένει ένα άπιαστο όνειρο.
Δεν έχω καθόλου καλή σχέση με τα χρήματα... παίρνω ένα μέσο μισθό, προς το χαμηλό θα έλεγα (δεν ξέρω ούτε το ακριβές ποσό που μπαίνει στην τράπεζα κάθε μήνα :) ), το ίδιο και η σύντροφος μου. "Καβάτζα" και περιουσιακά στοιχεία δεν υπάρχουν :) Παρόλα αυτά, όσο περνάνε τα χρόνια. όσο μεγαλώνω, όσο ωριμάζω επαναπροσδιορίζω τις θέσεις μου σε σχέση με το πως μπορώ να ζήσω περισσότερες ευτυχισμένες στιγμές. Απλό φαγητό, απλά ρούχα, απλή ψυχαγωγία... Εδώ και αρκετούς μήνες, νιώθω φοβερή ευεξία μετά από μια βόλτα με φίλους για μπύρα στην παραλία, σε ένα λαϊκό ταβερνάκι με απλό φαγητό και καλό κρασί :), σε ένα απλό καφενείο, σε ένα σπίτι με παρέα και κουβεντούλα... Σε όλα αυτά, βασική συνιστώσα είναι ο άνθρωπος και η προσπάθεια για ουσιαστική επαφή...
Εξυπακούεται ότι μια αντικειμενικά αξιοπρεπής αμοιβή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για είμαι σχετικά καλά...
03-09-2011, 16:46 #20
εγω ειμαι της αποψης οτι οτιδηποτε μπορει να υπαρχει κίνδυνος να το χάσεις μόνο αγχος σου προκαλει!!! λιγα και καλα... στην εποχη μας δε χρειαζεται να ειναι κανεις πλουσιος για να μορφωθει ή να κανει ταξιδια ή να αγαπαει τη δουλεια του...
τα ωραιοτερα πραγματα ειναι φρι!
βασικα μαλλον το βλεπω ετσι γιατι δεν με περνει να το δω αλλιως![B][SIZE=6][COLOR="#000080"]Έχουμε 2 επιλογές: Να οργανώσουμε νέο έδαφος ή να αφήσουμε τα αγριόχορτα να μεγαλώσουν[/COLOR][/SIZE][/B][SIZE=5][/SIZE]
03-09-2011, 16:59 #21
να τελειώνει το δεκαπενθήμερο κ να εχω έστω κ ένα ευρώ δν θυμάμαι να μου έχει τύχει.
ούτε πρόκειται.
αυτό θα ήθελα.http://www.mazi.org.gr/
03-09-2011, 17:34 #22
03-09-2011, 20:14 #23
03-09-2011, 20:16 #24
03-09-2011, 20:23 #25
το χρημα ειναι το μεσο για να κατακτησεισ την ευτυχια αλλα λιγοι το χρησιμοποιουν σωστα οι πιο πολλοι πεφτουν στην παγιδα τησ ματαιοδοξιασ και παιρνουν την κατω βολτα κοινωσ μαζεψε χρηματα για να περασεισ καλα αλλλα μη πουλασ πολλη μουρη γιατι τελειωνουν
03-09-2011, 22:34 #26
Εγώ θα έλεγα πως αν δεν είσαι ικανοποιημένος με ότι έχεις έχεις τον κόσμο ολόκληρο να αποκτήσεις δεν θα είναι αρκετό.
04-09-2011, 08:18 #27
04-09-2011, 14:18 #28
04-09-2011, 16:00 #29
αρκτε εύστοχη η ρητορική σου (φαντάζομαι) ερώτηση...
Όπως ανέφερα και πιο πάνω, η εργασία και μια ικανοποιητική αμοιβή είναι βασικές προϋποθέσεις για να ζεις με αξιοπρέπεια, για να είσαι σχετικά καλά...
Η σκληρότητα της ανεργίας σε οδηγεί σε επικίνδυνα και δύσβατα μονοπάτια...
Να δούμε πότε θα αντιληφθούν κάποιοι ότι η εργασία είναι δικαίωμα... αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους ταγούς της παγκόσμιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής σκηνής...
04-09-2011, 16:18 #30
ναι, η ερώτηση ρητορική.
βέβαια θα μπορουσε καποιος κ χωρίς να εργάζεται να αρκεστεί σε αυτα που έχει, αν ήταν απλά εισοδηματίας...
συμφωνώ με τα υπόλοιπα.
σκέφτομαι πραγματικά πώς μπορεί να ζήσει κάποιος ανεργος?
όταν δν μπορεί να εξασφαλίσει τα απαραίτητα κ αυτός που αμοίβεται με 600, 800 ή κ 1000 ευρώ?
γνωρίζει ένα νεαρό άτομο που κάνει 2 δουλειές για να ζήσει ο ίδιος κ οι γονείς του γιατί ο πατέρας του είναι άνεργος,
η μητέρα του άρρωστη κ πραγματικά στενοχωριέμαι.http://www.mazi.org.gr/