Results 91 to 105 of 142
-
06-09-2011, 16:07 #91
"Μεγαλειώδες" για εμένα είναι κάτι πολύ εκτός του εαυτού μας, που δεν αντιλαμβανόμαστε αυτόματα παρά μόνο επιφανειακά. Πχ στους πρωτόγονους ο ήλιος, που τον θεοποιούσαν (ανεξήγητο γιατί ανεβοκατέβαινε στον ουρανό). "Μεγαλειώδες" ήταν ότι οι λευκοί είχαν ξύλα που έφτυναν φωτιά, για τους Ινδιάνους (δεν τα θεοποιούσαν, τα φοβόντουσαν). Γενικά ό,τι απομυθοποιείς συνήθως παύει να είναι "μεγαλειώδες". Τα εισαγωγικά τα βάζω γιατί δεν συμφωνώ με την συγκεκριμένη λέξη εδώ, η λέξη μεγαλειώδης έχει θετικούς συνειρμούς, ενώ το δέος όχι απαραίτητα.
Οτιδήποτε δεν καταλαβαίνει κανείς, αποτελεί μια δύναμη που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ή να χειριστεί, δεν συμφωνείς? Και όταν λέω "καταλαβαίνει", εννοώ ενστικτωδώς, με βάση τον εαυτό μας (γιατί πάντα με τον εαυτό μας συγκρίνουμε αυτόματα, και με τα βιώματά μας). Δεν βρίσκω παράλογο το δέος που ανέφερε η broken.
Στο τέλος, αυτό που μαγνητίζει είναι το σοκ του πώς κάποιοι άνθρωποι, ίδιο είδος με εμάς, ξεφεύγουν τόσο πολύ από εμάς. Γιατί ο Dahmer πχ ήταν έτσι, και όχι εγώ ή εσύ. Τι γίνεται μέσα στο μυαλό του - προφανώς κάτι τελείως διαφορετικό από ό,τι στο δικό μας. Ίσως κατά βάθος είναι κάποια βαθειά επιθυμία να διαπιστώσουμε ότι δεν υπάρχουν μυθολογικά τέρατα, ότι όλο αυτό είναι εξηγήσιμο κάπως. Ίσως απλά κάποιοι άνθρωποι έχουν την επιθυμία να "σκαλίζουν" το μυαλό των άλλων και να τους διαβάζουν, και φυσικά ένα τόσο περίεργο μυαλό προξενεί περισσότερο ενδιαφέρον γιατί είναι μια πρόκληση... δύσκολη. Το περίεργο ξέρεις ποιο είναι? Προσωπικά με πονάνε αυτοί οι άνθρωποι. Σε κάποιο επίπεδο τους λυπάμαι που είναι έτσι και έγιναν έτσι. Ίσως είναι απλά μια προσπάθεια να τους καταλάβω, και όχι απλά να καταλάβω το φαινόμενο. Αυτό φυσικά και δεν συνεπάγεται ούτε ότι εγκρίνω ή θαυμάζω τις πράξεις, ούτε ότι θα τους ήθελα στο απυρόβλητο, ούτε τίποτα από όλα αυτά. Θυμάμαι κάποιον κατά συρροή δολοφόνο/βιαστή πριν πολλά χρόνια στις ΗΠΑ, ο οποίος ζήτησε από το δικαστήριο την θανατική ποινή ο ίδιος, γιατί "αν με αφήσετε, θα το ξανακάνω" (την έλαβε). Το να πούμε να ένα τέρας είναι το μόνο εύκολο. Το γιατί αυτός ο άνθρωπος, που συνειδητοποιούσε ότι είχε γίνει τέρας, δεν μπορούσε να σταματήσει αν και ήθελε, εκεί είναι το περίεργο. Στην τελική, το δέος δεν νομίζω ότι αφορά την όποια φρικιαστική πράξη καθ' αυτή, αλλά περισσότερο την πολυπλοκότητα του μυαλού που μπορεί να "δημιουργήσει" κάτι τόσο φρικιαστικό...
Σε ευχαριστώ πολύ για το άρθρο.[I][SIZE="1"]Well you're up so high, how can you save me when the dark comes here tonight to take me up my front walk and into bed, where it kisses my face and eats my head...[/SIZE][/I]
- 06-09-2011, 16:18 #92
vegabond σε βλεπω πολυ ενημερωμενο και χαιρομαι. αμα θελεις στειλε μ u2u να σου πω καποια πραγματα.
τωρα απο κει και περα.............δεν κτλβαινω γιατι τοσος ντορος αφου ειπα καθαρα πολλες φορες πως ΔΕΝ ηδονιζομαι και ΕΧΩ μιλησει στον γιατρο μου...ανεφερα μαλιστα και τι μου ειπε ο γιατρος μου
εκανα μαλιστα και πολυ καλο διαχωρισμο στους ''ηδονιστες'' που δικαιωμα του καθενος να φτιαχνεται με ο,τι θελει και στους αλλους (που ειμαι εγω)
και οπως ειπε και ο φιλος απο πανω ο,τι ειναι αποκρουστικο δεν κανει τζιζ. ειναι δουλεια που καποιος πρεπει να την κανειI m a Good Person With Bad Attitude
06-09-2011, 16:19 #93
Το να συνομιλησει με το γιατρο της αποτελει διαγνωση? Η Μπροκεν στο αρχικο post της ειπε αυτο:Αυτο που προσπαθησα να κανω ηταν να συζητησω μαζι της και να μου πει πως αντιλαμβανεται η ιδια καποια πραγματα! Απο 'κει και περα την προετρεψα να τα συζητησει και με το γιατρο της!
Κοιτα...σεβομαι τη γνωμη σου κι ετσι οπως την εκφραζεις! Περαν αυτου,ομως,δεν μπορω να κανω κατι(κι ουτε επιθυμω) για να στην αλλαξω!Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.
06-09-2011, 16:21 #94
06-09-2011, 16:22 #95
κοιτα, πιστευω πως ξέρουμε και οι δυο ελληνικά.
Αυτό που σου είπα και στο παρέθεσα με δικά σου λόγια, είναι πως την πίεσες με δεκάδες ερωτήσεις και πολλές φορές την έσπρωχνες προκειμένου να παραδεχτεί με το ζόρι πως νιώθει ευχαρίστηση με τέτοιες εικόνες, για να μην αναφερθώ στο λινκ με τους σχζοφρενείς το οποίο παρέθεσες.
Δεν έχω σκοπό να τραβήξω τη διένεξη μας από τα μαλλιά, δεν θα βοηθήσει κανέναν.
Πιστεύω πως το μνμ το πήρες, οπότε το σταματώ εδώ.
06-09-2011, 16:28 #96
Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.
06-09-2011, 16:29 #97
I m a Good Person With Bad Attitude
06-09-2011, 16:31 #98
06-09-2011, 16:35 #99
ΑΛΙΑ προσπαθω να κλεισω το θεμα και δεν με αφήνεις.
Οκ.
Σου λέω λοιπόν πως ήταν φαουλτ από μέρους σου να κάνεις στη μπρόκεν ένα σωρό ερωτήσεις και προσπαθούσες να της εκμαιευσεις πως νιώθει ευχαρίστηση βλέποντας φόνους.
για του λόγου το αληθές, μπορώ να σου ΞΑΝΑ παραθέσω όλα σου τα ποστ.
Απο κει και πέρα δηλώνεις ψυχολόγος. Προσωπικά δεν το πιστεύω και συγνώμη γι αυτό. Θεωρώ πολύ άτσαλη αυτή τη συμπεριφορά για ανθρώπους που είναι ειδικευμένοι σε αυτό το χώρο.
Αν δεν θες να το συνεχίσουμε, δεν το συνεχίζω.
Αν θες, εδώ είμαι.
06-09-2011, 16:38 #100
06-09-2011, 16:40 #101
06-09-2011, 16:44 #102
06-09-2011, 16:49 #103
Ωωωωωωωχ αντε παλι τα ιδια... βαρεθηκα!
06-09-2011, 16:51 #104
http://criminology.panteion.gr/
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%...B3%CE%AF%CE%B1
Πολλοι δρομοι που μπορει να ακολουθησει κανεις που ενδιαφερεται για το θεμα... και δεν περιμενα κατι λιγοτερο οταν εχουμε να κανουμε με τον ανθρωπο και το ανθρωπινο μυαλο.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
06-09-2011, 16:53 #105
ντολ, άργησα λίγο να δω την ερώτηση σου για το αν θα έχεις μπλεξίματα με τον γιατρό σου λέγοντας του για το χόμπυ σου.
στο γιατρό μας κ το δικηγόρο μας τα λεμε ολα.
θα τον βοηθήσει να έχει μια καλυτερη κ πιο ξεκαθαρη εικόνα για σένα.
να σε καταγγείλει πάντως για τον επόμενο serial killer αποκλείεται.http://www.mazi.org.gr/