ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 7 of 7

ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ. ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩς ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΣΩ Η ΟΧΙ. ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΠΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΩ ΠΡΟΣ ΤΗ ΖΩΗ Η ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ. ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ ΝΑ ΚΙΝΗΘΩ ΠΡΟΣ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΩ ΠΟΛΥ ΟΜΩΣ ΝΙΩΘΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ .ΑΝ ΠΑΛΙ ΠΑΡΩ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΔΡΟΜΟ ΟΛΑ ΘΑ ΛΥΘΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ. ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΚΡΑΤΑΩ ΤΗΝ ΛΥΤΡΩΣΗ ΜΟΥ Η ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΕΧΩ. ΝΙΩΘΩ ΠΩΣ ΞΑΝΑΜΠΑΙΝΩ ΣΕ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΕ ΦΟΒΙΖΕΙ , ΟΥΤΕ ΚΑΙ Η ΣΚΕΨΗ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΦΟΒΙΖΕΙ. ΔΥΣΚΟΛΟ ΒΡΑΔΥ ΠΑΙΔΙΑ.. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΚΟΠΕΥΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΓΙΑ ΟΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ. ΜΙΛΑΩ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΩς ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΤΕ ΟΜΩΣ ΠΟΝΤΑΡΩ ΣΤΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΙΣΩΣ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ..

Senior Member
    μσορ
    πολυ προσφατα νομιζω ανοιξες ενα θεμα για εναν σοβαρο χωρισμο που εχεις, αυτες τις μερες κιολας αν δεν κανω λαθος, τον οποιο μαλιστα θεωρεις πολυ τραυματικο.
    δεν νομιζεις οτι ειναι πολυ σχετικο αυτο το γεγονος με την διαθεση σου?
    γιατι δεν αφηνεις τον χρονο να επουλωσει τις καταστασεις και σκεφτεσαι να παρεις μια τοσο σοβαρη αποφαση τωρα που εισαι καταρρακωμενη?
    δεν ειναι φυσιολογικες συνθηκες στην ζωη σου αυτες, θα ερθουν και μερες με καλυτερη διαθεση

REMEDY πολυ σωστα θυμασαι. Δεν ειναι ομως μονο ο χωρισμος . Οι σκεψεις αυτες υπηρχαν απο το παρελθον, σε καποιες περιοδους μου φουντωνουν και σε καποιες οχι. Ομως νιωθω πωσ ειμαι στο μετεχμιο και δεν εχω αποφασισει ακομα αν θελω να ζησω η οχι με οτι αυτο συνεπαγεται. Ζω γιατι ετσι εμαθα .. Δεν νιωθω να ειναι επιλογη μου. Συνειδητη εστω. Δεν μπορω να μοιραστω αυτες μου τισ σκεψεις με τουσ δικουσ μου ανθρωπουσ γιατι ξερω πως θα με κοιταξουν και ποσο πολυ θα φοβηθουν. Θελω να παω μια αποφαση ρεμεντυ, να ζησω και να προσπαθησω να φτιαξω την ζωη μου η οχι. δε νιωθω ομως να εχω καμια διαθεση για ζωη.

Senior Member
    μα αυτο προσπαθω να σου πω.
    ειναι πολυ φυσικο να μην εχεις καμια διαθεση για ζωη αυτη την στιγμη.
    μην σκεφτεσαι το παρελθον σου και συμπεραινεις οτι ετσι ησουν κι ετσι θασαι παντα, σκεψου καλυτερα οτι τωρα εισαι στο μεσον μιας μεγαλης κρισης και θα πρεπει να περιμενεις να περασει για να δεις πως πραγματικα αισθανεσαι, δεν γιενται ολα μαζι και δεν γινεται ολα, τωρα.
    το παρελθον της καταθλιψης που λες, πως το αντιμετωπιζες?
    βλεπεις καποιον γιατρο?
    τι ηλικια εχεις?

remedy ειμαι 22 και κανω ηδη 2 χρονια ψυχοθεραπεια. ημουν σε αρκετα προχωρημενο σταδιο οταν ξεκινησα μετα ομως με τη βοηθεια του θεραπευτη μου και τα ενστικτα επιβιωσης εγινα καλα. ειχα ξαναπερασει καταθλιπτικα επεισοδια τα οποια ομως κρατουσαν καποιους μηνες. την τελευταια φορα ημουν 1,5 χρονο σε καταθλιψη . αν ακουγες τις τοτε σκεψεισ μου οι οποιες ηταν καθημερινες και συνεχομενες θα καταλαβαινες οτι αυτην την στιγμη ειμαι σε πολυ αρχικο σταδιο και δεν φοβαμαι ακομα. Ναι σιγουρα συμφωνω μαζι σου πως πρεπει να περασει η κριση για να αποφασισω .Εσυ ποσο χρονων εισαι ?

Senior Member
    Quote Originally Posted by msor View Post
    remedy ειμαι 22 και κανω ηδη 2 χρονια ψυχοθεραπεια. ημουν σε αρκετα προχωρημενο σταδιο οταν ξεκινησα μετα ομως με τη βοηθεια του θεραπευτη μου και τα ενστικτα επιβιωσης εγινα καλα. ειχα ξαναπερασει καταθλιπτικα επεισοδια τα οποια ομως κρατουσαν καποιους μηνες. την τελευταια φορα ημουν 1,5 χρονο σε καταθλιψη . αν ακουγες τις τοτε σκεψεισ μου οι οποιες ηταν καθημερινες και συνεχομενες θα καταλαβαινες οτι αυτην την στιγμη ειμαι σε πολυ αρχικο σταδιο και δεν φοβαμαι ακομα. Ναι σιγουρα συμφωνω μαζι σου πως πρεπει να περασει η κριση για να αποφασισω .Εσυ ποσο χρονων εισαι ?
    τωρα σε παρακολουθει γιατρος, η σταματησες οταν ενοιωσες καλυτερα? εγω ειμαι κοντα στα 40. οπως ειδες, με την θεραπεια, εφτασες σε πολυ καλο σημειο. αυτο μπορει να ξαναγινει αν χρειαστει.
    δεν υπαρχει λογος να αποθαρρυνεσαι. ηρεμησε λιγο να περασει ο καιρος, να καταλαγιαζει η σκονη απο τον χωρισμο κα σιγα σιγα θα επανερθεις.
    αν δεν παρακολουθεισαι τωρα, κανε μια επισκεψη στον γιατρο σου να του μιλησεις για ολα αυτα

Senior Member
    Quote Originally Posted by msor View Post
    κανω ηδη 2 χρονια ψυχοθεραπεια. ημουν σε αρκετα προχωρημενο σταδιο οταν ξεκινησα μετα ομως με τη βοηθεια του θεραπευτη μου και τα ενστικτα επιβιωσης εγινα καλα.
    Συνεχιζεις την ψυχοθεραπεια σου ή την σταματησες μολις αισθανθηκες οτι ησουν πλεον καλα?
    Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.