Tριχοτιλλομανία.... - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 32
    Junior Member
    Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα δεν είναι και τόσο τραγικό.Υπάρχουν σημεία με κοντές τούφες αλλά ευτυχώς όχι εντελώς αδεια σημεία. Τα extension τα βάζω σε όλο το κεφάλι και τα περισσότερα πιάνονται από τις κοντές τούφες.Αλλά ακόμα και μ ε αυτά δεν μπορώ να το σταματήσω καθώς ψάχνω από ανάμεσα να βρω τρίχες για να τραβάω. :-( Όποτε με πιάνει αγχος κυρίως σε περιόδους εξετάσεων το κάνω πόλύ πιο έντονα!! Είναι ένας λάθος τρόπος αυτός να εξωτερικεύεται το άγχος όπως π.χ κάποιος που τρώει τα νύχια του.(μακάρι να είχα αυτό έναντι αυτού που έχω τώρα...)

Senior Member
    tinaaki καλως ήρθες:)

πώς βοηθας τον εαυτο σου αυτον τον καιρο? εννοω πέρα απο το να καλυπτεις το κεφαλι σου με extensions...
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Σκεφτομαι αν και δεν ειναι και πολυ θυληκο...αν και πολλες το κανουν αν ξυριζες το κεφαλι σου?
    Μετα απο καμποσο καιρο δεν θα εφευγε αυτη η συνηθεια?
    Χμ δεν ξερω δεν ειναι ασχημες και μερικες γυναικες που εχουν ξυρισει το κεφαλι,αν ειναι ομορφες γενικα.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Να μου πεις τι σου λεω τωρα σιγουρα θα το εχεις σκεφτει...παντως εγω ετσι θα εκανα,αλλα δεν ειμαι γυναικα απο την αλλη.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Junior Member
    Sofia τι εννοείς πώς αλλιώς βοηθάω τον εαυτό μου??

Keep_walking πίστεψε κάτι τέτοιο ούτε έχει περάσει από το μυαλό μου αλλά και ούτε θα το έκανα ποτέ γιατί έχω τρέλλα με τα μακριά μαλλιά και γι αυτό το λόγο βάζω και τα extension. Έτσι και χρειαζόταν ποτέ να τα ξυρίσω θα ήμουν ικανή ακόμα και να αυτοκτονήσω από τη στενοχώρια και την ντροπή μου(για να καταλάβεις). Απ τη στιγμή που δεν είσαι γυναίκα σου ακούγεται εύκολο αφού οι άντρες έτσι κι αλλιώς έχουν κοντά μαλλιά ή ακόμα και ξυρισμένα τελείως.Όνειρο μου είναι να μπορέσω κάποια στιγμή να αποκτήσω μακριά και υγιή μαλλιά. Επειδή είμαι μια κοπέλα που φροντίζει υπερβολικά την εμφανισή της(έχω απίστευτο κόλλημα) το μόνο που με χαλάει είναι τα μαλλιά που προσωρινά τα καλύπτω με exte. Αλλά έτσι αντιμετωπίζω μόνο επιφανειακά το πρόβλημα και όχι στη ρίζα του. Θεωρώ οτι όλο το κακό ξεκίνησε μέσα από την οικογένεια. Διάβαζα ένα άρθρο που έλεγε ότι τα άτομα με τριχοτιλλομανία συναντώνταιι συνήθως σε οικογένειες με έναν παθητικό πατέρα και μια μητέρα που άλλωτε είναι αυταρχική και άλλωτε στοργική μα αποτέλεσμα αυτό να μπερδέυει το παιδι. Και μαντέψτε! Σε μια τέτοια ακριβώς οικογένεια μεγάλωσα εγώ! Αισθάνομαι μία πίεση εδώ μέσα σε σημείο που να εύχομαι να φύγω αλλά δεν είναι και τόσο εύκολο αυτό οπότε το μόνο που μένει προς το παρόν είναι να κάθομαι και να τα ανέχομαι... Απάντηστε μου σε αυτά σε ό,τι θέλετε και θα προσθέσω αργότερα και άλλες λεπτομέρειες...

Senior Member
    tinaaki, για να το πώ αλλιως...καταλαβαινεις οτι ετσι κανεις κακο στον εαυτο σου? αν ναι, πώς προσπαθείς να βοηθηθεις?

μιλάς γι αυτο σου το προβλημα?
    φοβάσαι γι αυτο?ανησυχεις? εκφραζεις τους προβληματισμους σου?
    η οικογενεια σου πώς σε βοηθάει?
    εχεις σκεφτει να επισκεφτεις ψυχιατρο κ ψυχοθεραπευτη?
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Junior Member
    Sofia το καταλαβαίνω αλλά όταν το κάνω δεν μπορώ να το σταματήσω.Είναι ανεξέλεγκτο! Θεωρώ οτι τόσα χρόνια που το έχω έχει εγκατασταθεί βαθιά και είναι πια πολύ δύσκολο να σταματήσει τελείως..

Γι αυτό το πρόβλημα δυστυχώς δεν μιλάω και το κρύβω όσο περισσότερο μπορώ σε σημείο που να το αρνούμαι όταν κάποτε το είχε ανακαλύψει η μητέρα μου και με ρώταγε αν κάνω κάτι τέτοιο. Αυτή με παρότρυνε να πάω σε κάποιον ψυχολόγο. Ακόμα και η κολητή μου που με ξέρει 6 ολόκληρα χρόνια δεν ξέρει τίποτα ούτε και έχει καταλάβει. Εννοείται πως φοβάμαι γι αυτό γιατί σκέφτομαι : έτσι θα μείνω για όλη μου την ζωή; Δεν θα σταματήσει ποτέ αυτό;Σε σημείο που να με πιάνει απελπισία. Τους προβληματισμούς μου τους εκφράζω αλλά είτε στον ψυχολόγο είτε στο αγόρι μου που είμαστε μαζί 3 χρόνια και το έμαθε αυτό πριν από 4 μήνες. Τόσο καλά το κρύβω...

Ο πατέρας μου δεν ξέρει τίποτα απολύτως και η μαμά τώρα με τα extension δεν λέει τίποτα γιατί ξεγελιέται έτσι που βλέπει τα μαλλιά και θεωρεί οτι δεν το κάνω πια. Κατά ένα μέρος με βολεύει αυτό γιατί δεν μου αρέσει κανένας να μου μιλάει γι αυτό το θέμα αλλά και από την άλλη αν μου μιλούσε θα μου έδινε και ένα κίνητρο.

Όσο για ψυχοθεραπευτή το έχω σκεφτεί αλλά μόνο στη σκέψη έχει παραμείνει καθώς δεν μπορώ να κάνω αυτό το βήμα τόσο εύκολα.. Δεν ξέρω... έχω συνδέσει κάπως το όλο θέμα του ψυχιάτρου και ντρέπομαι ακόμα και στην ιδέα να πάω μέχρι εκεί και να έχει κόσμο και να με κοιτάνε που θα μπαίνω. Για τέτοια ντροπή μιλάω. Αφού για να πάω στον ψυχολόγο κοιτούσα πρώτα δεξιά και αριστερά πριν μπω μπας και συναντήσω κάνα γνωστό μου εκεί γύρω. Δεν ήθελα να με δει κανέίς να μπαίνω σε γραφείο ψυχολόγου οπότε τώρα καταλαβαίνεις γιατί δυσκολεύομαι τόσο να πάω σε ψυχίατρο ενώ κι έγώ το θέλω αυτό...

Senior Member
    tinaki και εγώ ντρεπόμουν την πρώτη φορά όταν ήμουν 27 ετών που ακόμη και η λέξη ψυχολόγος ήταν ταμπού και λόγω οικονομικών δυσκολιών πήγαινα στο κέντρο ψυχικής υγεας που βρισκόταν κοντά στο σπίτι μου.Εκλεινα μεσημεριανές ώρες ραντεβού έκανα 2-3 κύκλους να βεβαιωθώ ότι δεν με βλέπει κανείς αλλά πήγαινα.Εαν πάς σε άαλη περιοχή σε ιδιωτικό γιατρό τι φοβάσαι;δεν το θεωρείς λίγο σπάνιο να συμβεί κατι τέτοιο; αυτά όμως είναι λεπτομέρειες μπροστά στην δική σου ψυχική υγεία.Αν βρίσκεσαι Αθήνα μπορούμε πολλοί να σου συστήσουμε κάποιον ειδικό.Το τελευταίο που πρέπει να σκέφτεσαι είναι αυτό το σημαντικό είναι η ψυχικη σου υγεία.Αυτά τα έλεγε η μάνα μου και κάθε άσχετος.Και εγώ μόνο στην κολλητή μου το έχω πεί ότι ακολουθώ αγωγή και ας έχω δίπλα μου συγγενείς.Αφού το θέλεις δεν υπάρχει για μένα δικαιολογία το να υποφέρεις για να μην σε δεί κανείς που οι πιθανότητες είναι μηδενικές.Νομίζεις ότι όσοι πηγαίνουμε το κάνουμε τόσο ευχάριστα;

Junior Member
    Γιωτάκι μου σ ευχαριστώ για τις συμβουλές σου. Ξέρεις όμως υπάρχει και το οικονομικό πρόβλημα. :-( Οι ψυχολόγοι και οι ψυχίατροι είναι πολύ ακριβοί! Εγώ πήγαινα σε ψυχολόγο του δήμου. Μένω Π. Φάληρο. Ξέρετε κανέναν εσείς να μου προτείνετε είτε για την περιοχή μου είτε για τις γύρω περιοχές; Υπάρχει κανένα πχ νοσοκομείο που να δέχεται δωρεάν(αν και δύσκολα θα πήγαινα σε τέτοιο μέρος)...

Senior Member
    Σίγουρα υπάρχουν κέντρα ψυχικής υγείας π.χ έχω ακούσει καλά σχόλια για το κέντρο του Πειραιά.Αλλά και νοσοκομεία δέχονται αρκεί να αποφασίσεις να σηκώσεις το τηλέφωνο Ευαγγελισμός,Αιγινήτειο,σχ εδόν όλα έχουν ειδικούς.Πιθανόν και ο δήμος σου να έχει και μην σκεφτείς ότι θα σε δεί κανείς;αν το αποφασίσεις θα βρείς την λύση.Είναι σαν την δίαιτα αν το αποφασίσεις πραγματικά την κάνεις τουλαχιστον εγώ.Φαντάσου εγώ το 1987 χωρίς να έχω ιδέα απο αυτά και χωρίς να πω σε κανέναν τίποτε έψαξα κατέληξα στο κέντρο ψυχικής υγείας,δεν είχα κατάθλιψη αλλά υπήρχε κάποιο πρόβλημα που με πονούσε κανείς δεν βοηθούσε και έπρεπε να πάρω μια συμβουλή.Και με βοήθησε πραγματικά να βρώ τις λέξεις που θα ΄χρησιμοποιούσα για να μην πληγωθεί ή φοβηθεί αθώα ψυχούλα.Γιατί στα δύσκολα όλοι κάνουν τον Κινέζο

Junior Member
    Παιδιά εσείς γνωρίζετε πόσο κάνει η επίσκεψη σε ψυχίατρο ή ψυχολόγο αντίστοιχα πάνω κάτω;;

Senior Member
    Eξαρτάται π.χ ο δικός μου παίρνει 120 ευρώ και η ψυχοθεραπεύτρια 70ευρώ.Γενικά νομίζω πως γύρω στα 70 ευρώ θα βρείς γιατρό.Πάντως μην αποκλείεις τα νοσοκομεία όπου δίνεις 3 ευρω πάρε τηλ στο Αιγινήτειο να δεις πότε έχουν ραντεβού.

Junior Member
    Πωωω πολλά δεν είναι;;; Για μια επίσκεψη 70 ε;;

Junior Member
    Καλησπέρα tinaaki ήθελα να σου πώ οτι σε καταλαβαίνω απόλυτα.
    Είμαι 25 χρονών και απο την Γ δημοτικού πάσχω απο τριχοτιλλομανία.Πήγα απο γιατρό σε γιατρό αλλά τίποτα.
    Να φανταστείς οτι όταν ήμουν 10 ειχα 3 σημεία τελείως φαλακρά στο κεφάλι μου.Το πρόβλημα ερχόταν και εφευγε κατα καιρόυς έκανε και ένα χρόνο να ξαναφανεί.Πρίν 5 χρόνια όμως ήρθε και δεν εχει ξαναφύγει.
    Και εγώ φοράω extensions.Τα περνάω για να μην φαίνονται τα σημεία που έχει κομμένες τούφες.Ομως μαδάω και τα εχτενσιονσ και τα δικά μου.Η τα σπάω ανάλογα.Επιπλέον εγω έχω και τριχοφαγία.
    Ήθελα να σου πώ οτι καταλαβαίνω το τι περνάς,την απίστευτη πίεση που νίωθεις μέσα σου,το πως συγκρούοντε τα συναισθήματα σου και πως δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται.

Junior Member
    AM2 ήθελα να σου πω ότι σε καταλαβαίνω απόλυτα!!!Κι εγώ μαδάω τα extension και τα πειράζω σθνέχεια σε σημείο που μερικά από αυτά να τα ξεκολλάω ή να τραβάω τρίχες από ανάμεσα από αυτά.Στην αρχή νόμισα ότι βάζοντάς τα ίσως και να κατάφερνα να το ξεπεράσω όλο αυτό αλλά τίποτα. Μόνο την πρώτη μέρα δεν τράβηξα ούτε μία τρίχα... Στο μόνο που βοηθάνε ειναι στην εμφάνιση και δυστυχώς όμως κρατάνε 3 με 4 μήνες το πολύ...Εσύ βάζεις συνέχεια πια;Τι τιμές και πόσες τούφες;Όταν λες τριχοφαγία πώς ακριβώς το εννοείς γιατί εγώ δεν το έχω.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast