φοβαμαι πολυυυυυυυυυυ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 14 of 14
    Member

φοβαμαι πολυυυυυυυυυυ

παιδα αυτο που επαθα εγω χθες δεν ξερω πως να το εξηγησω και με φοβησε παρα πολυ..............επαθα μια κριση πανικου...κ στα ξαφνικα νομιζα οτι θα τρελαθω και θα τα χασω...μ εχει ριξει τοσο πολυ αυτο ψυχολογικα...και δεν ξερω τι να κανω και πως να το αντιμετωπισω.............φοβαμα� � πολυυυυυυυυυυ

Junior Member
    ΟΛΟΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΠΑΘΑΙΟΥΝ ΑΥΤΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ...ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΜΙΑ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ...ΑΛΛΑ ΜΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕ ΟΤΙ Η ΚΡΙΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕΝ,ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΚΙΝΔΥΝΗ...

Member
    το χεις παθει και συ?πωσ το ξεπερασες?ειναι σιγουρο αυτο?και αν ολες αυτες οι σκεψεις με κανουν και τα νιωσω?κ τρελαθω στ αληθεια?

Member
    εγω το επαθα προχτρς εκει που ημουν για καφε,ολα γυρω μου σκοτεινιασαν κ ηθελα να φυγω να κρυφτω,δε μπορουσα να σταθω ελεγα θα λιποθυμισω κ οταν συνηλθα ειπα παλι σε νικησε η κριση!!

Member
    ρε συ εγω εχω δει ντοκιμαντερ με καποιουσ που τρελενονται ακουν φωνες και τετοια...κ φοβαμαι οτι απο τν κριση πανικου θα τρελαθω και γω και θα τα παθω και γω......καταλαβαινεις τι εννος?μπορει κανενας να τρελαθει απο τισ κρισεις πανικου?

thanasisGR
    Guest
    oxi re sy min fovase. to exw pathei kai egw akrivos to idio.. enio8a san na min yparxo.. san na itane to soma mou allou... nomiza oti den pataga kato sti gh.. eixa mia allagh sunidishs ta evlepa ola diaforetika.. mexri pou katalava oti olo auto to skiniko htane krish panikou! pragmatika nomizeis oti xaneis ton elenxo tou euatou sou.. ekinei tin stigmh den ksereis ti kaneis.. tromazeis apisteuta.. alla den einai tpt.. kserw se rixnei para polu psixologika kai oxi mono esena oloi to pathenoume auto... kai akougete logiko..

prospa8ise na to ksexaseis.. den einai tpt...

kalh dunamh!!! ta panta mporis na katafereis.. apla ksekola apo auto... skepsou kati allo.. akou mousikh.. kane gumnastikh... egw pou kano ka8imerina 2 wres gymnastikh mporo kai elenxo kalhtera ton euato mou... akoma kai na variese min to vazeis kato.. dokimase kai tha deis oti tha nioseis para polu kala!!!!

Senior Member
    nigimiva,
    ηταν πρωτη φορα που επαθες κριση πανικου?
    Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.

thanasisGR
    Guest
    Quote Originally Posted by nigimiva View Post
    ρε συ εγω εχω δει ντοκιμαντερ με καποιουσ που τρελενονται ακουν φωνες και τετοια...κ φοβαμαι οτι απο τν κριση πανικου θα τρελαθω και γω και θα τα παθω και γω......καταλαβαινεις τι εννος?μπορει κανενας να τρελαθει απο τισ κρισεις πανικου?
    κοίτα για να τρελαθεις δεν δεν υπάρχει καμιά περίπτωση... αν ήτανε έτσι θα είχαμε τρελαθεί όλοι που έχουμε κρίσης πανικού.. απλά ξέχασε το.. τώρα πως θα το ξεχάσεις είναι ένα θέμα.. σκέψου όμως ότι δεν πρόκειται να τρελαθείς.. προσπάθησε να καταλάβεις με το μυαλό σου ότι είναι απλά μια κρίση πανικού! δεν χρειάζεται να σε αγχόνη αυτό.. gt δεν θα πάθεις τίποτα.. δεν γίνετε να τρελαθεί κάποιο άτομο έτσι..

τώρα όσο αφορά τις παραίσθησης και τις φωνές που ακούνε. όπως είδες στο ντοκιμαντέρ..

άμα κάθεσαι και σκέφτεσαι ότι θα τρελαθείς και δεν σου φύγει αυτή η σκέψη σύντομα μπορεί να αρχίσεις να ακούς φωνές.. αλλα δεν πάει να πει αυτό ότι τρελάθηκες...

ακόμα και από τις έντονες αρνητικές σου σκέψεις.. και το άγχος σου που σε κάνουνε να πέφτεις ψυχολογικά είναι πολύ πιθανό να κάνει μερικούς ανθρώπους να ακούνε φωνές.. δεν πάει να πει τώρα ότι θα πάθεις και εσύ το ίδιο...

Μια κρίση πανικού, λοιπόν, έρχεται απροειδοποίητα, συχνότατα χωρίς κάποια φανερή αφορμή ή αιτία, αλλά είναι πολύ σφοδρή. Συνήθως κρατάει 5-10 λεπτά (από τις πρώτες ενδείξεις μέχρι την κορύφωση), αλλά κάποια συμπτώματα μπορεί να κρατήσουν περισσότερο. Τα συμπτώματα που έχει κανείς περιλαμβάνουν:
    ● Ταχυπαλμία.
    ● Πόνο στο στομάχι.
    ● Ζαλάδα, ναυτία.
    ● Δύσπνοια, αίσθηση πνιγμού.
    ● Τρέμουλο ή μούδιασμα στα χέρια.
    ● Εξάψεις ή ρίγη.
    ● Παραισθήσεις ή παραμορφωμένη αντίληψη.
    ● Τρόμος (η αίσθηση ότι κάτι τρομερό πρόκειται να συμβεί που δεν μπορεί να το αποφύγει).
    ● Φόβος ότι χάνει τον έλεγχο.
    ● Φόβος ότι πεθαίνει.

την ώρα που θα σε πιάσει η κρίση πανικού δεν χρίσετε να σε πιάσει συγχυση.. όσο δύσκολο και αν είναι πρέπει να προσπαθήσεις να το ελέγξεις.. "γιαυτο" μπορείς να δοκιμάσεις κάποια τεχνική χαλάρωσης.. η αλλιώς να κανεις καθημερινά κάποια σωματική άσκηση έστω 30 λεπτά την μέρα.. θα σου κάνει πολύ καλο επίσης και η yoga αλλα και ο διαλογισμός..

σε αυτή την περίπτωση που σου είναι δύσκολο να κανεις όλα τα παραπάνω.. μπορείς να δοκιμάσεις τα εθεραια ελαια.. πίστεψε με θα σε βοηθήσουνε παρα πολύ!!!

καλη δύναμη και καλο κουράγιο.. όλα θα περάσουνε κάποια στιγμή μην αγχώνεσαι μονο..
    Last edited by thanasisGR; 10-09-2011 at 18:02.

Member
    thanasisgr τα ιδια νιωθω κ γω οταν με πιανει κ οταν ειμαι εξω φοβαμαι οτι ολοι το καταλαβαινουν κ οτι γινομαι ρεζιλι και οτι θα λιποθυμισω και θα γελανε μαζι μου

Member
    αχ ρε παιδια δεν ξερετε ποσο κουραγιο μου δινετε....ελπιζω να ειναι ετσι......και να μν ειναι κατι πιο σοβαρο αληθεια....γιατι πραγματικα το χω στο μυαλο μου εδω και δυο μερες που το επαθα

Member
    κ δεν ακουω φωνες νομιζω οτι θα το παθω επειδη το επαθε κ ο αλλος καταλαβες τι εννοω?

Member
    οχι δεν ειναι η πρωτη φορα εχω ξαναπαθει κ αι τωρα τελαυταια ειναι πιο συχνες.....απλα αυτο το παθαινω πρωτη φορα

το χεις παθει και συ?πωσ το ξεπερασες?ειναι σιγουρο αυτο?και αν ολες αυτες οι σκεψεις με κανουν και τα νιωσω?κ τρελαθω στ αληθεια?
    το εχω παθει και εγω nigimiva και θα σου πω μια μεθοδο που σταδιακα βοηθησε εμενα και μου την ειχε προτεινει η ψυχοθεραπευτρια μου.. να ελεγχεισ την αναπνοη σου. δλδ, οταν σε πιασει να επικεντρωθεις στο να παιρνεις σταθερες αναπνοες (οχι παλυ βαθιες για να μην ζαλιστεισ) αλλα σταθερες. ετσι, το μυαλο αποσπαται απο τον πανικο και επικεντρωνεται στο να πετυχει το στοχο του με τισ αναπνοες . αν θεσ μπορεισ να εξασκηθεις απο τωρα.. Επισης αυτη η τεχνικη εχει μια ακομα πιο "θεωρητικη" χρηση, το οτι με το να ελεγχεις την αναπνοη σου ουσιαστικα ελεγχεις την ιδια σου τη ζωη. και αυτο απο μονο του ως σκεψη σου προκαλει θετικα συναισθηματα.. κανε practise απο τωρα..ευχομαι να βοηθησα!

Senior Member
    οχι δεν ειναι η πρωτη φορα εχω ξαναπαθει κ αι τωρα τελαυταια ειναι πιο συχνες.....απλα αυτο το παθαινω πρωτη φορα
    Σε παρακολουθει καποιος ειδικος ψυχικης υγειας?
    Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.