Results 3,646 to 3,660 of 12551
Thread: Πώς αισθάνεστε τώρα;
-
12-12-2012, 20:22 #3646
Τοσα και τοσα ειρωνικα και δηλητηριωδη σχολια που κατα καιρους εχουν γραφτει απο μελη περνιουνται για κανονικα, και θεωρειται επικινδυνο το να μιλαει καποιος περι ταπεινοτητας.
Περαστικα σε οσους οντως θελουν να θεραπευτουν.Στους υπολοιπους δεν χρειαζεται να πει κανείς τιποτα.
- 12-12-2012, 20:27 #3647
Νοιωθω μονη πειναω αφανταστα και ντρεπομαι να φαω ειμαι μεσα στις τυψεις.
.
12-12-2012, 20:32 #3648
Νοιωθω μονη πειναω αφανταστα και ντρεπομαι να φαω ειμαι μεσα στις τυψεις.
.
12-12-2012, 20:35 #3649
12-12-2012, 20:47 #3650
je veux mourir maintenant
12-12-2012, 21:14 #3651
Εγω δεν ειδα πουθενα καμμια ταπεινοτητα...
ειδα μονο προσπαθεια...να καταπιουμε τον θεο σαν να ειναι σιροπι για τον βηχα...υποσχεσεις για αιωνιες μεταθανατιες καβατζες και ενα αοριστο φως της γνωσης με το οποιο μολις γινεις ενα θα εκμηδενισεις την ελευθερη βουληση σου και σκεψη....
μα το παν στην πιστη ειναι η ελευθερη βουληση...να φτασεις μονος σου και μονος σου να διαλεξεις να πληρωσεις το οποιο τιμημα και να ξερεις και πολυ καλα και γιατι...
κι αν εδω προκειτε να μιλησουμε για την αγαπη του Χριστου...και την καλοσυνη...λυπαμαι αλλα το βρισκω εξαιρετικα φτηνο...να ζηταω ανταλλαγματα και καρεκλα στον παραδεισο ...για να αγαπαω και να συμπονω τους συνανθρωπους μου....
το ειπα και στην αρχη....ο Χριστος..που για την δικη μου αντιληψη ηταν ενα ελευθερο και αγαθο πνευμα και για αλλους θεος...πρωτιστως μιλησε για αγαπη ...για κατανοηση...για το ανοιγμα του μυαλου και της καρδιας στην συμπονοια και την δικαιοσυνη....και οχι για καβατζες και ανταμοιβες....και το κανε με τον πιο απλο τροπο....
σεβαστη η αποψη του καθενος....αλλα δικαιωμα του καθενος....και να αντιδρα οπως νομιζει...ο καθενας για τον εαυτο του..κι ο θεος εναντιον ολων
13-12-2012, 09:31 #3652
1.Το επιχειρημα με τη δηθεν ενοχικοτητα που προκαλει η ορθοδοξια εχει καταντησει κουραστικο.Δεν ακουσα ποτε να αυτοκτονησε κανενας απο τυψεις λογω χριστανισμου.Αλλα απο τις σαθρες νοοτροπιες της εποχης, πολλοι εχουν οδηγηθει και σε αυτοκτονια και σε διαφορες διαταραχες.
2.Αηδια εχει επισης καταντησει το επιχειρημα οτι η επιστημη εχει προοδευσει, αρα δεν μπορουμε να μιλαμε για διαβολο κτλ.Η επιστημη δεν εχει αποδειξει την ανυπαρξια πνευματικων οντοτητων, οπως Θεος και διαβολος.Η επιστημη ασχολειται με τον τροπο εξελιξης ασθενειων και λοιπων.Η γενεσιουργος αιτια(και δεν εννοω τα γονιδια, αλλα αυτο που υπηρξε πριν κι απο τα γονιδια) σαφως και μπορει να σχετιζεται με θεολογικα θεματα.
3.Το "ο Χριστος ειναι μονο αγαπη" ναι μεν ισχυει, αλλα πολλοι εχουν κανει καταχρηση αυτης της φρασης κι εχουν βγαλει συμπερασματα αυθαιρετα εως και ανεκδιηγητα.Αν ηταν ολα τοσο απλα, τοτε ολοι οι καλοπροαιρετοι θα αφηνονταν να κανουν ο,τι γουσταρουν(αρκει να ειναι με αγαπη), και θα αγιαζαν.Πραγμα που προφανως δεν συμβαινει.
4.Ορισμενοι αναφερουν συνεχως οσους ορθοδοξους μιλουν με υπερβολη ή υποκρισια(καμια αντιρρηση οτι υπαρχουν και τετοιοι).Γιατι αραγε δεν ασχολουνται το ιδιο με οσους ορθοδοξους εφτασαν να θαυματουργησουν επανειλημμενα, να προφητεψουν γεγονοτα που συνεβησαν, να "δουν" τα προβληματα των αλλων μεσω διορατικου χαρισματος; 'Η μηπως ολες οι αναφορες σε τετοια περιστατικα(πολλες απο αυτες προσφατες) ειναι ψευδεις;
13-12-2012, 10:14 #3653
Λάθος. Σφάλμα. Η Ορθοδοξία, ο Ορθόδοξος Χριαστιανισμός, τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Νομιζόμενα, η Ορθόδοξη Χριστιανική Θεολογία, η Αγία Γραφή και η Ιερά Παράδοση, είναι καθολικό έργο του Θεού δια της θείας Αποκάλυψης Του.
Πολιτισμικό και πολιτιστικό επίτευγμα μπορώ να το θεωρώ εγώ που είμαι άθεος, που λόγω πνευματικής, δηλαδή, υστέρησης και αναπηρίας, αδυνατώ να νοιώσω Θεό, αλλά διακρίνω τα οφέλη τα οποία όμως θεωρώ, από υστέρηση όπως είπα πριν, ως ανθρώπινο επίτευγμα.
13-12-2012, 10:23 #3654
Last edited by μαρκελα; 13-12-2012 at 10:42.
Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
13-12-2012, 10:40 #3655
Ώπα-ώπα παιδιά!!! Πολλά γράφονται με βιασύνη και ίσως δεν ισχύουν. Τι να κάνω όμως ο αδαής που έχω έναν εδώ δίπλα μου να μου λέει, καθάρισε πρώτα το εσωτερικό του ποτηριού κι έπειτα πρόσφερε κρασί... νερό... δεν ξέρει και ο ίδιος μάλλον... καμιά παροιμία θα είναι... ή κάνας λόγος από κάποιον που αγαπά και πονά... άκρη δεν βγάζω... βοηθείστε βρε παιδιά... HELP MY PLEASE...
13-12-2012, 11:04 #3656
Συμφωνω με οσα λες, Μαρκελα...
Αλλα το να περιμενουμε απο την επισημη Εκκλησια να βελτιωθει ειναι στις μερες μας μαλλον ματαιο.
Ζουμε σε μια εποχη οχι εν μερει αλλα εξ ολοκληρου διεστραμμενη κι ασυναρτητη, ισως περισοοτερο απο καθε αλλη στην ιστορια της ανθρωποτητας.
Μερος της διαστροφης κι ασυναρτησιας αυτης εγινε δυστυχως κι η επισημη Ορθοδοξη Εκκλησια.Πλην ελαχιστων εξαιρεσεων βεβαια...
13-12-2012, 12:17 #3657
Αν καλα μου παιδιά είναι μάταιο από την επίσημη εκκλησία να βελτιωθεί , τοτε πες τε μου για ποια προσωπική λύτρωση να μιλήσω?
Επιθυμώ τους χαλεπους τουτους καιρους που διανυουμε, όπου οι άνθρωποι χάνουν τις δουλειες τους, τα σπίτια τους, δεν έχουν να θρέψουν και να ζεστάνουν τα παιδιά τους, να δω από την επίσημη θρησκεια ν΄ανοιξει τις χριστιανικές πύλες της.
Να προσφέρει φροντίδα και θαλπωρή.
Επιθυμώ να δω την εκκλησία να πρωτοστατει για τις ανθρώπινες αδικίες, να παλεύει για να μαλακώσει τον ανθρώπινο πονο. Όχι με κυρήγματα αλλά με πράξεις.
Τότε θα βρω ένα σημαντικο κομμάτι της προσωπικής μου λύτρωσης. Γιατι αυτή δεν είναι ανεξάρτητη από τον κοσμο που με περιβαλλει.
Είναι ύβρις απέναντι στον θεο και στον συνάθρωπο μας να κτίζουμε ουράνιες φωλιές για μας και ν' αφήνουμε τον κοσμο μας στο έλεος των αλλοτριωτικών εκμεταλλευτικών της ανθρώπινης αξιοπρέπειας οικονομικοπολιτικών δυνάμεων.Να μετατρέψεις το "ετσι συνέβη" σε "ετσι το θέλησα" αυτό και μόνο ονομάζω λύτρωση ΝΙΤΣΕ
13-12-2012, 12:19 #3658
Ραφαελλα.......θα σχολιασω μονο αυτο που ειπες για τον Χριστο και την αγαπη.....με το υφος που το ειπες....που μου εκανε και εντυπωση....
η αγαπη ειναι καλη μου...ολο το νοημα και η ουσια στην διδασκαλια του Χριστου....κι αν δεν το εχεις πιασει σαν νοημα....λυπαμαι...αλλα εγω ειμαι πιο χριστιανη απο σεναο καθενας για τον εαυτο του..κι ο θεος εναντιον ολων
13-12-2012, 12:19 #3659
Οποτε σύμφωνα με τα παραπάνω, αισθάνομαι θυμωμένη, πολυ θυμωμένη όμως
Να μετατρέψεις το "ετσι συνέβη" σε "ετσι το θέλησα" αυτό και μόνο ονομάζω λύτρωση ΝΙΤΣΕ
13-12-2012, 12:53 #3660
Επιβάλλεται κάτι να γίνει! Κι αυτοί που κυρίως ευθύνονται για το σημερινό μας χάλι ν' αναλάβουν δράση. Και σίγουρα η ιστορία δείχνει,
ότι μετά την όποια παρακμή, μέσα από νέες προσπάθειες, ακολουθεί ξανά ανοδική πορεία.. Θέλω να παραμείνω κι αισθάνομαι αισιόδοξη κι ελπίζω..
γιατί οτιδήποτε άλλο, είναι αν μη τι άλλο σκέτη απογοήτευση και τότε, μόνο το αναμενόμενο εντός ολίγου, τέλος του κόσμου μας σώζει χαχαΆσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις