Πώς αισθάνεστε τώρα; - Page 248
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 248 of 837 FirstFirst ... 148198238246247248249250258298348748 ... LastLast
Results 3,706 to 3,720 of 12551
    Senior Member
    χάλια αισθάνομαι, σαν να έφαγα κάτι χαλασμένο κ με πείραξε στο στομάχι..κ σε λίγο μπαίνει κ ο καινούριος χρόνος..τι ωραία, η απόλυτη ευτυχία...
    έτσι γιατί περίεργα την είδα...

Senior Member
    .

Πολλοί δεν αισθάνονται τίποτα αυτές τις μέρες διότι στην πορεία όλοι οι δρόμοι κλείνουν και όλα όσα κάποτε μας έλκυαν δεν μας έλκουν πλέον.
    Πως να μεταχειριστούν όλοι την όποια ελευθερία τους; Για κάποιους η δίκαια χρήση της ελευθερίας τους σημαίνει να εργασθούν με αγάπη για τους άλλους,
    κι έτσι η ελευθερία τους γίνεται μόνιμη, σταθερή, προοδευτική. Άλλοι λένε ότι τίποτα δεν μπορεί να μας οδηγήσει στη διαφθορά ή στην καταστροφή
    όσο η κακή χρήση της ελευθερίας μας. Το έθνος ή το άτομο το οποίο κέρδισε την ελευθερία του, κέρδισε το ήμισυ της μάχης.
    Όμως το πραγματικά καρποφόρο έργο είναι μέλλον ακόμη. Πρώτα η ελευθερία οφείλει να επικρατήσει στον εαυτό της.

Ελευθερία δεν σημαίνει να ενεργούμε αυθαίρετα κανένας δεν μπορεί να πράττει όπως θέλει και να χαίρεται, υπάρχουν οι νόμοι της φύσεως μας, οι αρχές μας,
    συμφέρει να αρνηθούμε τον εαυτό μας;
    Κανείς δεν είναι ελεύθερος από τον εαυτό του. Ελεύθερος σημαίνει να ενεργώ εκουσίως σύμφωνα με τους νόμους της φύσεως μου.
    Ελευθερία είναι να συγκρατεί κανείς τις προσωπικές του προτιμήσεις και να γνωρίζει την υποταγή των ατομικών του συμφερόντων για το καλό των όλων.
    Διότι όλος ο νόμος συμπληρώνεται εις το θέλεις αγαπά τον πλησίον σου ως εαυτόν...

Banned
    Το Κεφαλι μου ποναει !!!!!!!!!!!

Senior Member
    σα να επιπλεει το σωμα μου σε νερό..τα αυτια μου να μην ακουν τιποτα αφου τα καλυπτει το νερο ..η αγωνια ειναι απών..κ το σωμα ταξιδεύει για αγνωστο προορισμό..απλα ταξιδεύει κ απλα εμπιστεύεται αυτον τον προορισμό..
    Η νίκη επί των παθών μας συνιστά την πρώτη κ ουσιαστικότερη νίκη -Βίκτωρ Ουγκώ

Senior Member
    Δε νιώθω πολύ καλά...μήπως ν' ανάψω πάλι το χριστουγεννιάτικο κεράκι;
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Σκέφτομαι πως η ειλικρίνεια και η αγνότητα των προθέσεων με ελκύουν σε έναν άνθρωπο. Δοκιμάζεις - εξετάζεις πρώτα τον άλλο, κι αυτο μπορεί να πάρει ακόμα και χρόνια, μέχρι να καταλήξεις στο συμπέρασμα αυτό. Μου αρεσει ο άλλος να ειναι εξ αρχης ευθυς, να ξεκαθαρίζει γρήγορα τις προθέσεις του κι όχι αυτο να προκύπτει στο τέλος όταν θα υποβάλει τις πραγματικές του προθέσεις πιστευοντας πως σε έχει ήδη εγκλωβίσει και έτσι πιο εύκολα θα τις αποδεκτείς. Τοτε καταλαβαινεις πως σε ήξερε απο συμφερον. Και συμφερον σημαινει εκμεταλλεύομαι τον άλλο επειδη πιστευω πως ειναι αδυνατος. Εκτιμας τον αλλο καλύτερα αμα απο την αρχη σου ξεκαθαρίσει τι θελει. Η σκεψη μου αυτη πιστευω εφαρμόζει οπουδήποτε, ειτε για νομους της αγορας μιλαμε, ειτε για ιδεολογίες ειτε για θρησκειες.
    γιάννης

Senior Member
    .

Aισθάνομαι πόσο μεγάλη υπόθεση είναι η απόκτηση της αγνείας (αγνότητας). Να μπορέσουμε να δούμε μέσα μας και τις αρετές μας και τα πάθη μας κι όλα να γίνονται μόνο για την εσωτερική έρευνα.

Γι αυτό αν δεχθούμε ράπισμα (χαστούκι) από τους δικούς μας στοχασμούς που μας λένε, για τα καλά μας έργα και για τις τόσες αρετές μας, και μας γεμίζουν έπαρση και άστοχη υπερηφάνεια, αυτό πηγάζει από μέσα μας, αυτό είναι το χαστούκι στο δεξί μάγουλο, ας γυρίσουμε λοιπόν και το αριστερό μάγουλο, να φάμε κι άλλο χαστούκι, (αυτό κι αν είναι ασκητισμός)! Τρώω κι άλλο ράπισμα, (από τα πάθη μου, την εμπάθεια, τις διάφορές κακίες, κ.ο.κ.) και δέχομαι κι αυτό το ράπισμα στην συναίσθηση μου, έτσι ώστε να ισορροπήσω την συνειδητότητα, και να μην επιτρέψω στην έπαρση να επικρατήσει μέσα μου..
    Last edited by marika; 03-01-2013 at 15:08.

Senior Member
    Νιώθω χάλια...
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Banned
    μονος, χαμενος και κατεστραμμενος. μου ρουφηξαν ολο το αιμα και την ενεργεια κι αυτες τις γιορτες οι κωλογεροι. και τελικα δεν εμεινε τιποτα απο μενα. περιμενουν μετα να νιωσω ζωντανος, να κανω πραγματα απο μονος μου και να προχωρησω στη ζωη μου. οταν με καταστρεψαν τοσο πολυ με τις επιλογες και τη καταπιεση τους.

Senior Member
    Νιώθω ανεβασμένη. Είδα μια παράσταση που πολύ-πολύ μου άρεσε... και πήρα αποφάσεις που θα με κάνουν ευτυχισμένη. Κι αφού θα είμαι εγώ καλά, θα είναι και τα παιδιά μου.. είμαι πια σίγουρη )))

Quote Originally Posted by marika View Post
    .

Γι αυτό αν δεχθούμε ράπισμα (χαστούκι) από τους δικούς μας στοχασμούς που μας λένε, για τα καλά μας έργα και για τις τόσες αρετές μας, και μας γεμίζουν έπαρση και άστοχη υπερηφάνεια, αυτό πηγάζει από μέσα μας, αυτό είναι το χαστούκι στο δεξί μάγουλο, ας γυρίσουμε λοιπόν και το αριστερό μάγουλο, να φάμε κι άλλο χαστούκι, (αυτό κι αν είναι ασκητισμός)! Τρώω κι άλλο ράπισμα, (από τα πάθη μου, την εμπάθεια, τις διάφορές κακίες, κ.ο.κ.) και δέχομαι κι αυτό το ράπισμα στην συναίσθηση μου, έτσι ώστε να ισορροπήσω την συνειδητότητα, και να μην επιτρέψω στην έπαρση να επικρατήσει μέσα μου..
    Καθόλου άγνωστο απόσπασμα. Τα ίδια λόγια ακριβως γραφουν ή λένε άτομα της Πεντηκοστιανης εκκλησίας και Μάρτυρες του Ιεχωβά. Σύμπτωση?
    γιάννης

Senior Member
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Καθόλου άγνωστο απόσπασμα. Τα ίδια λόγια ακριβως γραφουν ή λένε άτομα της Πεντηκοστιανης εκκλησίας και Μάρτυρες του Ιεχωβά. Σύμπτωση?
    Kάνε την καρδιά σου πέτρα αγαπητέ γιάννη, οι ασκητές του Α. Όρους τα λένε αυτά.. χρειάζεται όμως να πλατυνθεί ο άνθρωπος να περπατήσει παντού να τα δει και να τα γνωρίσει και από έξω και <<από μέσα>> όλα... και τα πάνω και τα κάτω, κ.ο.κ...μετά θα μπορεί να έχει άποψη, ...όταν όμως θα μιλά στους ανθρώπους δεν θα τον δέχονται, γιατί οι άνθρωποι αγάπησαν το σκοτάδι τους μάλλον παρά το φως... ευτυχήστε...
    Last edited by marika; 04-01-2013 at 10:04.

{{Αρχικά καταχωρημένο από ioannis2
    Καθόλου άγνωστο απόσπασμα. Τα ίδια λόγια ακριβως γραφουν ή λένε άτομα της Πεντηκοστιανης εκκλησίας και Μάρτυρες του Ιεχωβά. Σύμπτωση?}}

Kάνε την καρδιά σου πέτρα αγαπητέ γιάννη, οι ασκητές του Α. Όρους τα λένε αυτά.. χρειάζεται όμως να πλατυνθεί ο άνθρωπος να περπατήσει παντού να τα δει και να τα γνωρίσει και από έξω και <<από μέσα>> όλα... και τα πάνω και τα κάτω, κ.ο.κ...μετά θα μπορεί να έχει άποψη, ...όταν όμως θα μιλά στους ανθρώπους δεν θα τον δέχονται, γιατί οι άνθρωποι αγάπησαν το σκοτάδι τους μάλλον παρά το φως... ευτυχήστε...
    Άρα βρήκα τι εισαι!!
    Αφου δεν το λες εσυ το ειπα εγω!
    Απλά για να ξερουν οι υπόλοιποι που καλοπροαίρετα συνδιαλέγονται στο φορουμ μαζι σου.
    Δεν το απεκάλυψες εξ αρχής, ο λόγος σου εμφανιζεται υπο τυπο ψυχολογικης υποστηριξης με αισιοδοξα και ενθαρρυντικα λόγια ωστε να ανταποκρινεται στο σκοπο του φορουμ όμως ειναι εντεχνως εμπλουτισμενος με θρησκευτικα μηνυματα αυτων των θρησκευτικων δοξασιών που προανέφερα ώστε ελκύοντας κάποιους με τους λογους σου αυτους, στη συνεχεια να ρθεις σε πιο προσωπικη επικοινωνια και επειτα επαφη μαζι τους ώστε τελικα να πραγματωθει ο απωτερος στοχος για τον οποιο μπηκες στο φορουμ, να τους ενταξεις στις δοξασίες αυτες ως την οδο της λυτρωσης από τα προβλήματα τους. Οφειλες να ελεγες εξ αρχης ότι πρεσβευεις αυτα τα δογματα και ότι σκοπος σου ειναι η ενταξη ατομων σ αυτα. Ασκεις συγκεκαλυμμένο θρησκευτικο προσυλητισμό.

Σε θεματα ψυχολογικης υποστηριξης εμπιστευομαστε άτομα απο τα οποία αποδεδειγμένα πλέον απουσιαζει η ειλικρινεια?
    γιάννης

Senior Member
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Άρα βρήκα τι εισαι!!
    Αφου δεν το λες εσυ το ειπα εγω!
    Απλά για να ξερουν οι υπόλοιποι που καλοπροαίρετα συνδιαλέγονται στο φορουμ μαζι σου.
    Δεν το απεκάλυψες εξ αρχής, ο λόγος σου εμφανιζεται υπο τυπο ψυχολογικης υποστηριξης με αισιοδοξα και ενθαρρυντικα λόγια ωστε να ανταποκρινεται στο σκοπο του φορουμ όμως ειναι εντεχνως εμπλουτισμενος με θρησκευτικα μηνυματα αυτων των θρησκευτικων δοξασιών που προανέφερα ώστε ελκύοντας κάποιους με τους λογους σου αυτους, στη συνεχεια να ρθεις σε πιο προσωπικη επικοινωνια και επειτα επαφη μαζι τους ώστε τελικα να πραγματωθει ο απωτερος στοχος για τον οποιο μπηκες στο φορουμ, να τους ενταξεις στις δοξασίες αυτες ως την οδο της λυτρωσης από τα προβλήματα τους. Οφειλες να ελεγες εξ αρχης ότι πρεσβευεις αυτα τα δογματα και ότι σκοπος σου ειναι η ενταξη ατομων σ αυτα. Ασκεις συγκεκαλυμμένο θρησκευτικο προσυλητισμό.

Σε θεματα ψυχολογικης υποστηριξης εμπιστευομαστε άτομα απο τα οποία αποδεδειγμένα πλέον απουσιαζει η ειλικρινεια?
    Mπλα μπλα μπλα... απάντησε πρώτα στο θέμα του Θεολόγου..(στο μήνυμα που σου έστειλα)..και θα βρούμε τι απουσιάζει... γιάννη...

Senior Member
    Mπλα μπλα μπλα... απάντησε πρώτα στο θέμα του Θεολόγου..(στο μήνυμα που σου έστειλα)..και θα βρούμε τι απουσιάζει... γιάννη...
    Ενδοκαπιταλιστικό Θεο-κουίζ ?
    Προτιμώ την αυτοδιαχειριζόμενη αλληλέγγεια κατάσταση
    διαρκής αναθεώρηση ________________________________________ Β α σ ί λ η ς