Results 6,871 to 6,885 of 12551
Thread: Πώς αισθάνεστε τώρα;
-
14-01-2015, 15:50 #6871
- 14-01-2015, 16:00 #6872
Πολυκατοικία ευτυχώς άρα αν συμβεί κάτι θα υπάρχει κάποιος να ζητήσω βοήθεια μέχρι να έρθει η αστυνομία...αν βέβαια προλαβαίνεις να την καλέσεις αλλά ας μην σκέφτομαι το χειρότερο σενάριο τώρα, ευτυχώς σε λίγο έρχεται κι η μητέρα μου την πήρα τηλέφωνο...
Ναι, με βοηθάει το να κλειδώνω τα πάντα, το χειμώνα κλειδώνω μέχρι και τις μπαλκονόπορτες αλλά καμιά φορά ειδικά βράδυ μπορεί να με πιάσει "κρίση" και να εξακολουθώ να φοβάμαι παρόλα αυτά...σε μια τέτοια κρίση είχα ανοίξει αυτό το θέμα http://www.e-psychology.gr/forum/sho...AC%CF%84%CE%B9 αν διαβάσεις το αρχικό μου ποστ θα δεις ότι ρωτάω για το αν χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο εκτός απ' αυτά για να είμαι ασφαλής...Τώρα με κάνει να νιώθω έτσι το τηλέφωνο που έχω δίπλα μου σε περίπτωση που συμβεί κάτι αλλά και πάλι μια ένταση την νιώθω...Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
14-01-2015, 16:37 #6873
Ναι κοίταξα το προφίλ σου μετά το ποστ μου, διάβασα κάποια από τα μηνύματα σ'εκείνο το θέμα και οφείλω να σου πω πως αρχικά χαμογέλασα (μην το πάρεις στραβά δεν εννοώ γιατί μου φαίνεται αστείο, αλοίμονο), αλλά μου θυμίζει κάτι του στυλ εκεί που κάθεσαι στο σπίτι σου ωραία και καλά, να πέσει στη σκεπή από το πουθενά μια τουρμπίνα από αεροπλάνο!
Είναι κάτι που σαν άνθρωπος κανένας μας δεν έχει τη δύναμη να το εξαλείψει τελείως σαν πιθανότητα. Τα λεγόμενα freak accidents (δεν ξέρω την κατάλληλη περιγραφή στα ελληνικά).
Σίγουρα πολλοί άνθρωποι σκέφτονται τέτοια πράγματα αλλά μάλλον το αφήνεις (άφηνεςνα σε επηρεάσει σε μεγαλύτερο βαθμό απ'ότι οι περισσότεροι!
Αντίστοιχα κάτι που μου είχε πει παλιότερα η αδελφούλα μου (κοντούλα-αδυνατούλα) ήταν οτι κουβαλούσε ένα μικρό νυχοκόπτη μαζί της για "επικίνδυνες" περιπτώσεις. Προσπαθούσα να της εξηγήσω ότι αυτό δεν θα μπορούσε να την βοηθήσει αν ο άλλος ήταν αποφασισμένος (πχ μια σφυρίχτρα θα ήταν προτιμότερη) αλλά, τί να κάνεις, απ'το ολότελα, καλύτερα κάτι που να σου δίνει και λίγη αυτοπεποίθηση.
Είναι περίεργο το θέμα γενικότερα και έχει να κάνει παααααάρα πολυ με την τρομολαγνεία που περιβάλλει την ελληνική πραγματικότητα.
Αυτό που μου είχε πει μια κοπελιά (καινούργια γνωριμία κτλ...) οτι η μητέρα της της είχε ζητήσει τα πλήρη στοιχεία μου γιατί (παρότι την διαβεβαίωνε η κόρη της πως δεν διέτρεχε κανένα κίνδυνο από εμένα) άκουσον άκουσον, μπορεί να μου έστριβε εμένα και να την τεμάχιζα......... εντάξει, έτσι συνειδητοποίησα από που είχε αποκτήσει η κόρη της ένα γενικευμένο άγχος.
14-01-2015, 16:45 #6874
Μήπως θα σε βοηθούσε το να μάθεις μια πολεμική τέχνη - αυτοάμυνα; Θα σου ανέβαζε και την αυτοπεποίθηση.
14-01-2015, 16:55 #6875
Με την τουρμπίνα του αεροπλάνου μου θύμισες μια ταινία με τον Τζεηκ Γκιλενχαλ που είχε σκοτωθεί με παρόμοιο τρόπο, δεν θυμάμαι τον τίτλο...
Ναι, ακόμα το αφήνω μερικές φορές να με επηρεάζει αλλά δεν ξέρω πως να το σταματήσω πέρα από τα φάρμακα και με τη συζήτηση...τώρα ας πούμε παρόλο που γύρισε η μητέρα μου νιώθω τέτοια ένταση που ενώ θέλω να κοιμηθώ δεν το δοκιμάζω γιατί ξέρω ότι θα υποφέρω ξαπλωμένη όπως χθες το βράδυ για παράδειγμα...
Μιας και το λες σε τί μπορεί να βοηθήσει μια σφυρίχτρα; Βασικά μια λακ είναι καλύτερη αλλά και πάλι δεν ξέρεις αν θα προλάβεις να κάνεις την οποιαδήποτε κίνηση...
Καλά αυτό με την μητέρα της φίλης σου...τι να πω...αναρωτιέμαι σκέφτηκε η μητέρα της ότι μπορεί να την τρόμαζε άνευ λόγου; Κάτι τέτοια κάνει κι η δικιά μου γι' αυτό το λέω, γιατί εμένα με φόβιζε μ' αυτά που έλεγε (λες και δεν είμαι από μόνη μου αρκετά φοβισμένη)...από σχέση που είχα κάνει είχε ζητήσει να της δώσω ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο για να είναι ήσυχη...πάλι καλά που δεν ζήτησε και διεύθυνση...Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
14-01-2015, 17:00 #6876
14-01-2015, 17:01 #6877
Το έχω σκεφτεί αλλά πιστεύω πως αν δω άντρα να κινείται εναντίον μου έστω και φτιαχτά μάλλον θα κάνω κίνηση για να τον αποφύγω παρά για ν' αμυνθώ και θα γίνω και ρεζίλι...κάτι άλλο που σκέφτομαι αφού πρώτα βρω δουλειά είναι να πάω γυμναστήριο για να δυναμώσω αλλά και πάλι δεν μπορεί μια γυναίκα να γίνει τόσο δυνατή όσο ένας άντρας...
Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
14-01-2015, 17:02 #6878
14-01-2015, 17:11 #6879
Σωστά θυμάσαι, απ'τις αγαπημένες μου.
Εγώ προσωπικά τη σφυρίχτρα την έχω σαν σήμα κινδύνου από κάποιον. Ειδικά οταν δεν έχεις συνηθίσει σε λεωφόρους με τροχονόμους κτλ. Υποτίθεται πως είναι κάτι άμεσα προσβάσιμο γιατί μπορείς ας πούμε να την φοράς σαν κολιέ οπότε είναι ζήτημα δευτερολέπτων να την χρησιμοποιήσεις και δεν χρειάζεται την ίδια ενέργεια με το να φωνάξεις. Δεν είναι και τυχαίο που σαν εξοπλισμός προβάλλεται συχνά στα αναγκαία είδη κατόπιν σεισμού.
Ναι την κοπελιά δυστυχώς δεν το έχει συνειδητοποιήσει ακόμα η μάνα πόσο άσχημα την επηρεάζε αλλά τεσ/πα...
14-01-2015, 17:17 #6880
14-01-2015, 17:32 #6881
Η συγκεκριμένη ταινία έτσι όπως ήταν φτιαγμένη μπορούσε να έχει διαφορετικές ερμηνείες αλλά τελικά είναι μάλλον κάτι πιο "επιστημονικό".
Δεν θέλω να πω παραπάνω μήπως την χαλάσω για κάποιον! Είναι αρκετά ατμοσφαιρική άλλωστε για να την ξαναδείς, αν θες, με την προυπόθεση οτι δεν θα σε αγχώσει μετά βέβαια :-p
14-01-2015, 17:37 #6882
15-01-2015, 01:33 #6883
νιώθω τόσο χάλια... τόση απελπισία... φόβο... αγχος... απελπισία... απογοήτευση... σαν τίποτα να μην έχει νόημα πάλι... χωρίς δουλειά πάλι... και πεινάω... παλι...
15-01-2015, 07:48 #6884
εγω να δεις χαλια ανασφαλεια και που εχω δουλεια δεν εχει νοημα για μενα σπιτι δουλεια δουλεια σπιτι. χωρις αλλα ενδιαφεροντα απλα υπαρχω!
Στου κουφου την πορτα, παρ' την πορτα και φυγε!
15-01-2015, 12:55 #6885
Καθρέφτη λυπάμαι που δεν έγινε τίποτα με τη δουλειά...
Αισθάνομαι χάλια, ζαλισμένη, κουρασμένη, φοβισμένη απ' όλα τα καλά...θα ακυρώσω το ραντεβού με την ψυχολόγο μου σήμερα, δεν έχω καμιά διάθεση να βγω έξω συν του ότι φοβάμαι που θα είναι σκοτεινά...άλλες φορές το παλεύω αλλά σήμερα όχι, μάλλον πρέπει να δω μήπως χρειάζεται πάλι καμιά αλλαγή στα φάρμακα...Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...