Results 9,421 to 9,435 of 12551
Thread: Πώς αισθάνεστε τώρα;
-
29-05-2019, 09:42 #9421
Εγώ παιδιά μισώ τις κηδείες (σε ποιον αρέσουν εξάλλου
. Σε όσες χρειάστηκε να πάω στο παρελθόν, με πήραν σηκωτή γιατί κοκάλωνα απτην ένταση κι έτσι δεν είχα πάει ποτέ σε καμιά ολόκληρη, έφευγα πριν τελειώσει τελικά. Ούτε άντεχα να δω τον νεκρό.
Ο πατέρας μου, μου κανε το δώρο να ζήσω μια αναστάσιμη κηδεία, λόγω της ημέρας που έφυγε. Φοβόμουν πριν φτάσω εκεί ότι θα πάθω πάλι το ίδιο κι ότι δεν θα μπορέσω να τον αποχαιρετίσω, όμως αυτό που έζησα με συγκλόνισε. Η όψη του και η μορφή του αντί να με αναστατώνει, με ηρεμούσε και με γαλήνευε , ήταν σαν να μου έλεγε " ηρέμησε, όλα είναι καλά", δεν το χα ξαναζήσει ποτέ αυτό. Δεν μπορούσα να ξεκολλήσω τα μάτια μου από πάνω του.
Όσο για αυτό που λέει η Κασσάνδρα, συμφωνώ εν μέρει, δεν μπορείς από κανέναν να αφαιρέσεις το δικαίωμα να αποχαιρετήσει τον άνθρωπο που μπορεί να υπήρξε συγγενής τους, φίλος, συνάδελφος κτλ και προσωπικά οι κοντινοί μου άνθρωποι με βοήθησαν πολύ και μου στάθηκαν. Παρόλα αυτά, τους πολλούς δεν τους ήθελα, προτιμώ να απομονώνομαι όταν δεν είμαι καλά ή να είμαι με πολύ στενούς και συγκεκριμένους. Και οι άσχετες συζητήσεις ή τα γέλια, παρόλο που τα καταλαβαίνω, με ενοχλούσαν.
- 29-05-2019, 10:06 #9422
Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
29-05-2019, 10:57 #9423
Καλη σου μέρα
Και μενα με εκνευρίζουν αλλά είναι μες την ζωή αυτό. Καμιά φορά όταν πεθαίνει ένας δικός σου θέλεις να σταματήσει ο κόσμος γύρω σου. Μπορεί να νιώσεις ως Υβρι το οτιδήποτε, το ότι κάποιοι δίπλα σου μπορούν και γελάνε, ερωτεύονται, τρώνε, χορεύουν...το ότι η ζωή συνεχίζεται. Προσωπικά τουλάχιστον αυτό παθαίνω.
Όμως η ζωή συνεχίζεται έτσι κι αλλιώς, δεν μας παίρνει την άδεια και δεν μπορούμε παρά να το δεχτούμε. Εξάλλου αυτό θα θέλανε κι οι νεκροί μας αν γινόταν να θέλουν κάτι.
Ο καθένας μας πάντως βιώνει τον πόνο της απώλειας και του θανάτου διαφορετικά. Έτυχε κάποια φορά να πεσω πάνω σε μια κηδεία ρομά και σοκαρίστηκα γιατί ακολουθούσε την νεκρώσιμη πομπή ορχήστρα με μουσική και χορούς και γλέντια. Οι άνθρωποι αυτοί αποχαιρετούσαν τον νεκρό τους χορεύοντας και τραγουδώντας, μου έμοιαζε περισσότερο με γάμο παρά με κηδεία και προφανώς έτσι θεωρούσαν πως τον τιμούσαν.
29-05-2019, 11:28 #9424
Κοίτα, όχι, δεν έχω απαίτηση από άσχετους με τον νεκρό ανθρώπους να κρατάνε άλλη στάση επειδή εγώ έχασα κάποιον (πέρα από το να συμπαρασταθούν αν είναι φίλοι) αλλά στην κηδεία είναι άσχημο τα γέλια και τα συναφή, δεν ξέρω, έτσι νιώθω... Στην κηδεία του συμμαθητή που ήταν και νέο παιδί κι έφυγε μ' αυτό τον τραγικό τρόπο δυο κυρίες που κάθονταν πίσω μας στο πούλμαν για το νεκροταφείο έλεγαν για τα ταξίδια τους, δεν ξέρω, μου φαίνεται ασέβεια... Εγώ είχα συγκλονιστεί κι ακόμα και τώρα όταν τον σκέφτομαι νιώθω έτσι... Ήταν πολύ άδικο, μακάρι να τον είχε βοηθήσει κάποιος...
Αυτό με το χορό έχω δει ότι γίνεται και σε κάποια εξωτική χώρα αλλά δεν θυμάμαι ποια...Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
29-05-2019, 12:06 #9425
Eνταξει , εχουμε αλλες αποψεις , δεν χαλασε κι ο κοσμος .......ουτε προσπαθω να πεισε τον οινδηποτε να ασπασθει τις αποψεις μου ......
κι απο μενα καλημερα στην Ελισαβετ , στον Κυκνο και στην Κασσανδρα , σιγα μην χαλασουμε τις καρδιες μας για ενα απο την φυση του δυσαρεστο γεγονος ......Last edited by Macgyver; 29-05-2019 at 15:46.
29-05-2019, 14:32 #9426
Σε μένα τύχαν περιπτώσεις (κανόνας) όπου ο θάνατος ενός προσφιλούς, μου προκάλεσε παροδική μελαγχολία η οποία με τον καιρό (όχι πολλή καιρό) ξεθώριασε. Όμως άλλα γεγονότα, άσχετα με θανάτους (πχ μια αποτυχία, μια λάθος επιλογή, μια απόρριψη, ένας εγκλωβισμός σε μια κατάσταση, μια μοναξια κλπ) με πλημμύρισαν με μελαγχολία η οποία μπορεί με τον καιρό μειώθηκε όμως δεν έσβησαν τα ίχνη της μέσα μου.
γιάννης
29-05-2019, 14:39 #9427
29-05-2019, 14:57 #9428
29-05-2019, 15:31 #9429
Κυκνάκι γλυκό....δυστυχώς όσο και αν πονάει δεν μπορούμε να αποφύγουμε την βίωση τέτοιων γεγονότων, ο θάνατος ή η κάθε λογής απώλεια είναι μέρος της ζωής της ίδιας.
Με τον πατέρα μου ήμουν πάντα απίστευτα δεμένη και όταν καμιά φορά σκεφτόμουν οτι οκ μεγαλώνει, είναι φυσιολογικό κάποια στιγμή να τον χάσω, τις απωθούσα αμέσως αυτές τις σκέψεις. Όταν έμαθα τι έχει, έτυχε τότε να είμαι σε διακοπές μάλιστα και να το μάθω απ τον γιατρό του μέσω τηλεφώνου, κατέρρευσα. Ήμουν στην μέση του δρόμου και έκατσα σε ένα παγκάκι και έκλαιγα με λυγμούς επί δεν ξέρω πόση ώρα. Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι θα τον χάσω. Ήθελα απλά να πεθάνω.
Όμως κοίτα που τον έχασα και είμαι ακόμα εδώ. Δεν θα πω πως δεν πονάει, πονάει πολύ και δεν ξέρω αν το χω συνειδητοποιήσει ακόμα καν, αλλά θέλω να πω...πως όλα τα αντέχουμε οι άνθρωποι. Ακόμα και αυτά για τα οποία είμαστε σίγουροι πως δεν αντέχουμε. Μακάρι ο Θεός ή η μοίρα όπως θες πεστο, να μην μας δώσει όσα αντέχουμε λοιπόν, αλλά κι αν μας τα δώσει, θα την βρούμε την άκρη.
29-05-2019, 16:00 #9430
Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
29-05-2019, 18:36 #9431
Όχι βρε Μακ, δεν χαλάμε τος καρδιές μας εμείς, εντάξει! Και σόρρυ που ήμουν κάπως αφοριστική, όπως λες καθένας το βιώνει αλλιώς. Και αν δεν είχαμε διαφορετικές απόψεις δεν θα είχε ενδιαφέρον η συζήτηση.
Λοιπόν, η δική μου κηδεία δεν έχω πρόβλημα πώς θα γίνει γιατί δεν θα με αφορά, χαχαχαχα! Θα είναι αλλονών η έγνοια. Και βασικά, ας με κάνουν ό,τι γουστάρουν. Θέλουν ας με θάψουν, θέλουν ας με κάψουν, θέλουν ας με πετάξουν στην θάλασσα, στα σκυλιά να με φάνε, στα όρνια, στα όρη στ άγρια βουνά.... δεν έχω πρόβλημα.
29-05-2019, 22:21 #9432
Ουτε κι εγω εχω πριοβλημα μαζι σου , αντιθετως ............. τωρα πεθαμενο , αμα με φανε τα σκουληκια , η κανα θεριό , ειχα μια σκασιλα ......... ισως εχω μια αποστροφη στις κηδειες γιατι στα 23 μου αυτοκτονησε ο καλυτερος μου φιλος , δεν εμαθα ποτε γιατι , αλλα μονο που τον ειδα στο φερετρο , και το κουβαλησα , ειχα σοκαριστει , λογω ηλικιας .......ενα μηνα πεταγομουν στον υπνο μου ....... τωρα ειμαι 57 , κι ακομα το θυμαμαι με φρικη .......πηδηξε απο την ταρατσα .....
και που ξερουμε τι ακολουθει μετα τον θανατο , ισως κατι καλυτερο , ισως οχι .......
30-05-2019, 10:01 #9433
Αφού περί κηδειών - θανάτων ο λόγος ρωτώ, γιατί πολλοί άνθρωποι όταν ακούνε για κάποιο θάνατο από τα μέσα ενημέρωσης είτε αγνώστου είτε μακρινού γνωστού, ακόμα και κοντινού γνωστού (πχ δυστυχήματα) ή όταν βλέπουν αγγελίες κηδειών για τέτοαι πάλι πρόσωπα, με τον τρόπο που το λένε ή το σχολιάζουν καταλαβαίνεις ότι χαίρονται?
Αποκτήνωση ή χαιρεκακία?γιάννης
30-05-2019, 10:07 #9434
Και τα δυο, η μαλλον το πρωτο να οδηγει σε διευρυμενη μορφη του δευτερου.
"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."
30-05-2019, 10:11 #9435