Results 3,571 to 3,585 of 12551
Thread: Πώς αισθάνεστε τώρα;
-
10-12-2012, 10:27 #3571
Αυτη η πίστη που τοσο ωραια περιγραφεις είναι πιο εύκολο να σου προσφέρει γαλήνη και ηρεμία παρά να σε καθαρίσει από τη βρομια ή τη ζημια που κρυβεις μέσα σου. Μου φαινεται πως την χρησιμοποιούμε για την πρωτη της εκδοχή, η δευτερη ειναι πολύ δυσκολη. Η πρώτη αποτελει μεθοδο κατευνασμού της εντασης των σκεψεων και των συναισθημάτων, ελλοχευει όμως ο κίνδυνος να οδηγησει το ατομο σε κατα τα λοιπα απραξία και στασιμότητα στη ζωη του. Επιτυχια ειναι το να κατορθωσει κανεις και τα δυο. Οση πιστη κι αν αποκτησεις, τη ζωη σου ριζικα, αυτο που εισαι δλδ, δεν μπορεις να το αλλάξεις. Δεν μπορεις να αλλάξεις τοσο ευκολα βιωματα και τροπους σκεψεις μιας ζωης.
γιάννης
- 10-12-2012, 10:40 #3572
Οση πιστη κι αν αποκτησεις, τη ζωη σου ριζικα, αυτο που εισαι δλδ, δεν μπορεις να το αλλάξεις. Δεν μπορεις να αλλάξεις τοσο ευκολα βιωματα και τροπους σκεψεις μιας ζωής.
-Eμεις δεν μπορούμε ν' αλλάξουμε τίποτα, τo είπαμε, Άλλος κάνει αυτή την εργασία μέσα μας, ...μας μεταπλάσσει, μας μεταστοιχειώνει, μας μεταλλάσσει. .. θεϊκή αλχημεία λοιπόν!
άκουσα ένα άσμα μόλις!
το άκουσε κανείς;
"..όσο υπάρχει ουρανός, να θυμάσαι,
..θα έχεις λόγο για να ξεκινάς..."
10-12-2012, 10:49 #3573
10-12-2012, 10:57 #3574
Τώρα έχω κι εγώ αυτή την απορία. Δηλ. να μας πει ξεκάθαρα σε ποιά πίστη αναφέρεται η Μαρίκα..
..κι επιμένω περισσότερο να μάθω, ύστερα απ' αυτό που έγραψες.. γιατί τα ίδια περίπου είχα ακούσει, από κάποιον που ήταν μάρτυρας του ιεχωβά.
Προσωπικά πάντως, δεν θέλω να μάθω από κάποιον.. κι ούτε βέβαια είμαι και διατεθειμένη να περπατήσω σε καμιά άλλη πίστη, πέραν της Ορθοδοξίας..Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
10-12-2012, 11:09 #3575
Καλημέρα Γιάννη και σε όλους. Αυτό που λες είναι πολύ σωστό. Η όποια πίστη δεν σημαίνει αφήνομαι χωρίς να αγωνίζομαι. Εξάλλου "συν Αθηνά και χείρα κίνει"
Καλημέρα Μαρκέλα, πολύ σωστό αυτό που καταθέτεις.
Σήμερα όμως, τώρα, βρισκόμαστε σε μα στιγμή ορόσημο: "τέλος εποχής".
Τα παλιά παρέρχονται τα πάντα γίνονται καινούργια.
Πες μου δεν είναι όλοι κατάκοποι από το "χείρα κίνει;"
Αληθινά ώρα είναι, μας φτάνει η Θεία Χάρη, έφτασε,
Τι σημαίνει Θεία Χάρη;
- ΑΝΕΚΛΑΛΗΤΗ ΧΑΡΑ ΚΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΊΔΟΥΣ ΔΕΣΜΑ!
Κατά το Λόγο Του:
"Θα ελευθερώσω πρώτα τους δέσμιους της Ελπίδας".Last edited by marika; 10-12-2012 at 12:55.
10-12-2012, 11:20 #3576
Προσωπικά πάντως, δεν θέλω να μάθω από κάποιον.. κι ούτε βέβαια είμαι και διατεθειμένη να περπατήσω σε καμιά άλλη πίστη, πέραν της Ορθοδοξίας..
Συμφιλιωμένοι με την Ορθοδοξία ανέκαθεν Μαρκέλα μου, είναι το ανώτερο πολιτιστικό επίτευγμα της ανθρωπότητας!
Όσοι αμφιβάλλουν τους δίδεται χρόνος να αναθεωρήσουν..
10-12-2012, 11:26 #3577
10-12-2012, 11:48 #3578
Καλημέρα σας
Αν έχεις την καλοσύνη Μαρίκα, μετά την επεξήγηση του συμφιλιωμένοι, αν μπορείς να μου πεις τι θα γίνει με όσους μη υπερμαχους-μη συμφιλιωμένους της ορθοδοξίας , δεν αναθεωρήσουν...Να μετατρέψεις το "ετσι συνέβη" σε "ετσι το θέλησα" αυτό και μόνο ονομάζω λύτρωση ΝΙΤΣΕ
10-12-2012, 12:00 #3579
Για να γίνει η συμφιλίωση μέσα μας Μαρκέλα, οφείλουν να γίνουν τα δύο "Ένα".
Αναφέρεται έτσι:
"..και έσπασε (ο Κύριος με τη θυσία Του) τον μεσότοιχο του φραγμού, (μέσα μας γίνονται όλα αυτά)
και μας έκανε (τον καλό και τον κακό μας εαυτό, ) Ένα άνθρωπο γεμάτο Ειρήνη.
(τέλος λοιπόν το δια.. η διά-σπαση, η διά-λυση, η δια-ταραχή..κλπ..)
Αισθάνομαι ανέκαθεν συμφιλιωμένη διότι η Πρόνοια Του και όχι η τύχη,
έφερε κοντά μου άτομο και μεταλαμπαδεύτηκε μέσα μου το Έλεος Του.
Ελπίζω να βοήθησα..
Θα επιτρέψουν άραγε όλοι, να στήσει τον θρόνο Του στην καρδιά μας;
10-12-2012, 12:23 #3580
Καλημέρα Μαρκέλα. Συμφωνώ μαζι σου. Αμα βρουμε το θαρρος και την προεκταση του την τολμη και πράξουμε (εννοειτε το καλο) πάντα βλέπουμε αποτελεσματα και μαλιστα θετικα. Το ζητημα ειναι να απελευθερωθουμε απ αυτα που μας βασανιζουν μεσα μας ώστε τα πραγματα να ναι πιο ευκολα. Σ αυτο εγκειται η μεγαλη δυσκολία. Κι ισως εδω συμβαλλει η δυναμη της πιστης.
γιάννης
10-12-2012, 12:24 #3581
Πάντα δίδεται άπειρος χρόνος καλή μου όλος ο Χρόνος δικός Του είναι Απειροτέλειο Τον ονομάζουν.
Δόθηκε και ένας λόγος που κάνει πάντας να αναθαρρήσουν:
"Θα αποκαταλλάξω πάντας εις Eαυτόν".
δηλαδή:
"Θα φέρω μέσα στον Εαυτό Μου τους πάντες!"
Από το ΠΑΝΤΕΣ ποιος εξαιρείται;
-Πότε θα γίνει αυτό;
Μα στον δικό Του Xρόνο, μόνο Εκείνος γνωρίζει.. ...Γνωρίζει ότι πάντες θ' αναθεωρήσουν..Παντογνώστης έ;
Last edited by marika; 10-12-2012 at 12:39.
10-12-2012, 12:52 #3582
Είναι μεγάλο το θέμα αυτό Γιάννη μου! Γιατί και για να πιστέψω χρειάζεται πρώτα απ' όλα ν' αγαπήσω τον εαυτό μου και δεν εννοώ εγωιστικά..
κι επίσης χρειάζεται να μη φοβάμαι. Φόβος κι αγάπη δεν συνυπάρχουν. Ναι μάλλον κι αυτά που μας βασανίζουν αποτέλεσμα της άγνοιάς μας είναι!
Όταν κάνω όσα μπορώ και θέλω, αλλά δεν έχω τη δύναμη ή τη γνώση να κάνω κι όσα ενώ θέλω, αδυνατώ.. ναι τότε εκεί ίσως συμβάλλει κι η πίστη.Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
10-12-2012, 13:17 #3583
Το ζήτημα είναι να απελευθερωθούμε ..
-Εδώ αλλάζει όλη η έκφραση αν μου επιτρέπεις Γιάννη μου..
Το ζήτημα είναι να Τον αφήσουμε να μας απελευθερώσει Εκείνος!!!!!
Συνειδητοποιώντας αυτό, αλλάζει, σπάζει μέσα μας κάθε λανθασμένη παραδοχή μας,
αλλάζει ο τρόπος έκφρασης το -να απελευθερωθούμε - γίνεται -"να μας απελευθερώσει",
και μέσα μας έρχεται η ανάπαυση, η βεβαιότητα ότι αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί,
ότι Άλλος θα το κάνει όχι εμείς, αλλάζει όλη η αντίληψη, αλλάζουν όλες οι πεποιθήσεις μας,
προϋποθέτει όμως την παράδοσή μας στον Ένα,
"Εκείνος μέσα μου αυξάνει κι εγώ ελαττώνομαι.."
10-12-2012, 13:23 #3584
Γιαννη και Μαρκέλα θα συμφωνήσω με το θέμα της πίστης , ΄πως ορίζουμε όμως την πίστη?σε τι πλαισια την βάζουμε?ή μαλλον η ίδια η πίστη αντέχει να την βάλουμε μέσα σε πλαισια και όρια?
Δηλαδή Μαρίνα , ο μουσουλμάνος, ο ινδουιστής δεν μπορούν αν δεν αναθεωρήσουν, να βρουν την λύτρωση και να νιώσουν τη θεία αγάπη μέσα τους αν τα έργα της ζωής τους διέπονται απο σεβασμο και αίσθημα δικαίου για τον άνθρωπο και την φύση?Να μετατρέψεις το "ετσι συνέβη" σε "ετσι το θέλησα" αυτό και μόνο ονομάζω λύτρωση ΝΙΤΣΕ
10-12-2012, 13:36 #3585
εγω ευχαριστω αλλα δεν θα παρω......
δεν μου χρειαζεται μπισκοτακι για να χαλιναγωγησω τα χαμηλα μου ενστικτα...μπορω και χωρις.....
κι ουτε θελω να κλεισω δωματιο στο μοτελ της αιωνιας συγχωρεσης......
αν υπαρχει θεος και οταν τα κακαρωσω με στειλει στο διαολο...μονο και μονο γιατι δεν ομολογησα το ονομα του...χμμμμ...τοτε ειναι πιο εγωιστης απο μενα....ο καθενας για τον εαυτο του..κι ο θεος εναντιον ολων