Πώς αισθάνεστε τώρα; - Page 628
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 628 of 837 FirstFirst ... 128528578618626627628629630638678728 ... LastLast
Results 9,406 to 9,420 of 12551
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Mε κηδειες τονεχει συνδεσει , ε ? πλακα εχεις ..εγω δεν παω σε κηδειες ............βαζω και λιγη στεβια μεσα , να μην χαλασουμε και την διαιτα ..... ωραιος ειναι ο φραπε , αλλα με ' τσιτωνει ' , εσυ μαλλον τον εχει συνηθισει .....
    Καλά κι εμένα δεν είναι το καλύτερο μου αλλά όταν ξέρω τον νεκρό νιώθω την ανάγκη να πάω... Η τελευταία κηδεία που πήγα ήταν από τις τραγικότερες της ζωής μου γιατί ήταν αυτοκτονία και μάλιστα παιδιού στην ηλικία μου, παλιού συμμαθητή...

Ναι, τον έχω συνηθίσει πιστεύω κι εγώ...
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Κύκνος View Post
    Καλά κι εμένα δεν είναι το καλύτερο μου αλλά όταν ξέρω τον νεκρό νιώθω την ανάγκη να πάω... Η τελευταία κηδεία που πήγα ήταν από τις τραγικότερες της ζωής μου γιατί ήταν αυτοκτονία και μάλιστα παιδιού στην ηλικία μου, παλιού συμμαθητή...

H φιλοσοφια μου ειναι οτι αμα δεν πας στην κηδεια του νεκρου ( που καθολου δεν τον νοιαζει ) ουτε αυτος θαρθει στην δικη μου κηδεια , γιατι να στενοχωριομαστε πηγαινοντας σε κηδειες ? εεεεεεεεεεεεεεεεε ? φραπεδακι και Αγιος ο Θεος ......εγω Ελληνικο ....
    πεθαναν ενα σωρο θειοι και θειες , μονο στον γονεων θα παω , κι αυτο υπο σκεψη , ειμαι αρκετα στεναχωρημενος απο την κατασταση μου , κι ααααααααλο ? οχι , φτανει ......

Senior Member
    Εμενα ο καφες μου φτιαχνει την διαθεση , ο Ελληνικος , απο καφεκοπτειο , ολοι οι αλλοι καφεδες , εσπρεσσο, φραπε , κλπ. μου φερνουν εκνευρισμο .....αλλα εχω 100 παλμους απο το στρες της κτθλψης , μονιμως , παιρνω φαρμακο .....
    Αυτό τώρα τι είναι; Έχεις σταθερά ταχυπαλμία λόγω κατάθλιψης;

Καφέ πάντως δεν πίνω σε καμία μορφή του.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Vox View Post
    Αυτό τώρα τι είναι; Έχεις σταθερά ταχυπαλμία λόγω κατάθλιψης;
    .
    Nαι, δεν ειναι παθολογικη , εινα απο το στρεςς της κτθλψης ........μην κοιτας ποτ δεν γραφω ποστ για το ζορι που τραβαω , ειμαι αρκετα μεγαλος για να το αντιμετωπισω μονος , και ευτυχως που δεν ειμαι νοσοφοβικος ....
    Last edited by Macgyver; 27-05-2019 at 19:28.

Senior Member
    H φιλοσοφια μου ειναι οτι αμα δεν πας στην κηδεια του νεκρου ( που καθολου δεν τον νοιαζει ) ουτε αυτος θαρθει στην δικη μου κηδεια , γιατι να στενοχωριομαστε πηγαινοντας σε κηδειες ? εεεεεεεεεεεεεεεεε ? φραπεδακι και Αγιος ο Θεος ......εγω Ελληνικο ....
    πεθαναν ενα σωρο θειοι και θειες , μονο στον γονεων θα παω , κι αυτο υπο σκεψη , ειμαι αρκετα στεναχωρημενος απο την κατασταση μου , κι ααααααααλο ? οχι , φτανει ......
    Εγώ στεναχωριέμαι έτσι κι αλλιώς όταν πεθάνει κάποιος που αγαπώ και θέλω να τον αποχαιρετήσω, έτσι το βλέπω... Μόνο σε μία κηδεία δεν ήθελα να πάω αλλά έκανα κουράγιο για να στηρίξω τη φίλη μου που έχασε τον πατέρα της...
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Senior Member
    Εγώ στεναχωριέμαι έτσι κι αλλιώς όταν πεθάνει κάποιος που αγαπώ και θέλω να τον αποχαιρετήσω, έτσι το βλέπω... Μόνο σε μία κηδεία δεν ήθελα να πάω αλλά έκανα κουράγιο για να στηρίξω τη φίλη μου που έχασε τον πατέρα της...
    Δεν ξερω , εγω το βλεπω αλλιως , αμα πεθανουν οι γονεις μου, δεν θελω κανενα στην κηδεια τους , ειναι πολυ προσωπικες σιγμες, αγαπητε Κυκνε ......

Κι εγώ, όταν πεθάνει κάποιος που αγαπώ θέλω να τον αποχαιρετήσω και να συμπαρασταθώ.
    Όπως κι εγώ πήρα μεγάλη βοήθεια, συμπαράσταση και στήριξη από τους συγγενείς και τους φίλους μου όταν πέθανε η μητέρα μου. Να είναι καλά οι άνθρωποι!

Εμενα ο καφες μου φτιαχνει την διαθεση , ο Ελληνικος , απο καφεκοπτειο , ολοι οι αλλοι καφεδες , εσπρεσσο, φραπε , κλπ. μου φερνουν εκνευρισμο .....αλλα εχω 100 παλμους απο το στρες της κτθλψης , μονιμως , παιρνω φαρμακο .....ατιμη ασθενεια .......ευτυχως που ειμαι αντι=νοσοφοβικος , δεν καταλαβαινω τιποτα ...... μεχρι να κλαταρω ....
    Quote Originally Posted by ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ View Post
    Κι εγώ, όταν πεθάνει κάποιος που αγαπώ θέλω να τον αποχαιρετήσω και να συμπαρασταθώ.
    Όπως κι εγώ πήρα μεγάλη βοήθεια, συμπαράσταση και στήριξη από τους συγγενείς και τους φίλους μου όταν πέθανε η μητέρα μου. Να είναι καλά οι άνθρωποι!
    Μακ, ο καφές απλά με ξυπνάει. Δεν μου αλλάζει τη διάθεση. Πάντως από τα γραφόμενα σου είσαι δυνατός χαρακτήρας.
    Κύκνε, από κηδεία σε κηδεία έχει διαφορά. Εμένα αυτό μου συγκλονίζει σε μια κηδεία δεν είναι τόσο η παρουσία του νεκρού όσο τα συναισθήματα που εκδηλώνουν οι οικείοι του, με κάνουν να γονατίσω στο μαράζι αμα είναι έντονα. Πάντα όμως με συγκλονίζει μια κηδεία ως συναίσθηση για το θάνατο, το φόβο που εμπερικλείει κυρίως στο να τον αντιμετωπίσουμε.
    Κασσάνδρα, ο καθένας μας σε κάθε δύσκολη στιγμή του έχει ανάγκη συμπαράστασης, να νιώθει ότι υπάρχουν άνθρωποι δίπλα του, αν δεν μπορούν να τον βοηθήσουν, τουλάχιστον με το να του λένε μια καλή κουβέντα, να του δίνουν θάρρος.
    γιάννης

Δεν ξερω , εγω το βλεπω αλλιως , αμα πεθανουν οι γονεις μου, δεν θελω κανενα στην κηδεια τους , ειναι πολυ προσωπικες σιγμες, αγαπητε Κυκνε ......
    Mac, επίτρεψέ μου να διαφωνήσω. Ο θάνατος ενός ανθρώπου δεν είναι το προσωπικό γεγονός του παιδιού του. Είναι κοινωνικό γεγονός.
    Διότι ένας άνθρωπος δεν είναι μόνο γονιός, ούτε είχε μόνο αυτή την ανθρώπινη σχέση. Ένας άνθρωπος μπορεί υπήρξε και αδελφός και γιός και εξάδελφος και θείος και ανηψιός και φίλος με άλλους ανθρώπους, όλοι αυτοί με τους οποίους έχει ζήσει διάφορες στιγμές και υπήρξαν μέρος της ζωής του θανόντος και εκείνος υπήρξε μέρος της ζωής τους.
    Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να τον αποχαιρετήσουν τελευταία φορά, να βρεθούν μεταξύ τους και να θυμηθούν και να συλληπηθούν και ο ένας τον άλλον. Δεν είναι το παιδί μόνο όλη η ύπαρξη ενός ανθρώπου, ούτε έχει το αποκλειστικό συναισθηματικό δικαίωμα.
    Είναι νομίζω κάπως εγωιστικό και άδικο έτσι όπως το θέτεις.

Senior Member
    Κασσανδρα , ο καθενας οπως το αισθανεται ........ δεν θελω κλαμματα και τα συναφη ........ δεν ξερω αν ειναι εγωιστικο , αλλα δεν μενιαφερει .......

Senior Member
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Κύκνε, από κηδεία σε κηδεία έχει διαφορά. Εμένα αυτό μου συγκλονίζει σε μια κηδεία δεν είναι τόσο η παρουσία του νεκρού όσο τα συναισθήματα που εκδηλώνουν οι οικείοι του, με κάνουν να γονατίσω στο μαράζι αμα είναι έντονα. Πάντα όμως με συγκλονίζει μια κηδεία ως συναίσθηση για το θάνατο, το φόβο που εμπερικλείει κυρίως στο να τον αντιμετωπίσουμε.
    Κοίτα, εξαρτάται... Αν αγαπάω το πρόσωπο που χάθηκε είμαι συγκλονισμένη για την δική μου απώλεια εκ των πραγμάτων... Αν δεν ήμουν πολύ πολύ κοντά τότε είμαι λίγο πιο ψύχραιμη... Όμως αυτό που λες για τα συναισθήματα που εκδηλώνουν οι συγγενείς του εκλιπόντος το καταλαβαίνω κι έχεις δίκιο κι εμένα με επηρεάζουν... Ειδικά στον συμμαθητή μου που αυτοκτόνησε, με συγκλόνισε η αδελφή του που έκλαιγε απαρηγόρητη...

Senior Member
    Quote Originally Posted by ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ View Post
    Εμείς οι δυο καταλαβαινόμαστε βλέπω και χαίρομαι γι' αυτό...

Όχι μόνο να συλληπηθουν και με το που τελειωσε η κηδεία να χαθούν, αλλά να μείνουν δίπλα του, συνεχώς να έχουν την εγνοια του διότι με το συλληπητήριο δεν εσβεισε ο πόνος.

Μακ, εσένα σε βρίσκω δυνατό μέσα απο όλα αυτά που λες. Έχεις εμπειρία ζωής και ξέρεις να τα χειρίζεσαι ψύχραιμα, χωρίς πολλυς συναισθηματισμούς, διοτι, από προσωπικη πείρα το λέω, το πολλή συναίσθημα βλαφτει!

Senior Member
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    χωρίς πολλυς συναισθηματισμούς, διοτι, από προσωπικη πείρα το λέω, το πολλή συναίσθημα βλαφτει!
    Χαιρομαι , Γιαννη να που καταλαβαινειβαινει το οι κηδειες ςειναι ενταλως προσωπικο θεμα , οχι κοινωνικο , οπως καποιοι παντρευοναι σε πολυ κλειστο κυκλο, αλλοι κανουν ανοιχτο κυκλο γαμου .....πιθανοτατα δεν θα πηγαινα εκηδει γονεων ,για να
    τους θυμαμαι ζωντανους ......................... ειλικρινα δεν παω σε κηδειες , κανενος .......στην Νεα Ορλεανη κανουν γιορτη μετα την κηδεια ,,,,,,,
    Last edited by Macgyver; 29-05-2019 at 06:03.

Χαιρομαι , Γιαννη να που καταλαβαινειβαινει το οι κηδειες ςειναι ενταλως προσωπικο θεμα , οχι κοινωνικο , οπως καποιοι παντρευοναι σε πολυ κλειστο κυκλο, αλλοι κανουν ανοιχτο κυκλο γαμου .....πιθανοτατα δεν θα πηγαινα εκηδει γονεων ,για να
    τους θυμαμαι ζωντανους ......................... ειλικρινα δεν παω σε κηδειες , κανενος .......στην Νεα Ορλεανη κανουν γιορτη μετα την κηδεια ,,,,,,,
    Εμένα πάντως, θα με στεναχωρούσε πάρα πολύ αν έφευγε ο αδελφός μου από την ζωή και τα ανήψια μου θεωρούσαν τον θάνατό του "προσωπικό γεγονός" και δεν με καλούσαν να πάω. Διότι, γι αυτά είναι ο πατέρας τους αλλά και για μένα είναι ο αδελφός μου και μάλιστα η συγγενική σχέση μας προϋπήρξε της δικής τους και είναι .και συναισθηματικά ισχυρή.
    Για βάλτε τον εαυτό σας σ αυτή τη θέση να διαπιστώσετε οτι δεν τα βλέπετε σωστά τα πράγματα .
    Στην Νέα Ορλεάνη κάνουν γιορτή μετά την κηδεία, όπως κι εδώ "κάνουμε τραπέζι" στους συγγενείς και φίλους (όποιος θέλει και μπορεί οικονομικά). Και μάλιστα πολλές φορές ακολουθεί και κάποια εκτόνωση της λύπης με κάπως εύθυμες συζητήσεις και γέλια, εξ ού και η λαϊκή παροιμία πως "δεν υπάρχει γάμος άκλαφτος και κηδεία αγέλαστη". Διότι κάνει έναν μίνι κύκλο η λύπη της ημέρας και οι συζητήσεις με τους συγγενείς και δίνουν μια μικρή θέση στην άλλη όψη της ζωής.
    Καλή σου μέρα Mac, καλή σου μέρα Κυκνάκο!