Results 16 to 30 of 84
Thread: ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ?
-
13-09-2011, 01:20 #16
Στα συγκεκριμένα πειράματα, δεν ήταν θέμα γνώσης. Είχαν μπει εν γνώσει τους σε ένα πείραμα, πεπεισμένοι ότι είναι οι δικές τους αρχές που τους καθοδηγούν, ότι δεν επρόκειτο να τις προδώσουν (όπως φαντάζομαι πιστεύουν όλοι). Απλά αυτό που έδειξαν ήταν ότι με την κατάλληλη "εξουσία" να το διατάζει, ή με τον κατάλληλο "ρόλο" να πιστεύεις ότι πρέπει να υπηρετήσεις (τελικά το ίδιο είναι), ο περισσότερος κόσμος είναι ικανός να προκαλέσει εν γνώσει του πόνο, να βασανίσει, να ασκήσει κάθε είδους βία, χωρίς τύψεις εκείνη την ώρα, γιατί πιστεύει ότι κάνει το σωστό (υπηρετεί τον ρόλο του ή την μορφή εξουσίας). Ειδικά για το πείραμα στην φυλακή, είχα δει ένα ντοκιμαντέρ στο οποίο πήραν αργότερα συνέντευξη από τους συμμετέχοντες... οι οποίοι ήταν ακόμα σε σοκ με τον εαυτό τους και το τι έκαναν σε συνανθρώπους τους (επίσης εθελοντές), που πίστευαν ότι δεν θα ήταν ποτέ ικανοί να κάνουν σε άλλον άνθρωπο...
[I][SIZE="1"]Well you're up so high, how can you save me when the dark comes here tonight to take me up my front walk and into bed, where it kisses my face and eats my head...[/SIZE][/I]
- 13-09-2011, 01:30 #17
Το ξερω οτι το νημα ειναι της ναζιστικης Γερμανιας. Εγω απαντησα σε κατι το οποιο ειναι πως δουλευουν τα πραγματα μεχρι να φανει κατι καλυτερο....που δεν εχει φανει ακομα. Δεν καταλαβα αυτα τα περι "παραδιδεις τις ελευθεριες σου".
Εχω ψηφισει ηγετες και εχω και την ζωη μου οπως ολοι.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
13-09-2011, 01:34 #18
Elafi Ενδιαφέρον το βιβλίο που προτείνεις. Στην οργανωτικότητα είναι καλοί όντως. Κάθε λαός έχει τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα του. Ο δικός μας έχει και αυτός τα δικά του αλλά πρέπει να σέβονται το βαρύ μας παρελθόν και το γεγονός ότι ο ευρωπαικός-δυτικός πολιτισμός βασίζεται επάνω στον αρχαίο ελληνικό.
Όσον αφορά τις παρελάσεις δεν νομίζω πως θα ήταν κακό σε μια χώρα βασανισμένη σαν την δική μας να συνεχίσουν αν γίνονται τέτοιες παρελάσεις για την τόνωση του πατριωτικού φρονήματος. Δεν νομίζω να ενοχλεί κανέναν αυτό. Τώρα αν υπάρχουν εθνικιστικά τέρατα που θέλουν να το εκμεταλλέυονται αυτό, πρόβλημα τους. Εμείς οι υπόλοιποι ισορροπημένοι και με αγνή αγάπη για την πατρίδα μας άνθρωποι, απλά δεν θα πρέπει ν' ασχολούμαστεέτσι γιατί περίεργα την είδα...
13-09-2011, 01:35 #19
Elafi Ενδιαφέρον το βιβλίο που προτείνεις. Στην οργανωτικότητα είναι καλοί όντως. Κάθε λαός έχει τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα του. Ο δικός μας έχει και αυτός τα δικά του αλλά πρέπει να σέβονται το βαρύ μας παρελθόν και το γεγονός ότι ο ευρωπαικός-δυτικός πολιτισμός βασίζεται επάνω στον αρχαίο ελληνικό.
Όσον αφορά τις παρελάσεις δεν νομίζω πως θα ήταν κακό σε μια χώρα βασανισμένη σαν την δική μας να συνεχίσουν αν γίνονται τέτοιες παρελάσεις για την τόνωση του πατριωτικού φρονήματος. Δεν νομίζω να ενοχλεί κανέναν αυτό. Τώρα αν υπάρχουν εθνικιστικά τέρατα που θέλουν να το εκμεταλλέυονται αυτό, πρόβλημα τους. Εμείς οι υπόλοιποι ισορροπημένοι και με αγνή αγάπη για την πατρίδα μας άνθρωποι, απλά δεν θα πρέπει ν' ασχολούμαστε.έτσι γιατί περίεργα την είδα...
13-09-2011, 01:45 #20
@keep_walking Φοβαμαι οτι δε διαβασες αυτο που εγραψε και ο Vagabon, και δεν με παρακολουθεις καν. Αν ψηφιζεις και εκλεγεις ηγετες και εισαι ευχαριστημενος με αυτο, τοτε εσυ ακριβως εισαι το "πειραματοζωο" και επελεξες, οπως ειπες, να "εχεις τη ζωη σου ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ", αδιαφορωντας για τα υπολοιπα. Ετσι θελουν να λειτουργουν οι μαζες, ευκολα διαχειρισιμες, ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ. Αυτα.
@gypsy cello Αυτο με το παρελθον μου προκαλει αναγουλα, μην το ξανααναφερεις σε παρακαλω. Κανεις στην Ευρωπη δεν ασχολειται πια με τετοια θεματα, μονο οι ιστορικοι. Κανεις στον κοσμο. Πρεπει να παραγεις και κατι ΣΗΜΕΡΑ, δεν ειναι αυτονοητο?
Οσο για το κυμα φασισμου και τις παρελασεις, αυτο μας ελειπε. Ειναι λεπτη η γραμμη που διαχωριζει τον πατριωτη απο τον φασιστα, και ειδικα σημερα, που, απο την αλλη πλευρα και λογω παγκοσμιοποιησης, υπαρχει η ταση να βαφτιστει ο πατριωτης φασιστας. Δε μιλαμε για απλη παρελαση παντως, κι εσυ αγνοησες το νημα, μιλαμε για ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ τυπου παρελασεις, με στοχο την "τονωση του ηθικου" και τον αποπροσανατολισμο των μαζων απο τα πραγματικα προβληματα. Θες ενα τετοιο παραδειγμα, κατα πολλους? Οι Ολυμπιακοι Αγωνες! :Ρ
13-09-2011, 01:50 #21
13-09-2011, 01:52 #22
@keep_walking Φοβαμαι οτι δε διαβασες αυτο που εγραψε και ο Vagabon, και δεν με παρακολουθεις καν. Αν ψηφιζεις και εκλεγεις ηγετες και εισαι ευχαριστημενος με αυτο, τοτε εσυ ακριβως εισαι το "πειραματοζωο" και επελεξες, οπως ειπες, να "εχεις τη ζωη σου ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ", αδιαφορωντας για τα υπολοιπα. Ετσι θελουν να λειτουργουν οι μαζες, ευκολα διαχειρισιμες, ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ. Αυτα.
Α και κατι αλλο , εαν εχεις να προτεινεις καλυτερο συστημα διαχειρισης απο τη δημοκρατια , περαν του να εξελιχθει η "μαζα" σε κατι θεωρητικα ανωτερο με χαρα να σε ακουσουμε.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
13-09-2011, 01:52 #23
Ελάφι, έχεις δίκιο, συνέχεια αυτό λέμε προσπαθώντας να ευλογήσουμε τα γένια μας. Η Ελλάδα όμως για να πάει μπροστά πρέπει και μεις οι ίδιοι να κάνουμε κάτι γι' αυτό, δεν νομίζεις; Το χω πει πολλές φορές σ' αυτό το φόρουμ αυτό. Μάλλιασε η γλώσσα μου (που λέει ο λόγος!). Και όσον αφορά τις ναζιστικές παρελάσεις και την αποβλάκωση των μαζών δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω.
έτσι γιατί περίεργα την είδα...
13-09-2011, 02:00 #24
Μπολτ δεν παρακολουθησα ολο (και τα 9 λεπτα) το βιντεο αλλα δεν νομιζω οτι αυτο το ειδος δημοκρατιας μπορει να "δουλεψει". Δεν θα ψηφισουν οι "πολλοι" το σωστο , οταν η μονη γνωση για ενα γεγονος προερχεται απο τα ΜΜΕ και αυτα μπορουν να κανουν και να αντικαταστησουν τα κεντρα εξουσιας. Και φυσικα για ενα θεμα μπορει να εχουν τις γνωσεις που χρειαζεται για να αποφασισουν σωστα , αλλα για αλλα θεματα να μη ξερουν γρυ. Χρειαζομαστε μια κοινωνια παντογνωστικη για να δουλεψει το συστημα.
Και μιλαμε για απλα θεματα και οχι σαφως πιο πολυπλοκα που μπορουμε μεν να εχουμε αποψη , αλλα στην ουσια να μην ξερουμε γρυ.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
13-09-2011, 02:08 #25
Αυτό το πείραμα τι ήταν τελικά; Βαριέμαι να διαβάσω και αγγλικά.
έτσι γιατί περίεργα την είδα...
13-09-2011, 02:12 #26
13-09-2011, 02:19 #27
To αντιθετο, λεω οτι εισαι το "φαινομενο τελειως μεσα στη μαζα", τη μαζα αποτελει η μαζα και εσυ δε διαφερεις καθολου. Ειδες το videaκι? Λεει για τη δημοκρατια την αντιπροσωπευτικη και γιατι ειναι ανεπαρκης, μαλλον δεν ειναι καν δημοκρατια. Καλυτερο συστημα? Θεωρεις εσυ οτι η ανθρωποτητα ειναι ετοιμη να το δεχτει και το μονο που περιμενει ειναι ο "Χριστος" να της φερει το καλυτερο συστημα? Δεν υπαρχει καλυτερο συστημα για την ωρα, η δε θελουμε να το εχουμε. Απλα.
13-09-2011, 02:23 #28
13-09-2011, 02:24 #29
Τι επειχηρημα θες? Η συζητηση αφορα τη ναζιστικη Γερμανια και τον Χιτλερ, και κατ επεκταση την πολτοποιηση, προσθετω, του ατομου μεσα σε διαφορες κοινωνιες. Τι αλλο επιχειρημα θες? (και δεν απαντησες)
13-09-2011, 02:27 #30
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]