Results 76 to 84 of 84
Thread: ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ?
-
14-09-2011, 06:12 #76
Τα Ελληνικα πανεπιστήμια έχουν άσυλο ρε δεν τα αγγίζει κανείς μπάτσος! (λολ)
Πάντως αυτό το πείραμα του zimbardo σου δίνει να καταλάβεις τις συμπεριφορές των ματατζίδων και των κουκουλοφόρων κάθε φορά που συναντιούνται στο κέντρο της Αθήνας :P
(η των φιλαθλων διαφορων ομαδων :P)
- 14-09-2011, 06:22 #77
Nαι, καταλαβαινω αυτο που λες για τη βια.
Διαφωνω με την ελλειψη χαρας, ο μαζοποιημενος ανθρωπος ειναι πιο χαρουμενος απο ποτε, και ταυτοχρονα αποποιειται καθε ευθυνης. Οι Γερμανοι στις παρελασεις τους γλεντουσαν κυριολεκτικα. Και η ελλειψη ευθυνης και μαζοποιηση συνεπαγονται αυτοματα την ελλειψη φυσικης απομονωσης και την ενσωματωση στο (μαζοποιημενο) συνολο. Αυτος ηταν ο τροπος που λειτουργουσε η Γερμανια του 1930.
Περιμενουμε το ντοκυμαντερ με ενδιαφερον, ειναι πολυ σημαντικο και εγω τουλαχιστον δεν ειχα ακουσει κατι σχετικα, αν και ηξερα για ψυχολογικα προβληματα (οχι ψυχοσωματικα ομως, και οχι υπνωση) του Χιτλερ.
14-09-2011, 06:39 #78
Κατά τη γνώμη σας αγαπημένοι μου συμμαθητές το υψηλότερο δείκτη εφυίας μεταξύ πολιτικών ηγετών τον είχε ο Τσέ Γκεβάρα. Δεν ήταν και Αινστάιν
στα μαθηματικά αλλά είχε στύλ και όραμα (δύσκολη λέξη σας έβαλα). Δεν γνωρίζω λεπτομέριες γιατί δεν κατέχω πολλές γνώσεις στις πολιτικές επιστήμες (δεν μου δώθηκε άλλωστε η ευκαιρία στο σχολείο) όμως ότι φεύγει γυμνασμένο (και όχι απαραίτητα με σώμα χούλκ) είναι πιο ανθρώπινο.
:)
Μετά από αυτούς τους δύο (είδωλα του πολιτισμού μας θα έλεγε κανείς) έχουμε μείνει έρημα και ορφανά από πολιτικούς ηγέτες. Άντε και ο Γκάντι από την Ινδία μέσα στη τριάδα. Από (μοντέρνες) έξυπνες μαμάδες όσες θέλετε αλλά είναι το ίδιο;
14-09-2011, 06:46 #79
Πάντως-αν και θα ακουστεί απίστευτο- οι άνθρωποι τείνουν προς τον αλτρουισμό και την βοήθεια προς τον άλλο. Όσο και αν ακούγεται ψέμα, το default mode των πιο πολλών ανθρώπων είναι να βοηθάνε τον άλλο, ακόμα και όταν αυτός είναι άγνωστος. Μπορεί να έχει τις δικές του στάσεις ο καθένας, αλλά σε περιόδους κρίσης η πρώτη αντίδραση των ανθρώπων είναι, πρώτον να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και την οικογένεια τους (εντάξει μοιράζονται γονίδια και η φύση μας έχει προικίσει με έξτρα ένστικτα για τους συγγενείς π.χ. για τα παιδιά μας) και μετά να προστατεύσουν τους άλλους, ακόμα και όταν τους συναντάνε για πρώτη φορά. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να αφαιρέσει κάποιος την ζωή κάποιου άλλου, η ακόμα και να τον κλέψει, π.χ. να του πάρει ένα αντικείμενο από την τσέπη του.
Κάτι σημαντικό που βγήκε από παραλαγές πειραμάτων του milgram είναι ότι οι άνθρωποι κλέβουν και σκοτώνουν πολύ πιο εύκολα όταν δεν έχουν άμεση επαφή με το θύμα. Όπως έχουν διαπιστώσει οι έρευνες, είναι πολύ πιο εύκολο να πατήσεις ένα κουμπί και να σκοτώσεις χιλιάδες που δεν έχεις δει ποτέ και δεν βλέπεις, από το να πάρεις ένα μαχαίρι και να μαχαιρώσεις ανελλιπώς έναν άνθρωπο. Είναι πολύ πιο δύσκολο να κλέψεις την τσάντα μιας γιαγιούλας από το να κλέβεις τους φόρους του κράτους (το σπορ του Έλληνα μέχρι τώρα λολ). Στατιστικά βέβαια θα υπάρχουν και οι «φούστηδες» («sociopathy») αλλά αυτοί θα είναι στο ένα άκρο της κατανομής.
14-09-2011, 06:49 #80
14-09-2011, 08:21 #81
Που είμαι ρε PEtrAN boy? εκεί που είμαστε όλοι. μη με ρωτάς που, δεν ξέρω.
Κατα τ'άλλα είμαι παντελώς αμόρφωτος, δεν ξέρω να διαβάζω, δεν ξέρω να γράφω αλλά κάνα δυο κουβέντες θα τις πω. Σε περιμένω,. ε
σένα και τους και τις φίλες σας. Είναι ωραία εδώ κάτω :)
14-09-2011, 08:23 #82
Ε ντάξει κάποιες φορές δημιουργούνται κάποιες εκλάμψεις και λειτουργεί το μυαλό μου.
Που είστε είπαμε? Να έρθω εγώ μήπως?
14-09-2011, 11:34 #83
ψυχωσωματικα απεκτησε ο χιτλερ οταν πολεμουσε στον Α παγκοσμιο μετα απο επιθεση που δεχτικαν με αερια. νοσηλευοταν για πολυ καιρο μεχρι που νομιζε πως ηταν τυφλος ενω δεν ηταν.
I m a Good Person With Bad Attitude
14-09-2011, 14:06 #84