Results 1 to 15 of 39
Thread: Θεωρείται απιστία..?
-
12-09-2011, 22:26 #1
Θεωρείται απιστία..?
Καλησπέρα!
Θα ήθελα τη γνώμη σας σε κάτι που με προβληματίζει..όποιος μπορεί ας βοηθήσει..
Είμαι σε μία σχέση περίπου 6 χρόνια και τον αγαπάω και με αγαπάει πολύ, γενικά μπορώ να πω ότι είμαστε πολύ δεμένοι.
Το θέμα είναι ότι βρήκα στο κινητό του μήνυμα από κάποια άλλη γυναίκα από το οποίο φάνηκε ότι ήταν στα πλαίσια γνωριμίας και φλερτ..το συζήτησα μαζί του και μου εξήγησε πως δεν έγινε τίποτα, πως εκείνη τον πλησίασε του ζήτησε το τηλ του και εκείνος το έδωσε χωρίς να το σκεφτεί και μετά το μετάνιωσε και δεν ασχολήθηκε..επίσης μου εξομολογήθηκε ότι κολακεύτηκε και του πέρασε από το μυαλό να κάνει κάτι αλλά το μετάνιωσε πολύ γρήγορα..(αν λέει αλήθεια)
επίσης παραδέχτηκε ότι ήταν εγωιστικό και ότι τώρα όλα θα αλλάξουν, μου είπε ότι κατάλαβε πόσο πολύ με θέλει και μου ζήτησε να συζήσουμε.γενικά φάνηκε μετανιωμένος, έκλαιγε και μου έλεγε πόσο με αγαπάει και ότι δεν προχώρησε με αυτήν και μου έλεγε να τον πιστέψω..
το θέμα είναι 'οτι εγώ πλέον δεν τον εμπιστεύομαι..γιατί να το κάνει αυτό και μου λεέι σίγουρα την αλήθεια?
και το πιο σημαντικό, δεν είναι παρόμοιο με την απιστία όταν ο άλλος σκέφτεται να το κάνει, φλερτάρει, δίνει το κινητό του και γενικά σκέφτεται μία άλλη..?ενώ είναι μαζί σου?
μπορεί κάποιος να είναι ερωτευμένος και να είναι πραγματικά καλά μαζί σου και να δίνει το κινητό του σε μία άλλη?
- 12-09-2011, 22:29 #2
Μπέλα μου καλωσήρθες στο φόρουμ. Να σε ρωτήσω..πως βρήκες το μήνυμα στο κινητό του? Έψαξες κρυφά?
..το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...
12-09-2011, 22:34 #3
Γεια σου void thank you, ναι το είδα όταν εκείνος έλειπε, αλλά γενικά το κοιτάω και το ξέρει και ο ίδιος ότι κοιτάω..
12-09-2011, 22:46 #4
Λοιπόν, θα σου πω το εξής κι αν θέλεις άκουσέ με. Το να κοιτάμε το κινητό του συντρόφου μας είναι ό,τι χειρότερο σε μια σχέση. Καταρχήν, ανεξάρτητα από το αν ο ίδιος το αποδέχεται ή όχι, δείχνει ότι δεν έχουμε την παραμικρή εμπιστοσύνη. Κατά δεύτερον, δείχνει την εμμονή που έχουμε με τον έλεγχο, κατά τρίτον μπορεί να μας βάλει σε μπελάδες.
Αν θες τη γνώμη μου, να συζήσεις με το φίλο σου. Είσαστε πολλά χρόνια μαζί, πρέπει να μπει ένας κοινός στόχος πιστεύω. Πρέπει δηλαδή αν εξελιχθεί η σχέση.
Αν στην έχει κάνει ή όχι, δεν πρόκειται να το μάθεις ποτέ.
Αλλά δεν υπάρχει και λόγος. Εφόσον τα πάτε τόσο καλά όπως λες, και αγαπιέστε, είναι κρίμα να χαλιέστε για αυτό. Μπορεί να συμβεί σε όλους. Από τη στιγμή που δεν έκανε τίποτα, και από τη στιγμή που η όλη φάση δε σήμαινε τίποτα, καλό θα ήταν να προχωρήσετε μπροστά. Αυτή είναι η γνώμη μου. Είναι πολύ σημαντικό πράγμα να έχεις κάποιος να αγαπάς, να επικοινωνείς, να στηρίζετε ο ένας τον άλλον. Εγώ πιστεύω ότι κι αυτός σε αγαπάει, αλλιώς δε θα σου έλεγε να μείνετε μαζί και δε θα γείωνε την άλλη περίπτωση. Να θυμάσαι πάντα ότι αυτά είναι στο παιχνίδι. Η προσπαθεια να τα ελέγξουμε (πχ μέσω του ελέγχου κινητού) είναι απλώς μια αυταπάτη. Και μόνο κακό κάνει στη σχέση. δεν κερδίζεις τίποτα.
Και ναι μπορεί κάποιος να σε αγαπάει και να ψιλοφλερτάρει. Κάποιες φορές έχω την αίσθηση ότι μπορεί αν λειτουργήσει και θετικά για τη σχέση. Είναι απλά ενθουσιασμός, μπορεί να συμβεί. Αλλά ακόμα κι αν προκύψει έρως, είναι κάτι που δεν μπορείς να αποτρέψεις..δυστυχώς!
Και αυτά στα λέει άτομο πολύ κτητικό. Η αλήθεια όμως είναι αυτή.
Η πραγματική αγάπη δε μασάει από χαζοφλέρτ...το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...
12-09-2011, 22:55 #5
έχεις δίκο σε όλα όμως εγώ δεν το σκέφτομαι ακριβώς έτσι..μπορείς να φλερτάρεις αλλά χωρίς να δώσεις δικαίωμα στον άλλον(πχ το κινητό σου)μπορείς να μιλήσεις σίγουρα αλλά πρέπει να ξέρεις και που να το κόψεις και να φερθείς σαν κύριος..συν ότι όταν έγινε αυτό εγώ ήμουν σε μία περίοδο που τον ήθελα δίπλα μου ενώ εκείνος είχε απομακρυνθεί και έβγαινε με τους φίλους του..είχε αλλάξει λίγο η συμπεριφορά του κάτι που με έβαλε σε σκέψεις μετά οι οποίες και επιβεβαιώθηκαν..που με κάνει να πιστεύω ότι το σκεφτόταν και είχε μπερδευτεί για το τι θα κάνει, άσχετα με το αν μετά από ότι έγινε το μετάνιωσε και κατάλαβε πόσο με αγαπάει τελικά..θα έπρεπε να το ξέρει ήδη..δεν ξέρω..
12-09-2011, 23:01 #6
<
..καπου διαβασα οτι η αμφιβολια ειναι χειροτερη και απ την ιδια την απιστια .
γιατι στην απιστια ειναι ξεκαθαρο το ζητημα , το σκεφτεσε > περνεις την ευθυνη σου>αποφασιζεις .
στην αμφιβολια σε αφηνει ο αλλος μετεωρο , σε τρωει το φιδι της αμφιβολιας για αρκετο χρονο,και ο αλλος οσο πιο ενοχος τοσο ποιο υπερανω το παιζει για να καλυφτει.
Ετσι ειναι σωστο εκεινο που λενε , η γυναικα του καισαρα δεν αρκει να ειναι πιστη αλλα και να φαινεται .
Εκεινος που αφηνει τον/ην συντροφο του να βασανιζεται στην ομιχλη της αμφιβολιας το λιγοτερο δεν τον/ην σεβεται και το περισσοτερο προσβαλει την νοημοσυνη του ...
12-09-2011, 23:04 #7
Μπορεί να ασφυκτιούσε ρε συ και όντως να ήθελε να βγαίνει πιο πολύ με φίλους...μπορεί να ήσασταν αρκετά προσκολλημένοι ο ένας στον άλλον και να του είχε λείψει η αίσθηση της ελευθερίας.
Προφανώς εσύ νιώθεις πληγωμένη. Δεν το συζητώ. Και εγώ έτσι θα ένιωθα. Και ο ίδιος το ίδιο θα ένιωθε αν εσύ είχες την ανάλογη συμπεριφορά με τη δική του..Σημασία έχει όμως ότι δεν το προχώρησε αλλά αντιθέτως ζητάει ουσιαστικά ένα ακόμα βήμα στη σχέση σας.
Εσύ έχε ως δεδομένο ότι σε αγαπάει και από εκεί και πέρα ζήτα του λίγο χρόνο, βγες κι εσύ με τις φίλες σου, σκέψου αν μπορείς να τον συγχωρήσεις και να τον ξαναεμπιστευτείς. κοινώς, άσε το χρόνο να δουλέψει. Και πες του κιόλας. Ότι χρειάζεσαι χρόνο. Αν καθαρίσει το μυαλουδάκι, θα δεις που με ένα μαγικό τρόπο, θα τη βρεις τη λύση.
Και αυτός ας περιμένει λιγουλάκι έτσι όπως τα έκανε σκατά. Πρέπει να αντιμετωπίσει κι αυτός τις συνέπειες των πράξεών του. Μόνο δώσε χρόνο σε σένα κυρίως να το ξεπεράσεις και θα σου έρθει και η επιφοίτηση για το τι πρέπει να κάνεις...το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...
12-09-2011, 23:12 #8
Εγώ πάντως δεν κατάλαβα κάτι. Αφού καλώς ή κακώς το θεωρείς ήδη απιστία γράφοντας:
έχεις δίκο σε όλα όμως εγώ δεν το σκέφτομαι ακριβώς έτσι..μπορείς να φλερτάρεις αλλά χωρίς να δώσεις δικαίωμα στον άλλον(πχ το κινητό σου)
Επίσης +100 στην void για το θέμα του κινητού. Από την στιγμή που ψαχουλεύεις τα πράγματα του και δεν του αφήνεις περιθώριο ανάσας, τότε η σχέση αυτή έχει ήδη δεχθεί πλήγματα.
Και δεν είναι κακό να κάνει ο άλλος σκέψεις. Το να θες να ελέγχεις τις σκέψεις του είναι λίγο υπερβολικό από την στιγμή που ούτε αυτός (ούτε καλά καλά κανεις) δε μπορεί.
Επίσης αμα το δεις και από την άλλη μεριά, άμα εσύ πχ δεις στην τηλεόραση κανέναν μοντέλο να κάνει επίδειξη κάμα σούτρα γυμναστικής σε κάνα πρωινάδικο , δεν θα σου αρέσει? Αν ναι, τότε είσαι και εσύ άπιστη. ή όχι?
12-09-2011, 23:33 #9
<
Για το κινητο και για τους υπερμαχους οτι προκειται για φοβερο προσωπικο δεδομενο..
Ειναι μοδα -για οσους δεν το ξερουνε - στο εξωτερικο πρωτα και τελευταια και εδω, τα ζευγαρια οταν ειναι μαζι διαρκως , πσκ η σε διακοπες τους η επειδη ετσι το γουσταρουν να μοιραζονται ενα κινητο (με δυο καρτες ) .
Δεν το καταλαβαινω ; εδω και πενηντα χρονια τα ζευγαρια ζουσαν με ενα σταθερο, και μολις εδω και μια δεκαπενταετια αγορασαμε κινητα , ο καθενας θεωρει δικαιωμα του να εχει διλπα του τη γυναικα του και στο κινητο τις γκομενες του (και το αντιστροφο και για τις γυναικες)
Δηλαδη απο που απορεει αυτο το δικαιωμα ? ο καθενας ψουψουψου ,, α σορυ με πειραν απ τη δουλεια ,, ποια δουλεια ?
δουλεια το λεμε τωρα το κερατο !!!????
12-09-2011, 23:38 #10
εγω λεω οτι αν ειναι γενικα ευαισθητοσ το οτι εκλαιγε ειναι φυδιολογικο αλλα αν δεν ειναι νομιζω πωσ κατι λιγο μπορει να εγινε παντωσ γενικα ολοι ξυνονται μετα απο καποια χρονια να κανουν κατι με αλλουσ αλλα αμα το δεσιμο ειναι μεγαλο δεν τουσ αφηνει
12-09-2011, 23:40 #11
βρε path αυτό που λες εσύ είναι διαφορετικό από αυτό που λέω εγώ ή ο μπολτσιντ..
λέμε για ψαχούλεμα κινητού όχι για μοίρασμα..εγώ προσωπικά δε θα γούσταρα να μου ψαχουλεύουν το κινητό...και γι'αυτό το είπα και στην μπέλα. Είναι κακή συνήθεια. Ξέρω κι άλλους που του κάνουν και προσωπικά το θεωρώ αστείο και εντέλως ανώφελο..ουσιαστικά καλύπτεις μια ανασφάλεια..ελέγχεις, έτσι νομίζεις δηλαδή, τον άλλον..και αυτό είναι πάρα πολύ υποτιμητικό και ευνουχιστικό αν θες για κάποιον. Και σε αρρωσταίνει κιόλας..διότι μπορεί να μη σημαίνει τίποτα ένα χαζό μήνυμα..κρίμα δεν είναι να το δεις και να σε χαλάσει?
Ακόμα και τα ζευγάρια έχουν τον ιδιωτικό τους χώρο..και καλό είναι να μην παραβιάζεται. Προσωπική μου άποψη βέβαια.
Η μπέλα θα πράξει όπως νιώθει από κει και πέρα.....το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...
12-09-2011, 23:56 #12
Boltseed, εννοώ ότι πιο σωστο και πιο υγιες μου φαίνεται να φλερτάρεις μέσα στα λογικά πλαίσια αλλά χωρίς να προχωρήσεις και χωρίς να ανταλλάξεις τηλέφωνα, νομίζω οτί αυτό δείχνει ότι θέλεις περαιτέρω επικοινωνία.
και ρωτάω αν θεωρείται απιστία επειδή είμαι μπερδεμένη και θέλω να ακούσω και άλλες απόψεις..
επίσης δεν ελέγχω τις σκέψεις κάποιου όταν κοιτάω το κινητό του αλλά ελέγχω τις πράξεις του..(πλέον δεν είναι μόνο σκέψη είναι και πρόθεση να επικοινωνήσει ξανά, να γίνει και κάτι άλλο άσχετα αν μετά μπορεί να μην γίνει..)μπορεί τελικά να μην γίνει γιατί δεν ήθελε το άλλο πρόσωπο ή γιατί το άλλο πρόσωπο δεν ήταν όπως νόμιζε..εγώ αυτό δεν το ξέρω και μάλλον δεν θα το μάθω και ποτέ..
path, συμφωνώ..
13-09-2011, 00:01 #13
σωστα, σωστα
και κανονικα σωστα και πολιτικλι σωστα....
εγω ξερω καποιους ομως που δινουν απο μονοι τους το κινητο στον συντροφο τους να το ψαχουλεψει, να δει τα χαρακτηριστικα, το ιντερνετ, τα παιχνιδια, αλλα δεν ιδρωνουν αν θα μπει κατα λαθος και στα μηνυματα... οχι για ελεγχο, αλλα γιατι δεν κρυβουν τιποτε...
δυστυχως νομιζω οτι δεν ειναι η περιπτωση μας...
13-09-2011, 00:08 #14
ξεπερνωντας το θεμα "εψαξες- δεν εψαξες", μιας και για τους δικους σου λογους, καλως η κακως , εψαξες...
συμφωνω οτι εδωσε δικαιωματα περισσοτερα απο μια απλη κολακεια γιατι καποια ενδιαφερεται για αυτον...
εξαλλου αν μετανοιωσε που εδωσε το κινητο του, θα μπορουσε με τα πρωτα μηνυματα να την παρακαλεσει να μην ξανασχοληθει μαζι του. το εκανε???
υποθετω οτι απαντουσε κι αυτος στα μηνυματα, δεν μονολογουσε η αλλη κοπελα..
και βεβαια δεν μπορεις να ξερεις κι ισως ουτε μαθεις αν τελικα εγινε κατι .
αυτο που θα σε ρωτουσα το απαντας εν μερει με το μηνυμα αυτο.
οκ, βρηκες αυτες τις συνομιλιες και αναρωτιεσαι αν ενας ερωτευμενος ειναι σε θεση να τις κανει.
μα ενας ερωτευμενος, απο τις συνομιλιες κρινεται? μας λες εδω οτι ειχε αλλαξει συμπεριφορα, απομακρυνοταν, ηθελε χρονο για μοναχικες εξοδους κλπ..αυτα ειναι πολυ πιο σημαντικα απο τις συνομιλιες κατα τη γνωμη μου.
μας λες οτι αγαπιεστε.
ολοι αγαπιομαστε κι αγαπαμε κι ολο τον κοσμο..
δεν ειστε ομως κανενα ζευγαρι συνταξιουχων να αρκεστειτε στο υπολοιπο της σχεσης σας στα αγνα αισθηματα και την ειλικρινη αγαπη...
το θεμα ειναι ΕΙΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΙ? υπαρχει παθος? ειναι το σεξ τελειο? σας γεμιζει απολυτα η παρεα μεταξυ σας?Last edited by Remedy; 13-09-2011 at 00:46.
13-09-2011, 00:10 #15
φαίνεται σα να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου...ούτε εγώ θα χαριζόμουν στην απιστία.
Αλλά εν προκειμένω, ο τύπος της ζήτησε να συζήσουν..και πραγματικά πιστεύω ότι ζευγάρια τόσων χρόνων πρέπει να κάνουν κι ένα βήμα παραπέρα..όπως επίσης μπορώ να αιτιολογήσω , εν μέρει, (όχι να δικαιολογήσω, μην παρεξηγηθώ κιόλας), έναν άνθρωπο που ο σύντροφος του του ψάχνει το κινητό χρόνια..δεν κατηγορώ την μπέλα σε καμιά περίπτωση, απλά τουλάχιστον έτσι όπως το περιγράφει φαίνεται να μετάνιωσε ο τύπος.
θα μπορούσε να μην έχει δει το μήνυμα, να στηριζόταν μόνο στην αίσθησή της περί απομάκρυνσης και να του έκανε μια συζήτηση..οπότε και πάλι να ήταν το ίδιο αποτέλεσμα, αυτός να της ζητάει να προχωρήσουν τη σχέση κλπ..εντέλει, ελέγξεις δεν ελέγξεις..το αποτέλεσμα είναι το ίδιο όταν υπάρχει αγάπη. Απλά μένεις μαζί με τον άλλον και το παλεύεις. Φυσικά βέβαια με όρους, και κατόπιν σοβαρής σκέψης όπως είπα και πιο πάνω. Αν θεωρεί ότι η αμφιβολία της επισκιάζει πλέον την αγάπη ... καλύτερα να μη γυρίσει.
Αν όμως γυρίσει, να το κάνει με άλλους όρους, να αφήσει τη σχέση να πάρει το δρόμο της...το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...