Results 1 to 15 of 60
Thread: Πώς περνάει η μέρα σας;
-
18-12-2015, 21:14 #1
Πώς περνάει η μέρα σας;
κατάθλιψη -δυσθυμία και καθημερινότητα. Πώς είναι αυτή η σχέση σε σας;
Τι πράγματα να κάνεις όταν αισθάνεσαι μονίμως όχι ακριβώς κουρασμένος, αλλά σίγουρα χωρίς αποθέματα ενέργειας. Εγώ βαριέμαι. Δεν έχω να κάνω τίποτα. Κοιμάμαι μάλιστα με τη σκέψη ότι "τι να κάνω;". Τώρα στις γιορτές θα δω και γνωστούς, θα ρωτήσουν "πώς περνάς;" τι να απαντήσω τώρα εγώ; Θα μου πουν και μετά "σε ζηλεύω".... που δείχνεις ....ήρεμος
Ποιές δραστηριότητες ενδείκνυνται για την καθημερινότητα ενός καταθλιπτικού-δυσθυμικού; γιατί "το φτιάχνω τον καφέ μου" δεν το λες ακριβώς και δραστηριότητα χι χι. Ούτε μπορώ να μην κάνω απολύτως τίποτα. Θα μπορούσα και να διαχειριστώ την ίδια την κατάσταση αλλά....
- 18-12-2015, 21:34 #2
καλησπερα!!! Δεν ξερω, για να σου πω την αληθεια εγω βρισκομαι σε μια κατασταση που δεν μου επιτρεπει ουτε για πλακα η μονη δραστηριοτητα μου να ειναι "το φτιαχνω τον καφε μου". Βεβαια δεν ξερω τι ειναι καλυτερο το να εισαι ολη μερα στην τσιτα και οταν εισαι επιτελους σπιτι μονος να νιωθεις ενα βαρος να φευγει ρε παιδι μου η να μην κανεις κυριολεκτικα τιποτα?? ΧΑ ΧΑ εμενα μου λενε παλι το σε ζηλευω που δειχνεις χαρουμενη(εκεινη την στιγμη θελω να αρχισω να δερνω αλλα ισως και να βολευει να δειχνω καλα).... Σε νιωθω εν μερη μπορω να πω...
18-12-2015, 21:40 #3
αν καταλαβαίνω καλά, εσύ είσαι περίπτωση "όλη μέρα στην τσίτα....βάρος να φεύγει". νομίζω είναι προτιμότερο. βέβαια, είχα περάσει και εγώ τέτοιες περιόδους και θυμάμαι ότι υπήρχαν φορές που δεν μπορούσα ούτε τα πόδια μου να πάρω, αισθανόμουν υπερβολικά έντονο εκνευρισμό,ενώ τώρα φαινομενικά δεν υπάρχει αυτό...φαινομενικά μόνο.
18-12-2015, 21:51 #4
Γενικα εσυ δεν εχεις επιλογες στο να κανεις δραστηριοτητες πχ. βολτα με φιλους η οτιδηποτε αλλο η ειναι λογο επιλογης? Ειναι σε φαση τοοοσες υποχρεωσεις που δεν σε αφηνουν να κατσεις σπιτι, ενω εγω νομιζω πως καταβαλλω υπερανθρωπες προσπαθειες να βγω απο αυτο. Γενικα ειμαι στην τσιτα και ενω περπαταω στον δρομο(πολυς κοσμος ρε παιδι μου
), καθομαι προσπαθω να κανω θετικες σκεψεις οτι δεν τρεχει τιποτα αλλα νομιζω το μυαλο μου θα κρασαρει και μετα τι θα κανω? πως θα λειτουργησω?
18-12-2015, 22:06 #5
Εγω πλεον απαντω ενα - ειμαι καλα, δεν κανω κατι ιδιαιτερο, εσυ ?
δραστηριοτητες ε ? πλυντηριο-απλωμα, ξεσκονισμα, συγγραφη, λιγο περπατημα, αναγνωση, αναλογως την ημερα και το επιπεδο της δυσθυμιας, ειναι μερες που δεν με χωραει ο τοπος και ειναι αλλες που το κρεββατι το κανω κολλητο φιλο. Ακομα και τις μερες που δεν εχω καμια μα καμια ορεξη με πιεζω εστω να φτιαχνω τα ρουχα μου (τα βγαζω απο τις κρεμαστρες, τα βαζω σε αλλη σειρα κτλ ) ετσι για το σπασιμο ας πουμε για να μη νιωθω πληρως ηττημενη ή ανενεργη."Make sure your worst enemy isn't you"
18-12-2015, 22:46 #6
χτπ : δε θα έλεγα ότι είμαι από επιλογή έτσι. απομακρύνθηκα είναι η αλήθεια, αλλά και πάλι δεν ξέρω αν μπορώ να το πω επιλογή ή αναγκαστική απόφαση λόγω αηδίας. Φίλους δεν έχω. σκέφτομαι να μη βγαίνω κιόλας γιατί δεν έχω τίποτα να μοιραστώ ,ενώ ,εκτός αυτού, όσο περίεργο και να ακουστεί, δεν ξέρω να βγαίνω. εννοώ ότι δεν έχω καθόλου ενέργεια πάνω μου, φαίνομαι σαν ζόμπι (σήμερα που βγήκα έξω το παρατήρησα μόνος μου στον καθρέφτη). και εκτός αυτού , δεν μου δίνει κάτι όλο αυτό, την άλλη φορά που είχα βγεί, ήμουν αγχωμένος μετά.. πάντως πρέπει να βρεις κάτι που να σε ηρεμεί (μη με ρωτήσεις, δεν ξέρω) γιατί μετά θα βαρέσεις διάλυση. και εγώ υπήρξα δραστήριος (δήθεν βέβαια) ώσπου ...τα παιξα.
κιούριους: την κλέβω την απάντηση-ερώτηση που χρησιμοποιείς χα χα. τι εννοείς συγγραφή; το νοικοκυριό όντως είναι καλή λύση και μετά αισθάνεσαι ότι έκανες...δεν ξέρω και εγώ τι. βοηθάει στα αλήθεια. πάντως και εγώ το πλυντήριο-άπλωμα το είχα κάνει επιστήμη...το σιδέρωμα πάλι.. όχι. χα χα χα
19-12-2015, 00:17 #7
Να σου πω την αληθεια και εγω λογο αηδιας εχω απομακρυνθει απο ολες τις παρεες, μου φαινονται ξενοι και περιεργοι, δεν ταιριαζουμε... αν και προσπαθω να βγαινω απο το σπιτι (εκτος απο την δουλεια που πρεπει να παω και τις αλλες αγγαρειες) ετσι απλα για να δω λιγο κοσμο νω μην αποξενωθω τελειως και ας αυτο με γεμιζει αγχος, ενοχες, ασχημες σκεψεις.. προσπαθω να το νικησω και ας καποιες φορες δεν εχω ορεξη να μιλησω ουτε να κανω τιποτα απλα πεισμωνω και προχωραω οσο μπορω(σαν να με βλεπω τωρα καθε φορα που γυρναω σπιτι απο καποια βολτα με πιανει κριση πανικου και πρεπει να ηρεμησω και περνανε ωρες ετσι, στο κρεβατι σαν βρεγμενη γατα χα χα) και ας αυτο μου φαινεται ενα βουνο ακομα και το να παω ενα σουπερ μαρκετ μονη γιατι δεν νιωθω ανετα εξω σε κοσμο, περισσοτερο ομως με αγχωνει το να καθομαι σπιτι και να αφηνω τα χρονια να φευγουν χωρις να κανω τιποτα και να ζω μεσα στην μιζερια. Μια ζωη την εχουμε ρε παιδια και ποτε δεν ξερουμε ποτε τελειωνει..
19-12-2015, 00:36 #8
μου φαίνεται ότι το χειρίζεσαι καλά ! εγώ είμαι η περίπτωση που περιγράφεις στο τέλος. μέσα στη μιζέρια. σαν την περίπτωση που δεν μπορείς να κάνεις κάτι, επειδή περιμένεις κάτι άλλο που δε σου αφήνει περιθώρια. το θέμα είναι ότι εγώ δεν ξέρω τι περιμένω ακριβώς. και όλη μέρα βαρεμάρα.
19-12-2015, 00:58 #9
Φοραω για τα καλα την μασκα της χαρουμενης που δεν εχει προβληματα και η ζωη της παει καλα... Πριν ενα μηνα και εγω μολις εμπαινα σπιτι ετσι ημουν εκλαιγα την μοιρα μου μερα νυχτα δεν εκανα τιποτα ουτε φαγητο δεν μπορουσα να φαω ουτε τιποτα, εσβηνα τα λαμπακια και αφηνα την ωρα να περασει για να ερθει η επομενη μερα για να κανω ξανα τα ιδια βαρετα πραγματα... αλλα πλεον καταλαβα πως πρεπει να χαιρομαστε με τα πιο απλα πραγματα χωρις να περιμενουμε τρομερα γεγονοτα να μας αλλαξουν την ζωη σιγουρα θα φαμε χαστουκια θα μας πληγωσουν,θα μας ριξους αλλα και τι πειραζει?? εμεις θα κλαιμε?? οοοοχι... Οτι εχουμε ειμαστε εμεις και επειδη την μοιρα μας την γραφουμε εμεις ολο αυτο που ζουμε θελει αντιδραση!!! Ολο αυτο ειναι σκληρο αλλα εμεις ειμαστε ακομα πιο σκληροι!!! οταν μυριζει μαχη φορα την παραλλαγη και μην σε νοιαζει τιποτα... το ξερω ειναι δυσκολος καιρος για να ξυπναμε δυνατοι... απλα δεν πειραζει αν κατι παει στραβα χαμογελαμε στραβα, δεν αφηνουμε καμια μερα να περασει ετσι!!!
19-12-2015, 01:20 #10
Μου αρεσει πολυ αυτο το thread, μετα το μειζον καταθλιπτικο που περασα, ειναι σαν να "νεκρωσα" μετα μπουσουλαγα και τωρα αρχιζω και κανω βηματα απο την αρχη.
Οταν εχεις φτασει στο μηδεν καποια στιγμη λες - τερμα, εστω με αυτα που κουβαλαω, θα κανω μικρα βηματα !!!
Επιπροσθετα οσοι δεν το εχουν περασει, μου λενε "χαλαρα" τα αυτονοητα...... λες και ειμαι εξωγηινη ή δεν ξερω ποια ειναι η πραγματικοτητα.\
*πλεον το λεω ανοιχτα "την ξερω βρε παιδια αλλά σκιαχτηκα και δε μου κανει, αφηστε με να επιβιωσω με τον δικο μου τροπο."Make sure your worst enemy isn't you"
19-12-2015, 01:39 #11
κατι παρομοιο ζω και εγω, εφτασα στο μηδεν και ας φαιντονται ολα βουνο και ας ειναι τοοσο δυκολο αυτο δεν το αφηνω να με ριξει!! εχω τοοοσα πραγματα να κανω ακομα στην ζωη μου, να ζησω, να περασω ομορφα... Ισως σε τετοιες περιπτωσεις, που εχεις χασει τα παντα, ακομα και το μυαλο σου οταν μπορεσεις συνειδητοποιησεις οτι ολα τελειωσαν... εγω τι κανω τωρα? δεν πρεπει καπως να προχωρησω? εισαι πιο ελευθερος, δεν εχεις τιποτα να χασεις... προσπαθεια θελει και θετικη σκεψη και ας λενε οι αλλοι οτι θελουν... οποιος δεν το εχει ζησει δεν μπορει να το καταλαβει καθολου... αυτες τις συμβουλες τις ακουμε καθε μερα βερεσε απο τους ανθρωπους που γνωριζουν το προβλημα μας... Το θεμα ειναι να μπορεσουμε εμεις να κανουμε βηματα μποστα... η ζωη ειναι ωραια!!!
19-12-2015, 01:43 #12
Χαιρομαι τις μικρες λιακαδες της ψυχης μου πλεον... και εχω πεισμωσει να μην την γεμισουν ή να μην επιτρεψω η ιδια να τη γεμισουν μπορες ασχημες.
Καλο βραδυ χτπ, ελπιζω να σε ξανα πετυχω, μαλιστα θα μπορουσαμε εδω σε αυτο το θεμα να μοιραζομαστε τις μικρες κατακτησεις μας."Make sure your worst enemy isn't you"
19-12-2015, 01:55 #13
Μην αφησεις κανεναν να πατησει στο μυαλο σου με τα βρωμικα του ποδια!!! Και αν ερθει καταιγιδα μην περιμενεις να κοπασει, απλα μαθε να χορευεις στη βροχη.
Καλο βραδυ και σε εσενα!!! Και εγω ελπιζω να τα ξαναπουμε....
19-12-2015, 04:30 #14
19-12-2015, 09:23 #15
Πως περναει η μερα μου ? ξυπνω πρπ 07.00 , παιρνω τις βιταμινες μου , φτιαχνω ελληνικο καφε , τον απολαμβανω , πιανω τον η/υ , κοιταω διαφορα στανταρ σαιτ , ειδησεις , μοτο , ρουχα , ακουω μουσικη , εννοειται οτι θα μπω στο φορουμ , εχω παντα πμ, , τρωω κατι τις για πρωινο , κατα τις 11 , αν εχω καμμια εξωτερικη δουλεια , συνηθως δεν εχω , την κανω , ειδαλλως ξανακοιμαμαι . 13.30 ξυπνω , ετοιμαζω κατι φαγωσιμο , και μετα παω κρεβατι , δυστυχως δεν μπορω να συγκεντρωθω να διαβασω λογω κτθλψης , οποτε βλεπω εκπομπες /εργα που εχω γραψει στον σκληρο δισκο του ΟΤΕTV , δεν βλεπω ειδησεις . ουτε σηριαλ . Εχει παει 16.00 , εκει θα κοψω καναν υπνακο , 1 ωριτσα , κανω την γυμναστικη μου , εχω εδω μεσα τα συμπραγκαλα , αν εχω να ψωνισω τροφιμα , το κανω , απαξ εβδομαδιαιως . Μετα τις 18.00 θα βγω μια ασκοπη βολτα με ταμαξι , με μουσικουλα , εδω γυρω , Χαλανδρι , Βριλησσια , πιθανον να βγω και να περπατησω . Αν ειναι ανοιξη /φθινοπωρο , θα προτιμησω το σκουτερ μου . Λογω κτθλψης δεν εχω διαθεση να παρω μια απο τις μηχανες μου , για εκτος Αθηνων . Εχει παει 21.00 ,θα φτιαξω βραδυνο , η μπορει και να βγω εξω μονος να φαω καπου , καθιστος , θα παρω ενα τηλεφωνο τον κολλητο μου , η και κανεναν . Θα δω παλι μια απο τις μαγνητοσκοπημενες εκπομπες , μεχρι τις 00.00 . Εκει αρχιζω και στριφογυρναω μες το σπιτι , χαζευω κανα ρουχο , περιοδικο μπορει να διαβασω , θα δω το εξοδολογιο μου , κανω πληρωμες μεσω e-banking , το ημερολογιο μου , κατι θα μαστορεψω , θα παω κατω να δω τις μηχανες μου , να τις περιεργαστω , τα κρανη μου , αν δεν εχω υπνο , που συνηθως εχω , θα δω καμμια ταινια , που τις εχω δει δεκαδες φορες , αλλα μαρεσουν , συνηθως με παιρνει ο υπνος με ανοιχτη την τηλεοραση και το μικρο φως .
Καταθλιψη εχω , περιμενατε κατι καλυτερο ? παντως η μερα , παραδοξως περναει γρηγορα . Αλλα ολες οι μερες ειναι λιγο πολυ ιδιες . Δεν με πειραζει .
Ξεχασα να πω ,,οτι παρακολουθω το συναλλαγμα σε καθημερινη βαση , ειναι μια δουλεια που δεν την κανω πια , αλλα θα την κανω στο μελλον ξανα . Μου αρεσει παρα πολυ . Κοιταω και την ναυλαγορα των πλοιων , ειναι μια απο τις πρωην δουλειες μου , μπορει να την ξανακανω καποια στιγμη .