ιδεοψυχαναστική διαταραχή - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 44
    Junior Member
    Από έναν τυχαίο ήχο του σπιτιού μπορεί να φτιαχτεί ολόκληρο σενάριο για εμένα... δηλαδή να νιώσεις μέχρι και ότι σου μίλησε κάποιος που εννοείται ότι φοβάσαι.

Junior Member
    Πραγματικά, βοηθήστε!

Junior Member
    Και μετά λες άκουσα δεν άκουσα; Ένιωσα δεν ένιωσα. Έντονες αμφιβολίες και παράλληλα μια σιγουριά ότι οι φόβοι μου είναι αληθινοί.

Junior Member
    Βάνα, τίποτε περισσότερο από αυτό που περιγράφω. Βασικά θέλω να τα νικήσω και δεν μπορώ. Μου φαίνεται αδιανόητο να συμβαίνει όλο αυτό και να μου λένε ότι όλα είναι στο μυαλό μου. Εκείνη τη στιγμή σοκαρεσαι.

Quote Originally Posted by ΑΝΝΑ View Post
    Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας. Βασικά δε θέλω να αναλύσω τις φοβίες μου γιατί θα χρειαστεί να γράφω όλη μέρα!!! Το θέμα είναι ότι ο φόβος φέρνει τις ιδεοληψίες σε τέτοιο βαθμό που να φαίνονται και να ακούγονται πραγματικές;
    Νομίζεις πως ακούς...Δεν ακούς όμως φωνές...Ούτε παραισθήσεις έχεις ούτε τίποτα...Είναι ο απεριγραπτος φόβος σου που σε κάνει να φοβάμαι το παραμικρό...έχεις ΙΔΨ...άκουσε με..Δεν θα τρελαθεις και όλα αυτά δημιουργούνται από άγχος υπερβολικό...ΕΊΣΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΆ...προσπάθησε να μη δίνεις σημασία στις πλάκες που κάνει το μυαλό σου...αν θέλεις το οτιδήποτε άλλο στείλε μου από εδώ μήνυμα γιατί έχω περάσει ιδψ και ξέρω πως ειναι

Senior Member
    Νομίζεις ότι θα τρελαθείς; Φοβάσαι την ψύχωση;

Junior Member
    Βασανίζουν όμως γιατί ο ιδεοληπτικος ας πούμε ότι έχει μια υπέρτατη φοβία. Κάποιες άλλες φοβίες που ίσως είναι μικρότερες τις νικώντας εκείνη τη στιγμή. Την υπέρτατη φοβία όμως που γίνεται σενάριο σε κάνει να στενοχωριεσαι, να στενοχωρείς τους γύρω αλλά και να νιώθεις ευθύνη όταν είσαι μόνη και δεν έχεις εκείνη τη στιγμή κάποιον να σου επιβεβαιώσει ότι δεν τρέχει τίποτα.

Junior Member
    Το έχω σκεφτεί και αυτό

Junior Member
    Quote Originally Posted by Βανα117 View Post
    Νομίζεις πως ακούς...Δεν ακούς όμως φωνές...Ούτε παραισθήσεις έχεις ούτε τίποτα...Είναι ο απεριγραπτος φόβος σου που σε κάνει να φοβάμαι το παραμικρό...έχεις ΙΔΨ...άκουσε με..Δεν θα τρελαθεις και όλα αυτά δημιουργούνται από άγχος υπερβολικό...ΕΊΣΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΆ...προσπάθησε να μη δίνεις σημασία στις πλάκες που κάνει το μυαλό σου...αν θέλεις το οτιδήποτε άλλο στείλε μου από εδώ μήνυμα γιατί έχω περάσει ιδψ και ξέρω πως ειναι
    Βάνα, μπορείς να μου πεις κάτι ακραίο που έκανε το μυαλό σου; Και τελικά νικήθηκαν όλα; Ζεις ήσυχη;

Senior Member
    Γνωστική-συμπεριφορική έχεις κάνει; Βοηθάει στο να επεξεργάζεσαι τις σκέψεις και φοβίες και να τις αντιμετωπίζεις/διαχειρίζεσαι κυρίως με την λογική. Πάντως όλα αυτά είναι γνώριμα και αναμενόμενα για έναν ιδεοψυχαναγκαστικό.

Junior Member
    ναι, κανω....και με τον ψυχολογο εκλογικευουμε ολα αυτα που συμβαινουν...αρκει ομως μονο αυτο;

Junior Member
    θελω να πω οτι ισως χρειαζονται καποιες τεχνικες...γιατι το να χρησιμοποιησω τη λογικη εκεινες τις στιγμες μου φαινεται οχι αδιανοητο απλα ανωφελο....γιατι ο φοβος με καταβαλλει

Senior Member
    Δηλαδή λες ότι μπορείς να ακούσεις έναν άσχετο ήχο και το μυαλό σου να δημιουργήσει φωνές από αγνώστους επειδή φοβάσαι ασπούμε πως κάποιος μπήκε στο σπίτι;

Ναι δεν αρκεί πάντα η λογική. Η ψυχολόγος μου έλεγε πως πρέπει να ερχόμαστε και αντιμέτωποι με τον φόβο για να απομυθοποιήσουμε ας πούμε την σοβαρότητα του προβλήματος στο μυαλό μας.

Junior Member
    καπως ετσι

Junior Member
    πως δηλαδη ερχεσαι αντιμετωπος;τι εννοεις;

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast