Results 16 to 30 of 47
Thread: 20 ευρώ στη ζητιανα
-
09-10-2006, 23:44 #16
lunatica, ειμαι σιγουρος οτι ολα ηταν μια λανθασμενη εντυπωση της στιγμης. Εχω παθει και εγω αναλογα σκηνικα κατα τη διαρκεια της ψυχωσης. Νομιζα οτι η τηλεοραση αναφερεται σε μενα, διαβαζα παλια αλληλογραφια και ανακαλυπτα \"κρυμμενα\" νοηματα και γενικοτερα νομιζα οτι ολο το συμπαν εχει συνομωτισει εναντιον μου. Ψυχραιμια πανω απο ολα και κοιτα μπροστα...
- 10-10-2006, 00:14 #17
Originally posted by lunatica
Στη δική μου περίπτωση παρακολούθησα παρουσιαστή να λέει-πιστεύετε ότι εμεις οι δημοσιογράφοι έχουμε τη δύναμη να καταστρέψουμε τη ζωή ενός ανθρώπου?,(εγώ στο σπίτι ούρλιαζα το ίδιο πράγμα, συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για τρομοκρατία των ΜΜΕ) ενώ είχε πει πριν ότι θα έκανε αποκαλύψεις \'\'ροζ\'\' ιστοριών, πράγμα που τελικά δεν έγινε.Είναι το μόνο σχετικό που άκουσα στην TV και το συνέδεσα με εμένα.Πάντως , δεν άκουγα καθαρά τι λεγόταν από απέναντι,(γίνεται αυτό στις παραισθήσεις?) αλλά για τις φράσεις που έχω παραθέσει είμαι βέβαιη.
Γενικά προέρχονταν από ποιο \'\'δεύτερα \'\' κανάλια που βγάζουν τέτοιου είδους σκάνδαλα(με δραματική μουσική υπόκρουση και τα σχετικά)
10-10-2006, 03:18 #18
αν ήταν να καταστραφει η ζωή μου θα είχε γίνει ήδη.Δεν νιώθω καμία απόριψη από φίλους.Και δεν είναι ότι δεν κοιτάζω μπροστα, ψάχνομαι διαρκώς για το μέλλον μου, δουλεύω , βγαίνω,διασκεδάζω μπορώ να πω,απλά προσπαθώ να ξεδιαλύνω μια υπόθεση που ώρες ώρες με καταρρακώνει και συνεπώς με έχει στιγματίσει..
10-10-2006, 19:20 #19
μαλλον η καλυτερη λυση ειναι να κοιταξεις μπροστα και να το 3εχασεις εντελως γιατι δυστηχως δεν βλεπω να βγενει λυση.
11-10-2006, 19:08 #20
Αυτό που προσπαθώ μου θυμίζει κάτι από Σωκρατική διαλεκτική:προσπαθώ μέσω του διαλόγου να εξετάσω το θέμα όταν εγώ(θεωρώντας ότι κάτι έχει γίνει) και οι υπόλοιποι(που δεν γνωρίζουν τίποτε) μπορούμε να καταλήξουμε σε μία αντικειμενική , απόλυτη αλήθεια..Ενδιαφέρον, έτσι δεν είναι?
Στην τελίκή , ίσως η αλήθεια να βρίσκεται κάπου ενδιάμεσα..Πχ να ήταν να βγει κάτι , αλλά να ματαιώθηκε, ή να κατέλαβε μικρό μέρος του τηλεοπτικού χρόνου μιας εκπομπής, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έγινε γνωστό σε πολύ κόσμο..
11-10-2006, 19:24 #21
μην αναλω8εις σε αυτο.
13-10-2006, 15:05 #22
Καλά βρε Lunatica, δεν θα είχες ενδείξεις στην καθημερινότητά σου?Δεν θα σου..την είχε πέσει γυναίκα αν ήσουν μια τόσο διάσημη λεσβία?Δεν θα σε έκαναν πέρα οι φίλοι και οι γνωστοί?
Σου τα λέω αυτά με κάθε σεβασμό για την κατάστασή σου
13-10-2006, 20:16 #23
Originally posted by dolce
δεν θα είχες ενδείξεις στην καθημερινότητά σου?Δεν θα σε έκαναν πέρα οι φίλοι και οι γνωστοί?
13-10-2006, 20:20 #24
8a xeromoun na me kanoun pera kai ta teleutea atoma pou me xeroun.paradisos th aitan.
13-10-2006, 20:45 #25
Προβληματικέ σ\'ευχαριστω.Την εμμονή μου με αυτό το θέμα την εξηγεί με τον καλύτερο τρόπο ο Stephen King στο \'\'Αυτό\'¨\':Εν ολίγοις, γράφει ότι αυτό που συγκλονίζει την ψυχή περισότερο είναι όχι ένα αντικειμενικό γεγονός, αλλά κάτι που θέτει υπό αμφισβήτηση την πνευματική σου υπόσταση.(Η γνωστή τακτική φιλοσοφήστε και επιζήστε!)Τα έχεις περάσει και καταλαβαίνεις..
Dolce η αλήθεια είναι ότι ,σχετικά πάντα ,αρνητική συμπεριφορά είδα στον περίγυρό μου εκείνη μόνο την περίοδο .
Όσο για τον αν με έχει προσεγγίσει γυναίκα όπως συνέβη στην genesis, δεν είμαι σίγουρη.Τον επόμενο Μάρτιο μία παλιά συνάδελφος, την οποία έβλεπα σπάνια ,βρήκε μια τυχαία αφορμή (?)για να ακουμπήσει τα χείλη της στα δικά μου.Όχι, δεν με φίλησε ,ούτε είμαι σίγουρη ότι ήταν \'\'πέσιμο\'\' όπως το θέτεις.
13-10-2006, 20:51 #26
eides αρνητικη συμπεριφορα γιατι αυτο η8ελες να δεις.και εγω οταν 8ελω να δω κατι αρνητικο μεσα σε 10 δεπτερολεπτα εχω βρει κατι που 8α με κανει να το δω αρνητικα.αυτο ειναι το ευκολο.τωρα ας γυρισουμε στο βασικο 8εμα.ναι την εχω δει την ταινια οπως και αλλες ταινιες του.προσπα8εις να καταλαβεις αυτο το κατι.επειδη ομως πολλες φορες αυτο το κατι δεν εχει παντα λογικη εξηγηση επειδη πολλες φορες δεν ειμαστε εμεις οι ιδιοι σε 8εση να την δωσουμε η να την σκεφτουμε μετα το μονο που καταληγεις ειναι να αγχωνεσαι να χανεις αυτοπεποι8ηση να τρελενεσαι να μην βγαζεις ακρη να χαλιεσαι.και δεν τα λεω αυτα στην 8εωρια αλλα τα εχω περασει καλως η κακως να προσπα8ω να εξηγησω πραγματα.οσο για την φιλη που σε φιλησε 3εχνα το.δεν χα8ηκε ο κοσμος.
14-10-2006, 04:28 #27
Προβληματικέ θα ήθελα να σου υπενθυμήσω ότι δεν είναι καν φίλη μου, απλά γνωστή, την οποία έχω να δω πάνω από 2 χρόνια.Και δεν με φίλησε ακριβώς, δεν μπορώ να της επιρρίπτω ευθύνες εν αγνοία της, έστω και αν δεν έχει επίγνωση του ότι συζητώ το θέμα.Δεν μπορώ να πω ακριβώς τι έγινε, γιατί θα είναι σαν να δημοσιεύω φωτογραφία μου στο site!Πάντως δεν θα έλεγα ότι κουβαλώ μέσα μου αυτό που συνεβη, καθώς δεν το είχα καν καταχωρήσει στο \'\'σκληρό\'\' μου ως φιλί.Τρία χρόνια μετά το θυμήθηκα, και στην ουσία το γράφω γιατί με ρώτησε o/η Dolce.
Και για να ξεφύγουμε λίγο από το θέμα μας,το βιβλίο του King είναι πολύ ανώτερο της ταινίας, τουλάχιστον εκείνης που έχω δει εγώ ως τη μέση-δεν άντεξα άλλο, τελείως παιδική.
Κάτι τελευταίο:μόνος σου καταδικάζεις τον εαυτό σου.Σε καταλαβαίνω ότι περνάς δύσκολα, άλλά απ\'ότι λες δεν σου γύρισαν την πλάτη!Δες το σαν να έχεις ένα σπασμένο πόδι, δεν μπορείς να αθληθείς, αλλά μπορείς να παίξεις σκάκι, τάβλι ή μπιρίμπα-αν είσαι του τζόγου φυσικά!
14-10-2006, 04:30 #28
tha apantiso me auto pou ipa se ena allo thema.
it is in our nature tou destroy ourselves.
14-10-2006, 18:18 #29
Lunatica, δεν μπορώ να ξέρω αν η τηλεόραση ασχολείται μαζί σου, ή ασχολείται περισσότερο μαζί μου ή με κάποιον άλλον. Αυτή την απόφαση είναι δική σου, τουλάχιστον όσο αφορά το άτομό σου. Θέλω όμως να μοιραστώ μαζί σου μερικές σκέψεις μου που τις έκανα όταν διάβασα αυτά που εσύ και οι άλλοι έχετε γράψει. Είναι η πρώτη φορά που κάνω
απόπειρα να γράψω κάτι δημόσια, γι\' αυτό ελπίζω να είστε πολύ επιεικείς μαζί μου.
Μου έχει τύχει πολλές φορές να γελώ με το αστείο που άκουσα από τον φίλο μου, και εκείνη την ώρα κάποιος να μπεί στο δωμάτιο που είμασταν και να παρεξηγηθεί διότι νόμιζε οτι γελάγαμε μαζί του. Σε παρόμοια σκηνή αλλά διαφορετικός άνθρωπος, όχι μόνο δεν παρεξηγήθηκε, αλλά άρχισε να χαμογελάει μαζί μας και ήθελε να συμμετάσχει στο αστείο.
Συμφωνούμε νομίζω ότι η συμπεριφορά του τελευταίου ήταν πολύ φιλικότερη σε σχέση από εκείνου στην πρώτη σκηνή. Θέλω να πω, ότι ενώ οι σκηνές ήταν παραπλήσιες, ο πρώτος φόρτωσε αρνητικά συναισθήματα τον εαυτό του και εμάς απλά διότι η ανασφάλειές του και πιθανόν η εγωκεντρικότητά του οδήγησαν το μυαλό του να κάνει μιά λάθος υπόθεση: ότι μιλάμε για αυτόν, την οποία κατόπιν την ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ. Εκεί ακριβώς ήταν το δικό του λάθος. Αν σκεφτόταν:ΥΠΟΘΕΤΩ πως αυτοί οι άνθρωποι μιλάνε για μένα δεν θα είχε παρεξηγηθεί και πιθανόν να μας ρωτούσε γιατί γελάμε.
Κάτι πολύ διαφορετικό που θα ήθελα να πω είναι η ένοια της συγχρονικότητος, αν θυμάμαι καλά τον όρο, που την εισήγαγε ο Γιούγκ. Αναφέρει κάπου ότι έδειξε μια χρυσόμυγα σε μια ασθενή του, ζωντανή χρυσόμυγα, χτύπαγε εκείνη την ώρα το τζάμι του ιατρείου του, την ώρα που αυτή η ασθενής του μιλούσε για το όνειρό της που προταγωνιστούσε μιά χρυσόμυγα με αποτέλεσμα η ασθενής του να περάσει σε ένα υψηλότερο επίπεδο κατανόησης, αφήνοντας κατά μέρος την ερμηνεία που είχε δόσει μέχρι εκείνη τη στιγμή για τον κόσμο που ήταν βασισμένη στην συνηθισμένη λογική. Στο κάτω κάτω προσωπικά πιστεύω στο Θεό που είναι \"παναταχού παρών\" και δεν νομίζω ότι είναι αδιάφορος στον πόνο μου, άρα αν οι συμτώσεις που συμβαίνουν γύρω μας φαινόντουσαν να είχαν απίθανες πιθανότητες να συμβούν, δεν νομίζω ότι πρέπει να μας παραξενεύει ιδιαίτερα.
Επίσης, νομίζω ότι ένας καλός τρόπος για να δει κανείς τα προβλήματά του καθαρότερα είναι να προσευχηθεί, με πίστη ότι θα λάβει, όπως μας το είχε υποσχεθεί ο Χριστός:Παν ο αιτών λαμβάνει. Μόνο, που άμα προσευχόμαστε δεν πρέπει να δίνουμε μορφή στο Θείο, όπως μας συμβουλεύει ο πατέρας της Ορθόδοξης Εκκλησίας, Αγιος Νείλος ο Ασκητικός.(Φιλοκαλία, τόμος πρώτος)
Εδώ και 20, περίπου, χρόνια έχω πολλές φορές την εντύπωση πως η τηλεόραση ασχολείται μαζί μου. Μόνο που τώρα, ύστερα από ένα τόνο φάρμακα που πήρα και πέρνω ακόμα, δεν αποδέχομαι τη σκέψη, λέω μόνο στον εαυτό μου:ΥΠΟΘΕΤΩ πως μιλάν για μένα
αλλά δεν το αποδέχομαι, δεν αφήνω τον εαυτό μου να το πιστέψει. Ισως να με ρωτήσεις: Μα, δεν θες να ξέρεις αν πραγματικά ασχολούνται μαζί σου; Δεν με νοιάζει, τώρα και πολύ, και άλλα πράγματα θα ήθελα να τα ξέρω πολύ περισσότερο, πρακτικότερα ζητήματα της καθημερινότητας. ΑΝ τελικά αυτοί μιλούν για μένα, εγώ είμαι υπεύθυνος για τις λεξεις που λέω μόνο εγώ, όχι για τις δικές τους, και όλοι είμαστε υπεύθυνοι απέναντι στο νόμο.
Τελειώνοντας, θέλω να προσθέσω, ζητώ συγνώμη αν σας κούρασα, ότι ο λόγος που ξεκίνησα να διαβάζω τα γραφόμενά σας, είναι ότι και εγώ είχα κάποτε δώσει ένα εικοσάευρω σε μιά κυρια που ζητούσε λεφτά, .... ωχ, λες να ήταν γραμμένο για μένα!!!!!;;;;;;;; :)
14-10-2006, 19:14 #30
Συγνώμη, μιά διόρθωση: Ο ʼγιος Νείλος ο Ασκητικός αναφερόταν στο χώρο της φαντασίας μας, δεν πρεπει να δίνουμε δηλαδή καμία μορφή για το Θείο στην φαντασία μας...
Γειά σας.
24-06-2025, 22:44 in Ψυχώσεις & Σχιζοφρένεια