ΧΡΗΣΤΕΣ ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 10 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 149
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Boltseed View Post
    Εδώ υπάρχουν μέλη που χωρίς να έχουν κάποιο συγκεκριμένο ψυχολογικό θέμα, γράφουν κακίες και βλακείες. Αυτό τι σημαίνει?
    Δουλειά δεν έχει ο διάβολος, τ' αρχίδια του θα ξύνει...

Senior Member
    ελεος ρε φιλε τι ναι αυτα που λες? εσυ δλδ τι μπηκες για να διαβαζεις απλα η εχεις κατι σωστο να πεις?
    I m a Good Person With Bad Attitude

Senior Member
    Quote Originally Posted by panos86 View Post
    Διαβάζωντας πολλά θεματα μεσα στο φόρουμ παρατήρησα ότι υπάρχουν χρηστες με πάρα πολυ σοβαρα και χρόνια ψυχολογικα προβλήματα οι οποίοι είναι οι ιδιοι που "συντηρούν" αυτο το φορουμ (κατέχουν τον κύριο όγκο των μηνυμάτων άνω του 50%)
    Πιθανότατα.

Αναρωτίεμαι λοιπόν κατα πόσο είναι οφέλιμο να δίνουν συμβουλές άτομα που βασανίζονται από κάποια σοβαρή διαταραχή , ειδικά σε άτομα που αντιμετωπίζουν πολύ λιγότερα προβλήματα από αυτους
    Ωφελιμότατο, πάντα με την σκέψη ότι ειδικοί είναι μόνο οι ειδικοί. Αν κάποιος έχει πχ σχιζοφρένεια, είναι απείρως προτιμότερο να συμβουλευτεί κάποιον με το ίδιο πρόβλημα, παρά εμένα που δεν ξέρω την τύφλα μου ή ξέρω μόνο επιφανειακά κάποια πράγματα. Αν κάποιος έχει κατάθλιψη, είναι καλύτερο να ρωτήσει εμένα, παρά κάποιον που είναι μέσα στην καλή χαρά όλη του τη ζωή. Είναι προτιμότερο από το να ακούει αηδίες του στιλ "ξεκόλλα, στο μυαλό σου είναι - γιατί θέλεις να είσαι καταθλιπτικός? - βγες μια βόλτα να δεις κόσμο και θα σου περάσει - ποιες φωνές μωρέ, τρελάθηκες?" - κλπ, λόγω άγνοιας. Εξαιρούνται φυσικά και πάντα οι ειδικοί, γιατί (ελπίζω) ξέρουν τι τους γίνεται.

και που εκτός Ιντερνετ θα ήταν δύσκολο να τους συμβουλευτούν.
    Εννοείς θα ήταν δύσκολο να τους συμβουλευτΕΙΣ εσύ προσωπικά.

Έχω την αίσθηση ότι οραματίζεσαι το κλασσικό κλισέ του σχιζοφρενή με το πριόνι των splatter movies, και αναρωτιέσαι πώς είναι δυνατόν να ζητήσει κανείς συμβουλές από αυτόν. Σου έχω νέα... ο σχιζοφρενής με το πριόνι είναι μύθος. Ένας ψυχικά άρρωστος σε σωστή θεραπεία είναι όπως κάθε άλλος άνθρωπος, ίσως κάποιες φορές και λίγο σοφότερος λόγω των εμπειριών του.
    [I][SIZE="1"]Well you're up so high, how can you save me when the dark comes here tonight to take me up my front walk and into bed, where it kisses my face and eats my head...[/SIZE][/I]

Senior Member
    Quote Originally Posted by Vagabond View Post
    Σου έχω νέα... ο σχιζοφρενής με το πριόνι είναι μύθος.
    Ακριβως!!
    http://www.books.gr/ViewShopProduct.aspx?Id=3551169
    Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.

Senior Member
    Αν κάποιος έχει κατάθλιψη, είναι καλύτερο να ρωτήσει εμένα, παρά κάποιον που είναι μέσα στην καλή χαρά όλη του τη ζωή. Είναι προτιμότερο από το να ακούει αηδίες του στιλ "ξεκόλλα, στο μυαλό σου είναι - γιατί θέλεις να είσαι καταθλιπτικός? - βγες μια βόλτα να δεις κόσμο και θα σου περάσει - ποιες φωνές μωρέ, τρελάθηκες?" - κλπ, λόγω άγνοιας. Εξαιρούνται φυσικά και πάντα οι ειδικοί, γιατί (ελπίζω) ξέρουν τι τους γίνεται.

........
    ελαφρως ασχετο, αλλα μιας που το εθιξες και μου εκανε εντυπωση.
    οσοι εχουν καταθλιψη, ακουν φωνες???? πρωτη φορα το βλεπω..

Banned
    Πιθανότατα.

Ωφελιμότατο, πάντα με την σκέψη ότι ειδικοί είναι μόνο οι ειδικοί. Αν κάποιος έχει πχ σχιζοφρένεια, είναι απείρως προτιμότερο να συμβουλευτεί κάποιον με το ίδιο πρόβλημα, παρά εμένα που δεν ξέρω την τύφλα μου ή ξέρω μόνο επιφανειακά κάποια πράγματα. Αν κάποιος έχει κατάθλιψη, είναι καλύτερο να ρωτήσει εμένα, παρά κάποιον που είναι μέσα στην καλή χαρά όλη του τη ζωή. Είναι προτιμότερο από το να ακούει αηδίες του στιλ "ξεκόλλα, στο μυαλό σου είναι - γιατί θέλεις να είσαι καταθλιπτικός? - βγες μια βόλτα να δεις κόσμο και θα σου περάσει - ποιες φωνές μωρέ, τρελάθηκες?" - κλπ, λόγω άγνοιας. Εξαιρούνται φυσικά και πάντα οι ειδικοί, γιατί (ελπίζω) ξέρουν τι τους γίνεται.

Εννοείς θα ήταν δύσκολο να τους συμβουλευτΕΙΣ εσύ προσωπικά.

Έχω την αίσθηση ότι οραματίζεσαι το κλασσικό κλισέ του σχιζοφρενή με το πριόνι των splatter movies, και αναρωτιέσαι πώς είναι δυνατόν να ζητήσει κανείς συμβουλές από αυτόν. Σου έχω νέα... ο σχιζοφρενής με το πριόνι είναι μύθος. Ένας ψυχικά άρρωστος σε σωστή θεραπεία είναι όπως κάθε άλλος άνθρωπος, ίσως κάποιες φορές και λίγο σοφότερος λόγω των εμπειριών του.
    Εχω γνωρίσει απο σχιζοφρενη μανιοκαταθλιπτικο μεχρι νυμφομανη. Εσυ αν γνωρίσεις ενα καταθλιπτικο δεν προκειτε να τον συμβουλευτείς γιατι θα είναι στα ιδια χάλια με εσένα. Αντιθετα αυτο που θα σε οφελούσε θα ήταν η παρέα με έναν ευχαριστο ανρθρωπο που θα σου ανέβαζε τη ψυχολογία. και αυτα που λες αηδίες αποτελουν την αρνηση να αντιμετωπίσεις τα προβληματα σου.

Senior Member
    Λοιπον την ιδια αντιμετωπιση ειχα οταν ημουνα στο eating disorders, μια κοπελα ειχε μπει να πει το θεμα της και στο τελος ρωτουσε γνωμες αν εχει ανορεξια η οχι,. της ειπα πως συμφωνα με τα λεγομενα της δεν εχει αλλα να προσεχει μην αποκτησει και να μην ανησυχει. μετα το ιδιο βραδυ μπηκα στο τσατ του φορουμ αυτου και μιλαγανε 2 απο την παχυσακια και λεγαν κατι για ταπετσαριες. με ρωτησαν ποια ειμαι και τους ειπα και η μια πεταξε ''α σε θυμαμαι εισαι αυτη που ειπε στην αλλη πως δεν εχει ανορεξια! και τι ξερεις εσυ? εσυ εχεις και ψυχωση! εισαι εγκυρη να δινεις συμβουλες?'' . και της απαντησα το εξης ''ειμαι εγκυρη οσο εσυ εισαι ακυρη γιαυτο παρε τις ταπετσαριες σου και βαλτες στον λοκω σου''. απο τοτε δεν ξαναμπηκα. εγω ειχα περασει σταδιο αρχικο ανορεξιας και ηξερα καλυτερα απο αυτες τι συμβουλη να δωσω. επισης λογω των καταστασεων που αντιμετωπιζουμε πολλοι εδω μεσα ειμαστε πιο ψαγμενοι και μορφωμενοι και ενημερωμενοι περι πολλων θεματων που αλλοι ''φυσιολογικοι'' ΟΥΤΕ ΚΑΝ πλησιαζουνε!!! επειδη αδιαφορουν...επειδη τα θεωρουν ακατανοητα και ''ανωμαλα''! ο Νας ειναι χαρακτηριστικο παραδειγμα!

μη πω οτι γι αυτο οδηγηθηκαμε στην τρελλα (περα απ τα γονιδια)

Banned
    Αμαν με τον Νας μια ταινία ήταν ήμαρτον

Senior Member
    απ αυτο και μονο που πεταξες φαινεται η ασχετιλα σου.........

Senior Member
    lol Ο Τζον Νας ειναι υπαρκτο προσωπο κι οχι απλως "ηρωας" μιας ταινιας!!
    Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.

Senior Member
    http://en.wikipedia.org/wiki/John_Forbes_Nash,_Jr.

κερναει το μαγαζι

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    ελαφρως ασχετο, αλλα μιας που το εθιξες και μου εκανε εντυπωση.
    οσοι εχουν καταθλιψη, ακουν φωνες???? πρωτη φορα το βλεπω..
    http://www.mentalhealth.org.uk/help-...earing-voices/

Απο το Mental health organization....μπορει να μην εχεις καν προβλημα και να ακους φωνες.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Banned
    Ναι ρε παιδια αλλα τον γνωρίζετε μεσα απο μια ταινια.

Senior Member
    κι εσυ που το ξερεις , δεν ηξερες καν οτι υπηρχε

Senior Member
    Quote Originally Posted by keep_walking View Post
    http://www.mentalhealth.org.uk/help-...earing-voices/

Απο το Mental health organization....μπορει να μην εχεις καν προβλημα και να ακους φωνες.
    ναι, αλλα τοτε γιατι ο βαγκαποντ το συνεδεσε με την καταθλιψη?

Page 2 of 10 FirstFirst 1234 ... LastLast