ΧΡΗΣΤΕΣ ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ - Page 8
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 8 of 10 FirstFirst ... 678910 LastLast
Results 106 to 120 of 149
    Senior Member
    Quote Originally Posted by RockElCasbah View Post
    "Διότι όταν έχω εγώ κατάθλιψη έχεις και εσύ, ο δικός μου περίγυρος δεν με στηρίζει, ο δικός σου μερίγυρος σε στηρίζει. Ποιος θα την ξεπεράσει λοιπόν? εγώ ή εσύ?".

Το υποθετικό ερώτημα φαντάζομαι το θέτεις σε γενικότερα πλαίσια. Ναι, τις μεγαλύτερες πιθανότητες τις έχει αυτός που δέχεται στήριξη απ' το περιβάλλον του λοιπόν. Αν με ρωτάς προσωπικά όμως, όχι μόνο στήριξη δεν είχα, αλλά δέχτηκα και μεγάλο πόλεμο συν τοις άλλοις. Κι αυτό που γενικότερα θέλω να πω είναι πως η κατάθλιψη σε βαριά μορφή - και βαριά δεν είναι μόνο η κλινική της μορφή - κρύβει αστείρευτα "δώρα". Είμαι ένθερμη οπαδός λοιπόν στο να την βιώνει κάποιος άνευ αγωγής, για αυτόν τον σπουδαίο κατ' εμέ λόγο. Για να τη βιώνει σε όλο της το μεγαλείο και να αποκομίζει τα οφέλη από μια τέτοια τόσο δυσάρεστη κατάσταση. Και δεν προσπαθώ να επιβάλλω τη γνώμη μου, απλά την εκφέρω. Κι αν μου ξανασυμβεί, πάλι στο ίδιο μοτίβο θα την αντιμετωπίσω... :) ...
    Οφέλη;;;;;; Κανένα όφελος δεν έχει η κατάθλιψη κι αυτό που προτείνεις είναι μαζοχισμός, σόρρυ κιόλας!

Senior Member
    ..........

Senior Member
    "το δικο σου αστειο, δεν το κρινω βασει προσωπικης εμπειριας στον αλκοολισμο γιατι δεν διαθετω και ουτε θα το ηθελα, το κρινω βασει διαβασματων και συζητησεων με ατομα που ασχολουνται επαγγελματικα με την απεξαρτηση, που τυχαινει να εχω γνωρισει..".

Κι εγώ για θεραπευτές μιλάω που ασχολούνται με τις εξαρτήσεις και ειδικότερα αυτήν του αλκοόλ... δε μιλάω για το μπατζανάκη μου που κάλεσε τη γειτονιά σε τσιμπούσι και κάνει κυρήγματα υπό την επίρρεια του τσίπουρου και με ζαρκάδι για μεζέ... και κυρίως μιλάω για πρώην αλκοολικούς που ξαναπίνουν ως άνθρωποι, ελεγχόμενα και ελάχιστα. Αν δε σου κάνει, δε με ενοχλεί κιόλας ...

"κι επειδη εγω ειμαι ασχετη, εσυ ομως πασχουσα, θα ηθελα πολυ να μας πουν καποιοι ειδικοι την αποψη τους για το πολυ συγκεκριμενο αυτο ζητημα που πολλες φορες εχεις επαναλαβει και ομολογω πως ξερω τα εντελως αντιθετα, γιατι αν μεν ισχυει, ισως βοηθησει καποιον, αν δεν ισχυει ομως, μπορει να κανει κακο .".

Την άποψη/βίωμα λοιπόν που έχω εκφράσει επανειλημμένα - όπως ορθά λέγεις - δε την παραθέτω για να βοηθήσω ή να μη βοηθήσω κάποιον, κι ούτε το έκανα ποτέ με τέτοια πρόθεση. Αν θέλεις τη γνώμη μου όσον αφορά το θέμα "βοήθεια" ας πούμε, εγώ θα έλεγα σε οποιονδήποτε άνθρωπο να μη πίνει ούτε μια γουλιά αλκοόλ... είτε ήταν χρήστης, είτε είναι κανονικός πότης. Το ζήτημα έχει τεθεί από εμένα πολλές φορές για άλλους λόγους, και δε νομίζω πως θα έκανα τον κόπο να τους ξαναγράψω. Είχε να κάνει με άλλα παρακλάδια της κατάστασης η θέση μου λοιπόν... τα πράματα είναι απλά. Κάποιοι κατάφεραν να το κάνουν, οι περισσότεροι όχι. Έχω δει ανθρώπους πρώην χρήστες να τολμούν να ξανασηκώσουν το ένα ποτήρι και μέσα σε χρόνο ντε - τε, να κολυμπάνε μέσα σε... βαρέλι. Σε αυτούς τους ανθρώπους, ναι, απαγορεύεται δια ροπάλου. Στους άλλους που καταφέρνουν τον "ξεχασμένο" επανέλεγχο, δικαίωμά τους. Κι αν οι ειδικοί που θέλεις τη γνώμη τους επιμείνουν στο να τους κατσικώσουν την ταμπέλα του αλκοολικού μόνο και μόνο επειδή τα καταφέρνουν, ουδέν πρόβλημα από μένα... σοβαρός θεραπευτής, ούτως ή άλλως, δε κολλάει ταμπέλες στους άλλους...

"ειναι λοιπον τροπος απεξαρτησης απο το αλκοολ η χρηση αλκοολ σε καθημερινη (η και οχι) βαση, ναι η ου? εγω παρακαλω για γνωμες ειδικων, φυσικα οποιος θελει, τοποθετειται.".

Έντονα γράμματα, μάλιστα... πρότεινα ποτέ το να δοκιμάσει κάποιος να πιει ελεγχόμενα ως... μέθοδο απεξάρτησης και δε το ενθυμούμαι;... τί να πω ειλικρινά... αυτό που έχω προτείνει πολλές φορές, είναι το να πηγαίνουν άνθρωποι στο ΑΑ, παρότι είμαι εντελώς αντίθετη στις τακτικές τους και στη νοοτροπία/φιλοσοφία τους. Έχω γράψει τα άπειρα. Παρόλα ταύτα, τους προτείνω όσον αφορά τη σωματική αποτοξίνωση, το πρώτο και μεγαλύτερο βήμα δηλαδή σε αυτή την πολύ δύσκολη προσπάθεια... πάντως, αν σε κάνει να νιώθεις καλά η τακτική σου να παραποιείς τα λεγόμενα των άλλων, πάω πάσο βρε αδερφέ... η Αμελί θα θυμάται που ήθελε να πίνει "Buckler" και μάλιστα θεωρούσε πως όσες και να πίνει - μιας και έχουν ελαχιστότατο αλκοόλ - θα ήταν "οκ" τα πράγματα. Και φαντάζομαι θα θυμάται πως της "έβαλα χέρι"... όπως νομίζεις λοιπόν. Τα ευνόητα πόσο να εξηγηθούν ακόμη έ;...

"περα απο αυτο, εδω μεσα φυσικα κανεις δηλωνει οτι θελει για τον εαυτο του και τις συνηθειες του και κρινει μονος του αν ειναι εξαρτημενος η απεξαρτημενος, δεν υπαρχει θεμα επαληθευσης....

πι. ες. γκρινιαζεις- γκρινιαζεις, αλλα η μαντεψια πετυχε ;)
    δεν μπορεις να πεις...
    ε, μην κρυβεσαι κι εσυ πισω απ το δαχτυλο σου..".

Έχεις δίκιο. Για το ζήτημα που με ταλαιπώρησε πολλά χρόνια, μόνο εγώ είμαι αρμόδια να κρίνω καλύτερα. Αφού το έλυσα φυσικά. Κι αφού το πάτησα χάμω και το ξέκανα για να μπορέσω να το λύσω... κοίτα να δεις τί κάνουν τα δάχτυλα... έχω και "τικ" γαμώτο και πολύ συχνά σηκώνεται μόνος του ο μέσος... :) ...

Senior Member
    "δν με ρωτας προσωπικα, αλλα ναι εγώ παιρνω μπονους!
    δυσκολες μερες βλεπεις.

εσύ παλι παιρνεις μπονους με το να μπαινεις με διαφορετικά νικ κ μια να ζητάς διαγραφή κ μια όχι?
    να δεις πως το λενε αυτο....

ο αλκοολισμός μπορεί να γιατρευτει χωρίς φάρμακα αλλα κ να επανέλθει πινοντας ελεγχομενα ( μια μπυρα καθες βραδυ να φανταστώ ).
    η κατάθλιψη παλι ναι, οταν ομως δν ειναι κλινικη.".

Αλήθεια, πώς το λένε... έχω μεγάλη αγωνία να μάθω Άρκτε. Κάνε πρόταση στη διαχείριση λοιπόν, μιας και τόσο ενοχλείσαι... στο είπα και πρόσφατα. Στην άποψή σου πως ο αλκοολισμός είναι πάντα αλκοολισμός ακόμη και με ανάκτηση του επανελέγχου, έχω τοποθετηθεί παλιότερα. Σεβαστή η γνώμη σου κατ' τ' άλλα. Βρε Άρκτε;... έχεις τους φίλους σου εδώ μέσα βρε... άσε και μας να γράφουμε όποτε μας γουστάρει καμιά μαλακία και τις... αιρετικές μας απόψεις... :) ...

αλομπαρ....μάθε κάποτε την παράθεση...ειναι πανευκολο.....:)

Senior Member
    "Οφέλη;;;;;; Κανένα όφελος δεν έχει η κατάθλιψη κι αυτό που προτείνεις είναι μαζοχισμός, σόρρυ κιόλας!".

Τα οφέλη τα βρήκαν αρκετοί άνθρωποι σε αυτό τον κόσμο... προφανώς δε πρόσεξες πως δε πρότεινα κάτι, το λέω και στο τέλος... μη ζητάς συγγνώμη, την άποψή σου λες. Αλλά μη παραποιείς τη δική μου. Καλό ξημέρωμα Κύκνε... :) ...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Κύκνος View Post
    Οφέλη;;;;;; Κανένα όφελος δεν έχει η κατάθλιψη κι αυτό που προτείνεις είναι μαζοχισμός, σόρρυ κιόλας!
    Όχι διαφωνώ... έχει το "ό,τι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό" (συχνά και πιο σοφό ως προς τον εαυτό σου). Μόνο που ξέρω γω, με τον εαυτό μου μπορεί να το ρίσκαρα, αλλά ποτέ δεν θα πρότεινα σε άλλους το ρίσκο να βρεθούν σε φάση που ίσως βάλουν τέλος στη ζωή τους, αλλά ξέρεις?? Αν επιβιώσεις, θα είσαι σαφώς δυνατοτερος.
    [I][SIZE="1"]Well you're up so high, how can you save me when the dark comes here tonight to take me up my front walk and into bed, where it kisses my face and eats my head...[/SIZE][/I]

Senior Member
    To "RockElCasbah" δε σου αρέσει Θεοφανία;... είμαι ανεπίδεκτη μαθήσεως. Και κουρασμένηηηηηηηηηη... καλό ξημέρωμα και σε σένα λοιπόν... :) ...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Vagabond View Post
    Όχι διαφωνώ... έχει το "ό,τι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό" (συχνά και πιο σοφό ως προς τον εαυτό σου). Μόνο που ξέρω γω, με τον εαυτό μου μπορεί να το ρίσκαρα, αλλά ποτέ δεν θα πρότεινα σε άλλους το ρίσκο να βρεθούν σε φάση που ίσως βάλουν τέλος στη ζωή τους, αλλά ξέρεις?? Αν επιβιώσεις, θα είσαι σαφώς δυνατοτερος.
    Αυτή τη στιγμή μιλάς σε κάποια που είναι για ακόμα μια φορά με κοψίματα στα χέρια της και που ακόμα κι αν αυτό δεν τη σκότωσε δεν αισθάνεται καθόλου πιο δυνατή αλλά ακριβώς το αντίθετο...άρα λοιπόν επειδή απλά αναπνέω ακόμα δεν το θεωρώ αυτό επιβίωση...γι' αυτό μην λέτε τέτοια πράγματα γιατί εγώ π.χ. χωρίς την αγωγή θα ήμουν στα θυμαράκια εδώ και πολλά χρόνια...είναι επικίνδυνα πράγματα αυτά...

To "RockElCasbah" δε σου αρέσει Θεοφανία;... είμαι ανεπίδεκτη μαθήσεως. Και κουρασμένηηηηηηηηηη... καλό ξημέρωμα και σε σένα λοιπόν... :) ...
    μου αρέσει όταν συμμετέχεις για να πεις όμορφα πράγματα και τις περισσότερες φορές συμφωνώ μαζί σου...:)
    Δεν μου αρέσει όταν τα παίρνεις, μας βρίζεις, απαιτείς διαγραφή και γυρίζεις με άλλο νικ.
    Σε ήθελα πιο θαραλέα....;-)

Senior Member
    ........

Την άποψη/βίωμα λοιπόν που έχω εκφράσει επανειλημμένα - όπως ορθά λέγεις - δε την παραθέτω για να βοηθήσω ή να μη βοηθήσω κάποιον, κι ούτε το έκανα ποτέ με τέτοια πρόθεση. Αν θέλεις τη γνώμη μου όσον αφορά το θέμα "βοήθεια" ας πούμε, εγώ θα έλεγα σε οποιονδήποτε άνθρωπο να μη πίνει ούτε μια γουλιά αλκοόλ... είτε ήταν χρήστης, είτε είναι κανονικός πότης. Το ζήτημα έχει τεθεί από εμένα πολλές φορές για άλλους λόγους, και δε νομίζω πως θα έκανα τον κόπο να τους ξαναγράψω. Είχε να κάνει με άλλα παρακλάδια της κατάστασης η θέση μου λοιπόν... τα πράματα είναι απλά. Κάποιοι κατάφεραν να το κάνουν, οι περισσότεροι όχι. Έχω δει ανθρώπους πρώην χρήστες να τολμούν να ξανασηκώσουν το ένα ποτήρι και μέσα σε χρόνο ντε - τε, να κολυμπάνε μέσα σε... βαρέλι. Σε αυτούς τους ανθρώπους, ναι, απαγορεύεται δια ροπάλου. Στους άλλους που καταφέρνουν τον "ξεχασμένο" επανέλεγχο, δικαίωμά τους. Κι αν οι ειδικοί που θέλεις τη γνώμη τους επιμείνουν στο να τους κατσικώσουν την ταμπέλα του αλκοολικού μόνο και μόνο επειδή τα καταφέρνουν, ουδέν πρόβλημα από μένα... σοβαρός θεραπευτής, ούτως ή άλλως, δε κολλάει ταμπέλες στους άλλους...

"ειναι λοιπον τροπος απεξαρτησης απο το αλκοολ η χρηση αλκοολ σε καθημερινη (η και οχι) βαση, ναι η ου? εγω παρακαλω για γνωμες ειδικων, φυσικα οποιος θελει, τοποθετειται.".

Έντονα γράμματα, μάλιστα... πρότεινα ποτέ το να δοκιμάσει κάποιος να πιει ελεγχόμενα ως... μέθοδο απεξάρτησης και δε το ενθυμούμαι;... τί να πω ειλικρινά... αυτό που έχω προτείνει πολλές φορές, είναι το να πηγαίνουν άνθρωποι στο ΑΑ, παρότι είμαι εντελώς αντίθετη στις τακτικές τους και στη νοοτροπία/φιλοσοφία τους. Έχω γράψει τα άπειρα. Παρόλα ταύτα, τους προτείνω όσον αφορά τη σωματική αποτοξίνωση, το πρώτο και μεγαλύτερο βήμα δηλαδή σε αυτή την πολύ δύσκολη προσπάθεια... πάντως, αν σε κάνει να νιώθεις καλά η τακτική σου να παραποιείς τα λεγόμενα των άλλων, πάω πάσο βρε αδερφέ... η Αμελί θα θυμάται που ήθελε να πίνει "Buckler" και μάλιστα θεωρούσε πως όσες και να πίνει - μιας και έχουν ελαχιστότατο αλκοόλ - θα ήταν "οκ" τα πράγματα. Και φαντάζομαι θα θυμάται πως της "έβαλα χέρι"... όπως νομίζεις λοιπόν. Τα ευνόητα πόσο να εξηγηθούν ακόμη έ;...

"περα απο αυτο, εδω μεσα φυσικα κανεις δηλωνει οτι θελει για τον εαυτο του και τις συνηθειες του και κρινει μονος του αν ειναι εξαρτημενος η απεξαρτημενος, δεν υπαρχει θεμα επαληθευσης....

πι. ες. γκρινιαζεις- γκρινιαζεις, αλλα η μαντεψια πετυχε ;)
    δεν μπορεις να πεις...
    ε, μην κρυβεσαι κι εσυ πισω απ το δαχτυλο σου..".

Έχεις δίκιο. Για το ζήτημα που με ταλαιπώρησε πολλά χρόνια, μόνο εγώ είμαι αρμόδια να κρίνω καλύτερα. Αφού το έλυσα φυσικά. Κι αφού το πάτησα χάμω και το ξέκανα για να μπορέσω να το λύσω... κοίτα να δεις τί κάνουν τα δάχτυλα... έχω και "τικ" γαμώτο και πολύ συχνά σηκώνεται μόνος του ο μέσος... :) ...
    εγω χαιρομαι που ξεκαθαριζεις αυτα που εχω σημειωσει με μπολτ γραμματα γιατι ειλικρινα μπορει να τα εγραψες, αλλα εγω δεν ετυχε να τα δω, ουτε την προτροπη που κανεις για τους ΑΑ ετυχε να ξαναδω.
    αυτο που εχω δει παμπολλες φορες ειναι να υποστηριζεις την ελεγχομενη καταναλωση αλκοολ απο αλκοολικους, που βεβαια ειναι δικο σου θεμα, αλλα εγω προσωπικα γνωριζα αλκοολικο που μου ελεγε οτι απεξαρτηθηκε με τον τροπο που λες και κοινοι μας φιλοι τον εβλεπαν καθε φορα λιωμα . απο μπυρες βεβαια, αλλα λιωμα.γι αυτο εχω μεγαλυτερη εμπιστοσυνη στους θεραπευτες απ οτι στους πασχοντες, ειδικα οταν αφορα εξαρτησεις

οσο για το μεσαιο σου δαχτυλο, αν σηκωνεται μονο του, να το πας σε εναν γιατρο. οι γιατροι ειναι φιλοι μας...
    Last edited by Remedy; 23-09-2011 at 02:02.

Senior Member
    Αυτή τη στιγμή μιλάς σε κάποια που είναι για ακόμα μια φορά με κοψίματα στα χέρια της και που ακόμα κι αν αυτό δεν τη σκότωσε δεν αισθάνεται καθόλου πιο δυνατή αλλά ακριβώς το αντίθετο...άρα λοιπόν επειδή απλά αναπνέω ακόμα δεν το θεωρώ αυτό επιβίωση...γι' αυτό μην λέτε τέτοια πράγματα γιατί εγώ π.χ. χωρίς την αγωγή θα ήμουν στα θυμαράκια εδώ και πολλά χρόνια...είναι επικίνδυνα πράγματα αυτά...
    Είπα ότι εφόσον βγεις από αυτό νιώθεις πιο δυνατός. Εσύ προφανώς δεν έχεις βγει ακόμα (σου το εύχομαι ολόψυχα). Επίσης είπα ότι ΠΟΤΕ δεν θα το πρότεινα σε κάποιον, γιατί ποτέ δεν θα πρότεινα να ρισκάρει κάποιος ένα τόσο βαθύ "βούλιαγμα" που ίσως τον οδηγήσει να κάνει κακό στον εαυτό του, με την ελπίδα ότι θα τα καταφέρει και θα βγει πιο δυνατός. Είναι μεγάλο ρίσκο και ξανά, δεν θα το πρότεινα ΠΟΤΕ.
    [I][SIZE="1"]Well you're up so high, how can you save me when the dark comes here tonight to take me up my front walk and into bed, where it kisses my face and eats my head...[/SIZE][/I]

Banned
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    οι γιατροι ειναι φιλοι μας...
    ακούσαμε και μια καλή κουβέντα:p

Senior Member

λυπαμαι.
    δν μπορω να ακουω τετοια.
    σου ευχομαι να εισαι συντομα καλυτερα.
    ισως αργοτερα παρεις απο αυτο.
    σε μενα έτσι συνεβη.
    http://www.mazi.org.gr/

Quote Originally Posted by Dimitriou View Post
    ακούσαμε και μια καλή κουβέντα:p
    οι γιατροί είπε, όχι οι βοηθοί τραυματιοφορέων...

Page 8 of 10 FirstFirst ... 678910 LastLast