Results 61 to 75 of 85
Thread: Ας πω και εγώ δύο λόγια για μένα
-
29-11-2011, 20:00 #61
Παυλε χαιρομαι καθε φορα για την αναμεταδοση! Σχετικα με το οτι σου λενε να εισαι πιο δραστηριος κ να βγαινεις εξω κτλ, αυτα κ σε μενα τα λενε μιας κ εχω αποκοπει απο φιλους κτλ κ εχω κλειστει στον εαυτο μου, αλλα οπως λες κ εσυ σταδιακα βηματα για την επιτευξη ενος στοχου! Σχετικα με το μαθημα οδηγησης τωρα, παντα θα υπαρχει το καλυτερο κ το χειροτερο μεσα σε ενα πλαισιο που διεξαγουμε, σκοπος ειναι ομως να μην αφησουμε το αρνητικο να μας καταβαλλει κ να μας ριξει ! Μην πτοεισαι απο την μικρη αυτη ηττα κ συνεχισε τον αγωνα σου στη μαχη για την επιτευξη των προσπαθειων σου! Καλη δυναμη !
" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
- 01-12-2011, 16:56 #62
Καλημέρα σε όλους. Lacrymosa να ξέρεις ότι διαβάζω τα λόγια σου για να κρατηθώ
. Σήμερα τα θαλασσώσαμε. Δεν τα πήγα καθόλου καλά στην οδήγηση και ξανάκανα ένα σοβαρότατο λάθος το οποίο την πρώτη φορά δεν μου το είχε πει ο δάσκαλος αλλά τώρα με κατσάδιασε αρκετά. Μερικά από τα λόγια του ήταν
Αν δεν το καταλαβαίνεις καλύτερα να μην οδηγήσεις ποτέ. Γιατί δεν μου λες με πιο σκεπτικό το έκανες; Δεν μιλάς καθόλου ούτε αντιδράς. Άργησες πολύ να βγάλεις το δίπλωμα. Το δίπλωμα είναι απαραίτητο σήμερα. Η ζωή θέλει τσαγανό αλλιώς να κάτσουμε σπίτια μας και να μην κάνουμε τίποτα. Στο δρόμο μετά θα χρειαστεί να βρίσεις κιόλας. Σου φωνάζω για να πεισμώσεις και να πεις ρε γαμώτο για να προσπαθήσω να τα καταφέρω.
Δεν με ενοχλεί ότι έκανα λάθος ή ότι μου φώναξε ο δάσκαλος. Με ενοχλεί ότι ενώ ξέρω κάποια πράγματα και έχω δυνατότητες στην πράξη εντελώς αψυχολόγητα, με βιασύνη και χωρίς να σκεφτώ κάνω αδικαιολόγητα λάθη. Ο δάσκαλος είναι ο καλύτερος που θα μπορούσα να έχω. Μερικές φορές σκέφτομαι ότι είναι γραμμένο στο κούτελό μου η επιγραφή άτολμος. Αυτές οι σκέψεις όμως είναι σαν να σκοτώνουν τη νοημοσύνη μου. Θα πάω και αύριο και θα δείξει.
01-12-2011, 17:32 #63
Παυλε πιστευω μεσα απο τα μαθηματα θα βρεις το θαρρος κ τη δυναμη που εχεις μεσα σου ωστε να ανταποκριθεις στις απαιτησεις! καμια φορα ειναι που πρεπει να ερθουμε αντιμετωποι με τον εαυτο μας, να συνειδητοποιησουμε οτι κατι πρεπει να διαφοροποιησουμε, να ανασυνταχθουμε κ να κανουμε τις επιλογες μας! Ευχομαι ολα να πανε καλα κ ειμαι σιγουρη οτι ολο κ θα βελτιωνεσαι ! Μεσα απο τα λαθη αλλωστε μαθαινουμε κ γινομαστε πιο δυνατοι κ πιο ικανοι! Παω κ εγω να διαβασω τωρα λιγο ! Καλη συνεχεια κ θελω να ακουω θετικες αναμεταδοσεις, ε ??
02-12-2011, 18:37 #64
Lacrymosa πάλι με στήριξαν πολύ τα λόγια σου
. Και εσύ να προσέχεις τον εαυτό σου και να πηγαίνεις καλύτερα. Σήμερα πήγα πάλι για μάθημα και όλα πήγαν καλύτερα από χτες. Τα χρειαζόμουν τα γκάζια μου. Όπως είπες χρειάζεται (όπως έχω πει, τη λέξη πρέπει την έχω βγάλει σχεδόν από το λεξιλόγιό μου) να δεις τα πράγματα πιο συνειδητοποιημένα και να ανασυνταχθείς. Οι συνθήκες σε ωριμάζουν. Το κακό που βλέπω σε εμένα τώρα είναι η βιασύνη. Καλώς ή κακώς έχω ένα πρόβλημα αλλά καλό θα ήταν να δω τα πράγματα πιο χαλαρά και να επικεντρώνομαι σε αυτά. Το τελευταίο καιρό βρήκα το παρακάτω κείμενο και προσπαθώ να μάθω να κάνω πράξη την υπομονή και να βλέπω τα πράγματα ψύχραιμα.
Όταν έρχονται οι αντιξοότητες δεν πρέπει να απελπίζεσαι ολοτελώς. Πότε να μην κρίνεις βάσει των πρώτων εντυπώσεων, ούτε να αφήσεις τον εαυτό σου να καταβάλλεται τόσο από την λύπη όπου και αν αυτή προέρχεται, έστω και αν νομίζεις ότι δεν υπάρχει ελπίδα να βγεις απ’ τον αποπνικτικό κλοιό της. Χωρίς αμφιβολία και σ’ εσένα και σε όλους είναι πολύ πιο ωφέλιμη και βοηθητική η δοκιμασία με τα διάφορα παθήματα, παρά να έρχονται όλα σύμφωνα με τις επιθυμίες σου.Στάσου γενναίος και επέμεινε. Δείξου υπομονετικός και ισχυρός.
07-12-2011, 11:33 #65
Παύλο, μου κάνει εντύπωση ο αισιοδοξος τόνος στα τελευταια σου μνμτα και η διαφορά διάθεσης σε σχέση με όταν άνοιξες παλιά το θέμα. Βρίσκεσαι σε καλό δρόμο.
Βήμα βήμα νικάμε την ατολμία, γιατί τις λύσεις τις έχουμε μέσα μας και ξέρουμε τον τρόπο αλλά δυσκολευόμαστε να τις κανουμε πράξη επειδή κομπλάρουμε. Κάθε φορά όμως που κατορθώνουμε να υπερβούμε τις εσωτερικές αντιστάσεις βιώνουμε τη χαρά της επιτυχίας και τονώνεται η αυτοεκτίμηση μας και κάθε επόμενη φορά η πράξη γίνεται όλο και πιο εύκολα. Έχεις ωριμάσει απ αυτα που πέρασες, μπορείς πλεον να αναγνωρίζεις τις δυσκολίες όταν σε πλησιαζουν και να σαι σε ετοιμος να τις αντιμετωπίσεις και να μην επιτρέπεις να εδραιωθούν.γιάννης
09-12-2011, 04:12 #66
Γιάννη ευχαριστώ για τα λόγια σου. Ο αισιόδοξος τόνος που έχω τώρα είναι κάτι που με χαροποιεί και προσπαθώ να τον κρατήσω. Κατάλαβα ότι δεν μπορώ να αλλάξω τα πράγματα αλλά μπορώ εγώ να αλλάξω για να τα αντιμετωπίζω καλύτερα. Ερμήνευα όλα τα γεγονότα με τη δική μου κρίση η οποία όμως δεν ήταν σωστή αφού τα έπαιρνα όλα βιαστικά και συναισθηματικά χωρίς να κάτσω να σκεφτώ ψύχραιμα πως να τα αντιμετωπίσω. Αυτή τη στιγμή είμαι στο νοσοκομείο και προσέχω τον αδελφό μου που είναι άρρωστος. Η μητέρα μου πέρασε στο τελευταίο στάδιο της νεφρικής ανεπάρκειας, μπήκε στη λίστα για μεταμόσχευση και ξεκίνησε αιμοκάρθαση. Τι να κάνω για όλα αυτά; Να αρχίσω να πανικοβάλομαι; Να φέρω την καταστροφή σε όλα; Από ότι έμαθα το προηγούμενο καιρό αυτό δεν είναι κάτι που με συμφέρει να το κάνω ούτε και οδηγεί πουθενά. Έχω κάποια ελαττώματα όπως όλοι και μαζί έχω μερικές αναστολές που όπως είπες μου δημιουργούν αγκυλώσεις οι οποίες δεν με αφήνουν να κάνω αυτό που μπορώ. Θα μου επιτρέψετε να κάνω και μια ειδική αναφορά στη δεσποινής Lacrymosa (σε πειράζω λίγό
). Πολλές φορές τα λόγια της με βοήθησαν να δω τα πράγματα με μια πιο ψύχραιμη ματιά. Καλή δύναμη και καλο κουράγιο για τη συνέχεια του προσωπικού του αγώνα σε όλους.
12-12-2011, 14:35 #67
Παυλο εισαι αστερι!
οπως λεει και ο Γιαννης τα μηνυματα σου αποπνεουν μια αισιοδοξια και μια μαχητικοτητα!
θα μου μεταγγισεις λιγη? :P
την χρειαζομαι...
12-12-2011, 19:15 #68
Παυλε πως παει? Ελπιζω να συνεχιζεις με τον ιδιο δυναμισμο κ την μαχητικοτητα που σε διακρινει! Πως πας με τα μαθηματα για το διπλωμα?
14-12-2011, 15:26 #69
Σας ευχαριστώ όλους που με σκέφτεστε. Lacrymosa η κλητική προσφώνηση που μου κάνεις είναι όλα τα λεφτά
.Τώρα παράδειγμα προς μίμηση δεν είμαι αλλά προσπαθώ να καλυτερέψω τον εαυτό. Νομίζω του το χρωστάω να γίνω καλύτερος και να ασχοληθώ λίγο μαζί του. Amelie πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος, όπως είπε ο Γιάννης, έχει τη δύναμη και τις δυνατότητες μέσα του να ξεπερνάει και να βρίσκει τη λύση σε όλες τις καταστάσεις. Απλώς μερικοί όπως και εγώ έχουν κάποιες αναστολές μέσα τους που τους μαγκώνουν και δεν τους αφήνουν να το δείξουν. Και η πλάκα ξέρεις πια νομίζω ότι είναι; Ότι οι αναστολές αυτές δεν σε αφήνουν να βγάλεις τις καλύτερες και πιο αξιόλογες δυνατότητες και χαρίσματα του εαυτού σου. Μην κολλάς και όπως μου είπε ο δάσκαλος της οδήγησης
Η ζωή είναι πόλεμος. Θα σπάσουμε τα μούτρα μας πολλές φορές αλλά το αληθινά έξυπνο είναι να μάθουμε από αυτές τις πτώσεις. Τώρα τι να κάνουμε; Να κάτσουμε στο σπίτι μας και να μην κάνουμε τίποτα;. Η ζωή θέλει θάρρος και επίμονες προσπάθειες συνέχεια.
Στις προσπάθειές μου τώρα, έχω μια δύσκολη περίοδο μπροστά μου γιατί έχω ανοίξει τρία μέτωπα.
Το πρώτο μέτωπο είναι το δίπλωμα του αυτοκινήτου. Καλά τα πάω εκεί. Τώρα κάνω και παρκάρισμα. Μίλησα και με τον δάσκαλο και του ζήτησα αν γίνεται να δώσω την εξέταση την άλλη εβδομάδα για να πάρω το δίπλωμα πριν τον καινούργιο χρόνο. Το μόνο κακό εδώ είναι ότι μερικές φορές με πιάνει η σκέψη
μήπως δεν τα καταφέρω τώρα μέσα στην κίνηση; Δεν θα τα κάνω σωστά;
Το δεύτερο μέτωπο είναι ο στρατός. Ετοιμάζομαι να πάω τώρα αρχές Ιανουαρίου στην Κύπρο. Να πω την αλήθεια εδώ φοβάμαι λίγο το στίγμα και το πως θα παίρνω τα φάρμακα εκεί αλλά μίλησα με τον γιατρό και μου έδωσε μια βεβαίωση ότι χρειάζεται να ακολουθώ την αγωγή. Θα την δείξω και θα δούμε τι θα γίνει. Θα αντιμετωπίσω και εκεί πολλούς κολλημένους και χρειάζεται να κρατήσω τη θέση μου αλλά πιστεύω ότι όλη αυτή η κατάσταση θα με κάνει να βγω πιο δυνατός.
Το τρίτο μέτωπο είναι αυτό της εργασίας. Εδώ τα έκανα λίγο θάλασσα. Ενώ όλο το Νοέμβριο τελείωσα σχεδόν το κείμενο, εκτός από 10 σελίδες αρκετά εύκολες, και το έστειλα στον καθηγητή για αξιολόγηση λέγοντάς του και ότι θα μπω στρατό και βιάζομαι τις τελευταίες δύο εβδομάδες χαλάρωσα αρκετά και δεν έκανα τίποτα. Ούτε τις 10 σελίδες ούτε και πίεσα παραπάνω περισσότερο τον καθηγητή πάνω στο θέμα αυτό. Σήμερα είχα και ραντεβού με την ψυχολόγο και με μάλωσε λίγο γι' αυτό με το δίκιο της. Μου είπε ότι δεν χρειάζεται να είσαι τον δύο άκρων. Ούτε πολύ αγχωτικά ούτε και τελείως χαλαρά. Ειδικά το τελείως χαλαρό που είμαι τώρα δεν είναι καλό γιατί αν αφήσεις το μυαλό σου να μην σκέφτεται και να κάνει δουλειά τότε αρχίζει να σκέφτεται άσχημα και αυτό είναι προπομπός της κατάθλιψης. Και έχω μια πείρα πάνω σε αυτό το θέμα.
14-12-2011, 17:50 #70
Παυλε (η Παυλο? δεν εχω ιδεα ειμαι κ δασκαλα τρομαρα μου!) χαιρομαι καθε φορα να διαβαζω το ανακοινωθεν σου! Αυτα που σου λεει ο δασκαλος σου ειναι πολυ σοφα! Η ζωη ειναι ενας συνεχης αγωνας κ δεν πρεπει με την πρωτη-δευτερη-τριτη λολ δυσκολια να τα παραταμε! Με μικρα κ σταδιακα βηματα ο στοχος μας θα φτασει στην επιτευξη του, η οποια θα μας δωσει ψυχικη αναταση! Σχετικα με τον καθηγητη που αργαει στην αξιολογηση της εργασιας σου θα σου προτεινα να του στειλεις ενα e-mail ζητωντας του ευγενικα να επισπευσει τη διαδικασια. ξερεις κ σε μας το κανουν στη σχολη, πολλες φορες ουτε τους βαθμους δεν βγαζουν, η τα βγαζουν μετα απο 4 μηνες. Με το στρατο ειναι μια καινουργια εμπειρια που θα χει κ την πλακα της, θα χει κ τα στραβα της! Καλη επιτυχια σου ευχομαι σε ολους τους τομεις! Χαιρομαι πραγματικα να διαβαζω τα μηνυματα σου, μακαρι να ειχαμε περισσοτερα τετοια καλογραμμενα κ ωραια δημομενα κ με περιεχομενο μηνυματα! Να εισαι καλα, καλη συνεχεια!!
14-12-2011, 21:27 #71
Καλησπερα Παυλο διαβαζα το πρωτο ποστ σου,και σχεδον ταυτιστηκα με αυτα που λες.
Τα εχω βιωσει και εγω ολα αυτα που λες(εγω δεν εχω διπολικη αλλα εχω περασει καταθλιψη).
Το να ακουω απο ατομα του οικογενειακου περιβαλλοντος ατακες του στυλ, "Τεμπελιασες" " Εγω δεν πληρωνω τρελογιατρους"
ή απο φιλους οτι εχω βολευτει κλπ ηταν μερος της καθημερινοτητας μου για πολυ καιρο.
Δυστυχως η ελληνικη κοινωνια ειναι ανωριμη να δεχτει την διαφορετικοτητα μας.
Και η αληθεια ειναι οτι ειχα πολυ θυμο μεσα μου,για καποια ατομα.
Μερικες φορες σκεφτομαι ομως,οτι ευτυχως που βιωσα αυτη την κατασταση γιατι μου εμαθε οτι ποτε δεν μπορεις να ξερεις τι περναει ο αλλος,και εμαθα να μην κρινω ευκολα τους γυρω μου.
Σκεφτομαι οτι αν δεν ειχα περασει αυτο που περασα,θα ημουν σαν εκεινες τις κοπελες που το μονο που τις νοιαζει ειναι να αγορασουν μια καινουργια τσαντα και να πανε να κανουν επειδειξη στην τρεντυ καφετερια της γειτονιας τους.
Καταλαβα οτι μονο εγω μπορω να βοηθησω τον εαυτο μου.Εμαθα να στηριζομαι μονο σε μενα.
Και τοτε λεω,παλι καλα που δεν ηταν ολα ευκολα στην ζωη μου.Τουλαχιστον απεκτησα κοινωνικη ευαισθησια και κατεκτησα την ελευθερια μου.
Καλη συνεχεια στην προσπαθεια σου,μην το βαζεις κατω.Last edited by betelgeuse; 15-12-2011 at 04:01.
14-12-2011, 22:08 #72
Το σωστό Παύλε είναι. Μη νομίζεις είναι το μόνο που θυμάμαι καλά από τη γραμματική (αν το λέω και σωστά) από το σχολείο. Όλα τα πράγματα γίνονται αρκεί να τα αφήσεις και εσύ να πάρουν λίγο το δρόμο τους αφού δεν γίνεται να τα ελέγχουμε όλα. Σήμερα στη συνάντηση που είχα με τη ψυχολόγο με κατσάδιασε λίγο για να με επαναφέρει στα ίσια μου. Μερικά από τα λόγια της ήταν
Δεν είναι σωστή αντιμετώπιση να μην κάνεις τίποτα και να χαλαρώνεις επειδή νιώθεις λίγο πεσμένη τη διάθεσή σου αυτό το καιρό. Το θέμα είναι να προσπαθήσεις ότι μπορείς και να κάνεις έστω και λίγο. Αφού μπορείς και το έχεις αποδείξει γιατί δεν επιμένεις και να συνεχίσεις στον ίδιο ρυθμό; όχι όμως ψυχαναγκαστικά όπως κάνει ο πατέρας σου. Μην αναβάλεις κάτι γιατί θα το βρεις μπροστά σου αργά ή γρήγορα. Τα φάρμακα είναι για να σταθεροποιήσουν τη διάθεσή σου και να σε κινητοποιήσουν αλλά από μόνα τους δεν είναι μαγικά. Παίζει μεγάλο ρόλο η δική σου προσπάθεια.. Στο θέμα της εργασίας χρειάζεται να κυνηγήσω αρκετά τον καθηγητή γιατί εδώ στην Ελλάδα δυστυχώς έτσι λειτουργεί το σύστημα. Γενικότερα όμως όπως είπε και ο Γιάννης παραπάνω χρειάζεται να διώξω τις αναστολές που ο ίδιος έχω βάλει μέσα μου επηρεαζόμενος και από άλλους. Για παράδειγμα δεν νομίζω ότι είναι καλό να ξεκινάς κάτι με αρνητισμό και να σκέφτεσαι τι μπορεί να πάει στραβά σε αυτό που θα κάνεις και να σε γεμίζει αυτό αμφιβολίες και τελικά να μην παίρνεις μια απόφαση να ενεργήσεις. Η σωστή αντιμετώπιση είναι να ξεκινάς να το κάνεις και στην πορεία αν προκύψει κάτι να προσπαθήσεις και με εξωτερική βοήθεια αν χρειαστεί να το αντιμετωπίσεις ψύχραιμα (πάλι στη φιλοσοφία το έριξα).
Lacrymosa και όλοι οι υπόλοιποι να προσέχετε τον εαυτό σας. Μια ζωή θα τον έχουμε μαζί μας δεν αξίζει να τον προσέχουμε και να τον βελτιώνουμε;
Λοιπόν τελικά είπα να σοβαρευτώ και κάθισα και έγραψα κάτι στην εργασία. Αύριο θα κοιτάξω να είμαι πάλι πιο διεκδικητικός και αποφασιστικός στα βήματά μου και να μην αμφιβάλω πριν αρχίσω να κάνω κάτι αν θα πετύχει. Βουρ στον πατσά (δεν ξέρω αν αρέσει σε κανέναν). Για αυτό είναι ωραία η ζωή. Γιατί τίποτα δεν είναι σίγουρο
.
16-12-2011, 00:02 #73
Καινούργιο ανακοινωθέν και έχουμε νεώτερα και από τα τρία μέτωπα. Την άλλη εβδομάδα με το καλό θα δώσω την εξέταση για το δίπλωμα του αυτοκινήτου. Όμως μετά και τη χτεσινή κουβέντα με τη ψυχολόγο σφίχτηκα και με έπιασε η ανασφάλεια. Ο δάσκαλος μου το τόνισε αυτό. ¨Ρε Παύλο χαλάρωσε. Εγώ 25 χρόνια είμαι δάσκαλος και πάλι βλακείες κάνω στην οδήγηση. Αλλά αυτό που ξέρω το κάνω και δεν κάθομαι να αυτοαμφισβητούμε συνέχεια. Άντρες είμαστε. Θελει και λίγο τόλμη και θάρρος η δουλειά¨. Όλως περιέργως έχει δίκιο. Στην εργασία τελικά μου απάντησε ο καθηγητής αλλά με έκανε μπαλάκι σε έναν άλλο ο οποιός μου ζητάει να κάνω μία περίληψη στα αγγλικά και στα ελληνικά και μετά να παρουσιάσω. Εντάξει δεν είναι και τίποτα τρομερό αυτό θα το προσπαθήσω. Για το στρατό έμαθα ότι θα παρουσιαστώ στις 11 Ιανουαρίου. Αυτή τη στιγμή αυτό είναι μακριά χρονικά. Πρώτα έρχεται το δλιπλωμα και η εργασία. Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι όλες αυτές οι αναστολές και ο φόβος που τις συνοδεύει δεν είναι τίποτα άλλο παρά λανθασμένες ερμηνείες κάποιων καταστάσεων τις οποίες φιάχνει το μυαλό μας. Έλεγα ότι δεν θα περάσω κάποια μαθήματα ποτέ. Τελικά τα πέρασα. Έλεγα ότι δεν θα καταφέρω να κάνω ποτέ την εργασία. Τελικά την τελειώνω. Έλεγα ότι δε θα οδηγήσω ποτέ. Τελικά την άλλη εβδομάδα δίνω την εξέταση να πάρω το δίπλωμα. Τα πράγματα πολλές φορές δεν είναι όπως τα νομίζουμε. Και αν σαν αντιμετώπιση τα δούμε αγχωτικά τότε τα κάνουμε χειρότερα. Εδώ κολλάει μια ατάκα από μια ταινία που είχα δει
Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration...Last edited by Pavlos; 16-12-2011 at 00:22.
16-12-2011, 00:08 #74
Παυλε (ειδες που ηξερα τη σωστη κλητικη προσφωνηση? λολ) χαιρομαι για τις εξελιξεις! Ειδες που ο καθηγητης σου απαντησε, αλλα σε εβαλε σε αλλο λουκι τωρα, αυτο της περιληψης κ της παρουσιασης της πτυχιακης. Ειμαι σιγουρη οτι θα τα καταφερες κ θα τα πας πολυ καλα στην αξιολογηση! Οσο για το διπλωμα οδηγησης, εχω να σου ευχηθω ολοψυχα ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ κ να θυμασαι τα λογια του δασκαλου σου, ειναι πολυ σοφα κ εποικοδoμητικα! Καλη συνεχεια κ ολα καλα θα πανε!
16-12-2011, 16:16 #75
να κάνω μια ερώτηση στον Παύλο...σου αρέσει και θες το δίπλωμα η το κάνεις απο ανάγκη;