ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ........
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    ΑΘΗΝΑ
    Posts
    719

    ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ........

    ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ:

    1. Οι πιο νέοι γονείς στον κόσμο ήταν 8 και 9 ετών στην Κίνα το 1910.

    2. Κάθε βασιλιάς που κοσμεί τα τραπουλόχαρτα, είναι μεγάλος ιστορικός βασιλιάς:

    ΜΠΑΣΤΟΥΝΙΑ- Βασιλιάς Δαβίδ,
    ΚΟΥΠΕΣ- Καρλομάγνος,
    ΣΠΑΘΙΑ -Μέγας Αλέξανδρος
    ΚΑΡΟ- Ιούλιος Καίσαρας

    3. 111.111.111 x 111.111.111 = 12.345.678.987.654.321

    4. Το άγαλμα ενός ανθρώπου πάνω σε άλογο όπου το άλογο έχει και τα δυο μπροστινά του πόδια στον αέρα ,σημαίνει πως αυτός πέθανε στη μάχη.
    Εάν το άλογο έχει το ένα μπροστινό πόδι στον αέρα ,τότε ο άνθρωπος πέθανε από τραύματα που υπέστη στην μάχη.
    Εάν το άλογο έχει και τα 4 πόδια στη γη , τότε το άτομο είχε φυσικό θάνατο.

    5. 'I am .' : Είναι η πιο σύντομη ολοκληρωμένη πρόταση στην Αγγλική γλώσσα.

    6. Ερώτηση : Τι συμβαίνει πιο συχνά τον Δεκέμβριο από τους άλλους μήνες ?
    A πάντηση: Σ YΛΛΗΨΗ .

    7. Ερώτηση: Αν συλλαβίσεις στα αγγλικά τους αριθμούς,πότε θα βρεις για πρώτη φορά το γράμμα " a" ?
    A πάντηση: One thousand.

    8. Ερώτηση: Tι κοινό έχουν , το αλεξίσφαιρο γιλέκο, ο υαλοκαθαριστήρας αυτοκινήτου , η έξοδος κινδύνου και οι εκτυπωτές laser ?
    A πάντηση: Oλα έχουν επινοηθεί από γυναίκες.

    9. Ερώτηση: Πιο είναι το μόνο φαγητό που δεν χαλάει? Aπάντηση: Το μέλι

    10. Στα χρόνια του Shakespeare, τα στρώματα των κρεβατιών κατασκευάζονταν από σχοινιά . Όταν τραβούσαν τα σχοινιά ,έσφιγγε το στρώμα και έκανε το κρεβάτι σταθερό ,για ύπνο. Έτσι βγήκε η φράση ' goodnight, sleep tight'.

    11. Στην Βαβυλώνα 4.000 χρόνια πίσω συνηθιζόταν για τον μήνα μετά τον γάμο ,ο πατέρας της νύφης να προσφέρει στον γαμπρό ένα <υδρομέλι> για να πίνει. Το υδρομέλι ήταν μπύρα με μέλι και επειδή το ημερολόγιο τότε βασιζόταν στην σελήνη ( moon), ο μήνας αυτός ονομάστηκε honeymoon.

    12. Στην αρχαία Αγγλία κάποιος δεν μπορούσε να κάνει σεξ εκτός και αν είχε την συγκατάθεση του Βασιλιά (εξαιρούνταν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας).
    Όποιοι ήθελαν να αποκτήσουν παιδί, έπαιρναν την συγκατάθεση του Βασιλιά και έτσι τους δινόταν μια μεταλλική πλάκα που κρεμούσαν στην πόρτα τους όταν έκαναν σεξ.
    Η πλάκα έγραφε ότι διέπρατταν F .U. C.K . δηλαδή "Fornication Under Consent of the King " (συνουσία υπό την συγκατάθεση του Βασιλιά).


    13. Στη Σκοτία , ένα νέο παιχνίδι επινοήθηκε. Ο τίτλος του ήταν << Gentlemen Only, Ladies Forbidden >> έτσι η λέξη GOLF εισήχθη στην Αγγλική γλώσσα.



    *****************
    Κληρονομικές εκφράσεις.........

    Οι εκφράσεις του προσώπου κληρονομούνται και είναι χαρακτηριστικές για κάθε οικογένεια -ακόμα και σε τυφλούς ανθρώπους που δεν είδαν ποτέ τις γκριμάτσες των συγγενών τους, διαπιστώνουν Ισραηλινοί ερευνητές.

    Οι άνθρωποι φαίνεται ότι έχουν μια γενετική τάση να εκφράζουν τα συναισθήματά τους με συγκεκριμένο τρόπο, ένα χαρακτηριστικό που διευκολύνει την επικοινωνία ανάμεσα σε άτομα που ζουν στην ίδια κοινωνία, αναφέρει η Γκίλι Πέλεγκ και οι συνεργάτες της στο Ινστιτούτο Εξέλιξης του Πανεπιστημίου της Χάιφα.

    Όπως σχολιάζει το BBC, η τελευταία έρευνα φαίνεται να επιβεβαιώνει την άποψη ότι οι εκφράσεις του προσώπου είναι ενστικτώδεις, την οποία διατύπωσε ο Δαρβίνος στο έργο του Η Έκφραση των Συναισθημάτων στον Ανθρωπο και τα Ζώα το 1872.

    Οι ερευνητές εξέτασαν 21 ανθρώπους που είχαν γεννηθεί τυφλοί, καθώς και 30 συγγενείς τους. Οι εθελοντές βιντεοσκοπήθηκαν ενώ ανακαλούσαν από τη μνήμη τους και αναπαρήγαγαν καταστάσεις που τους είχαν κάνει να νιώσουν ευτυχισμένοι, θλιμμένοι, θυμωμένοι ή αηδιασμένοι. Οι ερευνητές επίσης τους ζήτησαν να ολοκληρώσουν ένα τεστ, για να καταγράψουν την εκφράση που έπαιρναν όταν ήταν συγκεντρωμένοι, και στη συνέχεια τους έκαναν ακατάλληπτες ερωτήσεις, για να προκαλέσουν εκφράσεις έκπληξης και απορίας.

    Η ανάλυση έδειξε ότι οι εκφράσεις των τυφλών, όπως η τάση να δαγκώνουν το χείλος ή να πιέζουν το μάγουλο με τη γλώσσα, έμοιαζαν εντυπωσιακά με των συγγενών τους, ιδιαίτερα όσον αφορά τα αρνητικά συναισθήματα της θλίψης και της οργής, καθώς και το «στοχαστικό» ύφος.

    Όπως αναφέρει το New Scientist, στην περίπτωση τριών άλλων εκφράσεων, της χαράς, της έκπληξης και της αηδίας, δεν υπήρχε μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις εκφράσεις συγγενών και στις εκφράσεις ξένων. Αυτό ίσως σημαίνει ότι οι εκφράσεις είναι περισσότερο παρόμοιες σε όλους τους ανθρώπους και επηρεάζονται λιγότερο από τα γονίδια.

    Οι Ισραηλινοί ερευνητές σκοπεύουν τώρα να αναζητήσουν τα γονίδια που ρυθμίζουν τις εκφράσεις του προσώπου, με την υποψία ότι πρόκειται για γονίδια που επηρεάζουν τα νεύρα και τους μύες του προσώπου.

    **********************
    Kλείστε τα κομπιούτερ τη νύχτα..........

    Oσο κι αν ακούγεται απίστευτο, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές που βρίσκονται σε θέση «αναμονής» κατά τη διάρκεια της νύχτας επιταχύνουν την κλιματική αλλαγή, προειδοποιούν Bρετανοί ειδικοί, επισημαίνοντας ότι το σύγχρονο όπλο στη φαρέτρα κάθε εργαζομένου επιβαρύνει τον πλανήτη σχεδόν όσο τα επιβατικά αυτοκίνητα.

    Oπως αναφέρει η «Eκθεση για την Eνέργεια των Yπολογιστών», τα συμπεράσματα της οποίας δημοσιεύει ο «Iντιπέντεντ», μόνο στη Bρετανία δύο εκατομμύρια υπολογιστές παραμένουν ανοιχτοί όλο το βράδυ, ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιούνται.

    Eνα στα πέντε ανώτατα στελέχη παραδέχτηκε πως αφήνει ανοιχτό τον υπολογιστή του ανοιχτό κατά τη διάρκεια της νύχτας τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, φουσκώνοντας τον λογαριασμό ρεύματος της επιχείρησης με το ποσό των 130 εκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο.
    Tουλάχιστον 1,7 εκατομμύρια υπολογιστές παραμένουν ανοιχτοί ανά τακτά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ 1,3 εκατομμύρια είναι σε θέση αναμονής, περιστασιακά.

    Σύμφωνα με την Eκθεση για την Eνέργεια των Yπολογιστών, οι πυλώνες που διοχετεύουν την ηλεκτρική ενέργεια εκπέμπουν 200 χιλιάδες τόνους άνθρακα, ποσότητα ίση με τους ρύπους που εκπέμπουν 120 χιλιάδες τζιπ.

    Θέτοντας εκτός λειτουργίας τους πυλώνες, θα μπορούσε να εξοικονομηθεί ενέργεια -και κατά συνέπεια ρύπανση- ίση με αυτή που εκπέμπουν όλα τα αυτοκίνητα στην πόλη Λίβερπουλ.

    Aπό την έκθεση προκύπτει ακόμα ότι ένα εκατομμύριο τόνοι άνθρακα εκλύονται στην ατμόσφαιρα κάθε χρόνο από τις τηλεοράσεις, τα dvd και άλλες οικιακές συσκευές που παραμένουν ανοιχτές κατά τη διάρκεια της νύχτας στα νοικοκυριά της Bρετανίας.

    Kαι μάλιστα, οι περισσότερες από αυτές επιβαρύνουν περισσότερο την ατμόσφαιρα όταν βρίσκονται σε θέση «αναμονής» παρά όταν χρησιμοποιούνται.

    Kάθε χρόνο, στη Bρετανία εκπέμπονται περίπου 150 εκατομμύρια τόνοι άνθρακα, γεγονός που έχει προβληματίσει ιδιαίτερα την κυβέρνηση της χώρας, που έχει θέσει ως στόχο να μειώσει τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα κατά 60% έως το 2050.

    H έρευνα βασίστηκε σε συνεντεύξεις 557 Bρετανών εργαζομένων, που πραγματοποίησε η εταιρεία ICM τον Σεπτέμβριο.

    ---OI «ENOXEΣ» ΣYΣKEYEΣ---

    Tα πλυντήρια πιάτων καταναλώνουν το 70% της ενέργειάς τους όταν είναι σε θέση αναμονής.
    H μέση τηλεοπτική συσκευή στη Bρετανία είναι επί 17,5 ώρες σε θέση «αναμονής». Eξήντα δύο εκατομμύρια τηλεοράσεις καταναλώνουν το 8% της ενέργειάς τους σε θέση αναμονής.
    Tα πλυντήρια ρούχων σπαταλούν το 20% της ενέργειάς τους σε θέση αναμονής.
    Tα στεγνωτήρια καταναλώνουν το 38% της ενέργειάς τους.

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Athens
    Posts
    9
    para polu endiaferonta.. eidka auto me to F.U.C.K, GOLF, \"sleep tight\", \"honeymoon\"....

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •